Θα ήθελα να σας πω μια ανησυχία που έχω τον τελευταίο καιρό.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Θα ήθελα να σας πω μια ανησυχία που έχω τον τελευταίο καιρό.

Γεια σας,

Είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα να σας πω μια ανησυχία που έχω τον τελευταίο καιρό.
    Αρχικά αυτό όλο έχει να κάνει με την μητέρα μου το οποίο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στην δική μου ψυχολογία. Πολλά χρόνια πάσχει από κατάθλιψη και γενικότερα έχει πολύ άγχος δεν εκφράζεται αν δεν είναι καλά και τα μαζεύει σιγά σιγά και ξεσπάει με κρίσεις πανικού. Την περασμένη εβδομάδα έπαθε έντονη κρίση πανικού και την πήγαμε νοσοκομείο γιατί είχε χάσει τις αισθήσεις της, όπου της έκαναν κάποιες εξετάσεις και την κράτησαν για πρώτη φορά σε τέτοιο περιστατικό μέσα στην ψυχιατρική κλινική. Παλαιότερα αν συνέβαινε κάποιο αντίστοιχο περιστατικό δεν την κρατούσαν ποτέ.

Μετά από λίγες ημέρες πήγαμε και την πήραμε και ήρθαμε σπίτι. Επειδή και εγώ σαν χαρακτήρας είμαι αρκετά ευαίσθητη, θέλω να γίνει καλά γρήγορα γιατί δεν αντέχω να την βλέπω έτσι. Να ενημερώσω ότι πριν γίνει αυτό το περιστατικό δεν την παρακολουθούσε κανένας γιατρός του χώρου, είχε να δει περίπου δύο χρόνια τον ψυχίατρο της, και έπαιρνε μια συγκεκριμένη αγωγή.
    Κουράζεται γενικά πολύ εύκολα, είναι πολύ κομμένη, έχει χάσει την ζωντάνια της το χρώμα της, όλα γενικά. Και βλέποντας την έτσι πέφτω και εγώ αλλά δεν της το δείχνω γιατί δεν θέλω να την στεναχωρώ.

Και για να μην πολυλογώ γιατί θα σας έχω κουράσει, και συγγνώμη γι’ αυτό, θα την παρακολουθούν γιατροί (ψυχίατρος και ψυχολόγος) για ψυχοθεραπεία. Εγώ τι μπορώ να κάνω γενικά? Πότε θα δω λίγο περισσότερη ενέργεια? Και κάτι τελευταίο, κάνει πολλά σχέδια η μαμά μου για όταν θα γίνει καλά. Μου λέει, όταν γίνω καλά θέλω να πάμε εκεί, θέλω να κάνουμε αυτό και άλλα τέτοια θετικά.
    Με όλη την κατάσταση και όλη την ψυχική πίεση που τράβηξα τις προηγούμενες ημέρες νιώθω μια εξάντληση και εγώ και συνεχώς κάνω αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μου και στεναχωριέμαι γενικώς πολύ. Έχω υπάρξει και εγώ πέρσι σε κρίση πανικού ελαφριάς μορφής γιατί πιο πολύ ο φόβος μου το προκάλεσε και οι αρνητικές μου σκέψεις παρά κάτι άλλο. Συχνά πυκνά λοιπόν για να μην πω κάθε μέρα από την ημέρα που γύρισε η μητέρα μου, αν μείνω λίγο μόνη μου με πιάνει πάλι αυτό. Σφίξιμο στο στήθος, ταχυπαλμία, αίσθημα ότι χάνω τον κόσμο και ίσως να πίνω ένα ηρεμιστικό χαπάκι για να χαλαρώσω λίγο και μετά πχ μου περνάει. Αλλά οι αρνητικές σκέψεις δεν σταματάνε. Είδα και έπαθα να ξεπεράσω την προηγούμενη της που δεν ήταν τόσο σοβαρή και τώρα με αυτήν ισοπεδώθηκα.

Αυτά είχα να σας πω. Θα ήθελα μια άποψη για το πως θα χειριστώ το θέμα και για να μην ανησυχώ και εγώ γιατί έχω χάσει και τον ύπνο μου και θέλω και εγώ να ανέβω ψυχολογικά αλλά και εκείνη (πρώτα εκείνη).

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές μου μήνυμα.

Senior Member
    Καλημερα. Εφοσον την παρακολουθουν γιατροι, εκεινους θα επρεπε να ρωτησεις για την πορεία ανακαμψης της μητερας σου. Θα εχουν κατι πιο εγκυρο να σου πουν απο εμας.
    Αυτα που συμβαινουν σε σενα ομως, ειτε απο την κατασταση της μητερας ειτε κι απο αλλα δικα σου θεματα, δεν ειναι τοσο αμελητέα, ουτε τοσο απλο να παιρνεις " ενα ηρεμηστικουλι" οταν δεν εισαι καλα.
    Θα πρεπει να το κοιταξεις πιο σοβαρα.
    Το ηρεμιστικό στο εγραψε καποιος γιατρος που ξερει ακριβως τι σου συμβαινει η αυτοσχεδιαζεις;
    Αν δεν το εχεις ηδη κανει, καλο ειναι να απευθυνθείς σε ψυχοθεραπευτη για τα δικα σου, θεματα.
    Τι ηλικιες εχετε;

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εγώ είμαι 28 ετών και η μητέρα μου 50.
    Αρχικά να πω ότι το χαπάκι που λέω δεν το παίρνω έτσι απλά μου το έχει πει η νευρολόγος μου να το παίρνω σε καταστάσεις σαν αυτές που περνάω.
    Θέλω να πάω εννοείται σε κάποιον ψυχολόγο για να τα βγάλω όλα από μέσα μου και να βρω μια λύση. Η μόνη μου ανησυχία είναι ότι βλέποντας την μαμά μου καλά γίνομαι και εγώ καλά. Δεν ξέρω αν είναι παράλογο όλο αυτό αλλά θέλω να πείσω τον εαυτό μου σήμερα να μην σκέφτομαι πράγματα να κάνω γενικώς μια μικρή ανάλυση.
    Έχω περάσει πολλά από μικρή ηλικία και έχω και μια νόσο που έχω διαγνωστεί από πολύ μικρή ηλικία, η οποία αν αγχώνομαι και στεναχωριέμαι επιδεινώνεται παραπάνω. Οπότε είμαι ευάλωτη και επειδή μεγάλωσα με την προστασία και κάτω από την φτερούγα της μαμάς μου τώρα βλέποντας την σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να της εκφραστείς επειδή φοβάσαι μην την επιβαρύνει σε ρίχνει παραπάνω.

Senior Member
    Φυσικα και δεν ειναι παραλογα οσα σκεφτεσαι.
    Αλλα ειναι κριμα να ξεκινας με φαρμακα χωρις να εχεις δοκιμασει να απευθυνθεις σε ψυχοθεραπευτή.
    Τα φαρμακα καλυπτουν τα συμπτωματα, δεν διορθωνουν τις αιτιες ομως κι αν κατι μπορει να διορθωθει με θεραπευτικη συζητηση, καλο ειναι να γινει.

Ναι θα γίνει και σύντομα.
    Να είστε καλά!
    Κάνοντας συζήτηση μπορώ να λέω πως τελικά δεν είμαι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Αλλά όλα αντιμετωπίζονται, εδώ ζω τόσα χρόνια με αυτό το πρόβλημα υγείας που έχω και είμαι καλά. Μόνο σε περιπτώσεις που πρέπει να κάνω κάποιες μαγνητικές αγχώνομαι, αλλά το αποβάλλω μετά πιο εύκολα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Melba View Post
    Ναι θα γίνει και σύντομα.
    Να είστε καλά!
    Κάνοντας συζήτηση μπορώ να λέω πως τελικά δεν είμαι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Αλλά όλα αντιμετωπίζονται, εδώ ζω τόσα χρόνια με αυτό το πρόβλημα υγείας που έχω και είμαι καλά. Μόνο σε περιπτώσεις που πρέπει να κάνω κάποιες μαγνητικές αγχώνομαι, αλλά το αποβάλλω μετά πιο εύκολα.
    Η συζητηση εδω, μπορει να σου δειξει οτι δεν εισαι η μονη που σκεφτεται ετσι και που εχει τετοια θεματα και οτι δεν εισαι μόνη. Αν ψαξεις κι αλλα θεματα για αγχος, στρεςς, πανικους, θα το διαπιστωσεις.
    Η συζητηση με θεραπευτη ομως, ειναι κατι διαφορετικό. Θα σου δειξει δρομους για να τα διαχειρισρεις ολα αυτα, χωρις να τα στρεφεις στον εαυτο σου.
    Σιγουρα ολα αντιμετωπιζονται. Κι αν οχι ολα, τα περισσοτερα.

Το γνωρίζω και μου δίνεται μεγάλη δύναμη με αυτό.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

Banned
    Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω δίνοντας κάποια συμβουλή η οτιδήποτε άλλο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ,
    ούτε έχω να πω κάτι. Φαίνεσαι πολύ δεμένη με τη μητέρα σου και μπράβο γιατί στις μέρες μας ακόμη και ο θεσμός της οικογένειας έχει τα θέματα του. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά και σύντομα να κάνετε αν όχι όλα, τα περισσότερα από όσα θέλει αυτή, αλλά και εσύ. Έχε θετική σκέψη και θέληση και θα δεις πως όλα αντιμετωπιζονται. Και από εδώ και πέρα εύχομαι όχι άλλες δυσκολίες στις ζωές σας!

Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σου και εύχομαι και σε εσένα τα καλύτερα πραγματικά σε όλα τα επίπεδα!
    Θα ήθελα να αναλύσω περαιτέρω όλο το θέμα γιατί ακόμα και από ένα μήνυμα απλό που έγραψα κατάλαβες κατευθείαν την αγάπη που της έχω. Έχουμε μια πολύ δεμένη σχέση με την μαμά μου ναι αυτό ισχύει και δεν μπορώ να διανοηθώ στιγμή κάτι κακό. Έχουμε περάσει πολλά γιαυτό και είμαστε τόσο πολύ δεμένες. Αλλά προτιμώ να μην τα αναλύσω μέσω του φόρουμ. Προτιμώ μέσω προσωπικού μηνύματος.
    Ήδη η μητέρα μου αρχίζει και ηρεμεί, απλά θα της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο τώρα γιατί ήταν μεγάλο σοκ για εκείνη και για εμένα.
    Οι αρνητικές μας σκέψεις πρέπει να σταματήσουν να γίνονται γιατί μόνοι μας πραγματικά αυτοκαταστρεφόμαστε. Θετική σκέψη, πίστη και αγάπη χρειαζόμαστε! Τίποτα άλλο! Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα.

Καλημέρα να έχουμε.

Banned
    Γειά σου και ευχαριστώ για τα λόγια σου. Καμία φορά δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Τουλάχιστον εγώ αυτό είδα. Καταλαβαίνω πως, όσο ανώνυμα και να είναι τα πράγματα που γράφονται εδώ, μιας και είναι δημόσια, προτιμότερο είναι να μην αναλύονται πολύ περισσότερο δημοσίως. Ευχαρίστως λοιπόν να σε διαβάσω και μέσω προσωπικού μηνύματος, αν και νομίζω αυτή τη στιγμή κανείς από τους δύο μας δεν έχει τη δυνατότητα αυτή γιατί ως νέα μέλη από ότι είδα θέλουμε να περάσουμε έναν αριθμό δημοσιεύσεων. Πάντως αυτός που λες σχετικά με τη θετική σκέψη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας. Αν είμαστε μες τον αρνητισμό τότε επακολουθο είναι ακόμη και αν κάτι μας πάει καλά να μην βλέπουμε αυτό το κάτι. Οπότε αισιοδοξα και όλα θα έρθουν. Αυτό να έχεις κατά νου.

Αυτό είναι εύκολο να το λέμε κάποιοι και δύσκολο να το πράττουμε. Αλλά θα την βρούμε την άκρη και θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε! Έτσι πιστεύω δηλαδή! Χα χα χα.

Banned
    Ναι γενικότερα στη ζωή, στα λόγια είναι όλα εύκολα και απλά. Η πραγματικότητα είναι που μας....

Η πραγματικότητα ακριβώς όπως το λες... Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να σκεφτομαστε αρνητικά και να κάνουμε κακες σκέψεις. Τα λέω για να τα ακούω και εγώ κιόλας.
    Πραγματικά εύχομαι να έχουμε καλό Πάσχα και η Ανάσταση να φέρει σε όλο τον κόσμο υγεία ψυχική και σωματική, χαρά καίτηση αγάπη!

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Φυσικα και δεν ειναι παραλογα οσα σκεφτεσαι.
    Αλλα ειναι κριμα να ξεκινας με φαρμακα χωρις να εχεις δοκιμασει να απευθυνθεις σε ψυχοθεραπευτή.
    Τα φαρμακα καλυπτουν τα συμπτωματα, δεν διορθωνουν τις αιτιες ομως κι αν κατι μπορει να διορθωθει με θεραπευτικη συζητηση, καλο ειναι να γινει.
    Συμφωνώ για την θεραπευτική συζήτηση!μπορεί να βοηθήσει πολύ!