Λέμε το πρόβλημα μας σε αγνώστους. Ανάγκη ή έλειψη επιλογών;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
    Senior Member

Λέμε το πρόβλημα μας σε αγνώστους. Ανάγκη ή έλειψη επιλογών;

Πως το εξηγείτε; Είναι η φοβία να δείξουμε στους γνωστούς μας τις αδυναμίες μας, η άνεση της απροσωπίας, η έλειψη αληθινής συμπαράστασης απο τους ανθρώπους που ξέρουμε στην πραγματική μας ζωή ή κάτι άλλο;

Μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό.

Στην πρώτη περίπτωση ισχυεί το χαμογελάω με παρέα και κλαίω μόνος μου. Η επιλογή της απόκρυψης ενισχύει την απαισιοδοξία μας. Θέλουμε να ξέρει ο κόσμος οτι είμαστε καλά, να νιώθουμε επιθυμιτοί και να φοράμε την κοινωνική μάσκα για να είμαστε αποδεκτοί. Στην δεύτερη περίπτωση, αισθανόμαστε πιο άνετα όταν ξέρουμε οτι ο άλλος δεν βλέπει τα μούτρα μας. Είτε αισθανόμαστε όμορφοι είτε άσχημοι, γουστάρουμε επικοινωνία σε πνευματικό επίπεδο παρά επιφανειακό. Όταν υπάρχει έλειψη συμπαράστασης/επικοινωνίας με τους ανθρώπους που ήδη ξέρουμε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν τα οποία είναι αλληλένδετα. Έιτε οτι ο κοινωνικός μας κύκλος έχει πρόβλημα είτε εμείς οι ίδιοι.

Ίσως να είναι πολύ πιο απλό απο αυτά που έγραψα πιο πάνω.

Σε προσωπικό επίπεδο έχω να πώ τα εξής. Απο αυτά που έχω γράψει εδώ μέσα τα περισσότερα δεν τα έχω κουβεντιάσει με κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Είναι τέτοια η φύση των ψυχικών (και όχι μόνο) προβλημάτων που δημιουργεί αυτόματα αποξένωση με τους τριγύρω. Μπορεί πράγματι να μην υπάρχουν υποψίες για τον απέναντι μας αλλά η αποκάλυψη μπορεί να καταστρέψει τα πάντα..

Senior Member
    Originally posted by vince
    Σε προσωπικό επίπεδο έχω να πώ τα εξής. Απο αυτά που έχω γράψει εδώ μέσα τα περισσότερα δεν τα έχω κουβεντιάσει με κανέναν σε προσωπικό επίπεδο. Είναι τέτοια η φύση των ψυχικών (και όχι μόνο) προβλημάτων που δημιουργεί αυτόματα αποξένωση με τους τριγύρω. Μπορεί πράγματι να μην υπάρχουν υποψίες για τον απέναντι μας αλλά η αποκάλυψη μπορεί να καταστρέψει τα πάντα..
    Εγω θα σου λεγα να δειξεις εμπιστοσυνη στις επιλογες σου κ να κανεις ενα βημα. Μπορει να εκπλαγεις πολυ ευχαριστα! Ξερω πώς δεν ειναι ευκολο να ανοιχτεις, ξερω ομως πως ειναι κ πολυ ομορφο αν το κανεις κ βρισκεις ανταποκριση....

Senior Member
    Ουτε εγω συζηταω αυτα τα θεματα και αν τα συζητησω μετα πολλες φορες αισθανομαι ασχημα και αμηχανα.
    Αλλα εχω γνωρισει και ατομο που απο το πρωι ως το βραδυ αναφερει τα ψυχολογικα του προβληματα...και κλαιγεται συνεχως,να πω οτι απηυδιζω μερικες φορες μαζι του...κοινως να πω οτι μου σπαει τα νευρα που ολη την ωρα κλαιγεται?
    Ως ενα σημειο ειναι νορμαλ αρκει να μην ξεπερνας ορισμενα ορια πιστευω.
    Και φυσικα καλο ειναι να αναφερεις οτι με απασχολει το ταδε και το ταδε...μην αναφερεις τιποτα για σχιζοφρενειες γιατι θα τα βρεις μπροστα σου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Και φυσικα καλο ειναι να αναφερεις οτι με απασχολει το ταδε και το ταδε...μην αναφερεις τιποτα για σχιζοφρενειες γιατι θα τα βρεις μπροστα σου.
    το θεωρεις σίγουρο? δεν λεω να κυκλοφορεις με ταμπελα κ να το δηλωνεις με την 1η ευκαιρια, αλλα πραγματικα θεωρεις οτι δεν χωραει σε καμια σχεση το να ειπωθει, να συζητηθει κατι τετοιο?

Senior Member
    Είναι η φοβία να δείξουμε στους γνωστούς μας τις αδυναμίες μας, η άνεση της απροσωπίας, η έλειψη αληθινής συμπαράστασης απο τους ανθρώπους που ξέρουμε στην πραγματική μας ζωή ή κάτι άλλο;
    Μπορει να ειναι ενα απο ολα αυτα ή συνδιασμος τους.
    Μεσω ιντερνετ και να κοροιδεψει καποιος τα συναισθηματα σου θα πεις και τι τρεχει;
    Αν γινει ομως απο γνωστο σου;

μην αναφερεις τιποτα για σχιζοφρενειες γιατι θα τα βρεις μπροστα σου.
    Δεν θα το αναφερεις ουτε στην σχεση σου; Οταν το ανακαλυψει τοτε ειναι που θα το βρεις μπροστα σου και δεν θα σου φταιει κανεις γιατι θα σου πει οτι την κοροϊδευες τοσο καιρο και της κρατας μυστικα
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    ο κοσμος φοβαται,ο κοσμος θελει την καλοπεραση του,δεν θελει να αντιμετωπιζει καταστασεις διαφορετικες απο τις \"καλες\",δεν θελει να σκεφτεται ασχημα πραγματα και πολλα ατομα αν δουν τα \"ζορια\" φευγουν μακρια κατι που σε προσωπικο επιπεδο \"ποναει\".Εδω και να φυγει καποιος δεν θα το καταλαβεις καν,ενω ατομα που θα θελησουν να βοηθησουν θα το κανουν οσο μπορει ο καθενας αναλογα με την διαθεση του και με τις δυνατοτητες του.πραγματικοι φιλοι ειναι ελαχιστοτατοι ειναι γνωστο αυτο,οποτε οταν χρειαζομαστε βοηθεια καλο ειναι να την περνουμε απο οπου μπορουμε,οπου μας δινεται και οχι απο οπου εμεις περιμενουμε πως θα τη λαβουμε.

Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    μην αναφερεις τιποτα για σχιζοφρενειες γιατι θα τα βρεις μπροστα σου.
    Δεν θα το αναφερεις ουτε στην σχεση σου; Οταν το ανακαλυψει τοτε ειναι που θα το βρεις μπροστα σου και δεν θα σου φταιει κανεις γιατι θα σου πει οτι την κοροϊδευες τοσο καιρο και της κρατας μυστικα
    Πόσο μυστικό μπορεί να είναι αλήθεια; Μερικά πράγματα να ξέρεις μαθαίνονται απο πρίν..και άλλα μαθαίνονται στην πορεία χωρίς να σημαίνει οτι το λέμε στο ταίρι μας ξεκάθαρα..Κοροιδία είναι να λές ψέματα σε περίπτωση που σε ρωτήσει και όχι να μην αναφέρεσαι στην ψυχική σου υγεία χωρίς να υπάρχει λόγος (εφόσον το έχει ξεπεράσει κάποιος)..

Senior Member
    Eφοσον το εχει ξεπερασει καποιος. Αν και παλι εχω τις ενστασεις μου θα το δεχτω.
    Αν ομως δεν εχει συμβει αυτο; Η μιση αληθεια ειναι ψεμα ειδικα οταν κρυβεις κατι απο τον συντροφο σου
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    Eφοσον το εχει ξεπερασει καποιος. Αν και παλι εχω τις ενστασεις μου θα το δεχτω.
    Αν ομως δεν εχει συμβει αυτο; Η μιση αληθεια ειναι ψεμα ειδικα οταν κρυβεις κατι απο τον συντροφο σου
    Αν αναφέρεσαι σε μένα συγκεκριμένα δεν το έχω κρύψει απο την κοπέλα μου. Απλά δεν έχω αναφέρει την λέξη σχιζοφρένεια επειδή όλοι οι καλοί άνθρωποι έχουν ισώσει την σχιζοφρένεια με δίαφορα άσχημα φαινόμενα. Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ...κάποιος πρέπει να είναι ο κακός σε αυτή την κοινωνία..

Member
    Τις περισσοτερες φορες οι ανθρωποι ακομα και απ\'την παρέ μας δηθεν λυπούνται και θέλουν να σε βοηθήσουν ενω στην πραγματικότητα το ευχαριστιούνται που εχεις προβλημα και δεν περνάς καλά. Σε κουτσομπολεύουν, ο ενας το λέει στον αλλον και γενικά γίνεσαι αντικείμενο σχολιασμού για να περνανε την ώρα τους. Αυτοι δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και πατάνε πάνω στην αδυναμία του άλλου γιατι πιστεύουν πως έτσι θα νιώσουν καλύτερα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που είναι πραγματικοί φίλοι και ανθρωποι πάνω απο όλα, αλλα δυστυχώς είναι ελαχιστοι. Γενικά πιστεύω πως δεν πρεπει να λέμε όπου κι όπου το πρόβλημα μας αλλα ούτε και να υπάρχει τόση μυστικοπάθεια γιατι ετσι γίνεται πιο δύσκολο για εμάς τους ιδιους καθως μεγαλοποιούμε το πρόβλημα μεσα μας. Το καλύτερο είναι να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που ξέρουμε ότι μας αγαπούν πραγματικά.
    Α επισης έχω να πω πως συμφωνω με τον Εμπνευστή..

Senior Member
    Πόσο μυστικό μπορεί να είναι αλήθεια; Μερικά πράγματα να ξέρεις μαθαίνονται απο πρίν..και άλλα μαθαίνονται στην πορεία χωρίς να σημαίνει οτι το λέμε στο ταίρι μας ξεκάθαρα..Κοροιδία είναι να λές ψέματα σε περίπτωση που σε ρωτήσει και όχι να μην αναφέρεσαι στην ψυχική σου υγεία χωρίς να υπάρχει λόγος (εφόσον το έχει ξεπεράσει κάποιος)..
    μυστικα ή ψεμματα δεν ξερω ποση σημασια εχει να μπουν σε μια λεξη....εγω νομιζω πώς οταν νιωθεις ασφαλεια, εμπιστοσυνη τοσο με τον εαυτο σου οσο κ με εναν αλλο ανθρωπο με τον οποιο αναπτυσεις μια σχεση (φιλικη, ερωτικη οτιδηποτε)...μπορεις κ θελεις να μιλησεις για ενα θεμα που σου τρωει τα μεσα σου, ή σου τα χε φαει καποτε....κ η σχεση αυτη για να αναπτυχθει θελει πολλα κ βεβαιως θελει ΚΑΙ χρονο. τπτ δεν γινεται αυτοματως κ τπτ δεν υποννοειται κατω απο ενα ονομα \"σχεση μου\", \"φιλος μου\"...

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    ο κοσμος φοβαται,ο κοσμος θελει την καλοπεραση του,δεν θελει να αντιμετωπιζει καταστασεις διαφορετικες απο τις \"καλες\",δεν θελει να σκεφτεται ασχημα πραγματα και πολλα ατομα αν δουν τα \"ζορια\" φευγουν μακρια κατι που σε προσωπικο επιπεδο \"ποναει\".Εδω και να φυγει καποιος δεν θα το καταλαβεις καν,ενω ατομα που θα θελησουν να βοηθησουν θα το κανουν οσο μπορει ο καθενας αναλογα με την διαθεση του και με τις δυνατοτητες του.πραγματικοι φιλοι ειναι ελαχιστοτατοι ειναι γνωστο αυτο,οποτε οταν χρειαζομαστε βοηθεια καλο ειναι να την περνουμε απο οπου μπορουμε,οπου μας δινεται και οχι απο οπου εμεις περιμενουμε πως θα τη λαβουμε.
    Έτσι είναι. Θα προσθέσω κάτι..το θαυμάσιο σε αυτή την ζωή είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει, μας βοηθάνε και θα μας βοηθήσουν κατα καιρούς. Δεν μιλάω για το ίδιο πρόσωπο απαραίτητα. Νομίζω πως οι συνθήκες διαμορφώνουν τις βοήθιες που δίνουμε και παίρνουμε. Όλοι έχουμε βοηθήσει μερικές φορές και όλοι έχουμε βοηθηθεί μερικές φορές..

Senior Member
    vince αναφερομουν γενικα

Originally posted by maria198
    Τις περισσοτερες φορες οι ανθρωποι ακομα και απ\'την παρέ μας δηθεν λυπούνται και θέλουν να σε βοηθήσουν ενω στην πραγματικότητα το ευχαριστιούνται που εχεις προβλημα και δεν περνάς καλά.
    Συμφωνω μαζι σου αλλα κανεις δεν ειπε οτι θα πρεπει να αναφερεις στην παρεα σου τετοια θεματα.
    Θα το κανεις μονο στον συντροφο σου ή σε πραγματικους φιλους

Senior Member
    Λέω το πρόβλημά μου σε αγνώστους? Όχι ακριβώς....Λέω το πρόβλημά μου σε ομοιοπαθείς!!Αυτό με ωθεί να γράφω ΄σ αυτό το φόρουμ και όχι η απρόσωπη κατάσταση του ίντερνετ. Αυτό που με ανακουφίζει εδώ μέσα είναι ότι με διαβάζουν ανθρωποι με παρόμοια βιώματα και μπορούν πολύ πιο εύκολα να καταλάβουν πώς νοιώθω.

Όσο για τις αδυναμίες, ένα έχω να σας πω. Από τότε που αποφάσισα να πετάξω το προφίλ της τέλειας και να τσαλακωθω λιγάκι στους φίλους μου (επιλεκτικά βέβαια) ανακάλυψα ότι ήρθαμε πολύ πιο κοντά. Βρήκαν και αυτοί το θάρρος να μιλήσουν για σκέψεις και καταστάσεις που τους βασανίζουν. Το \"όλα καλά, όλα ανθηρά\" προφίλ τελικά είναι μάλλον αποτρεπτικό για σχέσεις παντός είδους, ειδικά αν δεν το υποστηρίζεις με τις πράξεις σου.

Senior Member
    Καταρχάς δεν μιλάμε μόνο για προβλήματα , κατά δεύτερον όλοι εσείς εδώ είστε μια δεξαμενή σκέψεων (think tanks) ανεκτίμητης αξίας για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν λίγο βαθύτερα την ανθρώπινη φύση τους . Οι συζητήσεις που γίνονται είναι εξαιρετικές και εγώ προσωπικά έχω διδαχτεί από πολλούς από σας,και γιαυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους... και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο για μένα που έχω βρει σε αυτό το φόρουμ είναι οι αλήθειες που λέγονται, είναι συγκλονιστικό είναι άλλη διάσταση, είναι εμπειρία ζωής !
    Τις μόνες τύψεις που έχω για το χρόνο που αφιερώνω εδώ είναι ότι προσωρινά παραμελώ κάποιες δουλείες :) αλλά είναι ένα \'\'λάθος\'\' που το επιτρέπω στον εαυτό μου :)

Page 1 of 3 123 LastLast