φωνες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 68

Thread: φωνες

Senior Member

φωνες

καλησπερα παιδια
    ξεκινησα σημερα νεα ψυχολογο.συμπαθητικη μου φανηκε.δε μπορω να ξερω κατι παραπανω τωρα.
    αυτο που θελω να πω
    ξεκινησα ψυχολογο ξεκινησαν οι φωνες
    δε φευγουμε οτι και να κανεις
    δε ντρεπεσαι?
    δε θα γινεις ποτε φυσιολογικη οπως οι αλλοι
    εισαι αχρηστη
    οτι και να κανεις εμεις εδω θα ειμαστε
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Γτ δεν το δεχεσαι ωσ κομματι του εαυτου σου και τι ενοεισ φυσιολογικο πετυχημενοσ τεμπελησ βλακασ εξυπνοσ διαλεξε τι θεσ κ καντο εισαι εσυ με ενα δεκα τα εκατο φευγατο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    δε θα σταματησουμε αποψε δε θα κοιμηθεις
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Καλησπέρα μπου
    Καλή αρχή με τη νέα ψυχολόγο!
    Για τις φωνές νομίζω είναι καθαρά αυτό που έχουμε πει κι άλλες φορές, όλο το άγχος σου, οι φοβίες σου κτλ παίρνουν φωνή. Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησαν τώρα μόλις ξεκίνησες και με την ψυχολόγο. Νομίζω είχες καιρό να ακούσεις φωνές, έτσι δεν είναι;
    Και είδες τι λένε; Ακριβώς τις φοβίες σου, προφανώς επειδή είχες άγχος για την ψυχολόγο είναι σα να σου μιλάει το κομμάτι του εαυτού σου που φοβάται οτι δεν θα τα καταφέρεις.
    Απτην άλλη σκέφτομαι πως αυτές οι φωνές ίσως να μην είναι τόσο κακές τελικά, ίσως θέλουν να σε προστατεύσουν να μην απογοητευτείς ξερω γω. Τι θα απαντούσαν λες αν τους έλεγες πως κι εσύ το φοβάσαι αυτό που σου λένε;

Senior Member
    elis δε θελω να δεχτω αυτο το κομματι.κι οταν λεω φυσιολογικη ενοω να ειμαι οπως τα περισσοτερα ατομα που εχουν τις ανησυχιες της ηλικιας μου και δεν εχουν τα ψυχολογικα που εχω.

elisabet ευχαριστω
    εχω μηνες να ακουσω φωνες.αν ειναι απο το αγχος μου γιατι δεν τις ειχα και πριν απο σημερα?δοκιμασα να κανω αυτο που ειπες πριν λιγο αλλα απλα ενισχυσα τα λεγομε4να τους.εχω παγωσει.φοβαμαι.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    κι εχω και τη μανα μου στην κοσμαρα της που δε μπορει να σκεφτει πριν μιλησει να μου θυμιζει ολες μου τις ατελειες και οτι δεν κανω καλα...απογοητευση
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Γιατί σήμερα πήγες στην καινούργια ψυχολόγο βρε μπου κι είναι λογικό να είχες περισσότερο άγχος που έχει να κάνει και με τις προσδοκίες που μπορεί να έχεις. σκέψου...γιατί πήγες στην ψυχολόγο? Όταν σε ρώτησα προχθες πως το σκέφτηκες μου είπες πως ήθελες να αντιμετωπίσεις τα θέματα της καθημερινότητας σου, να μάθεις τρόπους να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα. Κι είναι λογικό, ξεκινάμε να κάνουμε κάτι με κάποιες προσδοκίες, επειδή θέλουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Κάθε αλλαγή όσο ευχάριστη κι αν είναι έχει κι ένα κομμάτι φόβου μέσα που έχει να κάνει και με τις προσδοκίες μας και με το άγνωστο.

Είναι ολοφάνερο μπου. Εσύ θέλησες να ξεκινήσεις ξανά ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένα θέματα και να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου και την ίδια μέρα εμφανίζοντια ξανά οι φωνές και σου λένε πως δεν θα τα καταφέρεις και πως δεν θα γίνεις ποτέ σαν τους άλλους. Είναι καθαρά ο φόβος σου. Που είναι φυσιολογικός απόλυτα, όλοι έχουμε τέτοιο άγχος και κάνουμε τέτοιες σκέψεις όταν ξεκινάμε κάτι καινούργιο, απλά εσύ το κάνεις φωνές.

Senior Member
    μπορει να εχεις και δικιο.εχουν βαση..
    τωρα τι κανω ομως?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    αχ ρε μπου δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις...
    το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να προσπαθήσεις να αποσπάσεις την προσοχή σου σε κάτι άλλο αλλά τώρα αυτό μπορεί να σου ακούγεται πολύ βλακεία γιατί δεν ξέρω αν γίνεται κι αν είναι εφικτό αυτό αν ακους συνεχώς φωνές να σου λένε πως δεν θα τα καταφέρεις.

Φαντάζομαι πως αυτό που θα βοήθησει επι της ουσίας είναι να καταλάβεις από πού προέρχεται όλο αυτό. Οτι στην ουσία είναι απλά ο φόβος σου, οτι είναι δική σου φωνή αυτή που σου λέει οτι δεν είσαι φυσιολογική άρα πρέπει κάπως να δουλέψεις με αυτό το κομμάτι της αποδοχής με τον εαυτό σου. Νομίζω πως μόλις αρχίσεις να δέχεσαι αυτό και να σε αποδέχεσαι οι φωνές θα αποδυναμωθούν έτσι κι αλλιώς.

Αν τους απαντήσεις πως είσαι ήδη φυσιολογική τι θα πουν δηλαδή; ΌΛοι φυσιολογικοί είμαστε ρε μπου, μες την μαλακία του ο καθένας αλλά δεν υπάρχει μη φυσιολογικός άνθρωπος.

Senior Member
    Γιατι εχω την εντυπωση οτι οι φωνες αυτες δεν ειναι τιποτε αλλο απο σκεψεις που πιστευω κανουμε ολοι μας, απλα απεκτησαν για καποιο λογο φωνη μεσα στο μυαλο?
    Δηλαδη αυτα που σου λενε οι φωνες ειναι σκεψεις που κανουνε ολοι, που ψυθιριζουμε ολοι, ειμαι χαζος, ειμαι μαλακας, σκατα τα εκανα παλι, για τον πουτσο ειμαι, κτλ κτλ σε διαφορες αποτυχιες μας, μεχρι πιο ακραιες σκεψεις καποιων τυπου δεν αξιζει να ζω, θελω να αυτοκτονησω, μια ζωη ια ειμαι αποτυχημενος, ολοι με μισουν κτλ.
    Σιγουρα ειναι τρομακτικο αν αυτα μετατραπουν σε φωνη, αλλα δεν παυει να ειναι ακριβως το ιδιο, απλα αποκτας μια εξτρα live σπαστική - κακια - αρνητικη παρεουλα του ιδιου σου του εαυτου.
    Δεξου τον οσο ερχεται και αντιμετωπισε τον με χιουμορ, γειωσε τον .
    Οκ το ξερω μαλλον απεχουν πολυ αυτα που λεω απο αυτο που ζεις, αλλα ισως να σε κανουν να νοιωσεις λίγο πιο ευχαριστα, κατι ειναι κι αυτο

Senior Member
    Να σε ρωτήσω κάτι;
    Έχουν πρόσωπα αυτές οι φωνές; Αν φανταζόσουν ένα πρόσωπο τι θα ήταν; Θα ήταν πχ μια κακιασμένη μεσήλικη γυναίκα, ένα θυμωμένο παιδί...σε τι πρόσωπα θα μπορούσαν να αντιστοιχούν αυτές οι φωνές;

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    μπορει να εχεις και δικιο.εχουν βαση..
    τωρα τι κανω ομως?
    Καθησυχασε τες μπου. Δικιο εχουν που φοβουνται, να σε προστατευσουν θελουν. Η ψυχοθεραπεια για σενα καποιες φορες εχει αποβει επωδυνη και οι φωνες το ξερουν, προσπαθουν να σε ριξουν για να σε προστατευσουν απο αυτο που θεωρουν κινδυνο. Εσυ ομως ξερεις οτι η επιλογη που εκανες ειναι για το καλο σου, για να βρεις τροπους να ανταπεξελθεις καλυτερα μεσα στην κοινωνια. Εξηγησε τους, κανε διαλογο, μην τις αποπαιρνεις, κατι θελουν να πουν και κατι να ακουσουν για να αλλαξουν γνωμη και να ηρεμησουν.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    ας δεχτω οτι τις περισσοτερες φορες οι φωνες οτι ειναι σκεψεις μου παρολο που μου ακουγονται ξενες απο οτι το μυαλο μου.πως εξηγειται οτι καποιες φορες μιλαμε ταυτοχρονα κι εγω κι αυτες.δηλαδη μπορει να τους λεω κατι αλλα καθολη τη διαρκεια που τους μιλαω μιλανε κι αυτες.πως γινεται να σκεφτομαι 2 ξεχωριστα πραγματα ταυτοχρονα?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    αν ειχαν μορφη θα ηταν 2 ατομα ενας αντρας και μια γυναικα καπου στα 30-35 αυστηρο υφος ο αντρας γλυκια παρουσια και καλοσυνατη η γυναικα.αλλα τωρα δεν μιλαει η γυναικεια καθολου
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    παψε να μιλας εκτιθεσαι.θα το πουν στους μεγαλους.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 1 of 5 123 ... LastLast