1η μέρα προσπαθειας διακοπής καπνίσματος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 71
    Banned
    Πάρε ένα κομπολογακι.

Banned
    Όταν τους πάρουν την πιπίλα κλαίνε τα μωρά.
    Μωρό είσαι;
    Ριχτο στην γυμναστική.
    Ανέβα ένα βουνό.
    Χειμερινή κολύμβηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Όταν τους πάρουν την πιπίλα κλαίνε τα μωρά.
    Μωρό είσαι;
    Ριχτο στην γυμναστική.
    Ανέβα ένα βουνό.
    Χειμερινή κολύμβηση.
    Εάν κάνω χειμερινή κολύμβηση.θα με κλαίνε όλοι.χαχα δεν θα πάω από τσιγάρο θα πάω από πνευμονικό οιδιμα ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω το ότι όταν μιλάω για διακοπή καπνίσματος δεν αναφέρομαι σε μία κατάσταση όπου ναι μεν δεν καπνίζω αλλά το μυαλό μου είναι συνέχεια εκεί. Το να είμαστε μη καπνιστές και δυστυχισμένοι δεν έχει νόημα, εξ' άλλου μία τέτοια κατάσταση είναι πιθανό να μας κάνει να ξανακυλίσουμε αργά ή γρήγορα. Όλοι μπορούν να πηδήξουν στον αέρα αλλά πόσοι μπορούν να μείνουν εκεί?
    Αν ρώτήσουμε έναν καπνιστή "γιατί καπνίζεις?" οι απαντήσεις που θα πάρουμε είναι προβλέψιμες και τετριμμένες π.χ. : "είναι μεγάλη απόλαυση, είναι συνήθεια, με χαλαρώνει, είναι παρέα-συντροφιά, έχει ωραία γεύση, με βοηθάει να μην πάρω κιλά κοκ". Τα παραπάνω οι καπνιστές τα πιστεύουν 100% παρόλο που δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά στην πραγματικότητα. Όμως, οι παραπάνω απαντήσεις αντανακλούν το συναισθηματικό δέσιμο που έχουμε με το τσιγάρο. Πως να μην αγαπάμε κάποιον που είναι καλή παρέα, μας κάνει να νοιώθουμε λιγότερη μοναξιά, μας δίνει απόλαυση, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις? Και ερωτώ: Εάν αγαπάμε κάποιον πολύ είναι δυνατό να τον ξε-αγαπήσουμε με την βία? Όχι δεν είναι διότι απλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε το τι θα νοιώθουμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα συναισθήματά μας δεν αλλάζουν. Αλλάζουν όταν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον άλλον. Εάν για παράδειγμα σας δώσω κάποιες πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν ότι κάποιος αγαπητός σας φίλος σας έθαβε με κάποιος άλλους και γελούσαν μαζί σας, προφανώς ο τρόπος που βλέπετε τον "φίλο" αυτόν θα αλλάξει και κατ' επέκταση και τα συναισθήματα που νοιώθετε για αυτόν. Αυτό θα συμβεί χωρίς καθόλου προσπάθεια. Για την ακρίβεια προσπάθεια στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε για να διατηρήσετε τα θετικά σας συναισθήματα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κάπνισμα. Η ανακάλυψη του ποιος είναι στην πραγματικότητα ο καλός μας φίλος τσιγάρο θα αλλάξει θέλουμε δεν θέλουμε την οπτική μας και τα συναισθήματά μας γι αυτό για πάντα, θέλουμε δεν θέλουμε.
    Πάρα πολύ εύστοχα όλα αυτά που είπες..όντως είναι τεράστια απόλαυση το κάπνισμα....δηλαδή τι προτείνεις ???γιατί το έχω χάσει λίγο...να αλλάξουμε το συναισθηματικό δέσιμο τονπως βλέπουμε το τσιγάρο!????π.χ να λέω ότι το μισώ ας πούμε??

Senior Member

Talking

Το κομπολόι πως δεν το σκέφτηκα???το ξέχασα τέλειος..ίσως βοηθούσε..ρε παιδιά πάντως παίζει τεράστιο ρόλο και το σπίτι
    Δηλαδή εάν έχεις καπνιστές μέσα στο σπίτι..εγώ δυστυχώς έχω.εγω δεν πήρα πακέτο σήμερα αλλά πήρε η γυναίκα μου.ενταξει δεν καπνίζει μπροστά μου αλλά όσο νάνε τυχενη και το βλέπω το πακέτο.οταν βλέπω το πακέτο αισθανομε λες και βλέπω την Αντζελίνα Τζολί γυμνη μπροστά μου..Αντέ να αντέξεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Το κομπολόι πως δεν το σκέφτηκα???το ξέχασα τέλειος..ίσως βοηθούσε..ρε παιδιά πάντως παίζει τεράστιο ρόλο και το σπίτι
    Δηλαδή εάν έχεις καπνιστές μέσα στο σπίτι..εγώ δυστυχώς έχω.εγω δεν πήρα πακέτο σήμερα αλλά πήρε η γυναίκα μου.ενταξει δεν καπνίζει μπροστά μου αλλά όσο νάνε τυχενη και το βλέπω το πακέτο.οταν βλέπω το πακέτο αισθανομε λες και βλέπω την Αντζελίνα Τζολί γυμνη μπροστά μου..Αντέ να αντέξεις...
    Συγκεντρωσου στο στοχο σου, ονειρεψου τα αποτελεσματα, βημα βημα να φτανεις προς το σεξ 3 φορες τη μερα λολ Συν το χρημα στην τσεπη. Και ισως και ενα παιδακι, δεν ξερεις.
    Ε στο φιναλε αμα παρομοιαζεις το πακετο των τσιγαρων με τη γυμνη τζολι, βαλε να δεις τσοντες να ξεχαστεις. Βγες εξω πηγαινε καμμια βολτα. Κι αυτη η γυναικα θα εχει σκασει εκει μεσα, παρε το αμαξι και πηγαινε την καπου που να μην το συνδιαζεις με τσιγαρο.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Συγκεντρωσου στο στοχο σου, ονειρεψου τα αποτελεσματα, βημα βημα να φτανεις προς το σεξ 3 φορες τη μερα λολ Συν το χρημα στην τσεπη. Και ισως και ενα παιδακι, δεν ξερεις.
    Ε στο φιναλε αμα παρομοιαζεις το πακετο των τσιγαρων με τη γυμνη τζολι, βαλε να δεις τσοντες να ξεχαστεις. Βγες εξω πηγαινε καμμια βολτα. Κι αυτη η γυναικα θα εχει σκασει εκει μεσα, παρε το αμαξι και πηγαινε την καπου που να μην το συνδιαζεις με τσιγαρο.
    Savantage όταν εισουν στη προσπάθεια διακοπές...είχες κάτι σαν ζαλάδες??εγώ αισθανομε σαν να μέθυσα..σαν ζαλισμενος είμαι..αισθανόσουν το ίδιο??

Banned
    εχεις ταυτισει το πακετο με τη γυναικα σου αλλα δε καταλαβα γιατι για βοηθα λιγο...

Senior Member
    Πάρα πολύ εύστοχα όλα αυτά που είπες..όντως είναι τεράστια απόλαυση το κάπνισμα....δηλαδή τι προτείνεις ???γιατί το έχω χάσει λίγο...να αλλάξουμε το συναισθηματικό δέσιμο τονπως βλέπουμε το τσιγάρο!????π.χ να λέω ότι το μισώ ας πούμε??
    Όχι ακριβώς! Μάλλον δε έγινα κατανοητός. Ο σκοπός είναι πράγματι να αλλάξει η οπτική μας και τα συναισθήματά μας για το τσιγάρο, όχι όμως καταπιέζοντας και εξαπατώντας τον εαυτό μας. Εξάλλου η όλη υπόθεση του καπνίσματος είναι μία αυτο-εξαπάτηση. Αυτό που λέω είναι ότι κανείς καπνιστής δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο καπνίζει. Εάν τον μάθει θα του είναι πλέον αδύνατο να συνεχίσει να καπνίζει.

Senior Member
    Savantage όταν εισουν στη προσπάθεια διακοπές...είχες κάτι σαν ζαλάδες??εγώ αισθανομε σαν να μέθυσα..σαν ζαλισμενος είμαι..αισθανόσουν το ίδιο??
    Οχι, νευρα ειχα πολλα αλλα ημουν σε περιοδο αθλησης και πολυ καλης φυσικης καταστασης. Οι ζαλαδες μπορει να ειναι απο το αγχος και την πιεση μηπως δεν τα κταφερεις και λυγισεις.
    Ισως εχει δικιο ο aeolus, με τον τροπο που το κανεις πιεζεσαι ασφυκτικα τελικα, αντι να εστιαζεις σε ενα ομορφο κινητρο.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    Εάν κάνω χειμερινή κολύμβηση.θα με κλαίνε όλοι.χαχα δεν θα πάω από τσιγάρο θα πάω από πνευμονικό οιδιμα ...
    Κάνε πρώτα τσκεαπ, ρώτα γιατρό, επέλεξε μέρες με ήλιο, μην πας όταν χιονίζει.Σιγα σιγά μαθαίνεις κολπα.
    Πάρε ένα διάδρομο στην τελική.

Senior Member
    Εμενα η σοκολατα με βοηθαει οταν προδπαθω να το κοψω

Senior Member
    Αν εχεις καποιο δωματιο οπου απαγορευεται δια ροπαλου το καπνισμα, θα σε βοηθησει να περνας καποιες ωρες εκει οταν εισαι στο σπιτι. Εγω πχ το απαγορευα στην κρεβατοκαμαρα μου και τις 3 πρωτες μερες το ελαχιστο διαστημα που ημουν στο σπιτι, καθομουν κυριως εκει.

Banned
    Όχι ακριβώς! Μάλλον δε έγινα κατανοητός. Ο σκοπός είναι πράγματι να αλλάξει η οπτική μας και τα συναισθήματά μας για το τσιγάρο, όχι όμως καταπιέζοντας και εξαπατώντας τον εαυτό μας. Εξάλλου η όλη υπόθεση του καπνίσματος είναι μία αυτο-εξαπάτηση. Αυτό που λέω είναι ότι κανείς καπνιστής δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο καπνίζει. Εάν τον μάθει θα του είναι πλέον αδύνατο να συνεχίσει να καπνίζει.
    Ωραία σκέψη αυτή. Ίσως πρέπει να ψάξεις τους λόγους που ξεκίνησες το κάπνισμα. Ήταν υποκατάστατο για κάποια ανεκπλήρωτη επιθυμία; Εννοείται ότι θα υπάρχει άγχος στην διακοπή.

Senior Member
    Και πως μπορώ να μάθω το λόγο??εγώ σε είπα καπνίζω γιατί είναι απόλαυση..

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast