Πως θα καταπολεμισω τις εμμονες ιδεες ?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Senior Member
    Καλη σαρακοστη Γρηγόρη θα τα προσεξω ολα αυτα

Senior Member
    Αδερφέ για να μη παιδευεσαι το είπε κι άλλο παιδί σε άλλο θέμα εγώ ξέρω κάνα δυο παιδιά που κόψανε ουσίες κ γίναν φουσκωτοι εικάζω ότι κάποιο κόλπο υπάρχει πάντως με βιταμίνες κ συμπληρώματα γίνεται αυτό εγώ ψάχνω μόνος μου πως να φύγει η ψύχωση πως να κάνεις σώμα ξέρω αλλά δε θέλω πλέον να ασχοληθώ βαρέθηκα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Quote Originally Posted by Confused889 View Post
    Καλη σαρακοστη Γρηγόρη θα τα προσεξω ολα αυτα
    Αγαπητε μου αδερφε η χαρα μου θα ειναι η ιαση η δικη δου και πολλων αδερφων που υποφερουν, διοτι εχω βιωση και ξερω πως ειναι να υποφερεις απο αυτες τις ασθένειες. Ο κυριος Ημων Ιησους Χριστός ας ειναι μαζι μας.

Senior Member
    Εσυ γρηγορη τι εχεις περασει ακριβως σε θεμα λογισμων?

Senior Member
    Elis οταν λες βαρεθηκες..τι προσπαθειες και τι τροπους εχεις δοκιμασει κ απετυχαν..ο Γρηγορης με την πιστη ομολογει πως περνουν...καποια περιστατικα παντως γρηγορη θελουν επιγωντος και οποσδηποτε επιστημονικη παρεμβαση

Senior Member
    Το θεμα ειναι συνθετο σου τυχαινει κατι πωσ το διαχειριζεσαι τη ποιοτητα ζωησ εχεισ τι χανεισ κλπ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Παιδιά οι έμμονες ιδέες είναι μέρος του όλου προγράμματος. Όλα αυτά που τα λένε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή περιλαμβάνουν και λίγο ή πολύ από εμμονές. Δεν μασάμε όμως. Επειδή έχω εντρυφήσει σ΄αυτή τη διαταραχή πολλά χρόνια και μπάινω στο σάιτ για να βοηθήσω αφού προηγουμένως έχω δώσει πολλά λεφτά σε ψυχοθεραπείες και τα τελευταία χρόνια είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω δει τη ζωή μου κανονική πλέον, σας λέω ότι δεν προσπαθούμε να τις βγάλουμε. Δεν προσπαθούμε να τις αποκρούσουμε. Η αντιμετώπιση είναι όπως έλεγε και ένας καλός ψυχοθεραπευτής ότι τις αφήνουμε να κοπιάσουν, να καθίσουν, να κάνουν τον κύκλο τους δηλαδή και να τις καλωσορίζουμε κιόλας με χιουμοριστικό τρόπο του στυλ "Κόπιασε κυρά ιδέα να δούμε ποια είναι τα καινούρια καμώματά σου" Ή "άντε να δούμε τι καινούριο μας φέρνεις πάλι σήμερα". Και μ΄αυτό τον τρόπο παίζοντας μαζί τους τις απομυζούμε και το θηρίο σιγά σιγά γίνεται αλάτι που λιώνει στο νερό. Αυτά για σήμερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by giapapa View Post
    Παιδιά οι έμμονες ιδέες είναι μέρος του όλου προγράμματος. Όλα αυτά που τα λένε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή περιλαμβάνουν και λίγο ή πολύ από εμμονές. Δεν μασάμε όμως. Επειδή έχω εντρυφήσει σ΄αυτή τη διαταραχή πολλά χρόνια και μπάινω στο σάιτ για να βοηθήσω αφού προηγουμένως έχω δώσει πολλά λεφτά σε ψυχοθεραπείες και τα τελευταία χρόνια είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω δει τη ζωή μου κανονική πλέον, σας λέω ότι δεν προσπαθούμε να τις βγάλουμε. Δεν προσπαθούμε να τις αποκρούσουμε. Η αντιμετώπιση είναι όπως έλεγε και ένας καλός ψυχοθεραπευτής ότι τις αφήνουμε να κοπιάσουν, να καθίσουν, να κάνουν τον κύκλο τους δηλαδή και να τις καλωσορίζουμε κιόλας με χιουμοριστικό τρόπο του στυλ "Κόπιασε κυρά ιδέα να δούμε ποια είναι τα καινούρια καμώματά σου" Ή "άντε να δούμε τι καινούριο μας φέρνεις πάλι σήμερα". Και μ΄αυτό τον τρόπο παίζοντας μαζί τους τις απομυζούμε και το θηρίο σιγά σιγά γίνεται αλάτι που λιώνει στο νερό. Αυτά για σήμερα.
    Ειναι πολυ ενδιαφερον αυτο που λες.
    Πώς γινεται στην πραξη ομως? Μπορεις να διατυπωσεις ενα παραδειγμα?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Junior Member
    Ναι είχα την εμμονή ότι τώρα είμαι εδώ εγώ και το παιδί μου ή μάλλον τα παιδιά μου κινδυνεύουν. Ότι δεν μπορώ να τα βοηθήσω ότι μου ζητάνε βοήθεια, ότι κινδυνεύουν, ότι κλαίνε. Άντε πάλι τα ίδια βρε κυρά ιδέα. Κάνε εσύ τη δουλειά σου, να κάθισε εδώ και λέγε ότι θέλεις, να κάνω κι εγώ τη δική μου. Έτσι φόρεσε και την ποδίτσα σου και μη ξεμυτίσεις από δω. Λέγε τα δικά σου. Εγώ θα σε ακούω αλλά δεν θα σε παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλά δεν μου φαίνεσαι και πολύ σόι. Μ αυτόν τον τρόπο θα ρθει μια θα ρθει δυο αλλά δεν έχει πολύ ψωμί παιδιά, όχι αυτή αλλά οποιαδήποτε ιδέα. Βρες έναν τρόπο να την ξεμπροστιάζεις και στο τέλος θα φύγει.

Senior Member
    Ναι είχα την εμμονή ότι τώρα είμαι εδώ εγώ και το παιδί μου ή μάλλον τα παιδιά μου κινδυνεύουν. Ότι δεν μπορώ να τα βοηθήσω ότι μου ζητάνε βοήθεια, ότι κινδυνεύουν, ότι κλαίνε. Άντε πάλι τα ίδια βρε κυρά ιδέα. Κάνε εσύ τη δουλειά σου, να κάθισε εδώ και λέγε ότι θέλεις, να κάνω κι εγώ τη δική μου. Έτσι φόρεσε και την ποδίτσα σου και μη ξεμυτίσεις από δω. Λέγε τα δικά σου. Εγώ θα σε ακούω αλλά δεν θα σε παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Συγγνώμη που σου μιλάω έτσι αλλά δεν μου φαίνεσαι και πολύ σόι. Μ αυτόν τον τρόπο θα ρθει μια θα ρθει δυο αλλά δεν έχει πολύ ψωμί παιδιά, όχι αυτή αλλά οποιαδήποτε ιδέα. Βρες έναν τρόπο να την ξεμπροστιάζεις και στο τέλος θα φύγει.
    Ενδιαφερον. Υπαρχει και η αναποδη τεχνικη, αυτη της συμφιλιωσης και του καθησυχασμου.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Elis οταν λες βαρεθηκες..τι προσπαθειες και τι τροπους εχεις δοκιμασει κ απετυχαν..ο Γρηγορης με την πιστη ομολογει πως περνουν...καποια περιστατικα παντως γρηγορη θελουν επιγωντος και οποσδηποτε επιστημονικη παρεμβαση
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ - ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΕΙΠΟΤΕ ΑΓΩΓΗ, αλλα πρωτα προτρεπω τον καθε ανθρωπο να εχει πνευματικο γεροντα να εξομολογείται τακτικά να διαβαζει πατερικα βιβλια που μιλουν για αυτες ακριβως τις αθενειες. Οπως οι Ιατροι προσφερουν μια λυση για αυτα τα θεματα ετσι και η πιστη στον Χριστο και στην Εκκλησια του προσφέρει και αυτη μια αλλη λυση που για μενα προσωπικά ηταν η μονη λυση, Απο εκει και περα ο καθε ενας ας κανει την επιλογη του, διοτι οπως ορισμενοι εδω προτρεπουν σε φαρμακα και αγωγες ετσι και εγω ως πρωην παθων προτρεπω στην Εκκλησια και στην πνευματικη ζωη κοντα στον Χριστο μας που δινει μια λυση μονιμη( αποψη μου). Ο κυριος ημων Ιησους Χριστος ας μας φωτιζει

Senior Member
    Giapapa, θα ήθελα μια γνώμη απο εσένα μια που έχεις κάνει χρόνια ψυχοθεραπεία..Εγώ ξεκίνησα, σταμάτησα δε τα βρήκα με την ψυχολόγο και τώρα ξαναρχίζω...πριν 4 χρόνια επαθα μια κρίση πανικου ταξιδεύοντας μόνη μου στο νησί μου...την άλλη μερα βρισκόμενη με την παρέα του νησιου, άρχισα ξαφνικά ν αγχώνομαι παρα πολύ, ανεξήγητα, οταν οι άλλοι μιλούσαν κ γελούσαν. Δε κατάφερα να εξηγήσω γιατί με έπιασε αυτό το πράγμα, ήμουν γενικά πολυ επικοινωνιακή και συμπαθής. Αυτό το άγχος μου συνεβαινε κ τις 3 μερες που κάθισα στο νησι με τη συγκεκριμένη παρέα...κ απο τότε το "παντρεύτηκα". Δηλαδή, μιλάω με ανθρώπους ασχετα αν ειναι ευχαριστοι ή δυσαρεστοι κ κάποια στιγμή της συζήτησης με πιάνει ανησυχία η οποία μου προκαλεί πονοκέφαλο μετα.. Με τους φίλους που το έχω μοιραστεί βλέπω οτι η ψυχαναγκαστική αυτή σχέση δεν κορυφώνεται...τι γίνεται όμως με τον υπόλοιπο κόσμο? Πως μπορώ να λέω στα καλά καθούμενα...ξέρετε? εγώ τώρα χωρίς λόγο αγχώθηκα? Πως μπορώ να γελοιοποιήσω αυτή τη σκέψη οταν με πιάνει μπροστά σε άλλους? Σ ευχαριστώ πολυ!

Senior Member
    Γεια σας και παλι...θα ηθελα να μου εκφρασεται τροπους για την καταπολεμηση εμμονων ιδεων...θα ηταν πολυτιμες καθε σκεψειςκαι ιδεες σας,δεν ημαστε θεοι να γινουν ολα μπαμ...αλλα με τα φαρμακα απο μονο του δεν γινεται απο οτι παρατηρω
    Η γνωστική θεραπεία είναι αρκετά αποτελεσματική για τέτοια ζητήματα.

Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Η γνωστική θεραπεία είναι αρκετά αποτελεσματική για τέτοια ζητήματα.
    Τι ειναι γνωστικη θεραπεια αδερφε

Senior Member
    Quote Originally Posted by Γρηγορης Ιν View Post
    Τι ειναι γνωστικη θεραπεια αδερφε
    τι σε νοιαζει εσενα τι ειναι η γνωστικη θεραπεια, αφου υποστηριζεις οτι εχεις βρει την θεραπεια για πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast