Χανομαι...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Χανομαι...

Εχω την ταση να αποκοβομαι απ' τους φιλους μου, να χανομαι, να αργω μερες να απαντησω στο τσατ..νιωθω μια καταπιεση, δεν ξερω πως να περιγραψω αυτο το συναισθημα..νιωθω μονη...ξερω οτι εγω φταιω γι'αυτο, οτι εγω ειμαι το προβλημα αλλα δεν μπορω να το ξεπερασω καιρο τωρα και ειμαι 21 χρονων γαιδουρι... Βλεπω παρεες να 'ναι μαζι καθε μερα, να γελανε, να κλαινε μαζι, να λενε τα παντα ο ενας στον αλλον, να νιωθουν τοσο οικεια μεταξυ τους..αυτο ζηλευω..εχω και προβλημα με την επικοινωνια? Το κοινωνικο αγχος? Τι παει λαθος με μενα? Φοβος εγκαταλειψης? Δεν ξερω τι..οταν μιλαω με καποιον ειτε φιλο ειτε γνωστο/αγνωστο νιωθω μια αμηχανια, αδειαζει το κεφαλι μου και πολλες φορες δεν ξερω τι να πω..ειμαι βαρετη και γελοια..δεν μπορω να συνεχισω ετσι...εχω αναγκη απο φιλους αλλα τους απομακρυνω..θελω να δω τη χαρα της ζωης...

Junior Member
    Quote Originally Posted by Jigglypuff View Post
    Εχω την ταση να αποκοβομαι απ' τους φιλους μου, να χανομαι, να αργω μερες να απαντησω στο τσατ..νιωθω μια καταπιεση, δεν ξερω πως να περιγραψω αυτο το συναισθημα..νιωθω μονη...ξερω οτι εγω φταιω γι'αυτο, οτι εγω ειμαι το προβλημα αλλα δεν μπορω να το ξεπερασω καιρο τωρα και ειμαι 21 χρονων γαιδουρι... Βλεπω παρεες να 'ναι μαζι καθε μερα, να γελανε, να κλαινε μαζι, να λενε τα παντα ο ενας στον αλλον, να νιωθουν τοσο οικεια μεταξυ τους..αυτο ζηλευω..εχω και προβλημα με την επικοινωνια? Το κοινωνικο αγχος? Τι παει λαθος με μενα? Φοβος εγκαταλειψης? Δεν ξερω τι..οταν μιλαω με καποιον ειτε φιλο ειτε γνωστο/αγνωστο νιωθω μια αμηχανια, αδειαζει το κεφαλι μου και πολλες φορες δεν ξερω τι να πω..ειμαι βαρετη και γελοια..δεν μπορω να συνεχισω ετσι...εχω αναγκη απο φιλους αλλα τους απομακρυνω..θελω να δω τη χαρα της ζωης...
    Δεν είσαι ούτε βαρετή ούτε γελοια ,ίσως ο κοινωνικός σου κύκλος να απαρτίζεται απο άτομα που δεν σου ταιριάζουν ,ίσως να έχεις πολλά να σκεφτείς και να μην έχεις χρόνο και ενέργεια για περιττές επιφανειακές κοινωνικές δραστηριότητες ,ίσως να είσαι άνθρωπος που θελει πολυ χρόνο για να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους ( δεν θα πω να ανοιχτεί ..εχω καταλάβει απο προσωπικές εμπειρίες άλλο καποιος να ανοιχτεί σε κάποιον κι άλλο να συνδεθεί .) Αν αυτή η τάση ήταν ανέκαθεν τότε απλά έχεις έναν διαφορετικό τροπο να προσεγγίζεις τις σχέσεις σου ,τους άλλους ανθρώπους και την ζωη . Δεν ειναι κάτι αφύσικο η πρόβλημα . Αν όμως ειναι μια περίοδος μεταβατική και κάτι έχει αλλάξει στον τροπο που νιώθεις ίσως πρεπει να κανείς ενδοσκόπηση και να ψάξεις τι ειναι αυτο που ζητάς απο τις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους .Δεν ειμαι ειδικός και σε καμια περίπτωση δεν ειμαι σε θέση να δώσω συμβουλες αλλά επειδή καταλαβαίνω σε έναν βαθμό καθώς ειμαι σε παρόμοια θέση με την δίκη σου εχω να σου πω να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου ,γίνε η καλύτερη σου φίλη και δεν θα νιώσεις ποτέ μόνη . Η χαρά της ζωής ειναι δίκη σου να την χαρείς είτε με τον εαυτό σου είτε με παρέα άλλων ανθρώπων . Έχεις το δικαιομα και την δυνατότητα να αποφασίσεις αν θα δέχετεις στην ζωη σου άλλους ανθρώπους δεν ειναι απαραίτητο να έχουμε φίλους μόνο και μόνο για την ιδέα πως έχουμε .Καπου σε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ανθρώπους υπάρχουν και αυτοί που θα σου ταιριάξουν ( σκέψου θετικά ) μέχρι να τους γνωρίσεις θα γνωρίσεις και αυτούς που δεν θα σου ταιριάξουν για να ξέρεις και να επιβεβαιωθεις με πόσους ταιριάζεις . Κάνε την ζήλεια κίνητρο να μάθεις πως οι παρέες που βλέπεις γύρω σου δημιουργουνται και αντέχουν στον χρόνο . Η ζήλεια μερικές φορές μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη , να βάλεις στόχο . Αν νιώθεις καταπιεση να απαντήσεις σε έναν άνθρωπο σε τσατ η οπουδήποτε ( όπου νιώθεις καταπίεση τέλος πάντων) το εκλαμβάνω σαν το ένστικτο σου να προσπαθεί να σου πει οτι ισως το άτομο αυτο που σε κανει να νιώθεις καταπίεση δεν ειναι σωστό για σένα .Προσωπικα πάντως έμαθα με το καλό και με το άγριο καλύτερα μόνη παρά με λάθος ανθρώπους . Οι άνθρωποι που ειναι σωστοί για εμάς μας γεμίζουν ενέργεια και ηρεμία δεν μας αδειάζουν ούτε μας δίνουν άγχος .Μην δεχτείς να περιστοιχιζεσαι απο ατομα που σου κλέβουν την θετική σου ενέργεια και σου χαλούν την διάθεση .Δεν μπορω να γνωρίζω αν έχεις κοινωνικο άγχος καθώς δεν ειμαι ειδικος . Υπάρχουν άτομα που όταν τα συναναστρέφεσαι το άγχος σου ειναι λιγότερο ? Έχεις δει καμία διαφορά απο άτομο σε άτομο ?