Results 1 to 6 of 6
-
01-10-2008, 14:03 #1
Πόσες ανακρίβειες λέμε χωρίς να τα συνειδητοποιούμε, και πως μπορούμε να τα μετριάσουμε ;
Με αφορμή μια πρόταση που έγραψα σε ένα άλλο θέμα ξαναθυμήθηκα μια σκέψη που κατά καιρούς την περιφέρω στο μυαλό μου χωρίς όμως να έχω καταφέρει να βρω απάντηση. Αναφέρομαι στο ότι όταν μιλάμε πολλές φορές λέμε πράγματα που δεν ισχύουν η δεν είναι έτσι ακριβώς η δεν είναι μόνο έτσι π.χ. το να γράφω εδώ στο φόρουμ μου προκαλεί αρκετά συναισθήματα , εγώ όμως επέλεξα να αναφέρω μόνο ένα και ήμουν σίγουρος την στιγμή που το ανέφερα, (δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα αναφέρω και όλα, ούτε κάποιο σκοπό συγκεκριμένο είχα ώστε να πω ότι επηρεάστηκα από το στόχο) ...
Originally posted by Thessalo Τις μόνες τύψεις που έχω για το χρόνο που αφιερώνω εδώ είναι ότι προσωρινά παραμελώ κάποιες δουλείες :) αλλά είναι ένα \'\'λάθος\'\' που το επιτρέπω στον εαυτό μου :)
( και φανταστείτε μπόρεσα να διαπιστώσω την ανακρίβεια στο γραπτό λόγο , σκεφτείτε στο προφορικό λόγο με την ταχύτητα και την μη δυνατότητας επανεξέτασης πόσα λέγονται ...)
- 01-10-2008, 18:04 #2
ωραίος ο προβληματισμός σου αλλά μιας και η γλωσσική ικανότητα μας εξαρτάται μεταξύ άλλων αφ\' ενός από τη συναισθηματική κατάσταση της κάθε στιγμής και αφ\' ετέρου από το ποιον έχουμε απέναντί μας είναι λογικό επόμενο να υπάρχουν παρεξηγήσεις, αναθεωρήσεις, επανατοποθετήσεις κοκ. με άλλα λόγια και οι ανακρίβειες είναι μέρος του παιχνιδιού που λέγεται ανθρώπινη επικοινωνία. λέμε ότι εννοούμε ή εννοούμε ότι λέμε λοιπόν;
υγ:\"μη σκέφτεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. και εκείνοι το ίδιο κάνουν!\"
01-10-2008, 21:30 #3
το να μεταφερουμε αυτο που νοιωθουμε με λογια η με γραμματα δεν ειναι παντα ευκολο ουτε στεφεται με επιτυχια.ισα ισα ειναι πολυ δυσκολο.ειναι σαν να περιγραφεις μια εικονα (που ισουται με χιλιες λεξεις).συμπερασμα:
ας αφηνουμε και κατι να πεφτει,δεν ειναι αναγκη να τα περνουμε ολα τις μετρητοις κατι που το κανουν λιγοι και ας δεχομαστε πως ενα αλλο μυαλο σκεφτεται διαφορετικα απο το δικο μας και εκφραζεται διαφορετικα.
01-10-2008, 22:36 #4
To ίδιο άγχος ή μάλλον σκέψη έχω κι εγώ όταν γράφω στο φόρουμ. Σκέφτομαι μήπως δώσω καμία λανθασμένη \"συμβουλή\" (γι αυτό και σχεδόν ποτέ δεν δίνω συμβουλές) ή παρεξηγηθούν αυτά που γράφω ή πειράξω κάποιον αθελά μου γι\' αυτό και έβαλα στην υπογραφή μου \"δεν είμαι ειδικός...\".
Βέβαια δεν ξέρω γιατί νιώθω οτι οι άλλοι θα πάρουν μετρητοίς αυτά που γράφω χωρίς να τα φιλτράρουν και να τα κρίνουν πρώτα αφού εγώ δεν παίρνω μετρητοίς αυτά που μου λένε αλλά έτσι το νιώθω...
αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως τα παίρνω μετρητοίς τελικά γι\' αυτό νιώθω έτσι? δεν ξέρω...
01-10-2008, 22:40 #5
greenpeyote paycheck χεχεχε
01-10-2008, 22:45 #6
τι ναι αυτο?? δεν το κατάλαβα :)
aaaaaaa με το μετρητοις ε??? :))
μπλοκάρει ο σκληρός δίσκος που και που... :P
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια