Κόβοντας τα φάρμακα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

Κόβοντας τα φάρμακα

Παίρνω seroxat 20 και Xanax 0,5 καθημερινά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πήρα την απόφαση να τα κόψω, γιατί τώρα νιώθω έτοιμος. Έχω κόψει προς το παρόν εδώ και 7 μέρες το μισό seroxat και δεν υπάρχει μέρα που να μη βλέπω φοβερούς εφιάλτες. Υπάρχει κάποιος ομοιοπαθης;

Εστάλη από Redmi Note 5A Prime στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Ο γιατρος σου συμφωνει? Εισαι σταθεροποιημενος αρκετο καιρο συνεχομενα?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Junior Member
    Συμφωνεί και ναι είμαι. Απλά ο ύπνος έχει γίνει πολύ δύσκολος...

Senior Member
    Μαλλον ο οργανισμος σου εχει μαθει πλεον να χαλαρωνει με χημικη βοηθεια. Σιγα σιγα θα βρεις αλλους τροπους ομως. Εχεις μειωσει και το ζαναξ στο 0,25 τωρα?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by Esco View Post
    Παίρνω seroxat 20 και Xanax 0,5 καθημερινά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πήρα την απόφαση να τα κόψω, γιατί τώρα νιώθω έτοιμος. Έχω κόψει προς το παρόν εδώ και 7 μέρες το μισό seroxat και δεν υπάρχει μέρα που να μη βλέπω φοβερούς εφιάλτες. Υπάρχει κάποιος ομοιοπαθης;

Γειά σου,
    Όπως έχω ξαναπεί, κανένα ψυχοφαρμακο δεν διακόπτεται εύκολα διότι έχει ήδη προξένησε σημαντικές αλλαγές στην βιοχημεία του εγκεφάλου, και έχει πια προσαρμοστεί να λειτουργεί με αυτό.
    Εάν προσπαθήσεις να το διακόψεις γρήγορα, μετά από 4 χρόνια, θα επικρατήσει το χάος, και θα χρειαστεί σύντομα να το ξαναρχίσεις για να μπορέσεις να λειτουργήσεις.
    Αυτό, αν είσαι τυχερός και σε ξαναπιάσει.
    Από όσο έχω διαβάσει, και από προσωπική εμπειρία, η μείωση θα πρέπει να είναι 10% καθε φορά επί της προηγούμενης δόσης, και να μεσολαβεί 1 περίπου μήνας κάθε φορά, και αφού πρώτα έχεις σταθεροποιηθει στην Νέα μείωση.
    Εγώ τελικά κατάφερα να σταματήσω τα 20 mg citalopram, μεσα σε 5 χρόνια. Τέσσερις προηγούμενες προσπάθειες για γρηγορότερη διακοπή, απέτυχαν παταγωδώς, και αναγκαζόμουν μετά από μερικούς μήνες να τα ξαναρχίσω.
    Καλή τύχη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Εγώ τελικά κατάφερα να σταματήσω τα 20 mg citalopram, μεσα σε 5 χρόνια. Τέσσερις προηγούμενες προσπάθειες για γρηγορότερη διακοπή, απέτυχαν παταγωδώς, και αναγκαζόμουν μετά από μερικούς μήνες να τα ξαναρχίσω.
    Ποσα χρονια το επαιρνες πριν ξεκινησεις τη μειωση? Και σε τι δοσολογια?

Junior Member
    Γειά σου,
    Όπως έχω ξαναπεί, κανένα ψυχοφαρμακο δεν διακόπτεται εύκολα διότι έχει ήδη προξένησε σημαντικές αλλαγές στην βιοχημεία του εγκεφάλου, και έχει πια προσαρμοστεί να λειτουργεί με αυτό.
    Εάν προσπαθήσεις να το διακόψεις γρήγορα, μετά από 4 χρόνια, θα επικρατήσει το χάος, και θα χρειαστεί σύντομα να το ξαναρχίσεις για να μπορέσεις να λειτουργήσεις.
    Αυτό, αν είσαι τυχερός και σε ξαναπιάσει.
    Από όσο έχω διαβάσει, και από προσωπική εμπειρία, η μείωση θα πρέπει να είναι 10% καθε φορά επί της προηγούμενης δόσης, και να μεσολαβεί 1 περίπου μήνας κάθε φορά, και αφού πρώτα έχεις σταθεροποιηθει στην Νέα μείωση.
    Καλή τύχη.
    Καλησπέρα. Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού μου και να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να ασκούμαι, να τρώω σοκολάτα και να βγαίνω στον ήλιο για να αναπληρωνω την σεροτονίνη μου. Σε 15 μέρες θα το κόψω ολόκληρο και μετά θα κόψω και το xanax. Νομίζω πως μπορώ να το κάνω.

Είμαι σίγουρος ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θέλω να απαλλαγώ από αυτά.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ!!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Μαλλον ο οργανισμος σου εχει μαθει πλεον να χαλαρωνει με χημικη βοηθεια. Σιγα σιγα θα βρεις αλλους τροπους ομως. Εχεις μειωσει και το ζαναξ στο 0,25 τωρα?
    Όχι, αφού κόψω το seroxat θα κόψω και το Xanax.
    Καταλαβαίνω ότι κάπου ζοριζεται ο οργανισμός μου χωρίς τα έτοιμα, αλλά νομίζω ότι είναι καιρός να μάθει και μόνος του.
    Απλά γυρνάνε στο μυαλό μου οι απαίσιοι εφιάλτες και κάθε φορά που κοιμάμαι απορώ τι θα δω πάλι...

Senior Member
    Ποσα χρονια το επαιρνες πριν ξεκινησεις τη μειωση? Και σε τι δοσολογια?
    Γειά σου,
    Έπαιρνα 20 mg seropram, για περίπου 11 χρόνια on/off πριν μπορέσω να τα διακόψω οριστικά το 2013 που πήρα την τελική δόση 1 mg.
    Από τότε δεν ξαναχρειαστηκα τίποτα.
    Βέβαια στο μεταξύ έκανα και αρκετές αλλαγές στη ζωή μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Esco View Post
    Καλησπέρα. Ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού μου και να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να ασκούμαι, να τρώω σοκολάτα και να βγαίνω στον ήλιο για να αναπληρωνω την σεροτονίνη μου. Σε 15 μέρες θα το κόψω ολόκληρο και μετά θα κόψω και το xanax. Νομίζω πως μπορώ να το κάνω.

Είμαι σίγουρος ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θέλω να απαλλαγώ από αυτά.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ!!!

Σου εύχομαι από την καρδιά μου, καλή επιτυχία!

Senior Member
    Δεν ακουγεται μεγαλη δοσολογια, αλλα 11 χρονια ειναι πολλά. Στο τελος επαιρνες σε υγρη μορφη για να φτασεις 1mg ?

Senior Member
    Ειχα εφιαλτες με το εφεξορ που επαιρνα για ενα διαστημα, πραγματικα ειναι ενοχλητικο και εμποδιζει την ποιοτητα υπνου.

Senior Member
    Δεν ακουγεται μεγαλη δοσολογια, αλλα 11 χρονια ειναι πολλά. Στο τελος επαιρνες σε υγρη μορφη για να φτασεις 1mg ?
    Ακριβώς,
    Μου ετοίμαζε ένα διάλυμα 20 ml το φαρμακείο, και έπαιρνα με σύριγγα 1 ml, απ ότι θυμάμαι!

Senior Member
    Ακριβώς,
    Μου ετοίμαζε ένα διάλυμα 20 ml το φαρμακείο, και έπαιρνα με σύριγγα 1 ml, απ ότι θυμάμαι!
    Τελεια. Πολυ σωστος τροπος.

Senior Member
    Ειχα εφιαλτες με το εφεξορ που επαιρνα για ενα διαστημα, πραγματικα ειναι ενοχλητικο και εμποδιζει την ποιοτητα υπνου.
    to εφεξορ για εμενα είναι κορυφαιο χαπι..
    με βοηθησε να βγω από την καταθλιψη.....μαζι με αλλα πραγματα βεβαια....