Πώς πείθεις καποιον κοντινό σου να λάβει βοηθεια; - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 151 to 165 of 174
    Senior Member
    Quote Originally Posted by terpsis View Post
    Ναι.Η ανασφαλεια μου οτι θα τα καταφερω μονη μου στην ανατροφη των παιδιων, αυτο με φρεναρει.
    Οι δικοι μου δεν ειναι σε θεση να με στηριξουν οικονομικά ή πρακτικα παρα μονο συναισθηματικα
    και ακομα και για την φυλαξη των παιδιων μεχρι τωρα ειμαι εξαρτημενη απο τη μητερα του
    η οποια κανονικα ερχεται στο σπιτι, παιρνει τα μικρα απο το σχολειο μεχρι να επιστρεψω εγω.
    Πρεπει να βρω λυση στο θεμα της φυλαξης, να απομακρυνθει η πεθερα, και οσο αρνειται
    να συνδραμει οικονομικα εκεινος, πιεζομαι πολυ.
    μα αν ειχες ενα κανονικο διαζυγιο, θα ηταν υποχρεωμενος να δινει για τα παιδια του, ενω τωρα παρακαλας.
    εγω νομιζω οτι για δικους σου λογους προσωπικους, συναισθηματικους δεν θελεις να χωρισεις, επισημα.
    ουτε για τα λεφτα, ουτε για τα παιδια.

υπαρχει τρομερη νοσηροτητα στην σχεση σας και δεν εξρω ποιος φταιει περισσοτερο και ποιος κινδυευει. τα παιδια σιγουρα κινδυνευουν.
    τα παιδια εχουν υποστει ανεπανορθωτα πληγματα να βλεπουν τους γονεις τους να σκοτωνονται με αυτον τον τροπο.
    ειδα σε μνμ σου να λες για ποσα υπεμεινες απο τις απιστιες, τον τ ζογο, την ΒΙΑ και τα λοιπα, σαν να περιμενες να ακουσεις και μπραβο!
    ποιος σου ειπε να υπομενεις?
    εδινες ενα κακιστο παραδειγμα και περιβαλλον στα παιδια σου.
    νομιζεις οτι το να τρως ξυλο και να υπομενεις εξευτελισμους ειναι ενα επιτευγμα που θελει επιβραβευση, η ειναι καποιου ειδους προσφορα στην οικογενεια σου?
    καλα κανεις και πας σε ψυχολογο, απλα δεν ξερω αν ειναι καλη η αν λές αληθειες, γιατι το σχολιο της οτι το προβλημα ειναι οτι υπηρξες αυστηρη, μου εκανε πολυ κακη εντυπωση. μηπως ειναι ασχετη η γυναικα?

Senior Member
    Δεν ηθελα να εχει αναγκη η κορη μου κανενα ηθελα να κανει οτι γουσταρει ακομα κ να μη μου μιλαει την θελω ευτυχισμενη κ γεματη
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Το σχολιο της ψυχολογου για την αυστηροτητα ηταν σε μια απο τις πρωτες επισκεψεις και δεν ειχα ακομα το χρονο να της δωσω ολα τα δεδομενα, πχ για απειλες και σωματικη βια δεν ειχα φτασει να της πω ακομα. Κατα τη γνωμη μου, δεν ημουν ουτε ειμαι αυστηρη, αλλα παλευα να κρατησω ισορροπιες σε ενα μορφωμα που απο πολυ πρωιμα ειχε φανει οτι θα εξελισσοταν σε καρκινος.
    Δεν θα μπορουσα να μεινω πια σε αυτο το γαμο, με την απειλη και τη βια στον οριζοντα.
    Με τη δεσμευση οτι θα λαμβανε θεραπεια-φαρμακευτικη και ψυχαναλυτικη- θα δεχομουν να δοκιμασουμε αν αντεχουμε. Μονο με την εμπρακτη δεσμευση.

Quote Originally Posted by elis View Post
    Δεν ηθελα να εχει αναγκη η κορη μου κανενα ηθελα να κανει οτι γουσταρει ακομα κ να μη μου μιλαει την θελω ευτυχισμενη κ γεματη
    Ιδανικη ως επιθυμια αλλα ανεφικτο στον κοσμο μας θεωρω. Παντα θα συσχετιζομαστε με ανθρωπους εκτος αν ζουμε ως ερημιτες, ως αναχωρητες. Εφοσον ζουμε εντος της κοινωνιας, θα συναναστρεφομαστε, θα συμμετεχουμε σ αυτο το αλισβερισι ενεργειων.
    Αν επελεξες να μην εχεις αναγκη κανεναν ειναι σα να επελεξες ταυτοχρονα οτι δεν θα ξανααφεθεις στην αγαπη, δεν θα ξαναδωσεις κομματι απο σενα, δεν θα ξαναρισκαρεις.
    Αποδεκτο, ωστοσο αν φτασουμε σε τετοια αποφαση, πρεπει να ξερουμε οτι δεν θα λαβουμε κιολας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by terpsis View Post
    Το σχολιο της ψυχολογου για την αυστηροτητα ηταν σε μια απο τις πρωτες επισκεψεις και δεν ειχα ακομα το χρονο να της δωσω ολα τα δεδομενα, πχ για απειλες και σωματικη βια δεν ειχα φτασει να της πω ακομα. Κατα τη γνωμη μου, δεν ημουν ουτε ειμαι αυστηρη, αλλα παλευα να κρατησω ισορροπιες σε ενα μορφωμα που απο πολυ πρωιμα ειχε φανει οτι θα εξελισσοταν σε καρκινος.
    Δεν θα μπορουσα να μεινω πια σε αυτο το γαμο, με την απειλη και τη βια στον οριζοντα.
    Με τη δεσμευση οτι θα λαμβανε θεραπεια-φαρμακευτικη και ψυχαναλυτικη- θα δεχομουν να δοκιμασουμε αν αντεχουμε. Μονο με την εμπρακτη δεσμευση.
    με οσα περιγραφεις, ο ιδιος ειναι αρνητικος και γινεται εξαλλος ακομα και να ακουσει για ψυχ. περιμενεις ακομα να γινει κατι τετοιο?
    με τι στοιχεια?
    μηπως κωλλυσιεργεις και δινεις αλλοθι στον εαυτο σου για να μην απομακρυνθεις?

Τα γεγονοτα ταυτοχρονα τρεχουν, απο τη δικη του πλευρα τουλαχιστον και ηδη αναζηταει αυτονομια στην κατοικια του, αρα εμενα το ζητουμενο μου τωρα ειναι η ασφαλεια των παιδιων, οικονομικα και σε καθε αλλο επιπεδο. Ηδη για χαρη της επιθυμητης αυτονομιας του κανει οικονομικες περικοπες οσο μπορει σε αυτα που οφειλει να παρεχει στα παιδια. Δηλαδη θα παλευω για τα αυτονοητα τωρα.
    Επομενως, πού καιρος για συναισθηματισμους κλπ;
    Αυτο που με θυμωνει ειναι οτι επιχειρει με πλαγιες μεθοδους να τα ελκυει προς τη μερια του.
    Εκεινος που μισουσε τα ζωα και ειχε παθολογικο φοβο για τα σκυλια, υποσχεθηκε στα παιδια οτι θα παρει σκυλο στο σπιτι που θα μενει, ωστε να ερχονται οποτε θελουν να το δουν.
    Δλδ εξαγοραζει ηδη την ευνοια τους. Συν οτι εχει πει στη μεγαλη κορη οτι αν φτασει σε καποια ηλικια θα μπορει να επιλεξει σε ποιο σπιτι θα μενει, στο δικο του δλδ.
    Απο εναν πατερα που κοβει πορους απο τη ευημερια των παιδιων του για να κυνηγησει το δικο του ονειρο, οποιο κι αν ειναι, εμενα μου φαινεται ανηθικη η συμπεριφορα.
    Και ναι, ειναι εξυπνος, δλδ παμπονηρος. Χρησιμοποιει την ευφυία του μονο για κακους και ιδιοτελεις σκοπους.

Senior Member
    Κουκλα δεν ειναι ετσι σκεψου κι αλλο εγω με την κορακλα μου τα βρηκα πεντε χρονια την μιλαω κι εγινε η καλυτερη απο ολεσ σκεψου κι αλλο δεν ειναι τοσο απλο

Εlis, να γινουμε τοσο αυτονομοι συναισθηματικα ωστε να μην εχουμε την αναγκη κανενος.
    Ιδανικο. Αλλα...καπου δεν μου φαινεται εφικτο. Σα να μη δουλευει σε ολα τα επιπεδα.
    Δλδ καταδικασμενος μια ζωη στη μοναξια, ακομα κι αν ειναι μια αυταρκης μοναξια, θα ειναι μοναξια.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    με οσα περιγραφεις, ο ιδιος ειναι αρνητικος και γινεται εξαλλος ακομα και να ακουσει για ψυχ. περιμενεις ακομα να γινει κατι τετοιο?
    με τι στοιχεια?
    μηπως κωλλυσιεργεις και δινεις αλλοθι στον εαυτο σου για να μην απομακρυνθεις?
    Ναι, επειδη ξερω πως αν καταβαλλω οση ενεργεια απαιτειται για να ειμαι πληρως αυτονομη και μη εξαρτωμενη απο κεινον, δεν θα με γυρισειι τιποτα πισω. Ειναι δηλαδη κομβικο και μοιραιο το σημειο που θα πω "οχι αλλο".
    Το οποιο θα πω βασει της συμπεριφορας που βλεπω.

Senior Member
    Αλλο αυτονομοσ αλλο δεν αγαπαω θα τον εχεισ στη ζωη σου γτ θελεισ να εχεισ ενα αντρα κ θεσ αυτον ετσι απλα χωρισ την εξαρτηση θα ανυσηχεισ κλπ αλλα χωρισ την εξαρτηση εγω ετσι ειμαι απο τα δεκαοχτω που βγηκα για δουλεια να στο πω απλα σε αντρα κοιτασ το παρον εισαι εδω κανεισ αυτα αυριο αν υπαρχει δυνατοτητα θα εισαι αλλου κ θα κανεισ αλλα αυτο ειναι αυτονομοσ καταλαβεσ τιποτα

Καταλαβα, νομιζω. "Οπου φυσαει ο ανεμος παω, ειμαι καλαμι γερνω δε σπαω..."

Senior Member
    Δεν καταλαβεσ τα θεωρεισ βλακειεσ ρωτα την κορακλα μου να στα εξηγησει αλλα που να τη βρεισ

Elis, πες μου εσυ, απο την πλευρα των ανδρων. Στειλε π.μ. αν θες.

Senior Member
    Ρε παιδι μου αλλαζεισ γειτονια κ θεσ να γνωρισεισ κοσμο τι κανεισ ολα αυτα τα κανει ενασ αυτονομοσ πωσ δημιουργεισ σχεσεισ φιλιεσ πωσ βρισκεισ δουλεια ξεχνα τισ γνωριμιεσ ποιοσ ειναι ο πατερασ σου τα παντα εισαι εσυ κι εχεισ καποια λεφτα κ πρεπει να χτισεισ ετσι θα ειναι τα παιδια σου μονο αυτα κι οι ικανοτητεσ τουσ

Εlis, ετσι εχω ζησει ολη μου τη ζωη, χωρις μα την αληθεια καμια ανωθεν βοηθεια, ξεροντας ομως οτι εχω διπλα μου εναν ανθρωπο που σε τυχον κακοτοπια θα ηταν στηριγμα.
    Δεν φανταζομουν οτι η ρηξη θα ερχοταν εκ των εσω. Ειχα εστιασει σε εξωτερικους κινδυνους και δεν ειδα τον εχθρο διπλα μου, κατι που αποδειχθηκε εκ των υστερων.

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast