Results 196 to 210 of 415
-
15-02-2018, 18:23 #196
Αυτο το "καλυτερο δυνατο" που ισως να κανει, μπορει να μην ειναι αρκετο για να μη βγει το παιδι με ενα καρο ψυχολογικα και το στιγμα του "λαθους" του "Ατυχηματος" της αιτιας που η μανουλα δεν εζησε τη ζωη της, βουτηξε στις υποχρεωσεις, δεσμευτηκε και φουλαρε απο απωθημενα και κομπλεξ.
Πολλες φορες μπορει καποιος να κανει το καλυτερο δυνατον(με βαση τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ του και τις συνθηκες) αλλα να μην ειναι αρκετο.
Με ρωτησες κατι και σου απαντησα ενα ιδανικο ας πουμε σεναριο επιλογης να γινει ενα ζευγαρι γονεις. Και μου απαντησες σε στυλ μα ποτε δεν ξερεις, μπορει αυτο μπορει εκεινο μπορει το αλλο.
Εννοειται, οτι ΜΠΟΡΕΙ οτιδηποτε με το νομο των πιθανοτητων.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
- 15-02-2018, 18:31 #197
Δυστυχώς δεν μπορεί πάντα Ναταλία. Έχουμε χοντρές άμυνες όλοι μας απέναντι στην γονεική αγάπη, θέλει πολλή δουλειά με τον εαυτό του κάποιος και επεξεργασία για να μπορέσει να παραδεχτεί και να δει καθαρά οτι πχ "ο πατέρας μου με χτυπούσε γιατί νοιαζόταν για τον κόσμο κι όχι για μένα" ή οτι " η μάνα μου με έδερνε γιατί είχε δικά της απωθημένα κι απλά ήμουν ο εύκολος στόχος". Δεν είναι εύκολο να παραδεχτείς τέτοια για τους ανθρώπους που σε μεγάλωσαν. Ξέρεις τι λέει αυτή η κόρη για αυτόν τον πατέρα ; Οτι εντάξει, αν δεν έτρωγε και ξύλο δεν θα γινόταν και καλός άνθρωπος!!! Κι αυτός είναι ο ίδιος πατέρας που έγραψα πιο πάνω που τον μεγάλο γιο τον έσερνε με το αυτοκίνητο. Για να τον διαπαιδαγωγήσει κι αυτόν, γιατί ήταν ζωηρός κι ανυπάκουος. Τώρα ο μεγάλος γιος είναι αλκοολικός κι ο πατέρας ακόμα τον κατηγορεί για άχρηστο, ούτε καν διανοείται πως αυτός μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης και η κόρη είναι το καμάρι του γιατί παντρεύτηκε και του έκανε εγγόνια.
Συχνά, όσο κι αν με την λογική μπορεί να πιστεύουμε τα αντίθετα, υποσυνείδητα ή δεν ξέρω πως, μας γίνονται βίωμα και περνάει και σε μας αυτή η συμπεριφορά, έστω σε βελτιωμένη έκδοση. Αν εγώ για παράδειγμα έχω συνδέσει την αγάπη του πατέρα μου με το ότι με πλάκωνε και στο ξύλο κάθε φορά που ήθελε να με προστατεύσει, να με φροντίσει κτλ, αυτό θα το κουβαλάω. Αν αυτή την συμπεριφορά μέσα μου την έχω ερμηνεύσει ως αγάπη και νοιάξιμο, όσο κι αν ως ενήλικας μπορεί να είμαι κατά της βίας στο παιδί μου πχ, αυτό θα το βγάλω κάπου αλλού. Θέλει τρομερή δουλειά με τον εαυτό μου μετά για να μπορέσω να διαχωρίσω την αγάπη από όλα αυτά που μπορεί να είναι απωθημένα ή οτιδήποτε άλλο
15-02-2018, 18:32 #198
Ο μονος λογος που στο λεω αυτο ειναι για να μην κρινεις με τοση ευκολια αλλους γονεις σαβ.
Μπορει το καλυτερο δυνατο στη περιπτωση που λεω να ειναι καλυτερο απο της "ωριμης" μανουλας. Ειναι και θεμα χαρακτηρα. Κατα τα αλλα δεν διαφωνω σε κατι απο οσα λες. Η ενσταση μου εγκειται με την ευκολια με την οποια κρινεις μονο. Ναι υπαρχουν πολλες γυναικες που κανανε νεες παιδια και τα καναν σα τα μουτρα τους και υπαρχουν και πολλες που τα μεγαλωσαν μια χαρα. Προφανως αυτες οι περιπτωσεις δεν θα ειναι μελη στο φορουμ.
15-02-2018, 18:36 #199
Ποιος ξερει τι μπορει οντως να ισχυει?
Μπορει εγω να κρινω ευκολα τους γονεις επειδη ζω μαζι τους ξανα και τρωω τονους μαλακιων. Μπορει εσυ επειδη βρισκεσαι σε αλλη χωρα να νιωθεις την αναγκη να αναλαβεις την υπερασπιση τους.
Κανεις δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
15-02-2018, 18:56 #200
15-02-2018, 19:04 #201
15-02-2018, 19:12 #202
Ακομη κι αν ο αδελφος σου λεει καμμια φορα οτι αν δεν ηταν τοσο αυστηρη και βιαιη η μανα σου μπορει και να ειχε παει φυλακη ή να ειχε πεθανει, το νευρικο του συστημα ισως και να μην αντεξε τελικα τοση βια, ακομη κι αν προσπαθει ενιοτε να την εκλογικευσει.
Θα το κανω εντιτ κι εγω οταν σβησεις το δικο σου.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
15-02-2018, 19:15 #203
Εσυ τι θα εκανες στη συγκεκριμενη περιπτωση σαβ;
Λειπεις στη δουλεια μιση μερα, δεν εχεις τροπο να τους ελεγξεις, η κουβεντα ειναι αστειο και να φανταστεις οτι θα ειχε αποτελεσμα με τα συγκεκριμενα δεδομενα, εδω σου λενε ψεμματα οτι καθονται σπιτι και ειναι ολη μερα εξω. Να τους κλειδωσεις; Και αμα παρει φωτια το σπιτι;
15-02-2018, 19:15 #204
Εγώ πιστεύω ότι καλή μάνα γίνεται αυτή που παιδευεται, κοπιάζει χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί! Όχι ότι πάντα αυτό είναι δεδομένο, απλός αν προσπαθείς χρονιά για κάτι όπως σε αυτή την περίπτωση να αποκτήσεις ένα παιδί και στο τέλος τα καταφέρεις, εε, δεν πιστεύω ότι θα γίνεις ένας αδιάφορος γονεας! Βέβαια εδώ παίζει και το άλλο να γίνεις υπερπροστατευτικός, όπου και αυτό δεν είναι το καλύτερο!
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
15-02-2018, 19:19 #205
Θα τους εκοβα καποιο πολυ σημαντικο για αυτους προνομιο. Και θα επρεπε να το "ξανακερδισουν" μεσα απο τη συμπεριφορα τους.
Δε μιλαω σε περιπτωση που τους επιανα να καπνιζουν, σε κατι τετοιες περιπτωσεις μπορει να σπρωχνεις περισσοτερο προς μια κακη συνηθεια οταν της βαζεις την ταμπελα του απαγορευμενου.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
15-02-2018, 19:22 #206
Όντως είναι συγκινητική η αλληλεγγύη του μικρού στην ιστορία.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Εγώ δεν λέω να τους πυροβολήσουμε όλους τους γονείς, κανείς όσο τρελά κι αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει να μην κάνει λάθη γιατί μιλάμε για παιδικές ψυχές. Όμως όλα έχουν διαβαθμίσεις ρε συ Ναταλία όπως είπες και συ. Το παράδειγμα που ανέφερες εντάξει δεν μου φαίνεται τραγικό αλλά και πάλι μου δείχνει τον φόβο και την ανασφάλεια της μάνας. Δεν έχει σχέση με την αγάπη αυτό. Δικαιολογημένος ο φόβος και η αντίδραση από μια μάνα που μεγαλώνει τα παιδιά της στις συνθήκες που αναφέρεις, μπορώ να την καταλάβω βεβαίως αλλά δεν μπορώ να πω οτι το έκανε αυτό γιατί αγαπούσε τα παιδιά της (μπορεί να τα αγαπούσε φυσικά αλλά δεν μπορώ να φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα από αυτό το περιστατικό), μπορώ να πω οτι το έκανε αυτό γιατί φοβόταν, γιατί ένιωθε οτι δεν είναι αρκετή, γιατί προσπαθούσε έτσι να καλύψει την απουσία της (εστω και δικαιολογημένη) ή γιατί η ίδια ένιωθε ανεπαρκής ως μάνα. Καταλαβαίνεις τι λέω; Θεωρώ λάθος να μπλέκουμε την αγάπη και το "καλό των παιδιών" με τους δικούς μας φόβους και τις ελλείψεις. Είναι μούφα τις περισσότερες φορές γιατί είναι ο δικός μας εαυτός που προσπαθούμε να προστατεύσουμε. Και το ένα δεν αναιρεί το άλλο, δεν σημαίνει οτι ένας γονιός που αγαπάει τα παιδιά του, δεν νοιάζεται ταυτοχρονα και για την δική του εικόνα ως γονιός ή δεν έχει απωθημένα που θα τα βγάλει, ίσα ίσα συνήθως και τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα. Κι εκεί είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα παιδί αν θες για μένα. Ένας τέρμα κακοποιητικός γονιός που δεν δείχνει δείγμα αγαπής δεν θα σου μάθει να αγαπάς, θα χεις τα χίλια προβλήματα ναι. Αλλά ένας κακοποιητικός γονιός που θα δείχνει ταυτόχρονα και αγάπη και νοιάξιμο, κινδυνεύεις να σου μάθει την αγάπη εντελώς λάθος. Και κινδυνεύεις να μην το καταλάβεις και ποτέ αυτό.
15-02-2018, 19:23 #207
Μπαααα υπαρχουν γυναικες που κοπιαζουν χρονια για τους λαθος λογους και παλι δεν πανε και πολυ καλα μετα..ηξερα παλια μια κυρια η οποια προσπαθουσε χρονια να αποκτησει παιδι με ορμονικες θεραπειες και εξωσωματικες και οταν το απεκτησε ολο ξεσπουσε πανω του μς φωνες και νευρα. Οπως ηταν ενα ματσο νευρα πριν, ετσι και εμεινε, ενα ματσο νευρα.
Αμα κοπιαζει πολυ καποιος για κατι πολυ μπορει να κοπιαζει απο φοβο μηπως δεν μπορει να το εχει...και να επιμενει απο πεισμα και κομπλεξ οτι τι, εγω δεν μπορω να το εχω; Χανονται λιγο τα ορια της υγιους επιθυμιας.
Αλλα οτι ειναι καλυτερο να εισαι ετοιμος και να το θελεις φυσικα και ειναι...φυσικα και απαιτει προετοιμασια και ωριμοτητα το πραγμα.
15-02-2018, 19:32 #208
Ο φοβος της και το οτι ενιωθε ανεπαρκης ως μανα που λες τι σημαινε; Οτι δεν θα μπορουσε να ανταποκριθεί οπως αξίζει στα παιδιά της...ο φοβος και η ανασφαλεια μηπως δεν ειναι αρκετη εμπεριεχει τον φοβο να τα αδικήσει. Αρα σίγουρα το βλέπω ως νοιαξιμο και ως καλη προθεση.
Στο οτι δεν ειναι υγιης ενδειξη αγαπης αυτο δεν διαφωνω, εχεις δικιο...οπως και στο οτι υπαρχει κινδυνος να σου μαθαινει με λαθος τροπο την αγαπη αυτο...
15-02-2018, 19:33 #209
[QUOTE=Gypsy Cello;986090QUOTE
Της έλεγα συχνά ότι δεν είναι καλή μάνα και ένιωθε αδικημένη. Σου λέει δεν είμαι καλή μάνα εγώ που δεν έτρωγα για
να φας εσύ; (και όντως έτσι έκανε πολλές φορές) φάε τώρα τα σκατά μου...
Μια μέρα μου λέει:δες μες τον φούρνο μικροκυμάτων κάτι μας φέρανε απ' έξω. Πάω να δαγκώσω (εξωτερικά δεν φαινότανε ότι ήταν κόπρανα) και την πάτησα... Τώρα, πολλές φορές που το σκέφτομαι μου 'ρχεται ακόμα και τώρα να την καθαρίσω...[/QUOTE]
πωωω αν είναι δυνατον.....
πρεπει να της δωσει και εσυ να φαει μια μερα..
15-02-2018, 19:35 #210