Results 1 to 15 of 16
Thread: Ζήλια στη σχέση
-
11-09-2018, 09:53 #1
Ζήλια στη σχέση
Καλημέρα. Πάνος λεγομαι είμαι 25 χρονών. Θα μιλήσω αναλυτικά να σας πω το προβλημα μου και οποίος έχει μια σοβαρή γνώμη θα ήθελα να τη συζητήσουμε. Γνώρισα πριν 10 μήνες σχεδόν μια κοπέλα από το φέισμπουκ. Σπουδάζει στην πολη που μενω εγώ και είναι 20 χρονών. Είναι από μικρό χωριό έδειχνε και δείχνει πολυ σοβαρή και σωστή σε τρόπους σκέψης και σε κάποια πράγματα αρκετά πιο συντηρητική ακόμα και από ένα ζηλιάρη σαν εμένα. Πάντα είχα το θέμα της ζήλιας απλά πρώτη φορά θέλω πραγματικά να το αντιμετωπίσω. Είναι εντάξει απέναντι μου είμαι και γω απέναντι της και θέλω να κρατήσει. Τη ζηλευω στα παντα. Εγώ δουλευω στη δουλειά του πατερα μου και αυτή σπουδάζει εδώ. Το μυαλό μου είναι συνέχεια στο ίδιο πραγμα μην της την πεσει κανένας και τα γνωστά ποιοι είναι αυτοί που χαιρετάει και και. Δεν έχει δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα κάθε άλλο είναι παραπανω απο ότι πρεπει σωστή. Αλλά δεν μπορώ να το σταματήσω.... Η σχέση μας διαρκεί εδώ και δυο μισή μήνες. Έκανα 7μηνες να την πεισω να βρεθουμε γιατί δεν της άρεσε να βρεθουμε επειδή μιλουσαμε από ιντερνετ ήθελε μόνο να μιλαμε που ίσως και να μην το ειχα καταφέρει αν δεν με είχε πετυχει τυχαία στο δρομο
Αυτά...
- 11-09-2018, 10:23 #2
Τυχερε θα σου αλλαξει τα φωτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-09-2018, 10:25 #3
δεν μπορει να σου πει κανεις ενα ξορκι και να σταματησεις νξα ζηλευεις.
πρεπει να το δουλεψεις μονος σου η με καποιον ειδικο.
τι σε οδηγει εκει και πως να το σταματησεις.
αν σε βοηθαει, αυτο που φοβασαι εχει ηδη γινει.
δενε χει νοημα να αναρωτιεσαι αν της την πεφτει κανεις.
ΦΥΣΙΚΑ και της την πεφτουν. σε ολες τις γυναικες την πεφτουν.
το θεμα ειναι αν της εχεις εμπιστοσυνη η οχι, γιατι δεν γινεται ουτε να την κλειδωσεις, ουτε να σταματησουν να της μιλανε αλλοι ανδρες.
αφου λες οτι δεν εχει δωσει κανενα δικαιωμα να μην εχεις εμπιστοσυνη, προφανως εχεις πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση για να ζηλευεις τοσο.αν σου συμβαινει παντα και δεν ειναι κατι που συμβαινει μονο τωρα, βρες εναν ειδικο να το δουλεψεις, πριν καταστρεψεις τις σχεσεις σου.
11-09-2018, 10:36 #4
Αδερφε εγω μεγαλωσα στο δρομο δουλευω απο 7 χρονων η κορη μου ειναι πανεμορφη και του πανεπιστημιου και τι βρηκε να μου πει για να μη μου μιλαει γενηθηκεσ πλουσιοσ λεει γι αυτο εχεισ τοσα λεφτα και δε μου μιλαει
11-09-2018, 10:39 #5
Δεν κατάλαβα αυτό που λες αν φοβάμαι έχει γίνει ήδη. Ναι παντα είχα μια αλφα ζήλια με τη συγκεκριμένη είναι υπερβολική και μάλιστα φαντάσου ότι χωρισα την πρωην μετά από 3 χρόνια σχέση για υπερβολική ζήλια αλλά μυαλό δεν έφαγα. Ναι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια που έχω πεσει με τα μουτρα στη δουλειά και έχω αφήσει τον εαυτό μου. Να παω σε ειδικό δεν έχω θέμα να παω αν είναι να κάνει καλό σε μένα και στην κοπέλα που αγαπάω να παω. Να ζω ευτυχισμένα μαζί της αυτό θέλω.την αγαπαω.ουτε περιμενω το μαγικό χαπάκι απλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να της έχω εμπιστοσύνη γιατί ειλικρινά της έχω και να ζηλευω όπως δεν έχω ζηλέψει ποτε. Σκέφτομαι ακόμα ότι ίσως και επειδή είναι η πρώτη που είναι τόσο εντάξει απέναντι μου το κάνω και από φόβο. Τι λέτε?
Έλις γιατί ρε? ΧαχαLast edited by panosmoras; 11-09-2018 at 23:15.
11-09-2018, 10:43 #6
οχι, δεν το κανεις επειδη ειναι ενταξει απεναντι σου.
το οτι ειναι ενταξει απεναντι σου ειναι αποδειξη οτι το προβλημα δεν το εχεις με εκεινην και με καμια. το προβλημα ειναι μεσα σου.
ρπεπει να δουλεψεις τα κομματια τουε αυτου σου που σε κανουν να αισθανεσαιε τσι.
δλδ, καλα ειναι να πας σε ειδικο για να μην βασανιζεσαι.
δεν ειπα οτι εχει γινει ΕΠΕΙΔΗ το φοβασαι.
ειπα οτι δεν υπαρχει λογος να φοβασαι αν θα γινει, γιατι εχει ηδη γινει. γιατι σε καθε κοπελα την πεφτουν. δεν υπαρχει λογος να φοβασαι να θα γινει, το μονο που πρεπι να κοιτας ειναι αν εχεις εμπιστοσυνη και να μην ψαχνεις τπτ αλλο.
ΑΝ σου δωσει πτοε δικαιωματα καια ρχισει περιεργες συμπεριφορες, τοτε αλλαζει η κουβεντα.
αλλα αυτη τη στιγμη το προβλημα το εχεις εσυ κι εσυ πρεπει να το λυσεις. με τον εαυτο σου.
11-09-2018, 10:52 #7
Σίγουρα έχει γίνει όπως και σε κάθε γυναίκα. Να σου δωσω να καταλάβεις το ποσο εντάξει είναι κ προσπαυει να βοηθήσει τη ζήλια μου κάθεται και μου λέει πχ σημερα μου μίλησε η φίλη μου η χριστινα πχ σήμερα μου πε ένα γεια ο Αντώνης ξέρω γω με ρωτησε πως έγραψα . Βοηθάει απλά κ γω πλεον έχω απογοητευτεί με μένα γιατι πρψτα από όλους γίνομαι χάλια εγώ. Μια καλή λυση δηλαδή λες ένας ψυχολόγος? Στα κρυφα καλυτερα η να της το έλεγα? Θα ένιωθε καλυτερα να ξέρει οτι το κάνω τώρα που μαι μαζί της η περιεργα?
Last edited by panosmoras; 11-09-2018 at 23:08.
11-09-2018, 11:54 #8
11-09-2018, 22:50 #9
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν υφίσταται να είναι σχέση και μάλιστα από το facebook.
11-09-2018, 23:03 #10
Υφίσταται δεν υφίσταται είναι άποψη του καθενός. Εχω ξανά κάνει σχέση από εκεί όπως και πολλοι άλλοι όπως και θείος μου λίγα χρόνια μεγαλυτερος από μένα που παντρευτηκε κιόλας. Μην το βλεπεις έτσι. Καταρχάς θα σου πω κάτι πολυ απλό. Βγαίνω με τον κολλητο μου όλο το χειμώνα και παρατηρουσαμε κορίτσια να μιλήσουμε. Και εβλεπες τις 9 στις 10 με το κινητό στο χερι όλη την ώρα. Και επειδή το βλέπω στην πραξη από πολλους της ηλικίας μου στην ίδια κοπέλα που μπορεί να μιλήσεις από κοντά και να μην προχωρησει στο οτιδήποτε μπορεί να της μιλήσεις εδώ και να προχωρησει. Δεν ξέρεις πως και που θα βγει.οπβς και η δικιά μου όταν τη γνώρισα ήταν κολλημένη με άλλον αλλά επεμεινα. Επεμεινα γιατι μου άρεσε αυτό που εβλεπα.ηθελα να την κερδίσω απο κοντα σε ένα βράδυ ίσως να μην το ειχα καταφέρει ποτε.αλλα όταν γνώρισε ποιος είμαι σιγά σιγά μήνες απο εδω της άρεσα κατάλαβε τι ανθρωπος ειμαι. Είναι ότι πιο όμορφο θα μπορουσε να μου συμβεί αυτή η κοπελα.Το δικό μου προβλημα ειναι απλα πως έχω καταφέρει να ζηλευω στη συγκεκριμένη σχέση τόσο πολυ και παρολο που το αποδέχομαι και έχω δεχτεί κ ζήλια από την πρωην μου υπερβολική και γι αυτό χωρισα να μην μπορώ να βάλω μυαλό και να χρειάζομαι βοήθεια ειδικου ας πουμε. Με μένα είμαι θυμωμένος. Και πολυ μάλιστα.
11-09-2018, 23:18 #11
Προσωπικά είμαι 33 και ποτέ δεν είχα τρέλα με τα κινητά και ούτε έχω ( οπότε δεν είναι όλες με ένα κινητό στο χέρι ). Σχέση δεν έχετε και αν έχετε, γίνεται με το ζόρι εκ μέρους της που εσύ την παρακαλούσες καιρό να ιδωθείτε ( που αυτό χωλαίνει εξαρχής). Σου συνιστώ φιλικά να μείνεις μόνος σου για κάποιο καιρό να τα βρεις με τον εαυτό σου γιατί αυτό που νομίζεις ότι έχεις, δεν θα κρατήσει και θα ταλαιπωρηθείς. Καλό είναι να μένει ο άνθρωπος και λίγο μόνος ( μη φοβάσαι τη μοναξιά είσαι ήδη 25 ).
Σε αυτό που αναφέρεις με το facebook δεν ξέρεις ο άλλος με πόσους μπορεί συγχρόνως να μιλάει για αυτό δεν εμπιστεύομαι τέτοιες γνωριμίες γιατί ξενερώνω απίστευτα με αυτά τα φατσοβιβλία. Μπορεί αυτή να μιλάει και με άλλους και να ψάχνεται γιατί από την αρχή είναι χλιαρά τα πράματα. Εγώ τον πρώην μου αρραβωνιαστικό τον γνώρισα τυχαία από το ίντερνετ σε φόρουμ συζητήσεων που είχε ως αυτό προσωπικά μηνύματα. Ήμασταν μαζί κοντά 7 χρόνια και διαλύθηκαν όλα με τον χειρότερο τρόπο. Φαντάσου δηλαδή τη γνώμη που έχω για το facebook.
11-09-2018, 23:25 #12
12-09-2018, 10:46 #13
ναι, θα ελεγα οτι αν βρεις κανεναν καλο, θα ηταν μια λυση.
νομιζω οτι ειναι καλα, να μην το κανεις κρυφα.
ισως μαλιστα να της ελεγες οτι το σκεφτεσαι , πριν το κανονισεις ακομα, να σου πει και την γνωμη της.
ετσι θα της δειξεις οτι πραγματικα δεν ειναι εκεινη το προβλημα και το αναγνωριζεις κι οτι θελεις να το λυσεις για να μην δημιουργησεις προβληματα στην σχεση σας.
πες της, οτι φερεται αψογα και δενε χεις κανενα λογικο παραπονο, ωστοσο βασανιζεσαι απο αδικαιολογητη ζηλεια. σκεφτεσαι να πας σε εναν ψυχοθεραπευτη να σε βοηθησει.
τα μυστικα απομακρυνουν τα ζευγαρια.
μοιρασου το μαζι της, μπορει να ερθετε ακομα πιο κοντα. και θα ξερει οτι την εμπιστευεσαι και δεν φταιει σε κατι.
12-09-2018, 20:01 #14
Από φόβο σου μην την χάσεις θα την χάσεις..λοιπόν
Η ζήλια πάνω στη σχέση ξεκινάει απτό γεγονός ότι κατά βάθος δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας η δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε την συγκεκριμένη κοπέλα
Διότι είναι ανώτερη μας..και μέσα μας μπορεί να αναρωτιόμαστε ότι εμείς δεν είμαστε και ότι καλύτερο για τη συγκεκριμένη κοπέλα... Η και διάφορα τέτοια χαζα..
Όλα αυτά είναι πάρα μόνο μέσα στο μυαλό μας.εαν θελει να μας την κάνει θα μας την κάνει.δεν έχει νόημα να της κάνουμε σκηνές ζηλοτυπίας.επιβαρυνουμε την κατάσταση..εάν δεν ήθελε να είναι μαζί σου δεν θα ήταν μάζι σου...άρα με τη ζήλια δεν βγάζεις τίποτα..κοίταξε να ζήσεις την καψούρα σου να περάσεις καλά.και ότι είναι να γίνει θα γίνει..χαλαρουητα ...
13-09-2018, 17:53 #15
Θα απαντήσω και στους τρεις εν συντομία. Πρώτον στην γνωριμία μέσω ιντερνετ δεν έχει να κάνει το φέισμπουκ η ένα φόρουμ είναι ιντερνετ και θεωρώ φυσικά ότι δεν φταίει αυτό στο ότι χώρισες 7 χρόνια σχέση
2 remedy της έδειξα χτες τα ποστ εδώ και άρχισε να κλαίει και να μου λέει γιατί το έκανες αυτό δεν θες γιατρό ότι αυτή φταίει κ της εξήγησα ότι δεν φταίει σε κάτι εγώ φταιω.
3 αδερφέ μαζί σου. Αν θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει. Εσυ κανεις χειρότερη την κατάσταση. Ελα όμως που με τρώει τόσο που δεν μπορώ να κρατηθώ κ να μην μιλήσω. Θα σκάσω πως να στο πω με τρώει μέσα μου με τρώει πολυ όταν σκεφτώ κατι να το πω