ομορφες και ασχημες ψυχολογικες/ψυχιατρικες φασεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

ομορφες και ασχημες ψυχολογικες/ψυχιατρικες φασεις

καλησπερα παιδια

ολοι εδω μεσα εχουμε περασει δυσκολα απο ψυχολογικη/ψυχιατρικη αποψη αλλα και ομορφα τοσο απο τους εαυτους μας οσο και απο καποιο κοντινο μας προσωπο.
    ποια ηταν πιστευετε η χειροτερη αλλα και η καλυτερη φαση της ζωης σας σε σχεση με αυτες τις καταστασεις?

θα κανω την αρχη μιλωντας για εμενα.
    η χειροτερη φαση μου ηταν οταν ειχα οπτικες ψευδαισθησεις.εβλεπα μικρα παιδια ντυμενα στα ασπρα να με κοιτανε πολλα μεσα στο δωματιο και στην αρχη μαλιστα τα εβλεπα με αιματα.δεν καταλαβα ποτε τι θελανε.μου φυγανε με ενα συγκεκριμενο φαρμακο και απο τοτε ευτυχως δεν τα εχω ξαναδει.
    τωρα απο τις καλυτερες φασεις ηταν μια απο τις φορες που νομιζα πως ημουν ο μεσιας (γελαστε αφοβα δεν παρεξηγω!!!) και ενιωθα τοσο σπουδαια και δυνατη επειδη θα εσωζα τον κοσμο!
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    α ξεχασα να αναφερω μερικες ακομα καλες φασεις, αυτες των υπομανιων που ειχα περασει.τι ευφορια...! τι ορεξη για τα παντα...!
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Boo έχεις διαγνωστεί διπολική?

Κοίτα, κι εγώ μπορώ ότι στις 2 υπομανίες που έκανα τον τελευταίο χρόνο ένιωθα τέλεια... το οποίο όμως δεν σημαίνει ότι το ίδιο ένιωθαν και όλοι οι γύρω μου. Αφού πέρασε η 2η (στην πρώτη δεν πήρα και πολύ χαμπάρι..), έκατσα και τα έβαλα κάτω και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Γενικά οι υπομανίες παρότι φαίνονται επιφανειακά φοβερές φάσεις λόγω ευφορίας και όρεξης για τα πάντα, θα πρέπει να ελέγχονται και να προλαμβάνονται με την αντίστοιχη αγωγή (πχ. αντιψυχωτικα + σταθεροποιητικά).

Η χειρότερη είναι αυτή που πέρασα πριν 3 χρόνια στο ένα και μοναδικό μανιακό/ψυχωτικό επεισόδιο που έκανα (δεν θέλω καν να το θυμάμαι), το οποίο ολοκληρώθηκε με απόπειρα αυτοκτονίας.

Senior Member
    Aν @boo εννοείς κάποια συμπτώματα της πάθησης που μπορεί να είναι πιο ευφορικά και να μας έκαναν να νιώθουμε καλύτερα ενώ στην πραγματικότητα ήμασταν στον κόσμο μας προσωπικά δεν είχα τέτοιες στιγμές.

Οι καλές στιγμές για μένα ήταν κατα την ανάρρωση οπου σιγά σιγά τοποθετούσα κάποια ορόσημα στην πορεία μου.

Αυτή την στιγμή κάνω κάποια πράγματα στο όριο της ζώνης άνεσης μου ώστε να μη αγχώνομαι υπερβολικά ούτε όμως να είμαι σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
    Αυτό που με κάνει να νιώθω καλύτερα είναι μια μέρα πιο καθαρή από συμπτώματα σύγχησης, αφηρημάδας και άγχους.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Διπολική τύπου 2 εγώ! Το χειρότερο όταν έχασα τον εαυτό μου και όταν έβλεπα μαυροφορουσα γριά και η καλύτερη δεν έχει έρθει ακόμα και ελπίζω να είναι αυτή που θα τα έχω αφήσει όλα πίσω [emoji39]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jaded Future View Post
    Boo έχεις διαγνωστεί διπολική?
    πριν αρκετα χρονια απο την εφηβεια ως τα 25 μου εκανα υπομανιες ναι.δεν εχω διαγνωση διπολικης ομως.ισως γιατι πλεον δεν εχω κανει τιποτα τετοιο και εχω μονο ψυχωτικα πλεον
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος