Results 1 to 15 of 23
-
26-01-2018, 23:29 #1
Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να ζήσω
Αισθάνομαι τυχερή που βρήκα αυτο το φόρουμ . Δεν ξέρω απο που να πιαστώ πως να βοηθήσω τον εαυτό μου ,πριν απο 3 χρόνια μετά τον θάνατο του παππού μου επέστρεψα στην Ελλάδα απο το εξωτερικό όπου και ζούσα απο την ηλικία τον 17 ετών μέχρι τα 24 .Δεν εχω φίλους, δεν εχω κανένα ενδιαφέρον,δεν ειμαι καλα νιώθω οτι όλα τα προβλήματα μου που νόμιζα οτι θα τα ξεπερνούσα ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια . Όλες οι φοβίες που είχα όταν έφυγα απο την Ελλάδα και της είχα ξεπεράσει όσο ζούσα στο Λονδίνο μου ξαναχτύπησαν την πόρτα. Για παράδειγμα απο μικρή φοβόμουν να περπατήσω στον δρόμο μόνη μου με την βοήθεια κάποιου φίλου που γνώρισα στο Λονδίνο μπόρεσα να το ξεπεράσω αλλά με το που ήρθα στην Ελλάδα εχω πάλι άγχος δεν μπορώ να βγω έξω μόνη μου ζω και πάλι με την μάνα μου και δεν με βοηθάει ήταν παντα υπερπροστατευτική. Δεν εχω όρεξη να κάνω τίποτα. Εχω παραμέλησει την εμφάνιση και την υγεία μου. Δεν εχω κοινωνικές συναναστροφές δεν μιλάω με κανένα . Μένω σε ένα χωριό τις Χαλκιδικής που τον χειμώνα και εγώ και η μάνα μου είμαστε μόνες και δεν μπορώ να κάνω βήμα έξω ούτε στην παραλία.Το καλοκαίρι ειναι τουριστική περίοδος κι έχει κόσμο αλλά δεν εχω κανένα ενδιαφέρον ..δεν ξέρω πως να ζήσω πια . Όταν πέθανε ο παππούς μας άφησε κληρονομιά ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων 100.000ευρω χρέη στην εφορία του συν φόροι κληρονομιάς ένα σπίτι ετοιμόρροπο στην Θεσσαλονίκη που πουλησαμε για να ρίξουμε λεφτά στην επιχείρηση .εγω και η μάνα μου είμαστε αδέρφια δεν υπάρχουν ,πατέρας δεν υπάρχει ....δεν θέλω να ειμαι αχάριστη μα ζω σε ένα μέρος που δεν θέλω κάνω μια ζωη που δεν γνωρίζω πως πρέπει να την ζήσω πληρώνω χρέη κάποιου που δεν ζει καθώς άφησε την κληρονομιά σε μένα και όχι στην μάνα μου γιατι είχαν κακές σχέσεις,βλέπω ανθρώπους να ζουν και εγω απλός υπάρχω ,για σχέσεις ούτε λόγος ...δεν ξέρω ποια ειμαι ούτε ποια θέλω να ειμαι και δεν ξέρω και ποια θέλω να γίνω .
- 26-01-2018, 23:33 #2
Καλησπερα κ εγω ζω με τν μανα μου εχω χασει τν μπαμπα μου και ειμαι εγω και η μανα μ δν εχω αδερφια και εδω και 3 χρονια εχω ανχωδης διαταραχη και καταθλιψη και νοιωθω χαλια δεν ξερω που θα βγει ολη αυτη η ιστορια οποτε μν νοιωθεις ασχημα ειναι πολλα ατομα που εχουνε ψυχολογικα
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
26-01-2018, 23:46 #3
Το ξέρω . Δεν νιώθω άσχημα που τα εχω νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να τα δουλέψω να βρω μια άκρη . Δεν ειμαι κατα των ειδικών ίσα-ίσα εχω πάει πολλές φορές όταν ήμουν μικρη δεν βοήθησε ιδιαίτερα .Τωρα δυστυχώς δεν εχω την δυνατότητα οικονομικά και πρακτικά να το κάνω εύχομαι να μπορέσω σύντομα
26-01-2018, 23:49 #4
Κ γω τα νοιωθω αυτα ειμαι στα χαμενα εχω χασει τν ευατο μου και δεν ξερω τι θελω τι μ αρεσει γενικα τα εχω χασει λιγο..μακαρι να τν βρεις τν ακρη σου και να συνελθεις
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
27-01-2018, 08:51 #5
Κατερίνα, ποιός πιστεύεις οτι είναι ο βασικός λόγος που κατέπεσες συναισθηματικά και ψυχολογικά όταν ήρθες στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό έμενες μόνη σου;
27-01-2018, 09:12 #6
Κατερίνα οι ειδικοί που είχες πάει σου συνέστησαν κάποια φαρμακευτική αγωγή;
Εστάλη από Lenovo A7010a48 στο E-Psychology.gr Mobile App
28-01-2018, 12:27 #7
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ . Νομίζω οτι μου ήρθαν πολλά μαζεμένα ,ίσως δυσκολία προσαρμογής ...δεν ξέρω ακριβώς .Πηρα 10 κιλά μέσα σε 3 χρόνια λόγω ακινησίας .Γενικοτερα η ζωη που κάνω τωρα δεν έχει καμία σχέση με την ζωη που έκανα στην Αγγλία . Ναι εμένα μόνη αλλά δεν ένιωθα μοναξιά και αυτο το κενό που εχω τωρα. Πήγαινα γυμναστήριο ,έβγαινα ,είχα κάποια σχέση ,εργαζόμουν ,πρόσεχα την διατροφή μου είχα μια φαινομενικά φυσιολογική ζωη με το που ήρθα άλλαξαν όλα ,σταμάτησα να με φροντίζω ,χώρισα,έφτασα απο τα 45 κιλά που ήμουν ( με ύψος 1.50 ) να ειμαι τωρα 55 ,δεν βγαίνω ,νιώθω αδύναμη και δεν μπορώ να βρω τι ήταν αυτο ακριβώς που με έριξε τόσο . Όποτε θεωρώ μάλλον ο συνδυασμός όλων .
28-01-2018, 12:55 #8
Όχι επειδή ήμουν πολύ μικρή( 5 ετών ) και δεν είχε βγει κάποια διάγνωση απλά το οτι είχα αυπνίες και κανείς ποτέ δεν βρήκε τον λόγο αν ειναι νευρολογικος η ψυχολογικός . Κατεληξαν να γίνουν μια χρόνια κατάσταση που εμένα 48 ώρες ξύπνια καθώς είχα τρομερή ενέργεια και πήγαινα και σχολείο τότε . Όταν ήμουν στην Αγγλία το πρόβλημα είχε μετριαστεί αρκετά για να μην πω είχε εξαφανιστεί ,πρόσεχα υπερβολικά την διατροφή μου καθώς κατα τύχη ανακάλυψα οτι όταν έτρωγα κάποια φαγητά είχα περισσότερη νευρικότητα και άγχος έτσι και δοκίμασα για ένα χρόνο περίπου μια διατροφή ( δεν κατανάλωνα καθόλου καφεΐνη ,αλκοόλ,σιτάρι και ζάχαρη ) έτρωγα τα παντα εκτός απο τα παραπάνω και έκανα καθημερινή άθληση (περιπου δυο ωρες και πολύ περπάτημα ) όποτε μπορούσα να κοιμάμαι .Τωρα που γύρισα γύρισαν και οι αϋπνίες .
29-01-2018, 17:10 #9
πρεπει να βρεις ενδιαφεροντα και ομαδες ώστε να γνωρίσεις ατομα....είναι λογικο σε μια τετοια αλλαγη ζωης να εχεις παθει κατι..ισως μια θλιψη..και επισης επειδή δεν εχεις και παρεες και δεν βγαινεις....
είναι επισης σημαντικο να μπορέσεις να βρεις καποιον ειδικο ώστε να μιλησεις μαζι του και να δεις τι είναι αυτό που σε κραταει" πισω" ...οι φοβιες εμφανιστηκαν λογικα από κενο που νιώθεις μεσα σ....
εάν δεν εχεις λεφτα για να πας σε καποιον ιδιωτη...απευθυνσου για αρχη σε ένα ΚΨΥ--κεντρο ψυχικης υγειας δλδ που είναι δωρεαν..και κλεισε ραντεβού εάν δεν εχει χαλκιδικη θα εχει σιγουρα θεσσαλονικη η εκει στα περίχωρα.......
κοιτα μην ανησυχεις δεν είναι κατι σοβαρο απλα διακρινω μια απογνωση....και για αυτό σ ηρθαν και οι αυπνιες.....
29-01-2018, 17:19 #10
ωπα τωρα ειδα ότι ειχες χρονιο πρόβλημα με τις αυπνιες..........
καφεινη πινεις? ενεργειακα ποτα? τρως αργα? η γυμνάζεσαι αργα? ειχες ανησυχιες?
καποιο υπνωτικο ειχες δοκιμασει? όπως ταβορ π.χ
04-02-2018, 16:20 #11
Όλα θα πάνε καλά
**** οι πληροφορίες για ειδικούς έχουν διαγραφεί. Απαγορεύονται τα διαφημιστικά μηνύματα στο φόρουμ. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε τα προσωπικά μηνύματα για τέτοιες πληροφορίες***
Είχα κάνει μια ερευνα και αυτοί θεωρώ είναι από τους καλύτερους, και οι τρεις εκπαιδευμένοι στην γενική συμπεριφορικη θεραπεία. Γιατί έφυγες από την Αγγλία ενώ η ζωή σου ειχε βελτιωθεί εκεί ; μπορείς να γυρίσεις ξανά εκεί ; επίσης κοιτα πώς μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινοτητα σου.Γίνεται να πας βόλτα δίπλα στην θάλασσα με ένα σκυλάκι αν έχεις ; με την μητέρα σου ; κάτσε παραλία μαζί της να χαλαρώσετε τώρα μεγαλώνει κ η μέρα οπότε ότι πρέπει είναι.μπορείς να κάνεις γυμναστική τι σου αρέσει να κανεις; σκέφτεσαι ρεαλιστικά την ζωή ; δεν ξέρω αν είναι παράνομο να κοινοποιηδω σελίδες ειδικών απλά ήθελα να βοηθήσω.Last edited by Aeon; 05-02-2018 at 11:56.
04-02-2018, 16:25 #12
04-02-2018, 17:27 #13
Η βαθμολογία ενός ειδικού δεν κρίνεται μόνο από το να κάνεις ψυχοθεραπεία μαζί του υπάρχουν κριτικές άλλων ανθρώπων, ο τρόπος που μιλάει σε εκπομπές,στην ιστοσελίδα του υπάρχουν πολλά άλλα που κοίταξα για να κρίνω χώρις να κάνω θεραπεία μαζί τους κατ ανάγκην που είναι βέβαια σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης. Κατερίνα1234 πάνε κοπέλα μου στις ιστοσελίδες κ οι τρεις αξίζουν. αν κατα φέρεις κ κάνεις θεραπεία έστω μέσω skype αν κ από κοντά είναι καλύτερο θα βοηθηθείς θα δυναμώσεις μπες στην ιστοσελίδα της κ. βέλτση. .
04-02-2018, 17:52 #14
Στο θέμα του θεραπευτή υπάρχει και η χημεία ...
Κάποιος που για μένα είναι καλός σε κάποιον άλλον μπορεί να μη βγάζει το ίδιο .Επίσης η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική .
Αλλά από διαφημίσεις και εγώ δεν είναι σίγουρη για την εγκυρότητα ενός γιατρού .
Ίσως ναι με αξιολογήσεις ασθενών αλλά και πάλι όλα είναι υποκειμενικά
05-02-2018, 00:03 #15