Παιχνίδια μυαλού, λογικής, γριφοι, αινίγματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

Παιχνίδια μυαλού, λογικής, γριφοι, αινίγματα

Τι μεγαλύτερο αίνιγμα από την ίδια την ζωή;;
    Πέρα όμως από αυτό το φιλοσοφικό αίνιγμα για την ύπαρξη μας υπάρχουν αινίγματα και γρίφοι τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μορφή διασκεδαστικών παιχνιδιών.

Εγώ θα αναφερθώ στην 2η κατηγορία. Πως τα πάτε με παιχνίδια που χρειάζονται αναλυτική, αφαιρετική και λογική σκέψη;; Είναι εθιστικά νομίζω όταν έχεις ένα μυαλό που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός γιατί πάντα έβρισκα το μυαλό μου να μη μπορεί να σκεφτεί. Τα μαθηματικά πάντα με δυσκόλευαν και δεν μου άρεσαν οι γρίφοι. Κάπου κάπου όμως ρίχνω μια ματιά σε τέτοιοι είδους παιχνίδια.

Αυτό που παρατήρησα έχοντας ψύχωση είναι ότι το μυαλό μου το αισθάνομαι κάπως άδειο θα έλεγα. Είναι μια αίσθηση σαν να μη έχει σπίθα. Ενα είδος νωθρότητας και κινείται σε μονόδρομο και στενό δωμάτιο. Δεν είναι πολύστροφο και αυτό είναι λογικό μιας κ αυτά είναι τα αποτελέσματα αυτής της πάθησης. Με εκνευρίζει που δεν μπορώ να ανακαλύψω κάποια όρια του ή που δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω σε νοητικές προκλήσεις.
    Ακόμα και κοινωνικά παρακολουθώ τους γύρω μου να παίζουν με το μυαλό των άλλων είτε αρνητικά είτε για πλάκα, να κάνουν πειράγματα που όσο απλό φαίνεται θέλει και ένα είδος σκέψης και μου φαίνεται πολύ δύσκολο.

Επαιξα το παιχνίδι Tower of Hanoi με 6 δίσκους που είναι παιχνίδι λογικής και χρειάζεται να σκέφτεσαι κάποια βήματα μπροστά καθώς και να καταλαβαίνεις την κίνηση που πρέπει να γίνει για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Το έλυσα με 285 κινήσεις που είναι πολλές αν σκεφτεί κανείς πως μπορεί να βγει με ελάχιστες κινήσεις 63.
    Το παιχνίδι βρίσκεται εδώ =====>https://www.mathplayground.com/logic..._of_hanoi.html

Εχετε παιχνίδια που σας αρέσουν ή σελίδες που μπορείτε να προτείνετε;;
    Πως νιώθετε την σκέψη σας;;Διασκεδάζετε με τέτοιου είδους προβλήματα ή τα βρίσκετε βαρετα;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Πρωσωπικα μου αρέσουν τα αστυνομικά αινίγματα..π.χ ποιος είναι ο δολοφόνος..η πως το κατάλαβε ο αστυνομικός ότι αυτός είναι.
    Επισεις όλμου αρέσουν οι μπλε ιστορίες που και εκεί πρέπει να ανακαλύψεις τι έχει συμβεί....
    Πρωσωπικα πιστεύω ότι ξύνουν το μυαλό
    Και είναι και πολύ διασκεδαστικά

Senior Member
    Μου αρεσουν τα escape room games οπου βρισκεις στοιχεια και τα συνδιαζεις για να ξεκλειδωσεις πορτες, να ανοιξεις αντικειμενα κλπ
    Εγω ηξερα αυτο http://www.enagames.com/escape-game
    αλλα με ενα γκουγκλ σερτς ισως βρεις καλυτερα
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Είναι γοητευτικά και ενδιαφέροντα αυτού του είδους τα παιχνίδια... όπως η savatage κι έγω έχω ασχοληθεί λίγο με escape rooms κτλ... Αλλά έχω την αίσθηση πως δεν είμαι ιδιαίτερα ταλαντούχα σε αυτά τα παιχνίδια... ασχέτως με το αν εν τέλει έβρισκα τις λύσεις. Φερ' ειπείν ποτέ δεν ήμουν καλή στο σκάκι.... πάντα κάπου μπερδευόμουν, δεν υπολόγιζα όλες τις κινήσεις του αντιπάλου κτλ. Ενώ σε παιχνίδια με τράπουλα έχω καλύτερες επιδόσεις, αλλά όχι εξαιρετικές.

Δεν είμαι σίγουρη αν η απόδοση σε παιχνίδια σκέψης και λογικής αφορά κυρίως την ταχύτητα τις σκέψης ή την σταθερή ενασχόληση με αυτά.... σκεπτόμενη πως πίσω τους υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοτίβα σκέψης, αν εξασκηθεί κάποιος θα βελτιώσει και τις επιδόσεις του. Σε κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο μου είναι πιο εύκολο να σκεφτώ πιο ευέλικτα.

Πάντως έχω παρατηρήσει πως έπειτα από το δεύτερο επεισόδιο κατάθλιψης έχει εξασθενήσει με κάποιο τρόπο η μνήμη μου, στην αρχή και η συγκέντρωση μου, αλλά ευτυχώς μόλις άρχισα να συνέρχομαι επανήλθε. Ωστόσο, ώρες ώρες με προβληματίζει ιδιαιτέρως το γεγονός πως δεν μπορώ να θυμηθώ το περιεχόμενο βιβλίων ή ταινών π.χ. που είδα κατά τη διάρκεια επεισοδίου... με κάνει να νομίζω πως έχει χαθεί ένα κομμάτι της σημασιολογικής μου μνήμης και της κουλτούρας μου. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι άμυνα ή ουσιαστικό πρόβλημα αυτό...

Senior Member
    Με καθε επεισοδιο καταθλιψης εξασθενει η μνημη και δεν επανερχεται πληρως. Δεν το εχω ερμηνευσει ποτέ ομως σα να "χανω ενα κομματι της σημασιολογικης μνημης και κουλτουρας". Κυτταρα ειναι.. τι να κανουν κι αυτα. Μου ειχε πει και μια ψυχιατρος οτι στατιστικα φαινεται οι ανθρωποι που περνουν επεισοδια καταθλιψης να εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εκδηλωσουν ανοια νωριτερα απο ο,τι αλλοι.
    (Υπεροχα εεεεεεεεεε?)
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Ήταν ότι χρειαζόμουν για να κοιμηθώ ήρεμα! ....Νομίζω ότι θα προτιμήσω την δική μου ερμηνεία... τουλάχιστον αυτό ως ένα σημείο ξαναχτίζεται.... με λίγο κόπο ίσως....
    Όταν όμως δεν αφήνεις τις νοητικές σου λειτουργίες "στο έλεος του θεού" υποτίθεται ότι δημιουργούνται συνεχώς καινούργιοι νευρώνες...

Senior Member
    Κανονικα θα ειχα ηδη κανει ερευνα για την απαντηση, αλλα τη φοβηθηκα εξαρχης αυτη τη γνωση και δεν το εψαξα ποτέ. Ακομα και η ψυχιατρος οταν το ειπε συνειδητοποιησε οτι της ξεφυγε και δεν επρεπε να το πει. Ασε καλυτερα, δε θελω να ξερω, μου φτανει που συνειδητοποιω οτι δε θυμαμαι οσα δε θυμαμαι :P Αν δεν μπορω να το αλλαξω, ας μην το ξερω.

Senior Member
    Έχει δίκιο... δεν διαφωνώ καθόλου με την στάση σου, ωστόσο λέω να στηρίξω την πεποίθηση μου ότι μπορεί να βελτιωθεί, όπως συνέβη και με την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. ....Στην τελική και οι καταθλιπτικοί έχουν δικαίωμα να είναι αισιόδοξοι!

Senior Member
    χαχαχααχαχαχ
    Η συγκεντρωση και η προσοχη οντως επανερχονται και ειδικα με την τριβη.
    Φυσικα και ειμαστε και αισιοδοξοι, αν μη τι αλλο μαζι με τα χρησιμα ξεχναμε και πολλα στραβα! Μια χαρα! Τι να πρωτοδουλεψεις να ξεπερασεις? Καλυτερα να το ξεχνας μια και εξω λολ

Senior Member
    Κορίτσια να ρωτήσω κι' εγώ κάτι; Τα φάρμακα σας προκάλεσαν ανηδονία και απάθεια; Εννοώ μόνιμη, εκτός κατάθλιψης.

Senior Member
    Οχι, κανενα απο τα δυο.

Senior Member
    Μακάρι να είμαι κι' εγώ από τις τυχερές. Μου έλεγαν διάφοροι ότι τους προκάλεσαν μόνιμη ανηδονία (και σεξουαλική δυσλειτουργία πιο σπάνια) και γι' αυτό ρωτάω.

Senior Member
    Αναλογα το φαρμακο και τον οργανισμο, σε καποιους οντως δημιουργουν ανηδονια.

Senior Member
    Εγώ δεν έχω κάνει φαρμακοθεραπεία... προχωράω μόνο με ψυχοθεραπεία.... Αλλά όταν ήμουν σε έξαρση κατρακυλούσα στην κλίμακα της ανθρώπινης κατανόησης....

Senior Member
    Πού εισαι Ερις? Σου εχω νεα. Ενας αλλος ψυχιατρος σημερα μου ειπε οτι τα επεισοδια καταθλιψης δεν καταληγουν σε ανοια, αν και αφηνουν μονιμα υπολειμματα στη συνολικη κατασταση του νου. Σε αντιθεση με επεισοδια απο άλλες διαταραχες που οντως μπορει να καταληξουν σε προωρη ανοια.
    1-1 :P
    Η πλακα ειναι οτι δε ρωτησα καν, απο μονος του το πηγε εκει, το συμπαν ακουει?!?!?

Σεριε, συγνωμη που καναμε το τοπικ σου #$%&^*@!@$#!@ ελπιζω να βρηκες ωραια παιχνιδια!

Page 1 of 2 12 LastLast