Results 61 to 75 of 108
-
25-09-2008, 00:17 #61
Οσο πιο λιγα νοητικα δημιουργηματα(σκεψεις)?Οσο πιο λιγα παθη,οσο πιο λιγες επιθυμιες?οσο πιο λιγα αριθμητικα στο υλικο πεδιο?Τελευταια αρχιζω κ αναγνωριζω ως μονο εχθρο της ευτυχιας μου τη συνηθεια.
Το θεμα με το ασυνειδητο προσπαθω να μαθω περισσοτερα για να ξερω πως κ τι αλλα θα μου παρει ακομα λιγο!
- 25-09-2008, 01:41 #62
Τι χρειαζεται ενας ανθρωπος για να ειναι ευτυχισμενος ;
τιποτα............πολυ απλο
25-09-2008, 17:44 #63
Originally posted by panos-80
Τι χρειαζεται ενας ανθρωπος για να ειναι ευτυχισμενος ;
τιποτα............πολυ απλο
26-09-2008, 11:21 #64
Originally posted by Marley
Οσο πιο λιγα νοητικα δημιουργηματα(σκεψεις)?Οσο πιο λιγα παθη,οσο πιο λιγες επιθυμιες?οσο πιο λιγα αριθμητικα στο υλικο πεδιο?Τελευταια αρχιζω κ αναγνωριζω ως μονο εχθρο της ευτυχιας μου τη συνηθεια.
Το θεμα με το ασυνειδητο προσπαθω να μαθω περισσοτερα για να ξερω πως κ τι αλλα θα μου παρει ακομα λιγο!
26-09-2008, 12:55 #65
Λιγοτερες αναγκες σημαινει οτι βαζεις γενικα πιο χαμηλα τον πηχη.
Δεν ξερω κατα ποσο μας ικανοποιει αυτο με δεδομενο πως οι πιο πολλοι ανθρωποι ειμαστε ματαιοδοξοι, αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
26-09-2008, 14:59 #66
εδω ειναι η μαγκια ;)
26-09-2008, 15:12 #67
Η μαγκια ειναι να βαζεις υψηλους στοχους και να τους πραγματοποιεις χωρις να ξεπουλας τον εαυτο σου
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
26-09-2008, 15:13 #68
και οταν τους πραγματοποιησεις μετα τι;
26-09-2008, 15:19 #69
Οσο ζουμε κανουμε ονειρα. Οποτε οι στοχοι δεν τελειωνουν ποτε.
Μονο οι νεκροι δεν κανουν ονειρα.
Εξαλλου αυτη η ερωτηση σου θα επρεπε να απευθυνεται και στην περιπτωση που καποιος βαζει χαμηλους στοχους.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
26-09-2008, 15:35 #70
δηλαδη μια ζωη θα αγχωνεσαι και θα ζοριζεσαι,να βγαλεις ενα πανεπιστημιο,μεταπτυχιακο, διδακτορικο,πιεση για μια καλη δουλεια,να ανεβεις στη δουλεια,να κανεις παιδι,να κανει το παιδι οτι εκανες και εσυ για να ειναι επιτυχημενο.και ολα γιναν ζαβα μετα.δεχομαι να κανεις τα παραπανω μονο στην περιπτωση να ζεις και την ζωη σου,οταν το χρειαζεσαι να σταματας να δινεις ολη την ενεργητικοτητα στους στοχους και να τη δινεις σε σενα.αντι το κεντρο να ειμαστε εμεις,το κεντρο ειναιη κοινωνικη καταξιωση,το αμαξι,το επαγγελμα.και εχουμε χασει την ταυτοτητα μας,θεωρουμε πως,ειμαστε πετυχημενοι=ειμαστε ευτυχισμενοι.Αμ δε ....Βλεπω ολους τους πετυχημενους,αγχος για τα παντα,για το τι θα πουν οι υπολοιποι για τα παιδια τους,πως θα κυκλοφορησουν αν δεν ειναι καλοντυμενοι,τι θα πουν οι αλλοι.ωραια ζωη.λιγα ατομα ειναι φιλοσοφημενα και αντιλαμβανονται τη σημασια ολων.υποψιν δεν λεω να μην παμε μπροστα,να μη προσπαθησουμε.λεω να δουμε μεσα μας τι πραγματικα χρειαζομαστε και οχι τι χρειαζομαστε για να μπουμε στο ματι του αλλου μπας και ικανοποιησουμε την ματαιοδοξια μας.(αυτη δεν ικανοποιηται με τιποτα).
26-09-2008, 15:38 #71
Εχω ηδη απαντησει σε ολα αυτα
Originally posted by MANTHES
Η μαγκια ειναι να βαζεις υψηλους στοχους και να τους πραγματοποιεις χωρις να ξεπουλας τον εαυτο σουΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
26-09-2008, 15:40 #72
χεχεχε σωστος :)
26-09-2008, 15:43 #73
Απο εκει και περα βεβαια ειναι υποκειμενικο τι θεωρει ο καθενας υψηλους στοχους.
Μπορει οι δικοι μου στοχοι για σενα να ειναι παιχνιδακι ή το αντιθετο.
Το βασικο ειναι να πηγαινεις μεχρι εκει που σε πανε οι δυνατοτητες σου.
Αν θελησεις να πετυχεις κατι παραπανω απο αυτο που μπορεις να καταφερεις τοτε θα φας τα μουτρα σου.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
26-09-2008, 17:46 #74
Πιο πετυχημένος είναι αυτός που θέτει στόχους και τους πραγματοποιεί. Αλλά το θέμα είναι πως σ όλη τη διάρκεια της ζωής του κοπιάζει για να τους πραγματοποιήσει.
Ο \"πτωχός τω πνεύματι\" δεν αναρωτιέται μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές του. Δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες (φαί ύπνος σεξ) αρκούν για να νοιώθει πλήρης.
Είναι πιο εύκολο να καλύπτεις 3-4 βασικές ανάγκες απο το να προσπαθείς να καλύψεις χίλιες-δυό που ανακαλύπτει το μυαλό σου στην πορεία.
Γνώμη μου είναι πως μόνο αν πάψει το μυαλό να ερευνά πιθανότητες, δυνατότητες και καταστάσεις ανοίγοντας ΄μυριάδες δρόμους καινούριους, γεμάτους επιθυμίες και νέες ανάγκες, μόνο αν πάψει αυτό μπορεί κάποιος να γίνει 100% ευτυχής.
Για τους υπόλοιπους απο μας υπάρχουν στιγμές ευτυχίας μόνο.
26-09-2008, 17:51 #75
Αν ειναι ετσι τοτε να παω στο χωριο μου να καλλιεργω τα χωραφια και αφου θα βγαζω μερικα λεφτα ισα ισα για να καλυπτω τις βασικες μου αναγκες θα πρεπει να ειμαι ευτυχισμενος. :)
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία