Results 1 to 7 of 7
Thread: Απότομη συμπεριφορά...
-
25-09-2008, 04:38 #1
Απότομη συμπεριφορά...
Οφείλω να παραδεκτώ πως μερικές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να φέρεται απότομα σε πολύ αγαπητά άτομα.
Σκέφτηκα ότι και άτομα τα οποία έχω μόλις γνωρίσει ίσως να τα απωθώ κάποτε λόγω του τύπου του χιούμορ μου (ειρωνικό αστείο ).
Πραγματικά δε θέλω να φαίνομαι απότομη ή σκληρή ιδιαίτερα με κοντινά μου πρόσωπα. Για παράδειγμα, κάποτε παρασύρομαι ξέροντας πως για κάποιο συγκεκριμένο θέμα έχω δικιο αλλά πολλές φορές καταλίγω στο να φαίνομαι απότομη και ισχυρογνώμων, λόγω του τρόπου με τον οποίο εκφράζομαι...
Ξέρει μήπως κανείς κάποια συμβουλή που να βοηθήσει??
Ευχαριστώ παρα πολύ για το χρόνο σας!
- 25-09-2008, 11:27 #2
porfyra θεωρώ ότι τον πραγματικό μας εαυτό το εκδηλώνουμε μόνο στους ποιο κοντινούς μας ανθρώπους, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους τους οποίους θαύμαζα για διάφορους λόγους , για να εκπλαγω αρνητικά όταν βρέθηκα πιο κοντά τους η σε πιο οικογενειακές στιγμές. Ούτε εγώ απέχω πάρα πολύ , τα πιο έντονα ξεσπάσματα μου δυστυχώς είναι με τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους , ίσος επειδή όταν τα πρωτοκάναμε , δε μας πέρασαν τα μηνύματα που έπρεπε .... επιτρέποντας έτσι να διατηρήσουμε μια λανθασμένη συμπεριφορά (εάν τα κάνα αυτά στους φίλους μας θα είχαμε πάρει δρόμο ...) ίσως και η υπέρμετρη και άνευ όρων γονική αγάπη..., ίσος σε μεγάλο βαθμό να μιμούμαστε συμπεριφορές που είδαμε σπίτια μας ... πολλές φορές και οι δικοί μας μας φέρουν στα άκρα ... τλπ τα έχω αποδεχτεί και τα θεωρώ ανθρώπινα, και συγκρούσεις θα υπάρχουν και θα μαλώνουμε και την φωνή θα υψονουμε... αρκεί αυτές οι συμπεριφορές να μην είναι ο κανόνας, και να μην δημιουργούν παρεπόμενες ενέργειες .
porfyra εγώ δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή , θα σου πω μόνο πως αυτό που κάνω εγώ , εκδηλώνω όλα τα συναισθήματα μου , όχι μόνο το θυμό , την κουράσει , το άγχος άλλα και την αγάπη μου, την χαρά και την περηφάνια που νιώθω...
Συμβαίνει πολλές φορές που είμαι αρκετά κουρασμένος , πάω σπίτι και τους λέω είμαι απλά πολύ κουρασμένος και δεν δεν μπορώ να μιλήσω. Η υπάρχουν κάποια θέματα που δεν θέλω να τα κουβεντιάσουμε μαζί , έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και δεν θέλω να συγκρουστούμε άσκοπα.Υπάρχουν και κάποιες τεχνικές διαχείρισης του θυμού , αλλά εγώ δεν τα κατέχω :)
Ωραίο θέμα άνοιξες πάντως !
25-09-2008, 13:30 #3
Μηπως ολα αυτα ειναι εκδηλωση της οργης που μπορει να κρυβεις μεσα σου για αλλα θεματα και να ξεσπας σε λαθος στιγμες;
Μονη σου πρεπει να ψαξεις να βρεις τα αιτια και μετα θα σου ειναι πολυ πιο ευκολο να το πολεμησεις
Υ.Γ. Τα γιασεμακια σου;
Εχω τρελα με αυτο το τραγουδι :)Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
25-09-2008, 19:02 #4
Porfyra θεωρω οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο να υποστηριζεις τις αποψεις σου,οπως κ η σκληροπυρηνικη αντιδραση των αλλων να σου προκαλει θυμο κ χασιμο αυτοελεγχου.Κυριως οι δικοι μας ανθρωποι κ ειδικα οι μεγαλυτεροι [μιλαω απο δικη μου πειρα] δεν δεχονται ευκολα μια διαφορετικη γνωμη.Περασα πολυ χρονο κ εχασα πολλη ενεργεια ωστε να καταφερω να δεχτουν μια διαφορετικη γνωμη αλλα μονο σε ενα μικρο ποσοστο.Δεν ξερω αν τελικα αξιζε τον κοπο
26-09-2008, 10:34 #5
εχω δει απο δικο μου κοντινο ατομο και να εχει αυτο το στυλακι (να κανει ασχημα \"αστεια\",παρεξηγησιμα και ειρωνικα, που απο μενα εκλαμβανονται οχι ως αστεια αλλα ως κακιουλες που παρουσιαζονται και καμουφλαρονται υπο τη μορφη του αστειου) και που ταυτοχρονα συμπεριφερεται ασχημα στους γονεις του. Η αποψη μου ειναι οτι η υπερβολικη αγαπη και αδυναμια που του δειχνουν δεν εκτιμονται αλλα καταχρωνται αλλα και οτι το συγκεκριμμενο ατομο φαιρεται ετσι διοτι η ψυχολογια του δεν ειναι θετικη (εχει πολλα προβληματα προσωπικης φυσεως) και ξεσπαει εκει που τον περνει, δηλαδη με απλα λογια εκει που μπορει να το κανει και ξερει εκ των προτερων οτι θα τον ανεχτουν.
Μαθε λοιπον αγαπημενη μου porfyra, οτι εχει καταληξει μονο του, χωρις παρεες, χωρις φιλους, χωρις σχεση εδω και πολλα χρονια, δυχτυχισμενο και αποκομμενο απο το μεγαλυτερο (αν οχι ολο) μερος του κοινωνικου του περιγυρου.Κι εγω ρωταω, κριμα δεν ειναι???να ερχεται σαββατο βραδυ και να μην εχει κανενα να βγει εξω?να γυρναει απο τη δουλια του και να μην εχει κανενα να μιλησει η να παρει ενα τηλ εστω? Δεν ειναι απλα κριμα, ειναι και σκληρο.
Δεν ξερω αν η περιπτωση η δικη σου ειναι ιδια με αυτη που περιεγραψα, αν ειναι ομως προσεχε και αφου εχεις εντοπισει που ειναι το προβλημα αλλαξε το πριν να ειναι αργα
26-09-2008, 17:44 #6
Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας παιδιά, alexiaf η περίπτωση που ανάφερες πιστεύω δεν ταυτίζεται με τη δική μου.
Μη θέλοντας να μπω σε πολλές προσωπικές μου λεπτομέρειες, αυτή την όλη συμπεριφορά μου την είχα με φίλες όταν αγνοούσαν να δουν πραγματικά ποιοι είναι μερικοί άλλοι που είχαν γνωρίσει.. Αυτό το κατάλαβαν μόνο μετά απο 3 μήνες και μπόρεσαν να το παραδεκτούν, ενώ εγώ σ\' αυτό το χρονικό διάστημα είχα χάσει πολλές φορές τους τρόπους μου και την υπομονή μου. Όπως και να τελείωσε το όλο θέμα εγώ μετάνιωσα που φέρθηκα έτσι, ίσως να πλήγωσα χωρίς να το θέλω...
26-09-2008, 18:03 #7
Επειδει καποια αποτομη συμπεριφορά έχουν ολοι, νομιζω κατα τηνταπεινη μου αποψη,οτι εξαρτατε απο το κατα ποσο ισχυρη ειναι η προσωπικότητα.
Το πιο πιθανο ειναι να εισαι κοπέλα με ισχυρη προσωπικότητα, διορατικότητα απο οτι κατάλαβα, έχεις καταλαβει εμπρακτως οτι εισαι 1 κλικ πανω απο τις φιλες σου, και αρα θες να τις προστατεψεις.Εκείνες δεν καταλαβαινουν, εσυ τις΄αγαπας, αρα μοιραια ερχεται το ξεσπασμα.
Δωσε στον αλλο άλλη τα περιθωρεια να σπάσει τα μουτρα του,και θα σε καταλαβει μετα.
Δεν αξιζει να αγχεσαι,αν ο άλλος δεν βλέπει, ειναι κριμα ναερχεσαι σε προστριβές. Μια παραλληλη μειωση του εγωισμου(και εγω εχω ως λέωντας) ειναι αρκετά καλή. Ασε τα πραγματα σε πιο επιφανειακή κατάσταση να δουλεψουν για σενα, και μην προσπαθεις να σωσεις ανθρωπους. Δεν σωζωνται θελουν να αποκτησουν τις εμεπιρίες τους...
Φιλικά
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια