Το λούνα-παρκ του ανθρώπου που λέγεται ζωή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Το λούνα-παρκ του ανθρώπου που λέγεται ζωή

Έχετε παρατηρήσει πως είναι δομημένες οι κοινωνίες και ότι μεγάλο μέρος της ζωής μας έχει να κάνει με την τροφοδότηση της διασκέδασης με οποιονδήποτε τρόπο;;
    Οπτικά-γευστικά-αισθητικά-νοητικά-ακουστικά ο κόσμος μας είναι στην ουσία ένα λούνα-παρκ. Κάποιες φορές μοιάζει με παιδική χαρά και άλλες με τρενάκι του τρόμου.

Καθημερινά τροφοδοτούμε την ευχαρίστηση μας. Παρατηρήσατε πόσο δύσκολο είναι να κάνετε κάτι που δεν βρίσκετε διασκεδαστικό;;
    Πόλεις με όμορφα λαμπιόνια, κλαμπ, ναρκωτικά, σχέσεις που την στιγμή που τελειώνει η διασκέδαση αρχίζει η ημερομηνία λήξης, φιλίες που αν δεν γίνεις κλόουν περιθωριοποιείσαι πολλές φορές γιατί απλά είσαι βαρετός, μουσική, σειρές, βιβλία, φιλόσοφοι που γαργαλάνε με την διαλεκτική τους ικανότητα το μυαλό μας, σεξ κτλ

Κάποιοι έχουν πει ότι η συμπεριφορά μας για το αν είμαστε καλοί στον συνάνθρωπο έχει να κάνει με κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση δηλαδή ευχαρίστηση. Έτσι κάποιοι δίνουν ένα φιλοδώρημα ή μια αγκαλιά όχι από ανιδιοτελή αγάπη αλλά για να τροφοδοτήσουν την ευχαρίστηση τους, άλλοι σκοτώνουν και βασανίζουν για τον ίδιο λόγο.

Αυτά είναι μερικές τοποθετήσεις για σκέψη ίσως.
    Δεν διαφέρω από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η διασκέδαση μου είναι κυρίως το φαγητό, το ποτό, ο κινηματογράφος, τα ροκ μπαρ, τα κλαμπ, τα βιβλία με όμορφες περιγραφές κ.α

Θα ήθελα να ακούσω τι σας διασκεδάζει και αν θέλετε να προσθέσετε κάτι πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω.
    Μήπως η διασκέδαση είναι κ η πηγή της δυστυχίας μας;; Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ολοι πουλαμε κατι εσυ ασ πουμε πουλασ την εξυπναδα σου εγω πουλαω μαγκια αυτοσ που θα αγορασει η το ενα η το αλλο πρεπει να τα απολαυσει για να ξανααγορασει αλλιωσ μαπα το καρπουζι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Δεν νομίζω πως η διασκέδαση είναι η πηγή της δυστυχίας μας εκτός και αν όπως ανέφερες σαν παράδειγμα διασκεδάζουμε κάνοντας κακό σε άλλα πλάσματα, ανθρώπινα ή μη... Αυτό αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας...

Κατά τα άλλα κι εγώ πάνω κάτω με τους συνηθισμένους τρόπους διασκεδάζω αλλά εδώ και καιρό μου λείπουν τα ταξίδια που είναι ένας αγαπημένος μου τρόπος ψυχαγωγίας αλλά πλέον λόγω δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν μπορώ να κάνω...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Με την τελευταία σου φράση elis δείχνεις πως χειραγωγούν τους ανθρώπους με βάση την απόλαυση. Ίσως αν λύναμε αυτό το ζήτημα να ήμασταν ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Δεν υπαρχει ελευθερια ουτε επιλογη ολα ειναι χειραγωγουμενα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Δεν νομίζω πως η διασκέδαση είναι η πηγή της δυστυχίας μας εκτός και αν όπως ανέφερες σαν παράδειγμα διασκεδάζουμε κάνοντας κακό σε άλλα πλάσματα, ανθρώπινα ή μη... Αυτό αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας...

Κατά τα άλλα κι εγώ πάνω κάτω με τους συνηθισμένους τρόπους διασκεδάζω αλλά εδώ και καιρό μου λείπουν τα ταξίδια που είναι ένας αγαπημένος μου τρόπος ψυχαγωγίας αλλά πλέον λόγω δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν μπορώ να κάνω...
    Δεν ξέρω αν είναι η πηγή της δυστυχίας μας!!Αλλά διερωτώμαι γιατί γνωρίζω ταυτόχρονα πόσο ανικανοποίητοι είμαστε. Αν το κίνητρο μας είναι η επίτευξη της διασκέδασης αναρωτιέμαι αν η δυστυχία μας είναι όταν δεν καταφέρνουμε να την καλύψουμε ή όταν συνηθίζουμε σε κάποια ποσοστά διασκέδασης και αναζητάμε διαφορετικές συγκινήσεις δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Είναι κάτι σαν ναρκωτικό η φάση.

Senior Member
    δεν νομιζω οτι προσπαθουμε να ικανοποιησουμε την ευχαριστηση μας αλλα τα συναισθηματα μας.
    αυτα ειναι και η μονη δυναμη που μας καθοδηγει

Senior Member
    τι έρχεται πρώτα όταν κάνεις σεξ ή ένα τσιγάρο ή όταν βάζει γκολ η αγαπημένη σου ομάδα;;
    Η ευχαρίστηση-συναίσθημα χαράς πχ ή συναίσθημα χαράς-ευχαρίστηση;;

Senior Member
    Νομίζω προηγείται η ευχαρίστηση και μετά έρχεται το συναίσθημα συγκίνησης,χαράς ή κάτι δυσκολοχώνευτο.

Senior Member
    Το Fear Of Missing Out είναι η κινητήριος δύναμη των σύγχρονων κοινωνιών.
    Το να μην μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις...Μην χάσουμε την κάθε φορά ''νέα απόλαυση''...Αλλά ποιά απόλαυση?
    Αυτή που προσλαμβάνεται απ΄το γενικό σύνολο ως επιθυμητή απόλαυση...
    Αυτό το μοντέλο φυσικά είναι καταδικασμένο στην αποτυχία,αλλά δεν σημαίνει και πως θα σταματήσει να αναπαράγεται.
    Εχουμε γίνει όλοι commodities,αγαθά και υπηρεσίες προς παροχή και πώληση,πασχίζοντας να λάβουμε την υψηλότερη τιμή.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Fear Of Missing Out

commodities

τι κινεζικα ειναι αυτα;;

Senior Member
    Τα στερεοτυπα ειναι το προβλημα

Η savatage αισθανεται elis στην τοποθεσια e-psychology.gr
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Επανηλθα με επεξηγηση.

"Είναι η ανεξαρτησία και η ελευθερία ταυτόσημες με την απομόνωση και το φόβο; Ή μήπως υπάρχει μια κατάσταση θετικής ελευθερίας, στην οποία το άτομο υπάρχει σαν ανεξάρτητο εγώ, χωρίς όμως να είναι απομονωμένο, αλλά ενωμένο με τον κόσμο, με τους άλλους ανθρώπους, με τη φύση;Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος χωρίς να είναι μόνος, να έχει κριτική σκέψη, χωρίς να τον πλημμυρίζουν αμφιβολίες, ανεξάρτητος και εν τούτοις να αποτελεί συστατικό μέρος της ανθρωπότητας. Την ελευθερία αυτή ο άνθρωπος μπορεί να την αποκτήσει με την ολοκλήρωση του εγώ του, με το να είναι ο εαυτός του… Με άλλα λόγια, η θετική ελευθερία συνίσταται στην αυθόρμητη δραστηριότητα του συνόλου, της ολοκληρωμένης προσωπικότητας… Αυθόρμητη δραστηριότητα δεν σημαίνει υποχρεωτική δραστηριότητα…
    Δεν είναι η δραστηριότητα ενός αυτόματου, που σημαίνει την δίχως κριτικό πνεύμα υιοθέτηση των κανόνων και προτύπων που υποβάλλονται από τον εξωτερικό κόσμο.”

Εριχ Φρομ

ΥΣ Θα ταιριαζε ανετα και στο νημα για τους εξωγηινους
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Δεν ξέρω αν είναι η πηγή της δυστυχίας μας!!Αλλά διερωτώμαι γιατί γνωρίζω ταυτόχρονα πόσο ανικανοποίητοι είμαστε. Αν το κίνητρο μας είναι η επίτευξη της διασκέδασης αναρωτιέμαι αν η δυστυχία μας είναι όταν δεν καταφέρνουμε να την καλύψουμε ή όταν συνηθίζουμε σε κάποια ποσοστά διασκέδασης και αναζητάμε διαφορετικές συγκινήσεις δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Είναι κάτι σαν ναρκωτικό η φάση.
    Μμμ, ναι, σ' αυτό μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο... Το λέω γιατί τυχαίνει φορές που είμαι αρκετά άσχημα ψυχολογικά ν' αναζητώ συγκεκριμένη διασκέδαση (με ανακουφίζει το να ψωνίσω κάτι) αλλά αν για τον α΄ή β΄λόγο δεν μπορώ νιώθω χειρότερα κι ότι δεν έχω διέξοδο...

Ωραίο τίτλο έδωσες στο θέμα σου...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...