που οφειλεται η τοξικομανια?κοινωνικα αιτια?η συνειδητη αποφαση?τι λετε?υπαρχει λυση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Παλι στα προτυπα που παιζει η τηλεοραση καταληγουμε αυτοι με τισ ουσιεσ θελουν το κατι παραπανω στην ουσια δημιουργουν το προβλημα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Η ελλαδα δε θα αλλαξει ποτε γτ ετσι επιβιωσαμε ανα τουσ αιωνεσ εκτοσ κι αν πουν οτι δε θα ξαναγινει πολεμοσ

Senior Member
    Παλια η εκκλησια παρουσιαζε λανθασμενα προτυπα τωρα η τηλεοραση ολο εκει γυρναει κι ετσι κανουν κουμαντο

Senior Member
    Ειχαμε καποια παραμυθια παλια το κυνηγι τησ επιτυχιασ δουλεια κλπ αυτο το αλλαξανε παγκοσμια γι αυτο θα βγαινουν ολοι αχρηστοι

Banned
    Καλημέρα, εκτός από τηλεόραση, τώρα πλέον υπάρχει και το φαινόμενο "you tubers" που τα πιτσιρίκια από δημοτικό τρώνε κόλλημα με αυτούς και μιμητισμό, ο καθένας, η κάθεμιά πλέον μπορεί να λέει ότι να 'ναι μπροστά σε μια οθόνη, δεν ξέρω όλα αυτά μου φαίνονται πολύ περίεργα, σαν να κυριαρχεί η τάση ο καθένας να κράξει τον άλλο και το μυαλό των παιδιών γίνεται σούπα. Δε θέλω να βλέπω απαισιόδοξα τα πράγματα, αλλά με ανησυχεί για να μην πω με τρομάζει όλο αυτό...

Διάβασα για το παράδειγμα της Πορτογαλίας όσον αφορά τα ναρκωτικά δείχνει πράγματι ότι μπορεί να αλλάξει κάτι και γι' αυτό χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις. Μακάρι να μπορούσαν να εφαρμοστούν και εδώ αλλαγές. Φοβάμαι πως με την κρίση όλα παγώνουν ακόμα πιο πολύ, καλά κάνεις και τα γράφεις όλα αυτά Γιώργο, που τα γνωρίζεις από κοντά, εγώ πάντα έχω την ελπίδα ότι κάπου, κάποτε έστω και λίγοι θα τα διαβάσουν, θα προβληματιστούν, ότι κάτι θα γίνει.
    Στον τομέα της θεραπείας εσύ τι θα ήθελες σαν αλλαγές να γίνουν στην Ελλάδα? πως τα βλέπεις τα πράγματα τώρα?
    Πάντως χαίρομαι που βλέπω που είσαι έτσι δυνατός και το παλεύεις, θέλει πολλή υπομονή, πείσμα... Εκτός από την πίστη, τι άλλο βλέπεις ότι μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να αντέχει και να κάνει βήματα να το ξεπεράσει? Έχω ένα φίλο που έχει παλέψει με εξαρτήσεις και τον βοήθησε πολύ ο αθλητισμός και μια πολύ υγιεινή διατροφή, ποιοτικές τροφές όσο γίνεται κλπ. Βέβαια δεν ξέρω το τι αντέχει ο κάθε οργανισμός, οπότε αυτά καλό είναι να γίνονται με καθοδήγηση ειδικού, εξατομικευμένα για τον κάθε άνθρωπο και σταδιακά. Αλλά τελικά βλέπω ότι αν και το σώμα το προσέξουμε πολύ, μπορεί να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια, ισχύει και για τις ψυχικές παθήσεις αυτό.
    Μιας και μίλησα για ειδικό όπως είπες στο αρχικό σου ποστ, ας μας γράψει και κάποιος ειδικός που έχει ασχοληθεί με τον τομέα των ναρκωτικών και τις εξαρτήσεις γενικά.

Senior Member
    Αυτα ειναι τα προτυπα ολα απο εκει ξεκινανε

Banned
    Elis , τα προτυπα σε παιδακια πρεπει να τα δινουν οι γονεις! σε ποια μεγαλη ηλικια πρεπει τα ελεγχουν οι γονεις! Δε ξερω! δεν ειμαι πατερας αλλα νομιζω οτι οι γονεις δεν ειναι μονο για φαγητο και στεγη !
    Breath ο μιμητησμος υπαρχει στα μικρα παιδια πιο εντονα κι οσο μεγαλωνουν πιο λιγο , ολοι μας νομιζω το καναμε! το κακο δεν ειναι ο μιμητησμος αλλα το τι μας μενει απο αυτον!! αποψημου ειναι οτι το ζητημα ειναινα εχουμε ολοι και ειδικα οι νεοι καλα κριτιρια αξιολογησης !! να μπορουμε να περασουμε και να ζησουμε πολλα αλλα να μην "παρουμε" μαζι μας τα ασχημα!! κατις που προσωπικα δεν το καμα .
    Breath ! ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αλλα δεν ειμαι ουτε εχω την επιρροη σε οσους κανουν κουμαντο! και ,αληθεια ουτες κι θα ηθελα λογο του οτι συχενομαι την εξουσια και παθητικα κι ενεργητικα!
    Μακαρι να ασχοληθει καποιος για αυτο το προβλημα και ας μην το κανει για τους χρηστες!! ας σκεφτει το αλλο ποσα εγκληματα! ποσα οικονομκα θεματα προερχοντε απο χρηστες? Ουτε ζητω να με κανουν καλα! ας μας βαλουν σε καραντινα!! αρκει να ηξερα οτι θα εχει καποιο καλο! να ηξερα οτι θα γινει ωστε να μην την "παθει"αλλο σαν εμενα!
    Σιγουρα ο φιλος σου οπου ασχοληθηκε με τον αθλητησμο εκανε το σωστο και ισως ειναι και το πιο υγειες!! δυστυχως εγω εκανα το αναποδο!! απο καλος αθλητης εγινα χρηστης! Παντος ειναι καλο κατα εμενα να παει καποιος σε γιατρο-θεραπευτη, οπως οταν χαλαει ενα αμαξι δεν το φτιαχνουμε μονοι μας ετσι κι αυτο -ξερω βλακια παραδηγμα αλλα ,,-
    Οι κοινωνιες πανε κατα δυαολου οταν ασχολουντε μονο με τον εαυτο του καθε μελος διοτις κοινωνια ειναι ενας ζωντανος οργανισμος οπου ολοι μαζι δουλευουν για να υπαρχει !

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Οι κοινωνιες πανε κατα δυαολου οταν ασχολουντε μονο με τον εαυτο του καθε μελος διοτις κοινωνια ειναι ενας ζωντανος οργανισμος οπου ολοι μαζι δουλευουν για να υπαρχει !
    Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό... και να μην ξεχνάμε ότι μέλος είναι ο καθένας από εμάς, όχι μόνο αυτοί που κυβερνάνε (ή δεν κυβερνάνε), έστω στον μικρόκοσμό του και στον περίγυρό του ο καθένας να δει τι μπορεί να κάνει για να βελτιώνονται τα πράγματα.
    Καλή δύναμη και κουράγιο Γιώργο και να ξέρεις η κουβέντα σου και η εμπειρία σου μπορεί να έχει σημασία και επιρροή (δεν αναφέρομαι σε εξουσίες) σε άλλους ανθρώπους και να τους βοηθάς με τον τρόπο σου.

Banned
    Η ζωη ενος ανθρωπου οπου ζει υπο την βασανο της καθημερινης αυτοκαταστροφικης προσωπικοτητας του ειναι πολυ ασχημη καταρα φιλοι μου!!
    Ειναι σαν μια παρτιδα σκακι με τον εαυτο σου!! κανεις πραματα ωστε να μπορεσεις το τελος της μερας να πεις "" και σημερα ειμαι καθαρος!!"" , βαζεις δλδη φυσικα η φανταστηκα εμποδια ωστε να αποφυγεις την υποτροπη στην χρηση! ομως,,,,,,οπως και στο σκακι για να νικησεις θυσιαζεις καποια πιονια, ετσι και εδω θυσιαζεις καποια πραματα οπου ενας φυσιολογηκος και υγειες ανθρωπος θα τα χαιροταν!
    Ειναι σαν να εισαι μοναχος στην "ερημο" οπου προσπαθεις να φτασεις τον Θεο! θυσιαζωντας καθε απολαυση,καθε ηδωνη! ζωντας με ταπεινωση προς το προσωπο του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ! Οπως εχεις σαν μοναχος τους πειρασμους στην "ερημο" ετσι καπως ζεις και κατω υπο τη πολυτοξικομανια ! προσπαθεις να απαρνηθεις την "ηδωνη της" θσιαζεις την "καταραμενη" απολαυση οπου σου δινει αυτη η παραμυθενια ηρωιδα ( ηρωινη-HEROIN- ελληνικη λεξη ηρωιδα δλδη! λογο της αυταπαρνησης στον φοβο.
    Ειναι σαν να εισαι "ερωτευμενος" με μια πανεμορφη γυναικα ! να σε θελει και να λιωνει ο ενας για τον αλλον , να αγαπιεστε! να εχετε μια καρδια και οι δυο! ακομα και ο ρυθμος της ανασας σας να ειναι ο ιδιος σαν ειστε αγγαλια! οπως την κοιτας να σε διαπερνα συναισθημα γαληνης και ταυτοχρωνα παθιασμενης ορμης να ζησεις τα παντα με ενταση μαζι της! σαν μια παθιασμενη αγαπη !
    Οπως το κιρινο ενωνετε με το μπλε και κανουν το πρασινο! οπου το ΚΙΤΡΙΝΟ συμβολιζει >Χαρά, ελπίδα ! το ΜΠΛΕ >Ηρεμία, υπευθυνότητα, θλίψη !Ενωνοντας τα λοιπον ,βγαινει το ΠΡΑΣΙΝΟ>Νέα αρχή, αφθονία, φύση!!!Ετσι ειναι και σαν "γνωριζεις" την ηρωινη υο ερωτευμενοι εραστες! ο καθενας μονος του ειναι κατις αλλο, απλο και οι δυο μαζι ομως ειναι η χαρα!
    Μεχρι να ερθει εκεινη η μερα οπου ! ΞΥΠΝΑΣ χαμο! η σε καποιο νοσοκομειο! βλεπωντας τον εαυτο σου σε αθλια κατασταση μες στο ΜΑΥΡΟ ! μαυρο συναισθημα! ξαφνου αντιλαμβανεσαι πως ολα τα παραπανω εισαν παραμυθι! οτι ολα οσα ζουσατε ηταν απατη! οτι οσο ενταση, οσο οργασμο αισθηματων σου δινε !αλλο τοσο σου "ρουφηξε" απο το μεδουλι της ψυχης σου!!
    Σαν ερθει η στιγμη οπου αυτη η "παραμυθενια , ονειρεμενη σχεση" καταλαβαινεις οτι ηταν εφιαλτης!! Οτι ειναι ενα φιδι που μπηκε στις φλεβες σου ριμαζωντας το κορμι σου και τα σωθικασου! Δυστυχως αυτη η τοσο ρομαντικη "ενωση χρωματων "τελικα δεν εβγαλε το "πρασινο" χρωμα της ελπιδας και της χαρας! αλλα το "μαυρο" χρωμα της πικρας του θανατου!! Και τα πραματα ολησθενουν ακομα πιο πολυ σαν πολεμας!! πολεμας!!! να "ξεβαψεις" την ψυχη σου αλλα δεν τα καταφερνεις!! ολα γυροσου εχουν αλλαξει "τα χρωματα" που εβλεπες γυρο σου ολα πλεον ειναι δυχρωμα οπου το γκρι βασιλευει!!Οπου ο θανατος μοιαζει με λυτρωση!Τωτες ειναι η στιγμη οπου γινετε απο ερωτας αναγκη! το παυσιπονο της ψυχη σου!

Page 2 of 2 FirstFirst 12