Πώς πείθεις καποιον κοντινό σου να λάβει βοηθεια;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 174

Πώς πείθεις καποιον κοντινό σου να λάβει βοηθεια;

Καλησπέρα σε ολα τα μελη και τους αναγνωστες του φορουμ.
    Ειμαι καινουργια στον χωρο κι εφτασα εδω ψαχνοντας τροπους να βοηθηθω αλλα και να βοηθησω ταυτοχρονα τον συζυγο μου να αντιμετωπιστει μια κριση που βιωνουμε ως ζευγαρι πρωτα. Ειμαστε σε διασταση εδω και λιγο καιρο υστερα απο επιθυμια του συζυγου ο οποιος μεχρι σημερα αρνειται να παραδεχτει εστω οτι το επιθυμουσε ωστοσο το προκαλεσε με πολλους τροπους καθημερινα. Τη φυγη του εννοω. Αρχικα, πριν επελθει η φυγη, κλεινοντας ξαφνικα και ερμητικα καθε πορτα επικοινωνιας μαζι μου, εννοω κυριολεκτικα και μεταφορικα. Δεν ηταν σε θεση να ακουσει, αρνιοταν καθε λεξη που θα του απηυθυνα. Προτεινε μετα να παραμεινουμε να συμβατικο ζευγαρι για χαρη των παιδιων χωρι να οφειλουμε καμια εξηγηση και μοιρασμα της ιδιωτικης ζωης του καθενος προς τον αλλο. Δυσκολευτηκα να το δεχτω, δεν συμφωνησα με κατι που δεν κατανοουσα τις αιτιες του και το πώς φτασαμε εκει. Δεν εδινε αλλη εξηγηση παρα οτι δεν με αντεχει αλλο και πως με μισει με παθος και απεριοριστα.
    Καθε προσπαθεια να τον πλησιασω οδηγουσε σε βρισιες απο μερους του, αισχρες κι αναιτιες βρισιες. Φαινοταν οτι δυσκολευτοταν να συγκρατηθει ωστε να μην μου επιτεθει και σωματικα. Κλεινοταν σ ενα δωματιο κι ακουγε μουσικη ή σερφαρε στο διαδικτυο η επαιζε ον λαην παιχνιδια. Καμια επαφη καμια συνεννοηση, τιποτε θετικο. Μετα αρχισε να πηγαινει αδικαιολογητα ταξιδια σε αλλες πολεις χωρις να αναφερει το λογο του ταξιδιου, το σημειο διαμονης ή με ποια ατομα βρισκεται κλπ.
    Το δεχτηκα αναγκαστικα περιμενοντας που θα μας οδηγησει αυτο.
    Πουθενα βεβαια δεν οδηγησε. Ωσπου μετα το τελευταιο ταξιδι που αρνηθηκε να πει καποιες εστω γενικες πληροφοριες σχετικα με το πού ηταν και με ποιους, του εθεσα επιτακτικα το διλημμα ειτε να μιλησει με ειλικρινεια ειτε να μην ειμαστε πια ζευγαρι. Ειχαμε ερθει σε μεγαλη ενταση εκεινη τη στιγμη κι εκεινος μπροστα στην προοπτικη να πει αληθειες οποιουδηποτε ειδους επελεξε να απομακρυνθει.
    Το μυαλο μου πηγε στην υπαρξη τριτου προσωπου που γρηγορα φανηκε οτι δεν ηταν δυνατον να υπαρχει αφου ειχε στυτικες δυσλειτουργιες τον τελευταιο καιρο και μαλιστα με κατηγορησε οτι εγω η ιδια τον ευνουχισα οντας αυτο που ειμαι.
    Συνεχισε να επισκεπτεται το σπιτι καποιες ωρες καθημερινα για να βλεπει τα παιδια χωρις ομως να εχει διαθεση ή αντοχες να περασει δημιουργικο χρονο μαζι τους.
    Ηταν σαν παρατηρητης. Περισσοτερο σαν εκθεμα, δλδ να τον βλεπουν εκεινα αντι να τα βλεπει αυτος. Μεσα σε λιγους μηνες εχασε καθετα τις δυναμεις του, δεν ειχε πια σωματικες αντοχες σχεδον για τιποτα,δεν τον ευχαριστουσε ουτε ο χρονος με τα παιδια ενω μεχρι τοτε ηταν φαινομενικα ενας πολυ δοτικος πατερας.
    Ηθελε να κοιμαται συνεχως και να παραμενει αδρανης ασχολουμενος με κινητο ή λαπτοπ. Ωσπου πανω σε εναν καυγα, λεει κατι που δεν περιμενα να ακουσω απο τον ανθρωπο που επι χρονια μοιραστηκαμε τις ζωες μας: οτι εχει εως και σκεψεις αυτοκτονιας και δεν ξερει αν και ποιον θα παρει μαζι του.
    Αυτο μου χτυπησε σαν συναγερμος και εκεινη τη στιγμη μπορεσα να καταλαβω οτι επι πολυ καιρο πρεπει να γινοταν μεσα του μια μαχη, φοβων, λογικης, παραλογου και ποιος ξερει ποσων αλλων. Τον πλησιασα με αγαπη, με λογια κατανοησης και συμπονοιας. Δεν δεχοταν τιποτα παρα επαναλαμβανε ποσο με μισει, ποσο εγω ειμαι η αιτια της καταστροφης του και πως ακομα και τα θετικα που του λεω ειναι προιον συμβουλης δικηγορου για να χρησιμοποιηθουν εις βαρος του.
    Επεσα απο τα συννεφα. Δεν μπορουσα να καταλαβω που οφειλεται τοσο μενος εναντιον μου. Πού μπορει να τον εβλαψα τοσο οσο υποστηριζει ωστε οταν εφτανε εκτος εαυτου να εκτοξευει καταρες να πεθανω, να αρρωστησω να μην υπαρχω.
    Σε εναν ακομα καυγα που αιτια ηταν η επιθυμια μου να τον συνοδευεσω σε καποιον ψυχολογο, βγηκε εκτος εαυτου με εσπρωξε και τραπηκε σε φυγη.
    Μια ωρα μετα τηλεφωνησε να ζητησει συγγνωμη. Και με ρωτησε με παραπονο αν πιστευα οτι στ αληθεια εχει προβλημα ψυχολογικο. Του απαντησα ναι.
    Μετα απο καποιες μερες επισκεφθηκα εγω μια ψυχολογο. Περιγραφοντας λιγα μονο στοιχεια, με ρωτησε αν σκεφθηκα ποτέ οτι ο συζυγος μπορει να εχει διπολικη διαταραχη, περα απο τα δικα μου θεματα που ηταν η αιτια να επισκεφθω την ιδια.
    Δλδ τη μοναξια, το φοβο καταθλιψης, το φοβο διαζυγιου κλπ. Της ειπα πως τους τελευταιους μηνες το σκεφθηκα πολυ σοβαρα για το θεμα υγειας αυτο του συζυγου και πως δεν ειναι σε θεση να ακουσει καμια νυξη γι αυτο.
    Επιστρεφοντας απο την ψυχολογο, δεν του ειπα τιποτα για οσα συζητησαμε αλλα του προτεινα να παμε να μας δει ως ζευγαρι μιας και συμβουλευει και ζευγαρια.
    Ηταν καθετα αρνητικος. Τι μπορω να κανω για να δω ποια μπορει να ειναι η κατασταση του στο θεμα αυτο της συμπεριφορας; Που βριζει, χτυπαει αντικειμενα, εχει εκρηξεις οργης, απειλει, εχει χασει ενδιαφερον για ζωη, εχει καταβληθει σωματικα κλπ και δεν θελει καμια βοηθεια απο εμενα;
    Επισης η οικογενεια του δεν δεχεται οτι εχει καποιο προβλημα. Ζουν σε μικρη επαρχιακη κοινωνια οπου οι ψυχολογικες ασθενειες αποτελουν κατι σαν στιγμα για τα ατομα.

Senior Member
    Τερψη, δυσκολα τα πραγματα...
    Η αληθεια ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος δε φαινεται να σε εμπιστευεται καθολου. Δε σε πιστευει και εχει μεγαλο θυμο εναντιον σου.
    Δυσκολα να τον πεισεις εσυ ειδικα.
    Πολυ καλη κινηση να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια για τον εαυτο σου. Αλλωστε τα παιδια(που θα επρεπε να ειναι προτεραιοτητα) εχουν αναγκη απο μια δυνατη μαμα που στεκεται στα ποδια της,καλυπτει τις αναγκες τους και τα ενθαρρυνει να αναπτυσσουν υγιηπροσωπικοτητα. Ισως ολη αυτη τη συμπεριφορα του πατερα τους να την ερμηνευουν ως απορριψη και ανεπαρκεια και ειναι δικη σου ευθυνη να τα βοηθησεις, αφου ο πατερας ειναι αυτη την περιοδο ανημπορος.

Τωρα σε αυτο που ρωτας, μια επιλογη που σκεφτηκα ηταν να του μιλησει καποιος φιλος του ή καποιος αδελφος ή αδελφη αν εχει, καποιος που να θεωρειται αμετοχος στην καταστροφη του γαμου σας και να τον θεωρει εμπιστο. Υπαρχει καποιο τετοιο προσωπο που να ειναι πιο κοντα σε αυτον και οχι σε σενα? Αν υπαρχει, ισως θα μπορουσε να τον πεισει να "πανε δοκιμαστικα" σε εναν ψυχιατρο.
    Αλλη επιλογη, πιο σκληρη πολυ πιο σκληρη, ειναι να τον απομακρυνεις μεχρι να το παρει αποφαση να ζητησει επαγγελματικη βοηθεια.
    Να φτασει σε αδιεξοδο δηλαδη.
    Δεν ξερω τον αντρα σου, καποιους ανθρωπους τους κινητοποιει ο καλος, πλαγιος τροπος ενω καποιους αλλους το ζορισμα.
    Εχω την εντυπωση οτι ο αντρας σου ειναι στην 1η κατηγορια, αλλα δεν ειναι δυνατον να ξερω.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Σ' ευχαριστω για την απαντηση. Η συμβουλη της ψυχολογου ηταν να αποστασιοποιηθω μεχρι να θελησει εκεινος να με πλησιασει. Το να τον παροτρυνει ενα αλλο εξισου κοντινο του προσωπο θα ηταν ευχης εργο για μενα αφου δεν εχει κανεναν επιστηθιο φιλο τουλαχιστον απο τα παλια κι ολοι οι τωρινοι ειναι γνωριμιες μεσα απο το ιντερνετ ή καποιοι απο το τωρινο κ παλιοτερο επαγγελματικο του περιβαλλον δλδ οχι εμπιστοσυνης για εκεινον που ειναι ιδιαιτερα εσωστρεφης. Υπαρχει ενα φιλικο προσωπο που μετραει πολλα χρονια γνωριμιας το οποιο συστηματικα επιλεγει να το αποφευγει ενω εχει καλες προθεσεις και προς τους δυο μας. Ισως ακριβως γι αυτο το λογο, επειδη θα μπορουσε να ειναι αντικειμενικος συμβουλος ενω ο συζυγος αυτη τη στιγμη επιμενει πεισματικα στο δικο του δικιο αποκλειστικα. Δειχνει να θελει μονο πιστους συμμαχους κ οχι αντικειμενικους συμβουλους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by terpsis View Post
    Σ' ευχαριστω για την απαντηση. Η συμβουλη της ψυχολογου ηταν να αποστασιοποιηθω μεχρι να θελησει εκεινος να με πλησιασει. Το να τον παροτρυνει ενα αλλο εξισου κοντινο του προσωπο θα ηταν ευχης εργο για μενα αφου δεν εχει κανεναν επιστηθιο φιλο τουλαχιστον απο τα παλια κι ολοι οι τωρινοι ειναι γνωριμιες μεσα απο το ιντερνετ ή καποιοι απο το τωρινο κ παλιοτερο επαγγελματικο του περιβαλλον δλδ οχι εμπιστοσυνης για εκεινον που ειναι ιδιαιτερα εσωστρεφης. Υπαρχει ενα φιλικο προσωπο που μετραει πολλα χρονια γνωριμιας το οποιο συστηματικα επιλεγει να το αποφευγει ενω εχει καλες προθεσεις και προς τους δυο μας. Ισως ακριβως γι αυτο το λογο, επειδη θα μπορουσε να ειναι αντικειμενικος συμβουλος ενω ο συζυγος αυτη τη στιγμη επιμενει πεισματικα στο δικο του δικιο αποκλειστικα. Δειχνει να θελει μονο πιστους συμμαχους κ οχι αντικειμενικους συμβουλους.
    Πιστους συμμαχους σε ποιο πολεμο? Νιωθει οτι ειναι σε πολεμο μαζι σου? Ποιος εχει δικιο? Ποιος φταιει περισσοτερο?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    ξαναπροσπαθησε να τον πεισεις.νομιζω θα τα καταφερεις. θα του πεις να πατε μαζι η εστω σε εναν συμβουλο γαμου, και μετα τον πειθεις για τον ψυχολογο. μην ξεχνας οτι ενας ανθρωπος που σκεφτεται την αυτοκτονια το κανει γιατι θεωρει οτι ολα οσα εχει σε αυτον τον κοσμο εχουν χαθει και δεν εχει ελπιδες για να βελτιωσει κατι η τωρα ειναι αργα και τετοια. το σκεφτεται και το κανει για να ξεφυγει δηλαδη.

δεν υπαρχει λογος να πατε στην ιδια την γυναικα ψυχολογο γιατι θα θεωρει οτι ειστε μιλημενες μεταξυ σας κτλ , θα του πεις να πατε σε καποιον αντρα συμβουλο γαμου η ψυχολογο που τυχαια μπορειτε να βρειτε την ιδια στιγμη απο το διαδυκτιο. δεν ξερω αν ειναι διπολικος δεν ειμαι ειδικος αλλα οταν συμφωνησει, να πατε την ιδια στιγμη, οχι αυριο που ισως να εχει αλλαξει γνωμη
    τωρα σχετικα με τις συζητησεις σας, νομιζω καλο ειναι να μην προσπαθεις με την λογικη να δωσεις καποιες λυσεις η να κουβεντιαζεις μαζι του. μαλλον καλυτερα να του προτεινεις εσυ να βρει μια λυση που εσυ θα αποδεχεσαι. ακομα μπορειτε να βγαζετε μαζι βολτα τα παιδια εχετε πολλες κοινες υποχρεωσεις, μην μενετε στο σπιτι για να δει τα παιδια, θα τα δει εξω απο αυτο μαζι σου

Νικο σ ευχαριστω κι εσενα που απαντας.
    Savatage, φερεται σα να ειμαι ο εχθρος του εν μεσω ενος πολεμου που δεν ξερω ποιος τον κηρυξε.
    Δεν ξετω ποιος φταιει. Αν εκεινος ειναι αρρωστος δεν μπορω να του καταλογισω φταιξιμο. Μα δεν μπορω ν αναγνωρισω κι ολοκληρωτικο δικο μου φταιξιμο εκει οπου δεν υπαρχει καποιο γεγονος που να εξηγει οσα γινονται. Εδειχνε ακμαιος κ δυνατος κ ξαφνικα σταματησε να επικοινωνει. κλειστηκε. καμφθηκαν καθετα οι ατελειωτες αντοχες του κ ακομα κ το χιουμορ του που το χαρακτηριζα ασταματητη επιθεωρηση κοπηκε μαχαιρι. Συμπεριφορα αλλαγμενη χωρις γεγονος. Ζητω εξηγηση λογικη κ επειδη δεν τη βρισκω την αναζητω τωρα περα απο τη λογικη.

Senior Member
    Νικο σ ευχαριστω κι εσενα που απαντας.
    Savatage, φερεται σα να ειμαι ο εχθρος του εν μεσω ενος πολεμου που δεν ξερω ποιος τον κηρυξε.
    Δεν ξετω ποιος φταιει. Αν εκεινος ειναι αρρωστος δεν μπορω να του καταλογισω φταιξιμο. Μα δεν μπορω ν αναγνωρισω κι ολοκληρωτικο δικο μου φταιξιμο εκει οπου δεν υπαρχει καποιο γεγονος που να εξηγει οσα γινονται. Εδειχνε ακμαιος κ δυνατος κ ξαφνικα σταματησε να επικοινωνει. κλειστηκε. καμφθηκαν καθετα οι ατελειωτες αντοχες του κ ακομα κ το χιουμορ του που το χαρακτηριζα ασταματητη επιθεωρηση κοπηκε μαχαιρι. Συμπεριφορα αλλαγμενη χωρις γεγονος. Ζητω εξηγηση λογικη κ επειδη δεν τη βρισκω την αναζητω τωρα περα απο τη λογικη.
    Βασικα δεν εννοουσα να μου πεις ποιος εχει δικιο και ποιος φταιει περισσοτερο, εννοουσα αν ο πολεμος που βιωνει ειναι για να κερδισει "το δικιο του" και να παρει την ικανοποιηση οτι εσυ φταις για οσα του συμβαινουν και οχι ο ιδιος.
    Τελοσπαντων, καταλαβα παντως απο την απαντηση σου.
    Πρεπει να κρατησεις αποσταση νομιζω. Δε θελει να ακουει κανενα "πρεπει" απο σενα. Του βγαινει αντιδραση και θυμωνει ακομα περισσοτερο. Φαινεται να ειναι θολη η κριση του, σιγουρα δεν τον βοηθουν οι υποδειξεις. Μια ηρεμη κουβεντα με καποιον αμετοχο και αντικειμενικο θα βοηθουσε.
    Φαινεται σα να σε αντιμετωπιζει σα δυναστη, σα βασανιστη, οποτε το πραγμα χειροτερευει οταν του ζητας να κανει το οτιδηποτε.
    Δουλευει τωρα? Ειναι λειτουργικος? Βγαινει εξω, εχει επαφες με κοσμο? Περιεγραψες μια περιοδο που κλεινοταν στο δωματιο με μουσικη και ονλαην παιχνιδια, δουλευε κιολας ταυτοχρονα? Εβγαινε?

Πραγματι με αντιμετωπιζει ως δυναστη. Ακριβως ετσι το περιεγραψε και η ψυχολογος. Και τωρα συνεχιζεται η απομονωση με το διαδικτυο αλλα γινεται πλεον στο πατρικο του οπου φιλοξενειται. Εργαζεται αλλα δεν εχει εξοδους. Δεν εχει φιλιες. Το προγραμμα του ειναι δουλεια-επιστροφη-επισκεψη να δει τα παιδια-ενας καφες στο χερι-επιστροφη στο πατρικο για ξεκουραση κ χαλαρωση. Οι φορες που βλεπει "φιλους" ειναι ο ιδιοκτητης του καφε οπου συχναζει, ο ιδιοκτητης του πρακτορειου προπο οπου συχναζει, οι συναδελφοι του κ οι διαδικτυακες επαφες του, που απ οσο μπορω να ξερω πρεπει να ειναι αρκετες κ μαλιστα καποιες απο αυτες γυναικες. Ανεκαθεν συνομιλουσε ιδιωτικα διαδικτυακα με γυναικες αλλα παντα διαδικτυακα, αφου ντρεποταν να μεταφερει αυτες τις γνωριμιες στην πραγματικη ζωη.

Senior Member
    Καταλαβα. Τα παιδια τα παιρνει στο πατρικο του? Τα βγαζει εξω?
    Το σπιτι που μενατε ολοι μαζι, ειναι πιθανον να του δημιουργει πολλη ενταση και γιαυτο να μην ειναι ποιοτικος ο χρονος που περναει εκει με τα παιδια. Και ο χωρος και η παρουσια σου εκει δηλαδη, μπορει να του βγαζουν εναν κακο εαυτο.
    Πιστευεις οτι αυτο το προβλημα στυτικης δυσλειτουργιας θα μπορουσε να ηταν η εναρξη της ψυχολογικης του καταπτωσης?

Σπανια τα βγαζει εξω τα παιδια. Προτιμαει στο σπιτι κ ταυτοχρονα απευθυνει καποιους συγκαλυμμενους απαξιωτικους υπαινιγμους εις βαρος μου για το αν ειμαι ιδανικη μητερα.
    Υπαρχει περιπτωση να επαιξε σημαντικο ρολο η δυσλειτουργια του στο ερωτικο κομματι κ εξαιτιας του εσωστρεφους χαρακτηρα του δεν ηθελε να το συζητησει με μενα τουλαχιστον.

Senior Member
    Σπανια τα βγαζει εξω τα παιδια. Προτιμαει στο σπιτι κ ταυτοχρονα απευθυνει καποιους συγκαλυμμενους απαξιωτικους υπαινιγμους εις βαρος μου για το αν ειμαι ιδανικη μητερα.
    Υπαρχει περιπτωση να επαιξε σημαντικο ρολο η δυσλειτουργια του στο ερωτικο κομματι κ εξαιτιας του εσωστρεφους χαρακτηρα του δεν ηθελε να το συζητησει με μενα τουλαχιστον.
    Ισως θα ηταν καλυτερο να φροντιζεις να λειπεις οταν ερχεται να τα επισκεφτει. Να μη δημιουργειτε αυτο το δυσβασταχτο κλιμα γυρω απο τα παιδια που δε φταινε, και ταυτοχρονα να κρατησεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αποσταση οπως σου ειπε και ο/η ψυχολογος.
    Νομιζω οτι θα ηταν πιο παραγωγικο σε αυτη τη φαση να κανεις πισω παρα να ψαχνεις να βρεις τα "γιατι" και το πώς θα τον πεισεις για οτιδηποτε. Κρατα αποσταση πραγματικη.
    Συνεχιζεις την ψυχοθεραπεια?

Ναι την συνεχιζω. Πιστευω πως ισως ψαχνοντας εντος μου θα καταφερω να βρω απαντησεις αλλα και πώς να αντεξω τις αλλαγες αυτες που βιωνουμε κι εγω κ τα παιδια.

Senior Member
    Ναι την συνεχιζω. Πιστευω πως ισως ψαχνοντας εντος μου θα καταφερω να βρω απαντησεις αλλα και πώς να αντεξω τις αλλαγες αυτες που βιωνουμε κι εγω κ τα παιδια.
    Ωραια, καλα θα κανεις, χρειαζεσαι καθοδηγηση και θα σου κανει καλο να ακους και να ανακαλυπτεις και διαφορετικες οπτικες γωνιες που μπορει να μην ειχες φανταστει. Καλη επιτυχια και καλο κουραγιο.

Senior Member
    Πεσ του να παρει βιταμινεσ mag2 λεγεται το σκευασμα κ ειναι εξισου αποτελεσματικο στη διαθεση με τα αντικαταθλιπτικα τα εχω δοκιμασει εγω κ μου τα γραφει γιατροσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Μαγνησιο! Σ ευχαριστω, Elis!

Page 1 of 12 12311 ... LastLast