Anafranil - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: Anafranil

Junior Member
    Σε μένα το αναφρανιλ έκανε πολύ καλή δουλειά το παίρνω περίπου 3 μήνες άρχισα με μικρή δόση και πολύ σιγά ανέβασα μέχρι 75 γρ., μετά από 1μηνα είδα αποτελέσματα, το πήρα για ιψδ και κατάθλιψη, οι παρενέργειες που έκανε είναι ξηροστομια ξηρά ματιά και κάποια μικρό προβλήματα στην ούρηση όμως δεν έχω πρόβλημα επειδή μου κάνει πολύ καλή δουλειά κάνω και ταυτόχρονα όμως ψυχοθεραπεία

Senior Member
    Καλο ειναι , κι μενα μουκανε ξηροστομια και δυσκοιλιοτητα ομως ......τωρα που σταματησε να βγαινει τι θα κανεις ? λιγο παιρνω , αλλα δεν βρισκω σε κανενα φαρμακειο , μαλλον το σταματησαν επειδη ειναι πολυ φτηνο .,...

τα παλια φαρμακα καμμια φορα ειναι καλυτερα .....

Banned
    Δείτε στην βικιπαίδεια τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά αυτά όλα μαζί με το αναφρανιλ είναι χημικά παρόμοια, χαρακτηρίζονται ως μη εκλεκτικά ως προς το ότι μπαίνουν στις υποδοχές ωλων των μονοαμινων. Δηλαδή εκτός από σεροτονίνη, επηρεάζουν την ισταμίνη και την αδρεναλίνη και την ακετυλοχολίνη οπότε κάνουν καταστολή.
    Τα νέα αντικαταθλιπτικά λέγονται ssri επειδή είναι εκλεκτικοί αναστολείς σεροτονίνης οπότε δεν έχουν τόσο ισχύρη καταστολή. Αντίθετα είναι διεγερτικά γιατί επηρεάζουν μόνο την σεροτονίνη.
    Αυτά στην θεωρία γιατί στην πραγματικότητα όλα είναι πολύ πολύ πιο σύνθετα, πχ η σεροτονίνη δευτερογενώς επηρεάζει την ντοπαμίνη μέσω άλλου μηχανισμού (δευτερευον σύστημα αγγελιοφόρων)) μέσω της Gq πρωτεινης οπότε είναι διεγερτικά σε σημείο ακραιο.

Junior Member
    Ευτυχώς μέχρι τώρα βρίσκω σε κάποια φαρμακεία, έχω για 2 μήνες ακόμη μετά δεν ξέρω, 75 βρίσκεις πάντως σε κάποια το 25 δεν βρίσκεις με τίποτα, πάντως έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από αυτό, τα σρρι σε εμένα δεν έκαναν τίποτα

Junior Member
    Mac έχεις δίκιο και δυσκοιλιοτητα μου έκανε απλώς αύξησα τις φυτικες ίνες και δεν έχω τώρα θέμα, επιτέλους μετά από χρόνια ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vardy View Post
    Mac έχεις δίκιο και δυσκοιλιοτητα μου έκανε απλώς αύξησα τις φυτικες ίνες και δεν έχω τώρα θέμα, επιτέλους μετά από χρόνια ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος

Καλη κινηση .......πινω και πολυ νερο ......

Banned
    Quote Originally Posted by Vardy View Post
    Ευτυχώς μέχρι τώρα βρίσκω σε κάποια φαρμακεία, έχω για 2 μήνες ακόμη μετά δεν ξέρω, 75 βρίσκεις πάντως σε κάποια το 25 δεν βρίσκεις με τίποτα, πάντως έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από αυτό, τα σρρι σε εμένα δεν έκαναν τίποτα
    Τα ssri δεν είναι καλά ανεκτά σε όσους προκαλούν άγχος καχυκαρδια κτλ, αλλά υπαρχουν τα snri και τα άτυπα που είναι πιο καλά.

Junior Member
    Το ζολοφτ συγκεκριμένα όταν το έπαιρνα ξυπνούσα το βράδυ με σύγχυση τρόμο ταχυκαρδία διάρροιες το στομάχι μου γινόταν χάλια και τα σταματήσα ενώ με τα αναφρανιλ είμαι μια χαρά

Page 2 of 2 FirstFirst 12