Results 1 to 15 of 23
Thread: Quetiapine megazon βοήθεια...
-
20-03-2018, 17:45 #1
Quetiapine megazon βοήθεια...
Παιδιά καλησπέρα. Πήγα σήμερα στη γιατρό, και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια με το anafranil, (12 μέρες),μου έδωσε τη δραστική γκουετιαπιν και το όνομα του φαρμάκου μεγκαζον. Έχω φρικαρει που πλέον τα αντικαταθλιπτικά δεν με βοηθάνε και μπήκα στο clab των αντιψυχωτικων και της σχιζοφρένειας. Πείτε μου υπάρχουν κι άλλοι που για κατάθλιψη κατέληξαν σε αντιψυχωτικά;;; Έχει πάρει κάποιος αυτή τη δραστική; Βοήθησε; Κι από παρενέργειες τι να περιμένω πάλη;;; Αισθάνομαι ότι εξαντλούνται και τα τελευταία περιθώρια για να ανακαμψω από το τέρας της κατάθλιψης....
- 20-03-2018, 18:11 #2
Εχω παρει πολλακις το σεροκουελ , εχοντας κτθλψη ........... σε μικρες δοσεις παντα , 25 mg , ειναι πολυ αγχολυτικο , και το θεωρω καλο για αγχωδη κτθλψη , αλλα σε μικρουλες δοσεις , το κουεπιν ( αν μιλαμε για το ιδιο) ειναι λιγο πιο ελαφρυ , τοχω δοκιμασει επισης , προτιμω σεροκουελ .... μου ανοιγε πολυ την ορεξη παλια , οχι πια ......
το megazon δεν το ξερω , ξερω μονο το omagazon Ω3 ....................
21-03-2018, 08:58 #3
Ευχαριστώ macgyver που μου απαντάς ξανά. Μάλλον το megazon είναι γενοσημο. Μ ου το έβαλε στα300 mg που απέχει πολύ από τα 25.... φοβάμαι φοβάμαι πολύ να το ξεκινήσω και το γεγονός ότι μου έβαλε αντιψυχωτικο με έχει κάνει ράκος
..μου έχει μείνει ζωή άραγε ή φεύγω ολοταχώς.....
21-03-2018, 14:27 #4
Και εγω εχω παρει αντιψυχωσικα για καταθλιψη και ανχος το σερικουελ με εδωσε εμενα αφου δοκιμασαμε παρα πολλα αντικαταθλιπτικα και δν με επιασαν με δωσε αντιψυχωσικο..το πηρα για κανα μηνα μεχρι 250 mg..αλλα δεν με εκανε τπτ και τωρα το κοβω σιγα σιγα..επομενη επιλογη με λεει να παρω αμπιλιφαι μαζι με σεροκουελ αλλα δεν θελω να παρω 2 αντιψυχωσικα μαζι φοβαμαι..ειμαι χαλια γενικα δεν ξερω τι αλλο να κανω..
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
21-03-2018, 17:25 #5
κοπελια η γνωμη μου ειναι να μεινεις μακρυα απο την κουατιεπινη... εκτος απο ελαφρως αντικαταθλιπτικο ειναι και αντιψυχωτικο.. οποτε ειναι βαρυ... εγω οταν το ξεκινησα ημουν ολη μερα σαν ζομπι... ασχημη πολυ παρενεργεια... για οσους εχουν απλα καταθλιψη, ας πολεμησουν με τα αντικαταθλιπτικα.. αυτα τα χαπια καλυτερα ας μεινουν σε αυτους που εχουν ψυχωση... η γνωμη μου ειναι να επισκεφθεις καποιο αλλο γιατρο, αυτος ειναι πολυ επιπολαιος!!
21-03-2018, 17:58 #6
πολλες φορες δινουν αντιψυχωτικα και σε αλλες παθησεις περαν της ψυχωσης.μη φοβαστε το ονομα.
και το zyprexa που ειναι αντιψυχωτικο στα 5mg το δινουν για το αγχος.
ετσι γινεται και στην καταθλιψη αν δε σε πιανουν τα αντικαταθλιπτικα ή αν ειναι βαρια η καταθλιψη μπορουν να σου δωσουν αντιψυχωτικο σε δοση σαφως πολυ μικροτερη απο οτι θα το παρει καποιος με ψυχωση.
μην κολατε στον τιτλο.
κοιτατε να γινεστε καλα.
κι εγω με καταθλιψη πηγα 1η μου φορα σε ψυχιατρο και η 1η μου φαρμακοθεραπεια ηταν αντικαταθλιπτικο, αντιψυχωτικο και αγχολυτικο.
απλα θα σου προτεινα να δοκιμασεις κι αλλα αντικαταθλιπτικα πριν μπεις σε αντιψυχωτικο.υπαρχουν πολλα που μπορεις να δοκιμασεις και ισως σε επιαναν.
εμενα τα "αγαπημενα" μου αντικαταθλιπτικα ειναι το zoloft και το remeronείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
21-03-2018, 18:58 #7
εγω αντετιθεμαι καθετα σε αυτο που κανουν οι ψυχιατροι... δεν εχει καμια ενδειξη το αντιψυχωτικο στην καταθλιψη... παρα μονο εαν υπαρχει ψυχωτικη καταθλιψη.. μια αλλη παθηση... εγω απλα αυτο θελω να κανω ειναι να αποτρεψω χρηστες που εχουν απλα καταθλιψη να παρουν και αντιψωτικα σαν να ειναι αθωα χαπια... φιλος μου εμενα, με αντιψυχωτικο πηγε να βγαλει ψυχωση... ΝΑΙ καλα ακουσατε.. .κατι το οποιο θεραπευει την ψυχωση, μπορει να δημιουργησει ψυχωση... μεινετε μακρυα απο χαπια που δεν προοριζονται για εσας... εαν καποιος εχει ψυχωση και του δωθει κατι τετοιο, εχει καλως... ισως του οφελισει, ισως και οχι!!
22-03-2018, 13:55 #8
Χριστοφορε εννοείς ότι δεν σε βοήθησε στο θέμα της κατάθλιψης;;; Από παρενέργειες με τα 250πώς ήταν;;;;
Μenis νομίζω δεν μου μένουν πολλές επιλογές πια....ποια δοσολογία έπαιρνες και σε κατέβαλε τόσο;;;
Boo έχω πάρει το remeron παλιά και δεν άντεχα τότε την υπνηλία. Το zoloft το είχα για 5 χρόνια περίπου πολύ καλό, αλλά όταν συνέβη κάτι πολύ άσχημο στην οικογένεια μου υποτροπιασα άσχημα, μου έκανε αλλαγή με το velept που στην ουσία δεν....
Και άντε πάλι απτην αρχή.
Παιδιά νομίζω θα περιμένω μέχρι Παρασκευή για να το ξεκινήσω, φοβάμαι και αγχονωμε πιο πολύ για το πώς θα ξυπνήσω μετά την πρώτη δοση αν θα είμαι λειτουργηκη στη δουλειά και όλα αυτά που μπορεί να συμβούν από παρενέργειες.
22-03-2018, 14:12 #9
επαιρνα μεχρι 50-75mg. Παρενεργειες ανοιγμα ορεξης και υπνηλία. Μετα απο λιγο καιρό περασαν και τα δύο. Συνδυαστικα με το αντικαταθλιπτικο που επαιρνα ειχαν συνδυαστικη δραση και πολύ καλη αντικαταθλιπτικη δραση. Το σταματησα ομως γιατι μου πυροδοτησαν επιθετικοτητα. Αυτο για μενα μονο που εχω τετοιο προβλημα. Αλλοι μπορει να μην το εχουν. Πολύ γιατροι το δινουν και ως μονοθεραπεια για την καταθλιψη. Για αποριες στο γιατρο και το φυλλο οδηγιων.
Ναι καλυτερα να το παρεις παρασκευη για να δεις κατα πόσο θα σε επηρεασει στον υπνο. Και προσοχή!!! καθολου αλκοολ!!! Μια φορα ηπια και ημουν χαλια για 2 μερες
22-03-2018, 15:28 #10
επιλογες παντα θα υπαρχουν... και η υπομονη ειναι επιλογη.... οχι δεν το πηρα πανω απο 150 και φυσικα δεν επετρεψα στον εαυτο μου να παιρνει τετοια φαρμακα!! σαν βοηθεια στην αρχη ενιωσα κατι λιγο να μου καλυπτει ενα συναισθηματικο κενο, αλλα μολις αρχισε να λειτουργει και το αντιψυχωτικο του κομματι το πεταξα τελειως στα σκουπιδια...
23-03-2018, 18:13 #11
23-03-2018, 18:40 #12
Νιώθεις ότι θέλει κάτι να σου αλλάξει την ψυχολογία.. Δεν μπορώ να εκφραστω ακριβώς επειδή δεν εξηγείται με λόγια αυτό εύκολα, αλλά νιώθεις σαν να επεμβαινει κάτι στην ψυχολογια σου.. Οχι πάντα προς το καλύτερο...
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
25-03-2018, 01:32 #13
Το ότι παίρνεις αντιψυχωτικά δεν σημαίνει ότι έχεις ψύχωση (δηλαδή σχιζοφρένεια κλπ), όπως το ότι παίρνεις αντικαταθλιπτικά δεν σημαίνει ότι έχεις κατάθλιψη, αντιεπιληπτικά ότι έχει επιληψία κλπ κλπ
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
25-03-2018, 19:51 #14
Παιδιά καλησπέρα, το ξεκίνησα Παρασκευή βράδυ (megazon) και το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ δύσκολο. Ειδικά χτες το πρωί δεν μπορούσα να ξυπνήσω. Ειμουν σαν ζομπι το σώμα μου βαρύ το κεφάλι μου με μια χαοτική αισθηση βάλε και την υπόταση κάποιες στιγμές. Σήμερα ένα ελάχιστο καλητερα από παρενέργειες αλλά ψυχολογία μηδέν. Και το ποιο κουφό ενώ δεν μπορώ να ξυπνήσω το πρωί, το μεσημέρι που περιμένω πως και πως να ξαπλώσω,δεν μπορώ να κοιμηθώ και απλώς νιώθω σαν υπνοτισμενο το σώμα και το μυαλό μου χωρίς να κοιμάμαι κανονικά.
25-03-2018, 22:06 #15
Άγχος για αίμα
24-04-2025, 22:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή