Ψυχοσωματικά, άπειρα!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Member

Ψυχοσωματικά, άπειρα!

Όλα γύρω μου τα βλέπω ανιαρά, δεν συζητάω με κανέναν πια γιατί δε με καταλαβαίνει. Είμαι κοντά σε όποιον θέλει έναν ακροατή και για να δώσω λύσεις στα προβλήματα τους. Τα δικά μου όμως ποιός θα τα λύσει, ποιός θα τα ακούσει; Τα κρατάω όλα μέσα μου για να μη τους στεναχωρήσω και γιατί θεωρούν πως εγώ είμαι πάντα δυνατή και αντέχω. Όμως αυτό μου έχει δημιουργήσει πολλά ψυχαγωγικά και το χειρότερο μου είναι η ζαλάδες, μου πέφτει η πίεση λόγω κατάθλιψης θεωρώ. Πώς θα το ξεπεράσω; Νιώθω ότι έχω πέσει σε ένα κενό και δεν υπάρχει κανείς να με σηκώσει. Πανικός

Senior Member
    Η πιεση σου μπορει να πεφτει και για παθολογικους λογους.
    Οταν δεν υπαρχει κανεις αλλος να μας σηκωσει, η επιλογη μας ειναι να σηκωσουμε εμεις τον εαυτο μας και συχνα ειναι μονοδρομος για ατομα που συνεχως νιωθουν την αναγκη να σηκωνουν τους αλλους. Ωστοσο, για να φτασουμε να σηκωσουμε τον εαυτο μας, ειναι χρησιμο να αποδεχομαστε οτι χρειαζεται να ζητησουμε βοηθεια και να λαβουμε τη βοηθεια που διεκδικουμε ή που μας προσφερεται και αυτο ειναι εξισου δυσκολο οταν εχεις μαθει να μη ζητας.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είναι παθολογικά τα αίτια, έχω περάσει από κάθε ιδιόκτητα της ιατρικής που γνωρίζω. Έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι πρέπει να ζητήσω βοήθεια, για αυτό και έγραψα στο φόρουμ. Τι είδους βοήθεια να ζητήσω όμως; Αφού ακόμη και γω η ίδια δε ξέρω τι μπορεί να με βοηθήσει πια. Είμαι απελπισμένη.

Banned
    καπου ειχα διαβασει σε ενα βιβλιο του τομας χαρις κατι σχετικο με αυτο που λες ελεγε οτι οταν εισουν μικρη οσα κατεγραψες στον εγκεφαλο σου ηταν ανουσια και σχηματισες αυτη τη προσωπικοτητα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Δέσποινα Πολ View Post
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είναι παθολογικά τα αίτια, έχω περάσει από κάθε ιδιόκτητα της ιατρικής που γνωρίζω. Έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι πρέπει να ζητήσω βοήθεια, για αυτό και έγραψα στο φόρουμ. Τι είδους βοήθεια να ζητήσω όμως; Αφού ακόμη και γω η ίδια δε ξέρω τι μπορεί να με βοηθήσει πια. Είμαι απελπισμένη.
    Ψυχολογικη βοηθεια.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    υπαρχει κατι που δε το βλεπεις ανιαρο?

Member
    [QUOTE=αλεξανδρος_77;986695]υπαρχει κατι που δε το βλεπεις ανιαρο?[/QUOTE.

Πολλά, στην αρχή έχουν ενδιαφέρον, ίσως και να ενθουσιάζομαι κάποιες φορές, από ανθρώπους μέχρι αντικείμενα. Μετά από κάποιο διάστημα όμως δεν έχει ουσία.

Banned
    αυτο μαλον ετσι οπως το διατυπωνεις στο προβαλει το μυαλο σου και οχι αυτα που ακους απ τους αλλους.

Senior Member
    Γεια σου Δέσποινα, και γιατί πρέπει οι αλλοι να θεωρούν οτι εσύ είσαι πάντα δυνατή? Αφού δεν είσαι!! Τι θα γίνει αν ζητήσεις τη βοηθειά τους? Θα μειωθεί η αξία σου κ η ασφάλειά σου? Μου ακούγεται οτι σ αυτή τη φάση δεν αποδέχεσαι κ δεν αγαπάς τον εαυτό σου γιατι νιώθεις έτσι..το ίδιο κάνω και εγώ σε μένα και τώρα αποφασίζω να δηλώσω οτι εχω πρόβλημα στους άλλους αν χρειαστεί, ναι, οτι διαγνώστηκα με διαταραχή πανικού κ δεν είμαι σ αυτή τη φάση το δυναμικό κορίτσι που παλια γνωρίζατε...είμαι αγχωμένη κ θέλω να το ξέρετε...πιστεύω οτι αυτή η παραδοχή κάπως θα ηρεμίσει την κατάσταση μου...θα μου πεις...υπάρχει το κοινωνικό στίγμα, ναι θα συμφωνήσω, εκει είναι λοιπόν που κολλάμε, μη μας πουν τρελές, ωραία και να μας πουν τι θα γίνει? Μήπως αυτή η παραδοχή, ναι οτι τώρα υποφέρουμε απο άγχος, φέρει σιγά σιγά και τη λύση?

Banned
    ................................

Senior Member
    Αν το μόνο ψυχοσωματικό που αισθάνεσαι είναι ζαλάδες, καλά είσαι σχετικά. Για ρώτα και άλλους λολ

Δεν έχω πολυκαταλάβει ποια είναι τα πολλά ψυχολογικά που έχεις; Είσαι στα κάτω σου για κάποια συγκεκριμένη αφορμή, έχεις απογοητευτεί μετά από συγκεκριμένο περιστατικό από τις παρέες σου, έχεις αποκοπεί από φίλους και ασχολίες; Έχει επηρεαστεί σημαντικά η λειτουργικότητα και η καθημερινότητά σου;