Κουράστηκα και θέλω να αποχωρήσω... - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 11 FirstFirst ... 7891011 LastLast
Results 121 to 135 of 159
    Οχι βέβαια,μπορεί να έχουν βρει τρόπο να ανταπεξέρχονται παρόλα τα προβλήματα τους, η ζωή τους είναι καθαρά δική τους επιλογή. Απλά εγώ δεν μπορώ πια. Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι με χειρότερα προβλήματα αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές στις δυσκολίες τις ζωής. Είναι άσκοπο να συγκρίνεις δυστυχία με δυστυχία.

Quote Originally Posted by agnostosgnostos View Post
    Θεωρώ πως ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά μου είναι αρκετά καλές σε σημείο που να μην επηρεάζουν αρνητικά τις συναναστροφές μου με τις γυναίκες καθώς και πως πιθανά ελαττώματα που έχω δεν έχουν σχέση με αυτό το πρόβλημα, αλλιώς όπως προείπα όσοι έχουν άσχημη συμπεριφορά δεν θα είχαν ποτέ κοπέλες.Δεν μου έχει πει ποτέ κανείς ότι είμαι ψυχρός.
    Δεν ξέρεις αν μπορεί να έχουν σχέση ή όχι με αυτό το πρόβλημα. Τα συζήτησες αυτά τα ελαττώματα με τον ψυχολόγο; Εγώ πάντως με όσα έχεις γράψει, σαν γυναίκα, ο μόνος λόγος που δεν θα ήθελα να σε γνωρίσω θα ήταν γιατί μου βγάζεις αυτή την εικόνα του «επιτυχημένου» που νομίζει ότι είναι τέλειος και ότι είχε να κάνει το έκανε. Ενός ανθρώπου που φοβάται να δείξει ότι είναι και αυτός ευάλωτος και εύθραυστος όπως εμείς. Δεν μου βγάζεις δηλαδή κάτι οικείο και ανθρώπινο αλλά όπως είπαν κάτι ψυχρό.
    Ίσως αν ήσουν πιο συναισθηματικός και πιο ανθρώπινος να σε προσέγγιζαν πιο εύκολα οι γυναίκες.

Senior Member
    Οχι βέβαια,μπορεί να έχουν βρει τρόπο να ανταπεξέρχονται παρόλα τα προβλήματα τους, η ζωή τους είναι καθαρά δική τους επιλογή. Απλά εγώ δεν μπορώ πια. Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι με χειρότερα προβλήματα αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές στις δυσκολίες τις ζωής. Είναι άσκοπο να συγκρίνεις δυστυχία με δυστυχία.
    Δε συγκρινεις δυστυχια με δυστυχια. Και ποιος σου ειπε οτι ο αναπηρος ειναι σιγουρα δυστυχισμενος? Εσυ τον κρινεις ετσι και βγαζεις ενα ευκολο συμπερασμα για μια αλλη ζωη.
    Μπορεις να συγκρινεις τροπο ερμηνειας και αντιμετωπισης προβληματων, αλλα να ταμπελωσεις ολους αυτους τους ανθρωπους ως δυστυχισμενους ειναι αδικο.
    Το ιδιο προβλημα και παλι, οτι μαντευεις και υποθετεις πραγματα και εισαι και απολυτος για αυτα.
    Μηπως αυτη η απολυτοτητα ειναι που σε κουρασε μεσα σε 2 μηνες προσπαθειας?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Άγνωστε, γεια χαρά! Πέρυσι τέτοιο καιρό ήμουν σε άθλια κατάσταση. Βαριόμουνα να ζω. Ξυπνούσα το πρωί και έβλεπα τη μέρα σαν καταναγκαστικό έργο. Όταν ερχόταν η ώρα να βυθιστώ στον ύπνο και να φύγω εστω για λίγο απο αυτό τον κόσμο ,ήταν το καλύτερο μου. Ένα χρόνο μετά είμαι αρκετά καλύτερα και συνεχίζω να το παλεύω. Δε μπορώ να γράψω πολλά γιατί γράφω από κινητό και με κουράζει. Αν θέλεις, στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα να τα πούμε λιγάκι μέσω Skype ή απο το τηλέφωνο. Κακό δε θα σου κάνει.

Senior Member
    Ελπίζω ειλικρινά να μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Ιδίως σε απόγνωση οποιαδηποτε απόφαση (και σε αυτή την περίπτωση καθοριστική χωρίς επιστροφή) είναι λάθος γιατί οδηγείσαι από συναισθήματα που νιώθεις ΤΩΡΑ, την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ τα πράγματα στο μέλλον μπορεί να αλλάξουν. Αν το ήξερες αυτό η απόφαση θα ήταν διαφορετική. Είσαι πάρα πολύ νέος, μιλάς απόλυτα (και ειλικρινά καταλαβαίνω τους λόγους, και σε πιστεύω ότι προσπάθησες και απογοητεύτηκες) και όντως φαίνεσαι ψυχρός. Είχα παρακολουθήσει το θέμα σου και ειλικρινά προσπαθούσα να δικαιολογήσω τον τρόπο που απαντάς. Περισσότερο άμυνα μου φαινόταν και σκεφτόμουν πως ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά, και μπορεί να μην σε βολεύει τόσο ο γραπτός λόγος. Αυτό το δέχομαι, όπως επίσης και ότι μπορεί να έχεις όντως προσπαθησει όλα όσα σου έγραψαν και στο τέλος να απελπίστηκες και να μην μπορούσες ούτε εσύ ο ίδιος να πιστέψεις ότι θα αλλάξει κάτι στο μέλλον, παρά τις όποιες δικές σου προσπάθειες. Σε αυτά τα θέματα όπως και να το κάνουμε είναι και θέμα τύχης. Πάρα πολλοί άνθρωποι που θεωρούνται αντικειμενικά άσχημοι έχουν σχέση, και επίσης πάρα πολλοί άνθρωποι με κακό χαρακτήρα ή συμπεριφορά βρίσκουν επίσης ταίρι. Καταλαβαίνω την αντίδρασή σου ως προς αυτό. Αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς όμως είναι γιατί φτάνεις στο σημείο να έχεις αυτές τις τάσεις, αυτό είναι που πρέπει να δουλέψεις. Ναι είναι φυσιολογικό να πονάς, ναι είναι κατανοητό να έχεις ανάγκες, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να είσαι μόλις 32 και να θες να τα παρατήσεις και να φύγεις. Στο κάτω κάτω άλλαξε ψυχολόγο. Δεν θα σου βρει ταίρι ο ψυχολόγος αλλά θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι αυτά τα συναισθήματα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως έχεις πει όλα αυτά που σκέφτεσαι σε έναν ειδικό και αυτός ο ειδικός σου είπε να φύγεις. Και όταν πενθείς και δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα συναίσθημα καταφεύγεις σε ψυχολόγο (ή ακόμη και σε ψυχίατρο). Ο ειδικός δεν μπορεί να σου βρει λύση στο πρόβλημα, δεν θα σου φέρει πίσω σε αυτό τον κόσμο τον άνθρωπο που πενθείς αλλά θα σε βοηθήσει να μάθεις να ζεις με την απώλεια, να το αντέχεις. Στη δική σου περίπτωση κιόλας τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τίποτα δεν χάθηκε οριστικά όσο προσπαθείς να προσεγγίζεις θερμά κοπέλες ή βρίσκεσαι κοντά τους. (Ή και το αντίθετο, προσπάθησε να μην προσεγγίσεις καν για ένα διάστημα και να διώξεις από πάνω σου την απελπισία, γιατί πολλές φορές μπορεί να την "μυρίζονται", να φοβούνται και να κάνουν πίσω, ή ακόμα και να ξενερώνουν από την πολλύ αυτοπεποίθηση που μπορεί να βγάζεις προσεγγίζοντάς τες, αλλά σίγουρα κάθε άτομο είναι διαφορετικό, εντυπώσεις λέω). Κάνε συνέχεια ταξίδια, άλλαζε χώρες (περισσότερες επιλογές, γούστα κτλ), κάνε πλαστική στο κάτω κάτω αν είσαι τόσο αποκρουστικός, πήγαινε σε ειδικό να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τον πόνο, πάρε χάπια, κάνε κάτι οτιδήποτε αλλά μην τα παρατήσεις. Είναι τόσο κρίμα και άδικο.

blackbird άστο, μην το κουράζεις γράφοντας μια από τα ίδια και εσύ...δεν ψάχνω λύση πια, απλά ήθελα να τα πω κάπου για να μην πάρω το "μυστικό" μαζί μου....

blackbird άστο, μην το κουράζεις γράφοντας μια από τα ίδια και εσύ...δεν ψάχνω λύση πια, απλά ήθελα να τα πω κάπου για να μην πάρω το "μυστικό" μαζί μου....
    Γιατί δεν τα λες σε κάποιον που σε αγαπάει και μπορεί να σε στηρίξει; Γιατί είσαι μόνος σου σε όλο αυτό; Έχεις φίλους, γιατί δεν ανοίγεσαι; Είσαι απελπισμένος, υποφέρεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν φταις σε κάτι.

Το έχω κάνει προ πολλού αλλά δεν βρίσκουν και αυτοί κάποιο τρόπο να βοηθήσουν, προσπάθησαν ήδη μέσω γνωριμιών αλλά μάταια.

Senior Member
    Δε λεει για το να σου βρουν γυναικα. Λεει τωρα τους τελευταιους 2 μηνες και ειδικα τις τελευταιες ημερες που σου ηρθαν οι σκεψεις αυτοκτονιας, αφου δεν εχεις απευθυνθει σε ειδικους, μηπως να απευθυνοσουν σε ατομα που σε αγαπανε μεχρι να νιωσεις καλυτερα?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Το έχω κάνει προ πολλού αλλά δεν βρίσκουν και αυτοί κάποιο τρόπο να βοηθήσουν, προσπάθησαν ήδη μέσω γνωριμιών αλλά μάταια.
    Δεν εννοώ να σε βοηθήσουν να βρεις κοπέλα. Εννοώ να σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα. Να μην κάνεις αυτές τις άσχημες σκέψεις. Έχεις δοκιμάσει να ανοιχτείς σε κάποιον;

Κάνω αυτές τις άσχημες σκέψεις επειδή δεν μπορώ να βρω κοπέλα, οπότε αν δεν βρω κοπέλα δεν πρόκειται να αισθανθώ καλύτερα με κουβεντούλα. Οι φίλοι και οι συγγενείς μου είναι κατά κύριο λόγο επίσης άνθρωποι των πράξεων και συμμερίζονται την οπτική μου αυτήν.

Άγνωστε υποφέρεις μη το κρατάς μέσα σου, μίλα! Μίλα αληθινά, πες αυτά που αισθάνεσαι μη φοβάσαι να δείξεις τον εαυτό σου. Είναι δύσκολο το ξέρω, και εγώ όταν αισθανόμουν άσχημα μόνο ένα πρόσωπο υπήρχε που ήθελα να του μιλήσω αληθινά γιατί μπορείς να ανοιχτείς εύκολα μόνο σε κάποιον που σε αγαπάει πραγματικά και δεν φοβάσαι μήπως σε κατακρίνει. Εγώ αυτό που βλέπω είναι έναν άνθρωπο που υποφέρει μόνος του και είναι πολύ βαρύ όλο αυτό. Θυμήσου δεν φταις εσύ που είσαι σε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχει κάποιος που μπορείς να του μιλήσεις χωρίς να σε κρίνει, χωρίς να σε συμβουλεύσει, απλά να σε στηρίζει. Μόνο αυτό, να είναι δίπλα σου και να σε αποδέχεται έτσι όπως είσαι. Αν δεν υπάρχει, μίλα στον ψυχολόγο σου αληθινά, πες του τις σκέψεις που κάνεις, μη τις κρύβεις. Θέλεις να το βγάλεις από μέσα σου, το λες σε μας, μη φοβάσαι να το πεις και στους δικούς σου ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε και θα σε στηρίξουν.

Senior Member
    Οι φίλοι και οι συγγενείς μου είναι κατά κύριο λόγο επίσης άνθρωποι των πράξεων και συμμερίζονται την οπτική μου αυτήν.
    Ολοι οι φιλοι και οι συγγενεις σου ειρωνευονται τη στηριξη μεσα απο το διαλογο?
    Δηλαδη θα συμφωνουσαν και αυτοι οτι αφου δε βρηκες κοπελα μεχρι τα 33 καλυτερα να σταματησεις να ζεις? Οποιος πεφτει σε καταθλιψη για καποιο λογο, αν δε λυσει μεσα σε 2 μηνες το λογο, καλυτερα να αυτοκτονει για να ειναι ανθρωπος των πραξεων?

Κάνω αυτές τις άσχημες σκέψεις επειδή δεν μπορώ να βρω κοπέλα, οπότε αν δεν βρω κοπέλα δεν πρόκειται να αισθανθώ καλύτερα με κουβεντούλα. Οι φίλοι και οι συγγενείς μου είναι κατά κύριο λόγο επίσης άνθρωποι των πράξεων και συμμερίζονται την οπτική μου αυτήν.
    Θα αισθανθείς καλύτερα όταν καταλάβεις ότι και η ζωή χωρίς κοπέλα μπορεί να είναι ωραία. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με το που θα βρεις κοπέλα. Το πρόβλημα θα λυθεί όταν αγαπήσεις και αποδεχτείς τον εαυτό σου πραγματικά έτσι όπως είναι. Και αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις, δεν ξέρω πολλούς που τα έχουν καταφέρει.. Ναι σίγουρα θα λείπει κάτι από τη ζωή σου αν δεν βρεις κοπέλα, ναι είναι πολύ βασικό, αλλά δεν αξίζει να την παρατήσεις για αυτό τον λόγο. Έχεις τόσα να προσφέρεις στον κόσμο και άλλα τόσα να σου προφέρει αυτός. Δεν είπα να κάνεις κουβεντούλα όπως κάνουμε με έναν γνωστό, είπα να πας σε έναν άνθρωπο που αισθάνεσαι το πιο κοντινό (κολλητός/η , μαμά, μπαμπάς δεν ξέρω ποιο είναι για σένα) να του ανοίξεις την καρδιά σου, να κλάψεις, να του πεις ότι σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις, ότι έχεις απελπιστεί και αυτός να σε πάρει αγκαλιά, να σου δώσει τον ώμο του να κλάψεις, να είναι εκεί να συμμεριστεί τον πόνο σου χωρίς να σου προτείνει λύσεις. Απλά να σε στηρίξει συναισθηματικά. Έχεις ανάγκη από αγάπη και αποδοχή αληθινή.

Κανένας δεν ειρωνεύεται την στήριξη μέσα από τον διάλογο όταν αυτή είναι από μόνη της αρκετή. Οταν όμως θες να βρεις λύση σε κάτι και ο διάλογος δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση τότε είναι άχρηστος.

Page 9 of 11 FirstFirst ... 7891011 LastLast