Results 16 to 30 of 36
Thread: ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
-
02-10-2008, 14:33 #16
Κώστα να σε ρωτήσω τι είδους σχέση είχατε αυτούς τους μήνες; Τι κάνατε μαζί, πόσα είχατε συζητήσει, πώς είχε εξελιχθεί η σχέση σας. Ήταν όλα μια χαρά και ξαφνικά σου ζήτησε να σταματήσετε επειδή δεν ένιωθε καλά για ποιο λόγο, επειδή θυμήθηκε το διαζύγιο ή είχε κάτι αλλάξει στη δική σας τη σχέση;
Προσωπικά πάντως δεν θα βασιζόμουν σε τρίτους και δεν θα εμπιστευόμουν τις φίλες, ούτε η κοπέλα είναι σίγουρο πως τους λέει τι πραγματικά συμβαίνει, ούτε εκείνες ότι στο μεταφέρουν όπως είναι. Επίσης πιστεύω ότι οι εξηγήσεις του τύπου \'με θέλει, αλλά φοβάται να εμπιστευτεί\' σπάνια ανταποκρίνονται στη συνολική αλήθεια μιας κατάστασης.
Οπωσδήποτε προτού αποφασιστεί αν δύο άνθρωποι θέλουν ο ένας τον άλλο και με ποιον τρόπο ή και για ποιο σκοπό, χρειάζεται να δοθεί χρόνος να γνωριστούν καλύτερα (αυτοπροσώπως και όχι με ενδιάμεσους). Στο τηλέφωνο δεν μπορείς να της μιλήσεις, ή δεν γίνεται να της προτείνεις μια απλή συνάντηση για καφέ και κουβέντα εκτός δουλειάς;
- 02-10-2008, 15:17 #17
Originally posted by marina38
Κώστα να σε ρωτήσω τι είδους σχέση είχατε αυτούς τους μήνες; Τι κάνατε μαζί, πόσα είχατε συζητήσει, πώς είχε εξελιχθεί η σχέση σας. Ήταν όλα μια χαρά και ξαφνικά σου ζήτησε να σταματήσετε επειδή δεν ένιωθε καλά για ποιο λόγο, επειδή θυμήθηκε το διαζύγιο ή είχε κάτι αλλάξει στη δική σας τη σχέση;
Προσωπικά πάντως δεν θα βασιζόμουν σε τρίτους και δεν θα εμπιστευόμουν τις φίλες, ούτε η κοπέλα είναι σίγουρο πως τους λέει τι πραγματικά συμβαίνει, ούτε εκείνες ότι στο μεταφέρουν όπως είναι. Επίσης πιστεύω ότι οι εξηγήσεις του τύπου \'με θέλει, αλλά φοβάται να εμπιστευτεί\' σπάνια ανταποκρίνονται στη συνολική αλήθεια μιας κατάστασης.
Οπωσδήποτε προτού αποφασιστεί αν δύο άνθρωποι θέλουν ο ένας τον άλλο και με ποιον τρόπο ή και για ποιο σκοπό, χρειάζεται να δοθεί χρόνος να γνωριστούν καλύτερα (αυτοπροσώπως και όχι με ενδιάμεσους). Στο τηλέφωνο δεν μπορείς να της μιλήσεις, ή δεν γίνεται να της προτείνεις μια απλή συνάντηση για καφέ και κουβέντα εκτός δουλειάς;
02-10-2008, 15:29 #18
μηπως θελει ακομα τον πρωην αντρα της;εστω και απο εγωισμο;εισαι σιγουρος πως δεν κανει κινησεις να ξανασμιξει με τον πρωην;μηπως συναντιουνται ακομα;γιατι ετσι ξαφνικα μεσα σε 1 μερα να γινει το ασπρο μαυρο.
02-10-2008, 15:48 #19
Originally posted by Empneustns
μηπως θελει ακομα τον πρωην αντρα της;εστω και απο εγωισμο;εισαι σιγουρος πως δεν κανει κινησεις να ξανασμιξει με τον πρωην;μηπως συναντιουνται ακομα;γιατι ετσι ξαφνικα μεσα σε 1 μερα να γινει το ασπρο μαυρο.
02-10-2008, 15:51 #20
και παει και για την τριτη,τοτε γιατι την νοιαζει τοσο πολυ τι κανει αυτος,μετα απο 2 μηνες που να φτασει μαλιστα σε σημειο να καταστρεψει κατι ιδανικο συμφωνα με αυτα που μας λες;
02-10-2008, 15:55 #21
και παει και για την τριτη,τοτε γιατι την νοιαζει τοσο πολυ τι κανει αυτος,μετα απο 2 μηνες που να φτασει μαλιστα σε σημειο να καταστρεψει κατι ιδανικο συμφωνα με αυτα που μας λες;
02-10-2008, 16:14 #22
Ναι αλλά εσύ πας να μπεις σε μια κατάσταση που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Ο Εμπνευστής έχει δίκιο που λέει ότι πάει και για την τρίτη....Γνώμη μου; Άφησέ την να λύσει μόνη της τα θέματα με τον πρώην άντρα και γενικώς.
Κατά τ\' άλλα, η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι που αποκτάται επειδή ένας άνθρωπος μας δείχνει συνεχώς ενδιαφέρον και προσπαθεί να μας κερδίσει. Είναι κάτι που έχουμε καταρχήν για τον εαυτό μας και τις επιλογές του και που από εκεί και πέρα χτίζεται μέσα σε μια πραγματική σχέση. Πώς θα δείξει η πορεία \'αν είσαι καλό παιδί\' αφού η κοινή πορεία δεν υπάρχει;
Άσε που σαν σχόλιο δεν μου αρέσει καθόλου. Δηλαδή σχέσεις κάνουμε με όποιον είναι \'καλό παιδί\' και όχι με όποιον πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει και με τον καιρό το επιβεβαιώνουμε ή όχι; Και τι ακριβώς σημαίνει καλό παιδί, αυτός που δείχνει απέραντη κατανόηση σε κάθε τι παράλογο ή ασαφές και περιμένει πότε θα πάρει μια σταγόνα ενδιαφέροντος και ενθάρρυνσης για να συνεχίσει να δείχνει υπομονή;
02-10-2008, 20:44 #23
Originally posted by Kostasd
Την εχεις δει στα καλύτερά της κι είναι τέλεια...
Κώστα μου, η ίδια έχει δει τον εαυτό της? Αν το έχει κάνει και παρόλαυτά προτιμά ή αδυνατεί κι έτσι πέφτει στις παγίδες του πρώην άντρα της τότε....
Τότε πως θα μπορέσουν αυτά τα καλύτερα να στεριώσουν?
Όσο καλά, όμορφα και δυνατά κι αν είναι αυ΄τα που ζήσατε, οι καλές στιγμές, όσο κι αν το επιθυμείς να συνεχιστούν, άυτό δεν γίνεται μόνο με την δική σου επιθυμία. Χρειαζεται και η δική της. Ανοιξε τα μάτια και δες τι συμβαίνει.
Δεν σε αποτρέπω απο το να περιμένεις, σου λέω απλα να έχεις το νου σου για το που, πότε και πως θα θέσεις τα όρια σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-10-2008, 20:49 #24
Originally posted by marina38
.......
Και τι ακριβώς σημαίνει καλό παιδί, αυτός που δείχνει απέραντη κατανόηση σε κάθε τι παράλογο ή ασαφές και περιμένει πότε θα πάρει μια σταγόνα ενδιαφέροντος και ενθάρρυνσης για να συνεχίσει να δείχνει υπομονή;
ΔΕΝ αναφέρομαι στην φίλη σου Κώστα, δεν την ξέρω την κοπέλα και ουτε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για τις προθέσεις της.
Απλα με αφορμή τα λόγια της Μαρίνας, μίλησα κι εγω για την προσωπική μου εμπειρία με τέτοιου είδους ανθρώπους.
Τα θύματα, οι αδύναμοι που τελικά είναι αυτοί που ασκούν (ευτυχώς δεν το καταφέρνουν πάντα) την μεγαλύτερη εξουσία πανω σους άλλους.
Συγνώμη για το οφ τόπικ.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-10-2008, 00:05 #25
Originally posted by weird
Originally posted by Kostasd
Την εχεις δει στα καλύτερά της κι είναι τέλεια...
Κώστα μου, η ίδια έχει δει τον εαυτό της? Αν το έχει κάνει και παρόλαυτά προτιμά ή αδυνατεί κι έτσι πέφτει στις παγίδες του πρώην άντρα της τότε....
Τότε πως θα μπορέσουν αυτά τα καλύτερα να στεριώσουν?
Όσο καλά, όμορφα και δυνατά κι αν είναι αυ΄τα που ζήσατε, οι καλές στιγμές, όσο κι αν το επιθυμείς να συνεχιστούν, άυτό δεν γίνεται μόνο με την δική σου επιθυμία. Χρειαζεται και η δική της. Ανοιξε τα μάτια και δες τι συμβαίνει.
Δεν σε αποτρέπω απο το να περιμένεις, σου λέω απλα να έχεις το νου σου για το που, πότε και πως θα θέσεις τα όρια σου.
03-10-2008, 08:46 #26
εγώ νομίζω ότι αυτό με το σπίτι της είναι μια χαρά. καταλαβαίνω πώς νιώθει. πρέπει να καταλάβεις πως πιστεύει ότι με το να σε απομακρύνει σε προστατεύει. θεωρεί πως κοντά της θα δυστυχήσεις
03-10-2008, 09:23 #27
Originally posted by Amy21
εγώ νομίζω ότι αυτό με το σπίτι της είναι μια χαρά. καταλαβαίνω πώς νιώθει. πρέπει να καταλάβεις πως πιστεύει ότι με το να σε απομακρύνει σε προστατεύει. θεωρεί πως κοντά της θα δυστυχήσεις
03-10-2008, 09:55 #28
Το χειρότερο κατα τη γνώμη μου δεν είναι το αν σε θέλει ή οχι....
Είναι το οτι σε αφήνει μόνο σου να κάνεις υποθέσεις για το τι μπορεί να θέλει, να χρειάζεται....
Δεν σε εχει αποδεσμεύσει, διότι δεν σου ξεκεθάρισε τί ακριβώς θελει ή δεν θελει απο εσενα παρά σου είπε κάτι αόριστο.
Ακόμα όμως και μετά απο αυτήν την έστω αόριστη εξήγηση ( δεν είμαι καλά) δεν σου το ξεκοψε με σαφηνεια, παρα συνεχισε να σου ριχνει βλεμματα...
Ολη αυτή η ρευστότητα νγαίνει εις βάρος σου διότι εσυ εισαι αυτός που έχει τα χαρτιά ανοιγμένα στην όλη υπόθεση.
Δεν σου λέω οτι εχει πονηρή πρόθεση, αυτό μόνο η ίδια το ξέρει.
Αλλα σίγουρα όλη αυτή η αβεβαιότητα που δημιουργεί γύρω απο το άτομό της δεν είναι κι οτι πιο ανάλαφρο...Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-10-2008, 10:16 #29
καλημερα εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες και αυτο σκεφτομαι εντονα απο χθες.
03-10-2008, 12:11 #30
Νομίζω πάντως πως μια συζήτηση θα βοηθούσε να ξεκαθαρίσει το τοπιο.
Ετσι, ισως κι εσυ νιώσεις καλύτερα κι ισως μπορεσεις να βρεις τον τρόπο με τον οποίο θα την βοηθήσεις, αν το επιθυμείς.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία