Results 1 to 10 of 10
Thread: Κατάθλιψη...;
-
12-02-2018, 21:08 #1
Κατάθλιψη...;
Καλησπέρα! Επεσα τυχαία σε αυτό το φόρουμ για πολύ καλή μου τύχη αφού μέχρι τώρα δεν είχα βρει κάτι τέτοιο και ήμουν πολύ απαισιόδοξη.
Τον τελευταίο καιρό έχω κάποια συμπτώματα, μάλλον κατάθλιψης, δεν έχω όρεξη για τίποτα, σταμάτησα τη σχολη, θέλω μονο να κοιμάμαι, δν έχω κουράγιο για τίποτα, έχω μονίμως νεύρα και δεν θέλω να μιλάω σε κανέναν, και το βασικότερο, που μου είναι και μεγάλο εμπόδιο στο να βγω έξω απτο σπίτι, είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω τι μου φταίει, μου φταίνε όλα, δεν μου φταίει τίποτα; Απλά δεν μπορώ να το διαχειριστω και κλαίω με λυγμούς όλη μέρα. Έψαξα για ψυχολόγο αλλά διάβασα παντού ότι αν υπάρχει υπόνοια κατάθλιψης καλύτερα να απευθυνθώ σε ψυχίατρο. Ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό; Δεν με πειράζει να μου δώσει φαρμακευτική αγωγή, αρκεί να είμαι καλά. Δεν έχω την ανάγκη να μιλήσω κάπου, δεν ξέρω και τι μου φταίει άλλωστε, θέλω απλά να έχω πάλι όρεξη, να μην "πονάω" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, σαν εσωτερικός πονος στο στήθος είναι, σαν βάρος)
Να πω επίσης ότι μου έχει συμβεί και παλαιότερα, εκεί ήξερα τον λόγο, το πάλεψα μόνη μου πάρα πολύ και τρία χρόνια μετά ήμουν καλύτερα. Να όμως που αποτι φαίνεται έκανα μια τρύπα στο νερό. Η μόνη διαφορά με τότε, ειναι ότι τότε δεν μπορούσα να κοιμηθώ λόγω άγχους και έκανα συνέχεια σενάρια ότι θα πεθάνουν οι δικοί μου, έβλεπα σκιές στο δωμάτιο κτλ. Τώρα αντιθέτως θέλω να κοιμάμαι συνεχεια. Ποια είναι η άποψη σας; Ψυχολόγος ή ψυχίατρος; Και σε όποιον πάω τελικά, ποια είναι η διαδικασία; Παίρνω να κλείσω ραντεβού και του λέω καλησπέρα μάλλον έχω κατάθλιψη;
Δεν έχω ιδέα και προσπαθώ πολύ καιρό να με πείσω να το κάνω αυτό, ελπίζοντας ότι θα με βοηθήσει.
- 12-02-2018, 21:19 #2
Για τον πόνο δεν έχει φάρμακα νομίζω απλά δε θα σου χαλάει η διάθεσή δηλαδή θα πονάς αλλά θα βγαίνεις από το σπίτι κ σιγά σιγά θα συνέλθεις όσο παίρνεισ φάρμακα δοκίμασε συμπλήρωμα διατροφής μαγνήσιο αν δεν σου κάνουν δουλειά τα φάρμακα μόνα τους διατροφή αν μπορείς κ περπάτημα ή κούραση σωματική
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
13-02-2018, 00:18 #3
γεια σου.
αυτό που περιγραφεις είναι μαλλον συμπτώματα κατάθλιψης.
Ο ψυχίατρος δινει και αγωγη ενώ ο ψυχολόγος δεν δινει..το καλυτερο θα ηταν να βρεις έναν ψυχιατρο που κανει και ψυχαναλυση και αναλυει τα εσωτερικα θεματα...γιατι μονο με αγωγη δεν θα είναι η οριστικη λυση...
θα παρεις και θα κλεισεις ένα ραντεβού....μολις πας εκει θα σ ρωτησει ε και τοτε θα του πεις όλα αυτά....
να πας..
13-02-2018, 00:25 #4
Γιατί κορίτσι μου τόσο πολύ? Και εγώ το πέρασα λογο ερωτικής απογοήτευσης.. Μου είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι θα μείνω μόνη.. Ότι θα πεθάνω.. Δεν έτρωγα. Πονούσα και εγώ.. Μεγάλη στεναχώρια! Δεν έβγαινα να πάω πουθενά..
Δεν μπορεί έτσι χωρίς λόγο να έχεις έρθει σε αυτή την κατάσταση.. Κάτι θα έχει συμβεί που σε έχει πληγώσει..
Εστάλη από SM-A510F στο E-Psychology.gr Mobile App
13-02-2018, 00:30 #5
και όμως μερικοι ερχονται σε αυτην την κατασταση χωρις να συμβει τιποτα....
όταν υπαρχουν τετοια ζητήματα πρεπει να πηγαίνεις σε έναν ειδικο
13-02-2018, 00:32 #6
Ίσως ναι... Ίσως όμως να χρειάζεται στήριξη... οι δικοί της που είναι? Φίλοι? Ξέρω ότι μπορεί να είναι δύσκολο.. Αλλά γιατί να μη ρωτήσουμε? Εγώ νομίζω ότι κάτι κρύβεται από πίσω που την μαραζωνει... απο ποτε ξεκίνησε αυτό...
13-02-2018, 00:36 #7
μπορει να κρυβονται δυσκολα παιδικα χρονια...τραυματα..ζωη που να μην της αρεσει...η οντως καποιο γεγονός π το προκαλεσε
σιγουρα χρειαζεται στηριξη...αλλα λεει και η ιδια ότι δεν θελει να μιλαει σε κανεναν.
το μονο σιγουρο είναι ότι πρεπει να παει σε έναν ψυχιατρο η ψυχολογο για αρχη αμα φοβαται τις αγωγες
13-02-2018, 00:40 #8
Δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν στο σπίτι της... να την πιέζουν να κάνει πράγματα... να πει πράγματα.. Για να έγραψε εδώ έχει ανάγκη να μιλήσει και να μοιραστεί σε κάποιον που δεν την ξέρει.. Εγώ θέλω να μάθω.. αν θέλει να μας πει τι είναι αυτό που τη βασανίζει.. Ίσως να μπορούμε να βοηθήσουμε λιγουλακι..
Φυσικά και δεν αποκλείω το να πάει σε ένα γιατρό.. σίγουρα θα την βοηθήσει
13-02-2018, 00:41 #9
13-02-2018, 14:30 #10
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Έκλεισα ραντεβού σε ψυχίατρο