Results 31 to 36 of 36
Thread: ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
-
03-10-2008, 13:09 #31
για μένα το καλύτερο θα ήταν να την βοηθήσεις να σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό της για το διαζύγιο σε περίπτωση που νιώθει έτσι. εσύ το πολυτιμότερο που μπορείς να προσφέρεις είναι η συμπαράσταση σου. αν όμως δεν θέλει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της τοτε δεν μπορείς να κανεις και πολλά πράγματα. γιατί δεν πάει σε κάποιον ψυχολόγο?
- 03-10-2008, 13:12 #32
Originally posted by weird
Νομίζω πάντως πως μια συζήτηση θα βοηθούσε να ξεκαθαρίσει το τοπιο.
Ετσι, ισως κι εσυ νιώσεις καλύτερα κι ισως μπορεσεις να βρεις τον τρόπο με τον οποίο θα την βοηθήσεις, αν το επιθυμείς.
03-10-2008, 13:14 #33
Originally posted by sunbeam
για μένα το καλύτερο θα ήταν να την βοηθήσεις να σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό της για το διαζύγιο σε περίπτωση που νιώθει έτσι. εσύ το πολυτιμότερο που μπορείς να προσφέρεις είναι η συμπαράσταση σου. αν όμως δεν θέλει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της τοτε δεν μπορείς να κανεις και πολλά πράγματα. γιατί δεν πάει σε κάποιον ψυχολόγο?
03-10-2008, 13:58 #34
Και με το \'παράπονο\' αυτό μπαίνεις στο ρόλο του επίδοξου ψυχοθεραπευτή (με τους κινδύνους που έχουν ήδη αναφερθεί). Εσύ το πολυτιμότερο που μπορείς να προσφέρεις είναι μια υγιή σχέση εφόσον και εκείνη το επιθυμεί. Μέσα σε αυτή μπορείς χωρίς αμφιβολία να προσφέρεις στήριξη στις προσπάθειες της συντρόφου να ξεπεράσει μόνη και με τη συνεργασία ενός ψυχολόγου όσα τη βασανίζουν.
Έξω από αυτή νομίζω ότι θα ήταν καλό και για τους δυο σας να διευκρινίσεις πολύ απλά (έστω και με το γράμμα που λες), ότι θα ήθελες να συνεχίσετε την ωραία σχέση που είχατε (χωρίς αναφορές σε συμπαράσταση) και να δείτε πώς θα μπορέσει να εξελιχθεί και αν και ο καθένας σας ξεχωριστά μπορεί να εξελιχθεί μέσα από αυτήν. Πες της πως αν δεν το επιθυμεί σέβεσαι την απόφασή της και δεν θα επιμείνεις άλλο (και τήρησέ το).
03-10-2008, 15:37 #35
είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή, απο όσα γνωρίζω ένα καταθλιπτικό άτομο, όταν του δοθεί βοήθεια απο καποιο δικο του ατομο την δέχεται, γιατι θελει να βγει απο αυτο το αδιεξοδο που νιωθει. η κοπέλα
σου νομίζω οτι τιμωρεί τον εαυτό της, έτσι το βλέπω εγώ ή ίσως φοβάται ότι θα ξαναπληγωθεί και με αυτόν τον τρόπο
προστατευει τον εαυτο της. μπορει εσυ απο μονος σου να μεταφραζεις το βλέμμα της σαν παράπονο, γιατι δεν καταλαβαινω τι παραπονο μπορει να εχει απο εσενα, αφου προσπαθεις να την βοηθησεις. ρωτα την τη θελει, πως μπορεις να την βοηθησεις, το γραμμα δεν
ειναι για μενα λυση, μιλησε της προσωπο με προσωπο.
03-10-2008, 17:58 #36
Originally posted by sunbeam
είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή, απο όσα γνωρίζω ένα καταθλιπτικό άτομο, όταν του δοθεί βοήθεια απο καποιο δικο του ατομο την δέχεται, γιατι θελει να βγει απο αυτο το αδιεξοδο που νιωθει. η κοπέλα
σου νομίζω οτι τιμωρεί τον εαυτό της, έτσι το βλέπω εγώ ή ίσως φοβάται ότι θα ξαναπληγωθεί και με αυτόν τον τρόπο
προστατευει τον εαυτο της. μπορει εσυ απο μονος σου να μεταφραζεις το βλέμμα της σαν παράπονο, γιατι δεν καταλαβαινω τι παραπονο μπορει να εχει απο εσενα, αφου προσπαθεις να την βοηθησεις. ρωτα την τη θελει, πως μπορεις να την βοηθησεις, το γραμμα δεν
ειναι για μενα λυση, μιλησε της προσωπο με προσωπο.
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή