Results 31 to 45 of 76
Thread: Ανδροπαυση-ανδρικη κλιμακτιριο
-
27-02-2018, 21:19 #31
Όταν κάνω της εξετάσεις θα παραθέσω τα αποτελεσματα και τη διάγνωση του γιατρού..
- 27-02-2018, 21:20 #32
Μια χαρά σε βρίσκω, λίγο πιο γεμάτος από μένα. Το περπάτημα που κάνεις είναι πολύ καλό. Αν μπορείς να διανύεις αρκετά χιλιόμετρα τη μέρα, τότε έχεις πετύχει την καλύτερη ήπια καρδιαγγειακή άσκηση. Οι γιατροί δε συνιστούν πλέον το τρέξιμο που, αν και πιο αποτελεσματικό, είναι το αίτιο διαφόρων τραυματισμών. Μου το έχουν πει γιατροί 2-3 διαφορετικών ειδικοτήτων.
Το τσιγάρο όμως είναι πολύ βλαπτικό και μπορεί να χάνεις όλα τα οφέλη που αποκομίζεις από το περπάτημα και να έχεις επιπλέον ζημιά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε βέβαια σε τι βαθμό, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υπεισέρχονται (μεταξύ αυτών και γενετικοί). Γενικά μιλώντας πάντως είναι κάτι κακό και το ξέρεις. Είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό ότι σχετίζεται άμεσα με στυτική δυσλειτουργία. Οι αντοχές του καθενός διαφέρουν και έτσι διαφέρει και η εκδήλωση του φαινομένου. Από το προηγούμενο άρθρο:
Considered a major public health problem, which seriously affects the quality of life of patients and their partners, ED becomes increasingly prevalent with age and chronic smoking is a major risk factor in the development of ED.
ED είναι συντομογραφία του Erectile Dysfunction.
27-02-2018, 21:33 #33
Οι ανδρολογοι μου έχουν πει να το κόψω..προσπάθησα πολλές φορές αλλά δεν τα κατάφερα.. ανασφισβητητα το κάπνισμα κάνει Κάκο σε πολλούς τομείς της υγείας..αλλά έπειτα ξέρω ανθρώπους που καπνίζουν και πίνουν και αλκοόλ και είναι μια χαρά..τελοσπαντων είναι και θέμα οργανισμού φυσικά...η καρδιά μου δουλεύει ρολόι όπως κάποτε και η στύση μου..τι να πω δεν ξέρω..το τριβόλι με βοήθησε αρκετά πολύ..και για μεγάλο χρονικό διάστημα για διάστημα.εξη μηνών είμουν μια χαρά..αλλά δυστυχώς παρατήρησα ότι με τη χρήσει του τριβολιου μαζί με τη στύση μου ανεβενει και η επιθετικότητα και νευριάζω εύκολα.ρωτησα το φαρμακοποιό της γειτονιάς μου.και μου είπε ότι είναι πολύ λογικό να ανεβάζω και επιθετικότητα διότι το τριβόλι ανεβάζει τεστοστερόνη και η ανεβασμένη τεστοστερόνη φέρνει νεύρα και επιθετικότητα..οπότε παράτησα το τριβόλι και τώρα είμαι ξανά από κει που ξεκίνησα
27-02-2018, 22:48 #34
Έτσι είναι. Αλλά βλάβες προκαλούνται σε όλους σε βάθος χρόνου. Απλά ο ανθρώπινος οργανισμός ως ένα βαθμό μπορεί και ανταπεξέρχεται. Ως ένα βαθμό όμως.
Και μακάρι έτσι να συνεχίσει να είναι. Αφού όμως είσαι καπνιστής και αντιμετωπίζεις ήδη πρόβλημα στύσης, θα σε ρωτήσω: έχεις κάνει τελευταία γενική καρδιολογική εξέταση; Εννοώ ανάλυση αίματος με παραμέτρους καρδιολογικού ενδιαφέροντος, τεστ κοπώσεως και υπέρηχο. Δεν υπάρχει λόγος φυσικά για πανικό με το θέμα αυτό. Πιθανόν, ειδικά λόγω του νεαρού της ηλικίας σου, η ρίζα του προβλήματός σου να είναι αλλού, απλά το αναφέρω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Προσοχή με τα φυτά γιατί ορισμένα περιέχουν δραστικές ουσίες με συγκεκριμένη φαρμακευτική δράση. Για το τριβόλι δε γνωρίζω.
27-02-2018, 22:53 #35
28-02-2018, 21:36 #36
Ανάλυση αίματος για τη καρδιά συγκεκριμένα δεν έχω κάνει και η αλήθεια είναι ότι ούτε ξέρω ότι υπάρχει τέτοια εξετάσει... καρδιογράφημα και υοερηχω με έκανε ο ανδρολογος και με βρικε περδικη
Η καρδιά σου δουλευης ρολόι μου είπε και είναι γερή σαν βράχος.ατους όψεις και στο πέος είσαι 100% υγιής.και με έστειλε καλού κακού και για εξέταση οσχέου..
Και εκείνο βγήκε 100% υγιης φυσιολογικό.
28-02-2018, 21:39 #37
Το τριβόλι το ρώτησα εκατό φορές πριν το πάρω δεν περνώ ποτέ μου ότι να με γιατί ποτέ δεν ξέρουμε..το τριβόλι είναι φυτό απτην αρχαιότητα και άνδρες που αντιμετώπιζαν στυτική δεισλειτουργια και υπογονιμότητα περνάνε για αρκετό καιρό τριβόλι έτσι γινόντουσαν καλά..αλλά το θέμα είναι ότι σε εμένα ανέβασε και επιθετικότητα.και γι'αυτό το σταμάτησα..
28-02-2018, 21:48 #38
Από διαταραγμένη ορμονών μπορεί να είμαστε αναποφάσιστοι η να αλλάζουμε συνεχώς γνώμη.η να έχουμε γρήγορες αλλαγές διαθεσης και δεν ξέρω πόσα άλλα κουφά...τα διάβασα στο ιντερνέτ..
Συγκεκριμένα μια θεία μου είχε πρόβλημα με της ορμόνες της και το θυρεοειδή..όποιος την έβλεπε νόμιζε ότι ήταν τρελή δεν ήταν όμως τρελή η γυναίκα απλά αυτά τα δύο προβλήματα της προκαλούσαν τη παράξενη συμπεριφορά..όπως ζήλευε υπερβολικά πολύ τον άνδρα της σε βαθμό οι γυναίκες να μην μπορούν να τους πουνε καλημέρα..ελεγε σε είπε καλημέρα αυτή??σε θέλει..υποπτεύονταν όλο τον κόσμο.οτι τη ζηλευουνε..μάλωνε συνεχώς με όλο το κόσμο..είχε βγάλει η ψυχή του άνδρα της..
Ο θείος μου την πήγε στο γιατρό..ο γιατρός είπε ότι αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από τη διαταραχή ορμονών και του θυρεοειδή..η γυναίκα δεν έχει τίποτα από ψυχολογικης άποψης ουτε νευρολογικής.
Ούτε τρελή είναι ούτε τίποτα.
Αν κάνει θεραπεία ορμονών και θυροειδή θα ηρεμήσει υπέρ αρκετά μπορεί να μην γίνει καλά 100% όπως στο παρελθόν αλλά θα γίνει καλά κατά 80 με 90%...συν το ότι είχε και αναποφασιστικότητα..και πολλά αλλα
28-02-2018, 22:18 #39WhyAlwaysMe?GuestΘέλετε να κάνετε παιδί μήπως?
28-02-2018, 22:50 #40
02-03-2018, 11:16 #41
Δε λέω κάτι ιδιαίτερο εδώ. Αναφέρομαι απλά σε μέτρηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, ολικής χοληστερόλης, χοληστερόλης HDL, χοληστερόλης LDL και του πηλίκου ολικής δια HDL χοληστερόλης. Αυτές οι παράμετροι είναι ενδεικτικές του κινδύνου για καρδιολογικό περιστατικό, δεν είναι όμως απόλυτες και πρέπει πάντα να ερμηνεύονται από γιατρό σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής του ατόμου και το οικογενειακό ιστορικό καρδιοπαθειών.
Τεστ κοπώσεως έκανες;Last edited by Vox; 02-03-2018 at 11:31.
02-03-2018, 14:28 #42
02-03-2018, 15:58 #43
Να σου πω. Η λεγόμενη κακή χοληστερόλη (LDL) είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες. Η πλάκα αυτή με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε στένωση αρτηριών με πιθανό αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, το έμφραγμα.
Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια στα οποία πρέπει να βρίσκονται οι τιμές της χοληστερόλης. Υπέρβαση των ορίων πρέπει να αξιολογηθεί από ειδικό γιατρό σε σχέση, όπως έγραψα πριν, με τον τρόπο ζωής σου και το οικογενειακό ιστορικό καρδιοπαθειών.
Το τεστ κοπώσεως μπορεί να αναδείξει ένα πρόβλημα στις αρτηρίες. Αν υπάρχει όντως στένωση, τότε αυτό θα φανεί με πόνο στο στήθος κατά την προσπάθεια που καταβάλεις στη διάρκεια του τεστ.
Στην ηλικία σου δε θα είχε θέση μια τέτοια συζήτηση αν δεν ήσουν καπνιστής και δεν είχες στυτική δυσλειτουργία. Θέλω να πιστεύω ότι τα αίτια του προβλήματός σου βρίσκονται αλλού και όχι στο καρδιολογικό κομμάτι. Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχουν περιπτώσεις νέων ανθρώπων (καπνιστών) που πέθαναν από έμφραγμα σε ηλικίες 35-40 ετών. Σπάνιο μεν αλλά έχει συμβεί.
02-03-2018, 16:11 #44
Σε σχέση με όσα έγραψα πριν, μπορείς να διαβάσεις και το εξής άρθρο:
Erectile Dysfunction May Signal Heart Disease
Το συμπέρασμα είναι το εξής (απόσπασμα από το άρθρο):
Fonarow agreed with the study's conclusion that men with erectile dysfunction should get their hearts checked, especially since cardiovascular disease can have no symptoms.
02-03-2018, 16:47 #45
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ..πολύ χρισημες η συμβουλές σου και θα το εξετάσω προληπτικά.αν και δεν νομίζω να έχω οτιδήποτε στη καρδιά..όπως είπα δεν ξέρω αν το διάβασες ο ανδρολογος που μου έκανε το καρδιογράφημα με βρήκε 100% υγιής..και το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να έχω πρόβλημα στη καρδιά.
Ωστόσο όπως είπα θα το επανεξετασω..
Ευχαριστώ και πάλι..