Results 1 to 15 of 16
Thread: Συμπτώματα άννοιας ..
-
01-03-2018, 01:54 #1
Συμπτώματα άννοιας ..
Κάποιο κοντινό μου πρόσωπο νομίζω ότι έχει αρχίσει να έχει συμπτώματα άνοιας ...λχ. όταν μιλάει προσπαθεί να βρει ποια λέξη είναι η κατάλληλη η λέει όλες τις συνωνυμες μέχρι να πει ακριβώς αυτό που θέλει ..κάνει πολλές φορές τις ίδιες ερωτήσεις πέρνει τις ίδιες απαντήσεις ξεχνάει και ξαναρωτάει πάλι μετά από δυο τρεις μέρες ..κ.ο.κ. δυσκολεύεται να παρακολουθήσει εξιστορήσεις ή οδηγίες ..κλπ. πραγματικά είναι άθλος να μπεις στο τριπάκι...να εξηγήσεις ..Δεν ξέρω πως να βοηθήσω είναι μόνο 63 και έχει ταμπού σε θέματα που άπτωνται ψυχικής υγείας ..επίσης έχει άρνηση στο να εκφράσει αυτά που νοιώθει ακριβώς και αυτά που βιώνει και πως ...φλυαρεί μονάχα ακατασχετα λέγοντας παλιές ιστορίες που έχει ξαναπεί και ξαναπεί ... είναι 63 ...Δεν ξέρω πως να βοηθήσω βάζω εδώ το θέμα γιατί η άνοια είναι εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου και δεν εντάσσεται στα παραπάνω ..ούτε πως να το χειριστώ κ φαντάζομαι ότι θα εξελιχθεί σε σοβαρα αν δεν τσεκαριστεί ...και δρομολογηθεί σε μια θεραπεία ..
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
- 01-03-2018, 03:40 #2
Μπορει να παει σε νευρολογο να κανει το ειδικο τεστ ανοιας, βγαινουν καποια συμπερασματα με βαση το σκοραρισμα αλλα μπορει να του γραψει και μαγνητικη. Υπαρχει φαρμακο που καθυστερει την εξελιξη των συμπτωματων της ανοιας.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-03-2018, 05:01 #3
01-03-2018, 05:03 #4
01-03-2018, 08:43 #5
Νευρολόγος είναι ο αρμόδιος γιατρός γι αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι ψυχίατρος. Οπότε, κανονικά, δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να πάει. Εξήγησέ του οτι ο νευρολόγος δεν είναι ψυχίατρος, είναι άλλη ειδικότητα.
Ο νευρολόγος είναι για παθήσεις του εγκεφάλου και των νεύρων, π.χ. Εγκεφαλικά, Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, διάφορες μυασθένειες, Αλτσχάιμερ, κλπ.
01-03-2018, 09:49 #6
ειναι συμπτωματα αρχης ανοιας και οπως σου ειπαν πρεπει να παει σε νευρολογο, αλλα υπαρχει αθηνα και θεσσαλονικη ετιαιρα προληψης της ανοιας, οπου γινεται εκπαιδευση για να κρατησει καποιος νοητικες του δυνατοτητες.
για τον φοβο της για τις ψυχικες ασθενειες, οπως ειπε και κασσανδρα, η ανοια δεν ειναι ψυχικη ασθενεια ειναι εγκεφαλικος εκφυλισμος, νοητικη ασθενεια δλδ και πολυ συχνη , σε μεγαλυτερες ηλικιες. αν καποιος φτασεςι στα 80+. νομιζω οτι το ποσοστο φτανει γυρω στο 80%
πως λεμε "μωραινει Κυριος ων βουλεται απωλεσσαι"? ΑΥΤΟ ακριβως...
01-03-2018, 12:50 #7
Φοβάμαι να το προτείνω .... να πάει σε νευρολόγο γιατί παρεξηγεί τα πάντα πολύ εύκολα προσβάλλεται και πληγώνεται και θεωρεί ότι θέλουμε να την περιθωριοποιήσουμε την στιγματίζουμε και χάνει την εκτίμηση μας παρότι τι διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ... επίσης ...απομωνόνεται κοιμάται πολλές ώρες και ακατάστατες και κάνει με δυσκολία και πολύ αργά τις δουλειές του σπιτιού ...
01-03-2018, 13:26 #8
νευρολογο θελει, μια μαγνητικη με το ειδικο σκιαγραφικο θα δειξει κατευθείαν ποιο είναι το πρόβλημα, αλλα βεβαίως πρεπει πρωτα να το αποδεκτει η ιδια ότι κατι δεν παει καλα.
Το καλο αλλα συνναμα κακο είναι ότι οι εκφυλιστικες παθησεις του εγκεφαλου προχωράνε ανεξάρτητα από την αγωγη, δλδ και σε έναν μηνα να παει ότι είναι να παθει θα το παθει
01-03-2018, 13:49 #9
θα πρεπει να βρεις σαν αφορμη κατι για το οποιο θα παραπονεθει η ιδια.
πχ να σου πει οτι στεναχωριεται που ξεχναει τοσο πολυ η που πεφτει ξαφνικα χωρις λογο κλπ
τοτε θα της πεις, οτι αυτο αν πας εγκαιρως σε νευρολογο, μπορεις να το σταθεροποιησεις να μην χειροτερευσει.
με το ζορι δεν νομιζω να γινεται και κυριως, αν ειναι καχυποπτη, μην της δινεις την εντυπωση οτι το θελεις εσυ για καποιον δικο σου λογο.
πρεπει να της ειναι σαφες οτι της το λες για να λυσεις δικο της προβλημα.
01-03-2018, 13:51 #10
Προκειται για το ιδιο ατομο που παιρνει ταβορ εδω και χρονια?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-03-2018, 14:02 #11
savatage ναι για το ίδιο μιλάω προσπαθώ να καταλάβω ... τι συμβαίνει γιατί δεν μου μιλάει ...
01-03-2018, 14:10 #12
Οκ...
Λοιπον, οταν πηγα τη γιαγια μου περισυ σε ιδιωτικο ιατρειο νευρολογου, μου ειπε οτι το χαζεμα μπορει να προεκυψε λογω μακροχρονιας χρησης zanax ή και απο το αντιεπιληπτικο Peronten(neurontin) Που τελικα επαιρνε λογω λαθους διαγνωσης......
Μη στα πολυλογω, εκανε ολες τις απαραιτητες εξετασεις τεστ μνημης, αιματολογικες, μαγνητικη εγκεφαλου και ο γιατρος μου ειπε οτι θα μιλουσαμε για αλτσχαημερ ΑΝ ΔΕΝ υπηρχε το ιστορικο μακροχρονιας χρησης ζαναξ που της εγραφε μια ηλιθια νευρολογος του ΙΚΑ...
Με τη βοηθεια αυτου του νευρολογου, της εκοψα το ζαναξ και το περοντεν και αλλαξε και αντικαταθλιπτικο, αφου η νευρολογος του ΙΚΑ της εγραφε στα τυφλα το ενλιφτ με αποτελεσμα μηδεν. Τωρα παιρνει μονο dospelin για τη μνημη και ρεμερον για την καταθλιψη(μετα απο συμβουλη ψυχιατρου)
Στο θεμα σου, συμφωνω με τη ρεμεντι, το καλυτερο θα ηταν να της δειξεις οτι για το καλο της πρεπει να παει η ιδια.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-03-2018, 15:21 #13
01-03-2018, 15:24 #14
02-03-2018, 06:13 #15
δυστυχως εχασα πριν 10 περιπου χρονια τον ανθρωπο οπου ουσιαστικα με μεγαλωσε, τον παπουμου! θυμαμαι τα τελευταια χρονια οπου η ανοια ειχε προχωρησει ποσο ειχε αλλαξει σαν χαρακτηρας! ηταν τοσο σοκαρηστικο για εμενα, ενας ανθρωπος γεματος αξιοπρεπεια να γινετε τοσο χαλια!
Ομως για να μην σε ξενερωνω θα σου πω τα λογια του γιατρου οπου μου καναν εντυπωση ¨΄ατομα με ανοια βρισκοντε σε εναν αλλο κοσμο, λογο του προβληματος τους η αμυνα ειναι οτι δεν συνηδητοποιουν την κατασταση τους αρα και δεν νιωθουν ασχημα! επειδη αυτο ειναι που μετρα για τον ανθρωπο σου φιλε turtle! να ξες οτι δεν τα θυμουντε η δεν καταλαβαινουν τι γινετε ετσι λοιπον κι δεν νιωθουν ντροπη!! ειναι αμυνα, ετσι λοιπον κατα βαθος περναν μια χωρις συνηηδηση ζωη κι νιωθουν ευπρεπως! αυτο μετρα οχι τι βλεπουμε εμεις. Βεβαια αυτα που αναφερω ειναι για τα τελευταια σταδια της νοσου !! Τελος φανταζομαι οτι η επιστημη εχει προχωρησει αρκετα ,αρα ολο κι ποιο καλες ευκερειες θα εχει ο ανθρωπος σου