Results 16 to 30 of 33
-
22-02-2018, 22:16 #16
Aυτό που πρέπει να προσέξει στην αρχή είναι να τα παίρνει σωστά και να μη κάνει πειραματισμούς με τις δόσεις.
Επίσης αν έχει καλή εξέλιξη και βελτιωθεί που το πιστεύω, αν υπάρχει περίπτωση να τα σταματήσει πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του και μόνο. Μονο ο γιατρός που τον παρακολουθεί μπορεί να πει αν τα σταματάει σταδιακά πάντα ή θα τα παίρνει για όλη του την ζωή.
Το πρώτο επεισόδιο είναι πολύ σημαντικό στην αντιμετώπισή του γιατί αν είναι συνεπής ο άντρας σου θα αυξήσει τις πιθανότητες να το ξεπεράσει. Αν κάνει πολλές υποτροπές υπάρχει κίνδυνος να γίνονται χειρότερες στο μέλλον γι'αυτό θέλει προσοχή με τα φάρμακα. Τα συμπτώματα υποχωρούν λόγω αυτών και τις περισσότερες φορές δεν εξαλειφεται το πρόβλημα απλά είναι σε ύφεση.Last edited by rmult; 02-04-2018 at 13:15.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 22-02-2018, 22:47 #17
evag_2018 εμενα με μαζεψανε η γονεις μου και με πηγαν νοσοκομειο ειχα παθει ψυχωτικο επισοδειο πριν 4.5 χρονια, απο τοτε ειμαι σε θεραπεια με σολιαν.. στο νοσοκομειο εκατσα δυο βδομαδες.........
πρεπει να ωριμασει ο άντρας σου και να αναλαβει μονος του να ακουλουθει τη θεραπεια του.......
εγω δε θελω να ξαναπαθω τα ιδια και παιρνω την αγωγη καθε μερα ευβλαβικα, η ψυχωση ειναι δυσκολη ασθενεια αλλα ποια αντιμετωπιζεται σε υψηλο βαθμοLast edited by rmult; 02-04-2018 at 13:16.
22-02-2018, 23:21 #18
Αυτο που μας ανησυχεί περισσότερο ειναι οτι οι φωνες που ακούει του λενε να κανει κακο σε συγκεκριμένα ατομα. Αυτο αποτελεί μερος της ψύχωσης ή πρεπει να ανησυχούμε περισσότερο;
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile AppLast edited by rmult; 02-04-2018 at 13:16.
22-02-2018, 23:25 #19
Παύλο δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποίησει οτι εχει την συγκεκριμένη παθηση ακομα (δεν ξερω ισως ειναι νωρίς) για αυτο και ειναι αρνητικος. Θα μπορούσες αν δεν σε φέρνω σε δύσκολη θεση να μου πεις αν σου συνέβη και αλλο επεισόδιο υστερα απο το πρώτο; επισης ειχες και δολοφονικές σκέψεις; το τελευταίο ειναι αυτο που μας ανησυχεί περισσότερο απο ολα
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
22-02-2018, 23:26 #20
Παύλο δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποίησει οτι εχει την συγκεκριμένη παθηση ακομα (δεν ξερω ισως ειναι νωρίς) για αυτο και ειναι αρνητικος. Θα μπορούσες αν δεν σε φέρνω σε δύσκολη θεση να μου πεις αν σου συνέβη και αλλο επεισόδιο υστερα απο το πρώτο; επισης ειχες και δολοφονικές σκέψεις; το τελευταίο ειναι αυτο που μας ανησυχεί περισσότερο απο ολα
22-02-2018, 23:39 #21
μονο ενα επισοδειο ειχα, μετα δεν εκανα αλλο και δεν υποτροπιασα, φυσικα δεν εχω κοψει και ποτε τα φαρμακα καθε μερα τα παιρνω, εκανα με το γιατρο προσπαθεια να τα ελατωσω αλλα δεν πετυχε και ξαναγυρισα στα 800 μγ σολιαν, ειμαι σχεδον καλα, καποια μιικρα προβληματα με πανικους και τα νευρα μου εχω ακομα ελπιζω να φυγουν με το καιρο και αυτα, η σκεψεις μου ηταν περιεργες, νομιζα οτι μου μιλουσε η εικονα του χριστου στο δωματιο μουμ ακουγα διαφορες φωνες και εβλεπα διαφορα, αλλα οχι δολοφονικου τυπου σκεψεις, διαφορες παρλαπιπες ακουγα τωρα τα σκεφτομαι και γελαω.
23-02-2018, 00:00 #22
Σε ευχαριστώ παρα πολύ! Ελπίζω να συνεχίσεις να εισαι δυνατός και να αντιμετωπίσεις καθε δυσκολία με χαμόγελο!
23-02-2018, 03:42 #23xaka10Guestevag_2018 και γω πασχω απο σχιζοφρενεια και αλλες παθησεις.κοιταξε στην περιπτωση του άντρα σου αν περασει ενας μηνας αποχης απο την κανναβη και παιρνει φαρμακευτικη αγωγη και εχει ενεργα συμπτωματα οπως να ακουει φωνες ή να φοβαται οτι θα τον εξοντωσουν μεσω δηλητηριασης τα ειχα και γω και τα δυο παραπανω συμπτωματα και ακομα πιστευω οτι αν πιω ενα καφε στη καφετερια καιδεν με παρει με καλο ματι ο σερβιτορος φοβαμαι οτι θα μου φτυσουν τον καφε ή τις προαλλες που πηρα μια σοκολατα ζεστη σε μια καφετερια ελεγα ολο χαζομαρες στην παρεα μου και θεωρησα οτι κατι μου ριξαν μεσα το σκεφτομαι πολλες φορες μην ριξουν ναρκωτικα μεσα οπως επισης ειχα αγορασει ενα αναψυκτικο με καπακι απο περιπτερο και ανοιξα λιγο το καπακι πριν το πληρωσω γιατι μπορει να ειχαν ριξει κατι μεσα και επειδη ειχα πικριλα στο στομα φοβομουν οτι ριξαν δηλητηριο και το πεταξα το αναψυκτικο πριν το πιω ολο.ειμαι 27 χρονων στα 28 εκανα χρηση κανναβης απο τα 13 εως τα 15 ειχα καταπειση απο την μανα μου και δεν με αφηνε να βγαινω εξω και στα 15 ξεκινησε σε μενα η ψυχωση μου παιρνω τρια αντιψυχωτικα τα καινουργια τα εχω δοκιμασει ολα και φως στο τουνελ δεν βλεπω αν ο άντρας σου δεν ξανακανει χρηση κανναβης και σε λιγοτερο απο μηνα του φυγουν τα ενεργα συμπτωματα μπορει και να μην εμφανισει ποτε ψυχωση δηλαδη ειναι λιγοτερο απο μια στις δυο πιθανοτητες να παθεις ψυχωση απο κανναβη και να μην σου ξαναρθει ποτε και περισσοτερο σε αλλες ουσιες π.χ. σισα κοκαινη και τα λοιπα παθαινουν πολλοι παροδικη ψυχωση.αν ομως κρατησει παραπανω απο ενα μηνα η ενεργη συμπτωματολογια παρολο τη ληψη αγωγης και την αποχη απο του μαυρο τοτε πρεπει να τα παιρνει εφορου ζωης και μπορει να γινει πολυ λειτουργικος ανθρωπος μην παιρνεις παραδειγμα εμενα που ζω συνεχεια στην παρανοια.οπως επισης αν τυ φυγουν τα συμπτωματα σε λιγοτερο απο μηνα αλλα υποτροπιασει σε ενδεχομενο κοψιμο φαρμακων τοτε δειχνει χρονιοτητα η νοσος και θελει παλι αγωγη για ολη του τη ζωη.και μονιμα να τα παιρνει μπορει να γινει παραγωγικο ατομο για την κοινωνια εξαρταται τον ανθρωπο
Last edited by rmult; 02-04-2018 at 13:18.
23-02-2018, 04:26 #24
Αποψη μου ειναι ο άντρας σου να κοψει αμεσα την καναβη!! Ειναι καποιοι ανθρωποι -πολυ μικρο ποσωστο του γενικου πλυθισμου,οπως συμβινει και με αλλα ειδη ,μερικοι μπορει να παιθανουν απο ρεβιθια! οπου τους δημιουργει ψυχοπαθιες κι παρανιες!! Ειναι απο τους ατυχους ,κριμας αλλα πρεπει να κανετε τα παντα να αποφυγει να κανει χρηση χασις.
Υπαρχει περιπτωσγ και με την διακοπη της καναβης να εχει συμπτωματα τετοια, εχω ξαδερφο οπου δυστυχως ειχε επιτεθει στο παπου του, μαλιστα ειχε σπασει το σπιτι του .Υστερα τον πηγανε στο Δαφνι, βγηκε κι θυμαμαι οτι παιρνει εδω κι καιρο, χρονια σερικουελ.
Οι παρεσθησεις , απλου τυπου δεν νομιζω ν ειναι κακο, αλλα οι φωνες, το συνδρομο παρακολουθησεις η συνομοσιες εναντιον του ειναι πολυ επικυνδινα διοτις αυτα με τον καιρο γυρνανε προς τους δικους του ανθρωπους, θυμαμαι οτι ο ξαδελφος μου καποια εποχη νομιζε οτι η γιαγια του ειχε σχεδιο να τον απαγαγη και για αυτο πηγε να βαλει φωτια στο αμαξι της! το εκανε με συμπεριφορα φοβισμενου, δλδη απο αμυνα προς την ζωη του, αυτο νομιζε δλδη.
Δυστυχως εχουμε δει πολλα τετοια εγκληματα στην τηλεωραση, συμβαινουν λογο του οτι οι ελληνικες οικογενειες εχουν ταμπου με τα ψυχοφαρμακα κι τους ψυχιατρους! ομως αληθεια απο το να υπαρχει η περιπτοση μια στης 100 να γινει το κακο σε ολοκληρη οικογενεια τι ειναι σωστοτερο?
Υπαρχουν φαρμακα οπου μπορουν να ''κοιμησουν'' αυτες τις φοβιες ,οπου να μπορει να ζει κοινωνικα, ομως θα πρεπει να τα περνει ανελυπος, μαλον να του τα δινετε ανελυπος!! με προσοχη διοτις κι ο ξαδελφος μου καπωτες εκανε τι τα επερε κι δεν τα επερνε διοτις νομιζε οτι ηταν πλανο να τον σκωτοσουν κι τα πραγματα εγιναν ασχημα!
Οσο για τν εικονα του Χριστου φιλε μου Παυλο οπου λες πως σου μηλησε μην το λες παραισθησεις με συγουρια, το εχω παθει κι εγω κι δεν ηταν παραισθηση, ειναι αληθεια!!! και το ενιωσα!!! κι εγω το εχω δει με τα ματιαμου σε καποια εκκλησιαLast edited by rmult; 02-04-2018 at 13:19.
23-02-2018, 13:10 #25
Σας ευχαριστώ πολυ ολους για τις απόψεις σας. Απο τη στιγμή που επαιε το επεισόδιο δεν θέλει ουτε ο ίδιος να καπνίσει. Το πρόβλημα ειναι οτι μπορει η δοσολογία να αυξάνεται αλλα κάποια ουσιαστική διαφορά δεν παρατηρουμε. Ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να ξαναβρει τον εαυτό του. Ασφαλως και θα συνεχίσει την αγωγή για οσο του πει ο γιατρός του.
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile AppLast edited by rmult; 02-04-2018 at 13:20.
23-02-2018, 19:03 #26
Οι βασικές αλλαγές φαίνονται στις πρώτες βδομάδες πχ μπορεί να είχε κάποιες ψευδαισθήσεις όπως να έβλεπε πράγματα και να μειώθηκε ο βαθμός τους.
Εξαρτάται αν τον πιάνει το φάρμακο και η δόση.
Να ξέρεις πάντως οτι ο χρόνος θεραπείας σε μια ψύχωση κυμαίνεται στην καλύτερη περίπτωση στα 2 χρόνια και αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι και περδίκι απλά φεύγουν τα κύρια συμπτώματα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
24-02-2018, 00:32 #27
Δυστυχώς Σεριε μιλησαμε με τον θεράποντα γιατρο ύστερα και απο τη σημερινή κατάσταση και εκρινε αναγκαια την εισαγωγή σε κλινική εμεις προσωπικα επιλέξαμε να παμε σε ιδιωτική -οχι οτι το αντέχει η τσέπη μας αντιθέτως δηλαδη- αλλα επειδη δεν εχουμε ακουσει και τα καλύτερα για τα δημόσια θεραπευτήρια (ισως να κανω και λαθος δεν θελω να παρεξηγηθώ). Του αυξήσαμε τη δοση απο 10 mg σε 20 αλλα και παλι δεν εγινε τίποτα. Ετσι λοιπόν η νοσηλεία θεωρήθηκε απαραίτητη..
24-02-2018, 08:52 #28
Καλή δύναμη εύχομαι κοριτσάκι μου στον άντρα σου,σε σένα και τους δικούς σου. Είναι δύσκολα γενικά,πόσο μάλλον στην αρχή... Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το αγόρι μου έπαθε επεισόδιο πριν δέκα μήνες. Μην περιμένεις αλλαγές από την μία μέρα στην άλλη,θέλει χρόνο. Ότι πρέπει να σταματήσει την χρήση εννοείται...Και πάλι εύχομαι να πάνε όλα όσο καλύτερα γίνεται.
Εστάλη από E5303 στο E-Psychology.gr Mobile AppLast edited by rmult; 02-04-2018 at 13:22.
24-02-2018, 10:27 #29
Καλή τύχη και πολύ κουράγιο evag_2018!
Ο άντρας σου θα χρειαστεί την στήριξη σας και την υπομονή σας, έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του.
Ευχομαι γρήγορη ανάρρωση και να μην ξεχνάτε πως όσο δύσκολες ασθένειες κι αν είναι, πολλοί άνθρωποι το ξεπερνάνε και βγαίνουν δυνατότεροι.Last edited by rmult; 02-04-2018 at 13:23.
24-02-2018, 10:30 #30
Σας ευχαριστώ πολυ όλους και σας εύχομαι υγεια υγεια και παλι Υγεία! Απο την κλινική μας ενημέρωσαν οτι για μια εβδομάδα δεν πρεπει να συναντήσει οικεία του πρόσωπα και αυτο ειναι που μας στεναχωρει περισσότερο απο ολα γιατι νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα..