Results 16 to 26 of 26
-
26-02-2018, 10:18 #16
αδερφουλη γρηγορη, μπορεις να μου πεις για ποιον λογο υπαρχουν αρρωστοι ψυχικα και σωματικα ανθρωποι που ειναι βαθια θρησκευομενοι και προσευχονται συνεχως, εφοσον η μεγαλη πιστη και η προσευχη, ειναι θεραπεια?
γιατι εγω ξερω πολλους τετοιους.
επισης, μπορεις οσο θελεις να λες αποψεις, αλλα δεν μπορεις να επαναλαμβανεις, γιατι αποτελει ΣΠΑΜΑΡΙΣΜΑ.
και βεβαια, δεν μπορεις να διαφημιζεις σαιτ.
- 26-02-2018, 14:19 #17
Αδερφε μου το θεμα δεν ειναι να εχουμε την ταμπελα του πιστου η του προσευχομενου,Πολλοί άνθρωποι προσευχονται σε πολλες διαφορες θρησκείες και δογματα, μονο όμως στην Ορθοδοξη πιστη μπορει να υπάρξει θεραπεια, αλλα οχι μονο αποκτωντας την ταμπελα του πιστου-προσευχομενου, πρεπει να βιωνουμε την πνευματικη ζωη με μελετη των αγιων πατερων, με εκκλησιασμο,εξομολογηση, θεια κοινωνια. Βεβαιως στην πνευματικη ζωη θα υπαρχουν πτωσεις και ανηψωσεις. Το θεμα ειναι ποσο πραγματικα θελουμε να ειμαστε στην Ορθοδοξο πιστη και Χριστό, απο εκει και περα αναλογα με την θεληση ο κυριος Ημων Ιησούς Χριστός βοηθάει. Οσον αφορά το σπαμαρισμα και *διαφημισεων* site, ειδα πολλους αδερφους να το κανουν και να *διαφημιζουν* καποια φαρμακευτικα σκευμασματα και προτροπες θεραπειων σε site, αλλα κατα περιεργο τροπο δεν ειδα την ιδια ενοχληση. Ο κυριος Ημων Ιησους Χριστος ας μας φωτιζει.
26-02-2018, 15:22 #18
Αγαπητέ μου Γρηγόρη,
Αναγνωρίζω την καλή σου πρόθεση να βοηθήσεις τα μέλη του φόρουμ όπως βοηθήθηκες κι εσύ από την Ορθόδοξη πίστη και την πνευματική ζωή.
Πλην όμως, κάνεις ένα τεράστιο λάθος να προτρέπεις ανθρώπους με διάφορες ψυχιατρικές παθήσεις να μην παίρνουν την φαρμακευτική τους αγωγή. Είναι κάτι άκρως επικίνδυνο και είμαι σίγουρη πώς το κάνεις από άγνοια.
Υπάρχουν ψυχολογικές καταστάσεις άσχημες που δημιουργούνται στον άνθρωπο εξαιτίας των κακών χειρισμών του, του εγωισμού του, του κακού χαρακτήρα του, της αμάθειάς του, το δέχομαι. Εκεί μπορεί ίσως να βοηθήσει μία πνευματική προσέγγιση.
Υπάρχουν όμως και ψυχικές ασθένειες που δεν εξαρτώνται από τα πάθη της ψυχής και τον χαρακτήρα του ανθρώπου αλλά είναι παθήσεις του εγκεφάλου που έχουν πολλές φορές κληρονομικά αίτια, άλλες φορές από τραυματισμούς, από υπερκόπωση, από χίλιες δυό αιτίες.
Επειδή λοιπόν δέν είσαι γιατρός να γνωρίζεις τις αιτίες της κάθε ψυχιατρικής νόσου, καλό θα ήταν να μην συμβουλεύεις τους ανθρώπους να πετάξουν τα φάρμακά τους. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό που κάνεις, υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς την φαρμακευτική τους αγωγή μπορεί να αυτοκτονήσουν. Εσύ πώς μπορείς και παίρνεις αυτή την ευθύνη επάνω σου;
Για παράδειγμα, ο άντρας μου έπαθε κατάθλιψη από υπερκόπωση του εγκεφάλου, εξαιτίας του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας (σχεδόν 17 ώρες εργασία με 3ώρες ύπνο την ημέρα επί 1,5 χρόνο). Δεν συνέβη κάτι στην ζωή του άσχημο, ούτε κακός άνθρωπος είναι και είναι πολύ πιστός άνθρωπος στον Θεό και εκκλησιάζεται και εξομολογείται και κοινωνάει τακτικά.
Το οτι πιστεύει στον Θεό τον έχει βοηθήσει πολύ να σηκώσει το βάρος της πάθησής του, πλην όμως την φαρμακευτική του αγωγή την παίρνει ανελλειπώς γιατί χωρίς αυτήν υποτροπιάζει.
Οι ψυχιατρικές παθήσεις εξαρτώνται από χημικές ουσίες που παράγονται μέσα στον εγκέφαλο και από ορμόνες.
Πολλές φορές, όπως σου προανέφερα, φταίει η στάση ζωής μας που μας αρρωσταίνει και μία αλλαγή στην φιλοσοφία μας, στο ήθος μας, στον τρόπο που βλέπουμε την ζωή, η πίστη στον Θεό, η αποφυγή των παθών, μας βοηθάνε όλα αυτά να ξεφύγουμε από την ψυχική ανισορροπία και να βρούμε την γαλήνη.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΌΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ! Ούτε γνωρίζεις του καθενός την πάθηση και την περίπτωσή του!
Γι αυτό, για όνομα του Θεού, σταμάτα αμέσως να προτρέπεις ασθενείς με ψυχιατρικές παθήσεις να εγκαταλλείψουν την θεραπεία τους!
Αν θέλει ο Θεός να τους κάνει καλά, θα τους κάνει! Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε όλοι το θαύμα! Γι αυτό εξάλλου λέγεται και θαύμα, επειδή είναι κάτι θαυμαστό, που συμβαίνει πολύ σπάνια.
26-02-2018, 17:21 #19
Εχω απαντηση στο θεμα, συμφωνω στο μεγαλυτερο μερος των λεγομενων σου. Δεν προετρεψα κανεναν που εχει ξεκινησει αγωγη να κοψει τα φαρμακα, ομιλω για αυτους που δεν τα εχουν ξεκινησει οτι κοντα στην εκκλησια με εναν πνευματικο γεροντα και ακολουθωντας αυτα που λεει Ο Χριστος και το Ευαγγελιο μας δεν θα εχουμε τετοια θεματα. Οσον αφορα για την κουραση, Ο Αγιος Παισιος ελεγε να απλοποιησουμε την ζωη μας,δηλαδη αν πραγματικα ολλοι μας εφαρμοζαμε τον τροπο ζωης που προτεινη Ο Χριστος και η εκκλησια μας δεν θα χρειαζομασταν να δουλευουνε 17 ωρες με 3 ωρες υπνο και να παθαινουμε καταθλιψη, αυτη ειναι η λυση κοντα στον Χριστο που προσφερει ελευθερια και χαρα στην ζωη μας, αλλα πρεπει ολλοι μας να γνωρισουμε τον Χριστο μας. Καλη Σαρακοστη αδελφουλα
26-02-2018, 22:33 #20
Εγω συμφωνω οτι η υγιης πιστη , την οποια διαθετω ευτυχως , με εχει βοηθησει παρα πολυ στην αντιμετωπιση της κτθλψης μου , μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , δεν μουχει προσφερει τιποτα καποιος πνευματικος , ουτε περιμενω κατι , ξερω ακριβως τι θα μου πουν ,.................... εχω διαβασει παλαιοτερα πατερικα βιβλια , και ξερω αρκετα πραματα για την ακηδια ( ετσι λενε συμβολικα την κτθλψη στα πατερικα βιβλια ) , βεβαια προηγειται ο γιατρος , μπας και δεις φως απο καποιον , αλλα την μεγαλυτερη βοηθεια θα τη προσφερις μονο ο ιδιος στον εαυτο σου, εχουμε δει και ταντικθλπτκα , πενιχρα ταποτελεσματα τους .......... βεβαια την πιστη την εχεις η δεν την εχεις , δεν μπορεις να πεις ' θα πιστεψω για να βοηθηθω ' , εγω την εχω απο 20 ετων , δεν ξερω το γιατι , ενω η αδελφη μου , που μαζι μεγαλωσαμε , 2 χρ. μικροτερη , δεν την εχει ....... η πιστη σε οτιδηποτε κινητοποιει δυναμεις που εχουμε σε λανθανουσα κατασταση στο μυαλο μας , δεν υπαρχει Θεος εκει πανω καπου , εχουμε ο καθενας εναν μικρο Θεο μεσα μας ( και ως Θεοι εσεσθε ) ............ απευθυνομαι σε καποιον Αγιο σαν να μιλω σε υπαρκτο προσωπο , που μπορει να με βοηθησει , και αυτο αισθανομαι οτι με ανακουφιζει ................. ισως γι αυτο δεν φερω βαρεως την κτθλψη μου , που με ταλαιπωρει καμμια 15 αρια χρονια , και υποτυπωδως πλεον λειτουργω .........
βεβαια υπαρχουν αλλες διαταραχες , που φανταζομαι οτι η πιστη δεν μπορει να κανει πολλα πραματα .....αναφερομαι αποκλειστκα στις διαταραχες διαθεσης ........
27-02-2018, 00:14 #21
27-02-2018, 03:38 #22
Αγαπητε Γρηγορη , η σημερινη εκκλησια εχει απομακρυνει τους νεους απο αυτην , αυτο ειναι αναμφισβητητο γεγονος , χρειαζεται ενα γερο update , δεν μπορουμε να μιλαμε για πρωτοπλαστους και τα συναφη , ριχνουμε το επιπεδο ......... ειμαι θρησκευομενος , αλλα δεν ειμαι φανατισμενος /θρησκοληπτος/ δογματικος ................... ο καθεις αντιλαμβανεται την θρησκεια με τον τροπο του , δεν σε κρινω , ουτε κανεναν αλλον , αλλα ουτε εσυ μπορεις να με κρινεις ........ αν εγω βρισκω την γαληνη με τον τροπο που πιστευω , αυτο ειναι το ζητουμενο ...........
στην ιδια πλευρα ειμαστε , με παραλλαγες , νομιζω , αμα αρχιζουμε και διαφωνουμε , θα επιβεβαιωσουμε το πολυειπωμενο ' μακραν πολυ περισσοτερο αιμα εχει χυθει στονομα του Χριστου και της αγαπης , παρα στονομα του κακου ( η σατανα , αν και δεν μαρεσει αυτη η λεξη ) ' .................
φιλικα , Αγγελος .....
02-03-2018, 15:47 #23
02-03-2018, 15:55 #24
Αδερφε μου η πιστη μας στον Χριστο μας και στην Ορθοδοξη πιστη μας δεν ειναι οπως την αντιλαμβάνεται ο καθενας μας, διοτι τοτε θα υπηρχαν πολυ θεοι και ο καθενας θα ειχε τον δικο του. Ο κυριος ημων Ιησους Χριστος μας παρεθεσε τις εντολες και με την ζωη του μας λεει πως πρεπει να ζουμε σε αυτη την επιγεια ζωη μας, η πιστη μας στην Ορθοδοξια ειναι οπως την διδαξε ο ιδιος ο κυριος ημων Ιησους Χριστος και το Ευαγγελιο του και οι διδασκαλιες του.Οσον αφορα για την γαληνη που λες αδερφε μου, καποιος ανθρωπος μπορει να βρισκει γαληνη στο να αισχροκερδη απεναντι του αδερφου του,αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αυτο που θελει ο κυριος μας. Ο κυριος ας φωτιζει εμενα τον αμαρτωλο και ολλων τον κοσμο.
Last edited by Γρηγορης Ιν; 02-03-2018 at 20:22.
02-03-2018, 20:46 #25
ΟΚ , ο καθεις κατα το δοκουν .......... δεν θελω να υπεισελθω στα πιστευω σου ...........
Last edited by Macgyver; 03-03-2018 at 11:12.
21-03-2018, 02:21 #26
λιγο ασχετο με το θεμα αλλα απο την ωρα που ειδα αυτο το νειμ που εχεις αναρωτιομουν μηπως σου αρεσει ο πολανκα