Results 46 to 60 of 64
-
22-09-2008, 19:26 #46
Keep εάν είμασταν δελφίνια δεν θα είχαμε καταστρέψει και τον πλανήτη..
- 22-09-2008, 19:28 #47
χεχε σωστα,για αυτο αναφερω οτι προσπαθουμε να περασουμε οσο το δυνατον καλυτερα προσαρμοζωντας τα παντα στις αναγκες μας...και αυτο τελικα μας οδηγει στην καταστροφη απο οτι φαινεται μιας και εχουμε γινει ηδη πολλοι σε αυτον τον πλανητη και τα θελουμε ολα.
Αν αλλαξει κατι θα ειναι απο αναγκη για επιβιωση παλι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-09-2008, 19:28 #48
Να πεταχτώ και εγώ σαν πορδή για άλλη μια φορά και να αναφέρω ότι τα ζώα διαθέτουν νευρικό συστημα (εγκεφαλονωτιαίο{κεντικό κ περιφεριακό} αλλά και αυτόνομο νευρικό συστημα), χημικους διαβιβαστές κλπ (σιγουρα υπάρχουν διαφορές σε αρκετές ορμόνες και εξειδίκευση απο αυτές στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν...) στα έντομα επίσης (κεντικό, συμπαθητικό και περιφεριακό) έχουν αισθήσεις όπως ακοή,όραση,αφή,οσφρηση-γεύση, αισθηση θερμότητας κ υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης με διαφορετικά οργανα απο αυτά στον άνθρωπο (με τι διαφορά ίσως ότι η αίσθηση του πόνου είναι πολύ λίγο ανεπτυγμένη και γενικά η οργάνωση του Ν.Σ. των εντόμων δεν έχει την εξειδίκευση αυτή των αν\'ωτερων ζώων αλλά δέχονται ερεθίσματα και αντιδρούν.
Τα φυτά δεν διαθέτουν νευρικό συστημα αλλά πολλές απο τις φυτορμόνες που διαθέτουν τους βοηθούν να αντιλαμβάνονται και να προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον.
Τώρα θα μου πεις τη σχέση εχούν αυτά με το θέμα και θα σου απαντήσω καμία απλά αυτά που δεν γνωρίζουμε ή δεν καταλαβαίνουμε γιατι δεν μας αφορούν ας μην τα εμπλέκουμε επειδή απλά έτσι έχουμε ακούσει...
22-09-2008, 19:31 #49
και ο ανθρωπος του νεατερνταλ ειχε το σωμα αλλα ποτε δεν καταφερε να κανει ουσιαστικες βελτιωσεις στη ζωη του.δεν φτανει μονο το σωμα,χρειαζεται και δημιουργικοτητα.κατερινα,χ αρα μας να πεταγεσαι να εχουμε πιο ολοκληρωμενη συζητηση
22-09-2008, 19:32 #50
Να μιλάς όσο θέλεις kater1na! Καλά κάνεις που το επισημάνεις...άλλωστε τα ζώα έχουν τραβήξει πολλά απο το ανθρώπινο γένος...σε παρακαλώ όμως μην το παρακάνουμε επί του θέματος γύρω απο αυτα γιατι με την επόμενη μπριζόλα που θα φάω θα αισθάνομαι τύψεις. Αλήθεια!
22-09-2008, 19:33 #51
Originally posted by keep_walking
Συνειδητότητα είναι η κατάσταση της συνείδησης. Και όπως φαντάζομαι γνωρίζεις είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανθρώπινης υπόστασης κι εκείνο που διαχωρίζει την ύπαρξη μας από τα ζώα. Τα ζώα λειτουργούν αποκλειστικά με το ένστικτο, το οποίο υπάρχει βέβαια και στον άνθρωπο, αλλά όχι στην έκταση που αναπτύσσεται στα ζώα . Την συνείδηση δεν την έχουμε όταν γεννιόμαστε. Την αποκτάμε μετά την προσχολική ηλικία, όταν μέσω της νόησης, της ομιλίας και της γραφής, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας και να τα αξιολογούμε, να τα αποθηκεύουμε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας και να τα ανακαλούμε επιλεκτικά κατά το δοκούν. Αυτό σημαίνει πως δεν αναφέρομαι με κανένα τρόπο στις ασθένειες που έχουν νευρολογικά αίτια, γιατί η εγκεφαλική δυσλειτουργία είναι κάτι που απλά συμβαίνει...Δεν είναι μια ασθένεια που ωριμάζει μέσα από τις συνθήκες διαβίωσης του ατόμου, τον τρόπο που αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις, τα ερεθίσματα του, εν τέλει αυτό που διαχωρίζει τον ψυχικό κόσμο του καθένα από την καθαρά εγκεφαλική δυσλειτουργία...
22-09-2008, 19:35 #52
και ο ανθρωπος του νεατερνταλ ειχε το σωμα αλλα ποτε δεν καταφερε να κανει ουσιαστικες βελτιωσεις στη ζωη του.δεν φτανει μονο το σωμα,χρειαζεται και δημιουργικοτητα.κατερινα,χ αρα μας να πεταγεσαι να εχουμε πιο ολοκληρωμενη συζητηση
Σιγουρα παντως κατι δεν παει καλα στον κοσμο,εμεις ισως να ειμαστε απο τις τυχερες γενιες.
Και ορισμενες φυλες του πλανητη μετα απο χιλιαδες χρονια εξελιξη δεν σημειωνουν τεχνολογικη προοδο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-09-2008, 19:36 #53
Εχεις δει σκύλο να κυνηγά την ουρ\'α του ασταμάτητα μετά απο εγκατάλειψη? Εχεις δεί σκύλο να έχει σπάσει παράθυρο σπιτιού και να έχει γεμίσει ουλές στο φόβο ότι τα αφεντικά του θα το εγκαταλήψουν?
Το κάθε είδος έχει άλλες νοητικές διαδικασίες σίγουρα δηλαδή δεν θα περίμενα ποτέ να δώ ενα κουνελάκι να πληκτρολογεί κείμενο σε ΄φόρουμ΄, κάτι άλλο θα κάνει που εμάς μας φαίνεται τρομερά ακυρο αυτό όμωςε δεν σημαίνει οτι δεν νιώθει
22-09-2008, 19:37 #54
Φίλε μου keep θα υιοθετήσω μια δική σου έκφραση που μου άρεσε : \"εκφράζω προσωπικές απόψεις χωρίς να είμαι ειδικός ..\" Κι ειλικρινά αυτό κάνω απ\' την αρχή που άνοιξα αυτό το θέμα..Δεν είμαι επιστήμονας, είμαι ένας άνθρωπος που καταθέτει μια σκέψη χωρίς να απαιτεί από κανένα να γίνει αποδεκτή ως ορθή...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-09-2008, 19:38 #55
και τα δυο,στην αρχη δημιουργουμε και οταν δεν εχουμε μετρο και ορια επειδη θελουμε να ικανοποιησουμε τον εγωισμο μας και οχι το συνολο,καταστρεφουμε
22-09-2008, 19:42 #56
...Οι ορισμένες φυλές του πλανήτη με μηδενική εξέλιξη που αναφέρεις , έχουν να επιδείξουν και 0 % ποσοστά σε περιπτώσεις κατάθλιψης..Θα μου πεις για τον ίδιο λόγο έχουν και 0% θανάτους από τροχαία, αλλά ίσως η στατική τους ανέλιξη να είναι η απάντηση στο ερώτημα αυτού του τόπικ.. Το πιθανότερο βέβαια είναι να κάνω λάθος, απλώς είναι κάτι που μου ήρθε στο μυαλό τώρα...
22-09-2008, 19:42 #57
Σχετικά με την εξέλιξη το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν ισχύει η θεωρία της εξέλιξης των ειδών και ίσως αν οι διάφορς μορφές ζωής έχουν εξελιχθεί μετά απο δισεκατομυρια χρόνια απο προκαρυωτικούς μονοκύταρους οργανισμούς... go figure τι μπορεί ένα είδος ζώου σήμερα μετά απο δισεκατομύρια χρόνια να καταφέρει χεχε.
Λέμε αν...
Εχμ σορρυ που αυτά που λεω είναι ασχετα εντελώς με το θέμα αλλά τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι συνεχώς τα δικά μου λολ
22-09-2008, 19:45 #58
αραγε πιο πολλα θα κατεφερει η παπια η η κοτα?να κανουμε ενα τοπικ για αυτο ;) χεχε
22-09-2008, 19:48 #59
lol...δεν υπαρχει τιποτα που να μπορει να γκρεμισει τον Homo Sapiens εκτος απο τον ιδιο και τα δημιουργηματα του.
Μπορει να δημιουργησει τον Homo Superior:P
Καλα λεμε τωρα...αν ολα πανε καλα,μπορει να μας φαει και καμμια ιωση,κανας κομητης,το πιο πιθανο η μαλακια που κουβαλαμε στο κεφαλι:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-09-2008, 19:53 #60
Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν ήμουν παιδί και δεν είχα του είδους τις υποχρώσεις που έχω σήμερα στο μεταβατικό στάδιο (της ενηλικίωσης?) υπήρχε η σκέψη μέσα μου \"\'οσα λιγότερα ξέρεις, τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι\" όχι σε θέμα γενικών γνώσεων αλλά σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων κλπ το ίδιο μπορεί και να σκεφτόμουν απο εμπειρίες που μόνο ευτηχυσμένη δεν με έκαναν ... Σήμερα σκέφτομαι ότι αυτές τις εμπειρίες τις έχω ζήσει και αυτό που έμαθα μέσα απο αυτό υπάρχει δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω και να τα διαγράψω οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι τουλάχιστον να τις χρησιμοποιήσω σωστά για το σήμερα και το αύριο
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία