φωνες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68

Thread: φωνες

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    ας δεχτω οτι τις περισσοτερες φορες οι φωνες οτι ειναι σκεψεις μου παρολο που μου ακουγονται ξενες απο οτι το μυαλο μου.πως εξηγειται οτι καποιες φορες μιλαμε ταυτοχρονα κι εγω κι αυτες.δηλαδη μπορει να τους λεω κατι αλλα καθολη τη διαρκεια που τους μιλαω μιλανε κι αυτες.πως γινεται να σκεφτομαι 2 ξεχωριστα πραγματα ταυτοχρονα?
    Ολοι σκεφτομαστε διαφορετικα πραγματα ταυτοχρονα. Εχουμε απο τη μια σκεψεις ενθαρρυντικες, δυναμικες, αισιοδοξες, ελπιδοφορες και απο την αλλη αμφιβολιες, φοβο, τρομο, απαισιοδοξια, επικριτικοτητα. Ολα ταυτοχρονα μεσα στο μυαλο μας. Αλλα στη σχιζοφρενεια παιρνουν και μορφη ακουστικη σαν ξεχωριστη φωνη.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    και γιατι μου λενε οτι δε θα φυγουν ποτε?τι θελουν απο μενα?και γιατι να μη φυγουν?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    και γιατι μου λενε οτι δε θα φυγουν ποτε?τι θελουν απο μενα?και γιατι να μη φυγουν?
    Απλώς σου εκφράζουν τον φόβο τους. Τέτοιες σκέψεις κάνουμε όλοι όταν προσπαθούμε για κάτι. Ένα κομμάτι μας είναι ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα μπορεί να κάνουμε σκέψεις "δεν θα τα καταφέρω ποτέ", "πάντα όλα λάθος θα τα κάνω", κτλ

Σε ρώτησα τι μορφή έχουν γιατί έκανα την σκέψη πως σε όλους όταν κάνουμε τέτοιες επικριτικές σκέψεις ένα κομμάτι τους προέρχεται από την παιδική μας ηλικία, από κάποιον γονιό που μπορεί να ήταν επικριτικός ή αυστηρός. Μπορείς να συνδέσεις τα λόγια ή το ύφος που ακους με κάτι γνώριμο από τότε; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να έχεις δώσει φωνή τώρα σε έναν πολύ αυστηρό γονιό απ΄όταν ήσουν παιδί που σου μιλούσε με τέτοιο ύφος ή σε αποθάρρυνε; Δεν είναι ανάγκη να το αναλύσεις εδώ, απλά σαν σκέψη το λέω μήπως σε βοηθήσει να το αποκωδικοποιήσεις καλύτερα.

Banned
    Aν έχεις κόψει τα φάρμακα είναι από αυτό. Το μυαλό έχει συνηθίσει να δουλεύει με τα φάρμακα και όταν τα κόβεις αρχίζει να 'ρεταρει'.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Aν έχεις κόψει τα φάρμακα είναι από αυτό. Το μυαλό έχει συνηθίσει να δουλεύει με τα φάρμακα και όταν τα κόβεις αρχίζει να 'ρεταρει'.
    Και ΠΡΙΝ τα πρωτα φαρμακα γιατι ηδη ρεταρε?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    καλησπερα παιδια
    δε με αφηναν να κοιμηθω οι φωνες...6 το πρωι ξαπλωσα τελειως κομματια
    εστειλα μηνυμα και στη γιατρο χτες αλλα δε μου εχει απαντησει.δε περιμενω να ακουσω κατι απο εκεινη αλλα θα ηθελα να ακουσω κατι ενθαρρυντικο απο το στομα της..
    η αντρικη φωνη θα μπορουσε να ταιριαξει στους γονεις μου και η γυναικεια σε εμενα με βαση τα λεγομενα τους αλλα δε ξερω αν οντως σχετιζονται.δεν τις αναγνωριζω ως κατι οικειο.οι γονεις μου ηταν πολυ αυστηροι.παλιαων αρχων που λεμε.
    ισως ειναι καιρος να βαλω λιγο xanax μεσα στη μερα μου μπας και με βοηθησει για μερικες μερες μπας και γινω καλυτερα.
    δεν εχω κοψει τα φαρμακα τα παιρνω κανονικα. πριν λιγο καιρο καναμε αυξηση μαλιστα.
    το προβλημα ξεκινησε στα 16 μου.τωρα ειμαι 30.
    κατι παιχτηκε με τη ψυχοθεραπεια.πριν δεν ειχα φωνες.
    ισως εχω αγχος για το να ανοιχτω παλι.ισως φοβαμαι να ανοιχτω.ισως φοβαμαι μηπως ανοιχτω και νιωσω παλι πως με παρακολουθει κι αυτη που θα με τσακιζε.ισως εχω αγχος για το αν θα παει καλα.
    δε ξερω..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    για σου μπου τη κανεις? εγω που και που μπωρει να ακουσω καμια φωνη αλλα σπανια.....

Senior Member
    γεια σου Παυλο! εδω φωνες και σημερα.αλλα που θα μου παει θα το ξεπερασω κι αυτο..! ελπιζω!
    εσυ τι κανεις?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    ευχαριστω Γιωργο που μπηκες στον κοπο και βρηκες αυτο το αρθρο για εμενα!
    ενδιαφερον ειναι αλλα απο οσο ξερω δεν εχουν βρει ακομα τι προκαλει τη ψυχωση.οποτε δε ξερω αν αυτο το αρθρο μπορει να θεωρηθει οτι ισχυει σε ολους τους πασχοντες.
    εγω εχω κολησει στο εξης...πως γινεται ακριβως το ιδιο δευτερολεπτο να ακουω πανω απο μια φωνη?αν ηταν σκεψη η μια φωνη θα διαδεχοταν την αλλη εστω και με πολυ μικρα κενα σε χρονο.αλλα εγω τις ακουω ταυτοχρονα να μιλανε.η μια πανω απο την αλλη.πως γινεται αυτο?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    δεν ξερω μπου εγω στο ψυχωτικο επισοδειο ειχα φωνες μετα σχεδον εφυγαν, τωρα σπανια θα ακουσω κατι καμια φραση κανα αριθμο αλλα με ρυθμο μια φορα το μηνα

Senior Member
    Δεν ξερω τι να σου πω boo, παντως επικεντρωσου στο οτι ειναι καποιο προβλημα του μυαλου που θα οξύνεται οσο το φοβασαι. Υπαρχει μια λογικη εξηγηση απο πισω να εισαι σιγουρη.
    Να ξερεις νοιωθεις οτι τρελαινεσαι και αρρωσταινεις χειροτερα, οσο πιστευεις οτι ειναι εξωγενεις ηχοι και τους φοβασαι.

Senior Member
    Μπου δεν είναι παράξενο που τις ακους ταυτόχρονα. Και σκέψεις κάνουμε ταυτόχρονα όλοι μας! Απλά στους περισσότερους αυτές οι σκέψεις περνάνε χωρίς να τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, ή χωρίς να τις συνειδητοποιούμε κάποιες ενώ εσύ τις ακους σαν φωνές.

George πολύ ενδιαφέρον μου φάνηκε το άρθρο που πόσταρες, δεν είχα ξανακούσει ότι μπορούν αυτές οι φωνές να ακουστούν με κάποιον τρόπο και στους γύρω! Επίσης με εντυπωσίασε αυτό που λέει στο τέλος, ότι στην ουσία όλα τα σενάρια που φτιάχνει μετά το μυαλό είναι η πιο λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει ο εγκέφαλος γιαυτό το εντελώς "παράλογο" που αντιλαμβάνεται δηλαδή μια ξένη φωνή που δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο στον χώρο!

Βρήκα κι αυτό το βιντεάκι μπου : https://www.youtube.com/watch?v=syjEN3peCJw
    Στην ουσία η κοπέλα στο βίντεο λέει το ίδιο, οτι οι φωνές είναι ο ίδιος της ο εαυτός, οι σκέψεις της και όταν έμαθε να μην τις αντιμετωπίζει ως κάτι "παράλογο" ή εχθρικό, μπόρεσε στην ουσία να βοηθηθεί από αυτές αντί να τρομάζει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Εξαιρετικο αρθρο Γιωργο. Τρομερα ενδιαφερον απο την αρχη ως το τελος.
    Τα πειραματα με το μικροφωνο γινονται οντως ετσι οπως περιγραφονται? Μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση.
    Ξερει καποιος αλλος για αντιστοιχα πειραματα??
    Με ενα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα τίποτα παρόμοιο. Και εμένα μου έκανε πολύ εντύπωση, δεν το χω ξανακούσει ποτέ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Με ενα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα τίποτα παρόμοιο. Και εμένα μου έκανε πολύ εντύπωση, δεν το χω ξανακούσει ποτέ.
    Πολυ κουφο δεν ειναι? Το θεωρω αδιανοητο να μπορει καποιος τοσο ευκολα να ακουσει τις σκεψεις σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    google
    "Subvocal Speech schizophrenia"

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast