Results 1 to 5 of 5
-
09-02-2018, 14:14 #1
Άγχος για το αν θα πρέπει να παρω φαρμακα
Καλημέρα.πρωτη φορά γράφω στο φόρουμ έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες από τις δικές σας και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την δικιά μου και αν θέλετε μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας.
Η ιστορία μου ξεκίνησε πριν 16 χρονιά περίπου που έπαθα ένα έμφραγμα σε ηλικία 30 χρόνων , ευτυχώς δεν μου είχα κάποια βλάβη ή καρδιά τα αγγεία μου ήταν όλα καλά νοσηλεύθηκα σε νοσοκομείο καμία εβδομάδα ,βγήκα από το νοσοκομείο όλα καλά και από τότε παίρνω κάποια αγωγή προληπτικά για την καρδιά.
Μετά και για ένα διάστημα μερικών χρόνων κατά καιρούς με πιάνανε καμία φορά κάποια ενοχλήματα μάλλον μυοσκελετικα που εγώ νόμιζα ότι ήταν κάτι της καρδιάς και ολο ετρεχα στα νοσοκομεία χωρίς να υπάρχει κάτι ήταν από τον φόβο μου,τότε βέβαια είχα και το ποτό έπινα κανένα ποτηράκι και χαλάρωνα και ξεχνιομουν , παλιότερα ήμουν εξαρτημένος με τζόγο και εν μέρη με αλκοόλ γιατί έπινα αρκετά πολλές φορές για να αισθάνομαι χαλαρά και από το άγχος του τζόγου αν θα χάσω κτλ για να μην κουράζω και να έρθω στο τώρα έχω τρία χρόνια που έχω ξεκόψει αλκοόλ και τζόγο ,έχω πάει σε μια ομάδα 18ανω για απεξάρτηση,και ακόμα χώρισα πριν 3 χρόνια με την γυναίκα μου έχουμε δύο αγόρια 2 αγόρια 12 και 10 ετών και μετά ξεκίνησα την απεξάρτηση από τζόγο αλκοόλ.
Το θέμα μου είναι ότι πριν δύο μήνες κοντά στα Χριστούγεννα έπαθα μια χοντρή κρίση πανικού και πήγα στο νοσοκομείο για να δω μήπως είναι κάτι καρδιολογικό η κάτι άλλο μετά που ηρέμησα λίγο έφυγα μου κάναν εξετάσεις δεν υπήρχε κάτι.
Από εκεί και πέρα βέβαια έχω πάθει φοβίες μην ξανασυμβεί κάποια κρίση πανικού,έχω ένα άγχος γενικά μην μου συμβεί τίποτα, φόβος για την καρδιά γιατί από το άγχος που έχω έκανα μερικές φορές έκτακτες συστολές και γενικά μετά από την κρίση πανικού ορισμένος μήπως πάθω κάτι,πριν τον πανικο έκανα εντατικά αθλητισμό και τώρα το αποφεύγω γιατί νομίζω αν ζοριστω μπορεί να πάθω τίποτα,και κάνω πλέον μόνο περπάτημα κάθε μέρα σχεδόν καλό μου κάνει.
Το ζόρι που τραβάω είναι ότι πήγα σε μια ψυχίατρο και μου πρότεινε μια θεραπεία με χάπια και εγώ είμαι εντελώς κατά τον χαπιών ζολοφτ 50mg και λεξοτανιλ συνδυαστικά.
Είμαι αναποφάσιστος γιατί τώρα δεν με έχει ξαναπιάσει κάποια έντονη κρίση αλλά υπάρχει βέβαια ένα καθημερινό ήπιο στρες πως θα πάει η μέρα μου μην αγχωθω,καμία φορά κάποια ανησυχία αλλά κάπως την παλεύω καμία φορά αν ζοριστω παίρνω μισό αγχολιτικο, σκέφτομαι μήπως το πάω έτσι χωρίς φάρμακα και αν δυσκολεύομαι να παίρνω κανένα αγχολιτικο και να δω μήπως ηρεμήσω σιγά σιγά και μου φύγουν και οι φοβίες.
Τα φάρμακα τα φοβάμαι γιατί φοβάμαι μην εθιστω σε αυτά και μετά λειτουργεί ένα φαύλος κύκλος είμαι καλά τα κόβω δεν είμαι καλά τα ξαναπαίρνω δεν το θέλω αυτο.
Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός για το μέγεθος της ιστορίας μου.
- 09-02-2018, 15:50 #2
09-02-2018, 16:42 #3
κοιτα ολες οι αγωγες αμα χρειαζονται καλο είναι να τις παιρνεις....τωρα τα αγχολυτικα είναι άλλη ιστορια..εχω ακουσει ότι μερικα είναι εθιστικα...αλλα στο κατω κατω μπορεις να τα κοψεις..
για μενα την αγωγη αμα στην εχει προτεινει γιατρος..η πηγαινε και σε 2ον να δεις τι θα σου πει
09-02-2018, 17:36 #4
09-02-2018, 17:45 #5
Την ψυχίατρο την θεωρώ καλή , βέβαια έχω μια επιφύλαξη με το ζολοφτ από ότι έχω διαβάσει για κάποιο διάστημα στην αρχή δεν ξέρω πόσο μια δυο εβδομάδες σου φέρνει άγχος και ανησυχία και γι'αυτό μου έγραψε συνδυαστικά τα αγχολιτικα για να με καλμαρουν,δεν ξέρω εγώ θέλω να βοηθήθω για το άγχος και αυτό θα με αγχώδεις και άλλο τι να πω.πριν το ζολοφτ μου και για ένα σεροπραν μήπως ξέρεις κάτι;