τον εβαλα ignore list - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    xaka10
    Guest
    Quote Originally Posted by ΜΙΜΙ View Post
    Εν μέρει, η απορια μου ακομα παραμενει, δεν πείστηκα για να ειμαι ειλικρινης. Όπως γραφει και η Κασσανδρα πιο πανω ειναι πολλες οι περιπτωσεις που η χρηση πυροδότησε ψύχωση. Εχω και ζωντανο παραδειγμα στο συγγενικο μου κύκλο οπως εγραψα και πιο πανω, Σε ευχαριστω ομως παρα πολυ κι ευχομαι να πανε ολα καλα
    κοιταξε Μιμι για να στο δωσω να καταλαβεις πιο απλα.Ολοι εχουμε στον εγκεφαλο μια ουσια που λεγεται ντοπαμινη σκεψου το σαν δοχειο που εχει ντοπαμινη οταν τρωμε οταν κανουμε ερωτα αυτη η ουσια αυξανεται στα επιπεδα με σα στο δοχειο.Αυτη η ουσια ειναι της ευχαριστησης και της ανταμοιβης.ελλειψη της ουσιας αυτης ισοδυναμει με παρκινσον και ακαθησια.κοιτα τωρα τι συμβαινει με τα ναρκωτικα το αλκοολ το καπνισμα ολα αυτα αυξανουν τν ντοπαμινη στον εγκεφαλο γι αυτο θεωρουνται εθιστικα.αλλα τα ναρκωτικα αυξανουν πολυ την ντοπαμινη και οταν η ντοπαμινη αυξηθει αρκετα δηλαδη ξεχειλισει απο το δοχειο που την περιεχει(υποθετικα λεω το δοχειο για να το καταλαβεις) τοτε εμφανιζονται παραληρηματκες ιδεες και ψευδαισυησεις και οσο πιο πανω η ντοπαμινη τοσο πιο πολλα ψυχωτικα συμπτωματα συμβαινουν.Οι ανθρωποι με επιρρεπεια στην ψυχωση δηλαδη προδιαθεση στη σχιζοφρενεια υπαρχει ενα ποσοστο μικρο μεχρι 8% που εχει προδιαθεση για σχιζοφρενεια αλλα εμφανιζει λιγοτερο απο 1% ή 21.000.000 σχιζοφρενεις παγκοσμιως συμφωνα με τον ΠΟΥ.λοιπον οι ανθρωποι με προδιαθεση εχουν ελλαττωματικα δοχεια ντοπαμινης και οταν αυξανεται πολυ η ντοπαμινη δεν ριχνουν τα επιπεδα αμεσως κατω και παραμενουν πιο πολυ ωρα αυξημενα απο τους ανθρωπουπου δεν εχουν προδιαθεση και την χωνευουν πιο γρηγορα και ευκολα.

xaka10
    Guest
    αυτο εχει σαν αποτελεσμα σε ανθρωπους με ελλατωματικα δοχεις ντοπαμινης το χρονιο στρες και τα ναρκωτικα να τους κανουν να εκδηλωνουν ψυχωση.απλα απο το 8% που εχει την προδιαθεση αλλος εχει σε μικροτερο βαθμο τηνροπη και παθαινει πιο δυσκολα και αλλος σε μεγαλο βαθμο και παθαινει πιο ευκολα.Αλλα σου τονιζω δεν παθαινουν ολοι ψυχωση απο την κανναβη οι περισσοτεροι δεν θα παθουν ποτε.και ο συγγενης σου που επαθε ψυχωση απο κανναβη αν δεν ειχε αλλο μελος με ψυχωση και ειναι ο μοναδικος στην οικογενεια μπορει να ειχε μικρη ροπη για ψυχωση και η κανναβη του την εκδηλωσε.να ξερεις οτι αυτοι που εχουν χαμηλη προδιαθεση για σχιζοφρενεια τη γλιτωνουν σχεδον παντοτε και τους εμφανιζεται στην περιπτωση που εχουν κακοποιηθει πολυ ασχημα π.χ.συνεχεις βιασμοι ή χρηση ναρκωτικων.αυτα κανει τα ατομα να τα εκδηλωνουν που υπο αλλες συνθηκες δεν θα τα εκδηλωναν.και επισης να αναφερω τα τρια θυματα απαγωγης και αλλεπαλληλων βιασμων χωρις να δουν ποτε στα 10 χρονια σκλαβιας ηλιο που τους αλυσοδενε ο απαγωγες και βιαστης castro το ονομα του ηταν ariel νομιζω παρολο που περασαν τα χειροτερα πανδεινα δεν εμφανισαν ποτε σχιζοφρενεια και τωρα που ειναι ελευθερες αυτο δειχνει κληρονομικοτητα για να εμφανισει καποιος ψυχωση.αυτο το περιστατικο εγινε πριν 2 με τρια χρονια στην αμερικη.και ξερω απο φιλους που κανουν ακομα κανναβη10 χρονια και πλεον και δεν εχουν κανενα ψυχωτικο στοιχειο και δουλευουν μια χαρα.οποτε για να εμφανισει καποιος ψυχωση ειναι αποτελεσμα κληρονομικοτητας σε συνδυασμο με ναρκωτικα ή αγχος ή κακοποιηση.και ολα τα ναρκωτικα πλην νομιζω της ηρωινης πυροδοτουν ψυχωση σε ευπαθη ατομα.η ηρωινη σε σκοτωνει σωματικα.

Makaris οντως δεν ειχαμε κληρονομικοτητα αλλά το παιδι εμφάνισε ψύχωση και τωρα μετα απο 25 και βαλε χρονια φαρμακευτικης αγωγης είναι σαν να έπαιρνε χρόνια ναρκωτικά γιατι και τα χημικα δεν έχουν ναρκωτικές ουσίες? Είναι πια 47 χρονων ! Εχουν και παραέχουν και ίσως πιο βλαβερές!

xaka10
    Guest
    Quote Originally Posted by ΜΙΜΙ View Post
    Makaris οντως δεν ειχαμε κληρονομικοτητα αλλά το παιδι εμφάνισε ψύχωση και τωρα μετα απο 25 και βαλε χρονια φαρμακευτικης αγωγης είναι σαν να έπαιρνε χρόνια ναρκωτικά γιατι και τα χημικα δεν έχουν ναρκωτικές ουσίες? Είναι πια 47 χρονων ! Εχουν και παραέχουν και ίσως πιο βλαβερές!
    Ποια χημικα εννοεις οτι εχουν ναρκωτικα?και εν πασει περιπτωσει δεν μπορεις να εισαι σιγουρη για την κληρονομικοτητα το οτι δεν ειχε αλλος συγγενης δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειχε προδιαθεση ο συγγενης σου μπορει να την ειχε σε μικρο βαθμο και λογω των ουσιων να εμφανισε την παθηση εδω παθαινουν τοσοι ψυχωση εστω και προσωρινη απο συνθετικα ναρκωτικα αλλα οταν σταματησει τη ληψη των συνθετικων διεγερτικων ναρκωτικων και παρει για λιγο διαστημα αντιψυχωτικα μπορει να σταματησει τα φαρμακα και να μην παθει ποτε ξανα ψυχωση εφοσον δε ξαναπαρει ναρκωτικα.απο κει φαινεται η προδιαθεση για τη σχιζοφρενεια η χρονια ψυχωση οφειλεται σε δυσλειτουργια στις ουσιες του εγκεφαλου και ειναι απορρεια κληρονομικοτητας.Και εγω δεν εχω κανενα συγγενη με ψυχωση ειτε προκειται για ξαδελφια παππουδες γονεις και τα σχετικα αν ειχαν κατι ειχαν μεχρι καταθλιψη αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειχα την προδιαθεση γι αυτο και εμφανισα την παθηση και στις 7 γενιες που πανε τα γονιδια δεν μπορεις να ξερεις ποιος ειχε σχιζοφρενεια.Και επιπλεον σου υπενθυμιζω θυματα traffiking που εχουν στην κυριολεξια απαχθει μα απατηλους τροπους απο τα σπιτια τους και εξωθουνται στην πορνεια παρα τη θεληση τους και με ξυλοδαρμους πολλες φορες γιατι δεν εμφανιζουν ολες σχιζοφρενεια περα απο ενα μικρο ποσοστο, σου απανταω γιατι δεν εχουν προδιαθεση ομως εμφανιζουν αλλες ψυχικες παθησεις που δεν παιζει κυριαρχο ρολο η κληρονομικοτητα οπως μετατραυματικο στρες και καταθλιψη

Εννοω τα αντιψυχωσικά . Εσένα σε έχουν βοηθήσει? Οταν τα παιρνεις εφορου ζωης νομιζω δημιουργουν θεματα. Αν τα παίρνεις για ένα άλφα χρονικό διάστημα οκ δεν ειναι βλαβερά . Ναι σίγουρα συμφωνω με τη κληρονομικότητα. Πρεπει να ψαξεις στο πολύ μακρινό παρελθόν αλλά δεν είχαμε εμεις . Ή μπορει να είχαμε και να μην μας το επικοινώνησαν σωστά. Άλλες εποχες κλπ

xaka10
    Guest
    Με εχουν βοηθησει σχετικα αλλα εχω πισωγυρισματα οταν αγχωνομαι παρολο που δεν κανω καμια καταχρηση ουσιας πλεον ουτε καν καφε και αυτο εγινε απο πεισμα εβλεπα ποσο κακος ειναι ο κοσμος και κοιταει το συμφερον του και αν σε δει οτι υστερεις καπου θα σε εκμεταλλευτει και αποφασισα να τα κοψω ολα και δεν παιρνω τιποτα απο παρανομες και νομιμες ναρκωτικες ουσιες και σε λιγο καιρο θα περιορσω και το φαι.σιγα μην δωσω την ικανοποιηση στον εχθρο μου με το να καταστρεφω την υγεια μου και την ψυχικη μου κατασταση.Τα ψυχοφαρμακα δεν θα τα κοψω ποτε γιατι ειδα χωρις αυτα πως υποτροπιασω μια φορα που τα ειχα κοψει στο παρελθον κατεβηκα στην Αθηνα με ενα μεγαλο σταυρο και φωναζα μετανοειτε θα ερθει η συντελεια του κοσμου και μπηκα παλι σε κλινικη.Σιγουρα τα αντιψυχωτικα εχουν παρενεργειες οπως αυξηση βαρους μειωση λιμπιντο σακχαρο χοληστερινη αλλα χωρις αυτα δεν θα ειχα καθολου ποιοτητα ζωης και μπορει η στο δρομο να κατεληγα η να ειχα ακινητοποιηθει στο κρεβατι μου χωρις να εχω επαφη με τον κοσμο σαν να εχω πεσει σε κωμα διχως να ανταποκρινομα σε εξωτερικα ερεθισματα και δεν θα ημουν ικανος ουτε εδω να γραψω ποσο μαλλον να πω το ονομα μου.και αυτο το εχω παθει να ειμαι σε κρεβατι μερες χωρις να σηκωνομαι και χωρις να εχω αντιληψη απο το περιβαλλον μου.γι αυτο σου λεω χωρις αυτα δεν θα μπορουσα να λειτουργησω καθολου οποτε προτιμησα να ζησω 10-15 χρονια λιγοτερα ζωης απο τους μη σχιζοφρενεις και να εχω καλη ποιοτητα ζωης παρα να ζησω πολλα χρονια και να περιφερομαι στους δρομους αστεγος και παραμιλωντας και σε καποια φαση ουτε δυναμενος να μπορω να φαω.οποτε προτιμω τα αντιψυχωτικα για να ειμαι σε ενα επιπεδο καλο οσο μπορω και κοβωντας κανναβη τσιγαρο αλκοολ και καφε που δεν μου ειναι και απαραιτητα και με φερναν σε υπερενταση και χειροτερευση της σωματικης και ψυχικης μου υγειας χωρις να καλυτερευω στις ψυχικες ασθενειες

Super Moderator
    Κλειδώνω το θέμα.
    Παρακαλώ ανοίξτε ξεχωριστό θέμα για τη συζήτηση που έχετε ξεκινήσει εδώ.

Page 3 of 3 FirstFirst 123