Results 1 to 15 of 23
Thread: Γάμος και πρόβλημα
-
07-04-2018, 16:30 #1
Πρόβλημα
Έπειτα από 8 χρόνια σχέσης αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Λόγω θεμάτων με τους γονείς μου δεν συμφωνούσα στο να γίνει κλασικός γάμος δηλαδή εκκλησία + εκδήλωση. Όμως όπως μου είπαν και άλλοι στο γάμο δε μπορεί να γίνει ότι θέλει ο ένας μόνο. Προσωπικά ήθελα άπλα να κάναμε τυπικό πολιτικό γάμο και μελλοντικά γαμοβάφτιση ώστε να είναι πιο ομαλά τα πράγματα εάν είναι και χωρίς να μπούμε σε έξοδα.
Όμως δεν συμφωνούσε η άλλη πλευρά και θελαν κλασικό γάμο
Τώρα όμως οι γονείς μου με απειλούν να με αποκληρώσουν και ο πατέρας μου ότι θα αυτοκτονήσει και φυσικά ότι δε πρόκειται να έρθουν στο γάμο. Οι λόγοι είναι διάφοροι πιστεύω. Ένας ήταν το ότι είχα αφήσει στη μέση τη πτυχιακή αλλά έχω φτάσει πλέον προς τέλος της. Έκανα το λάθος και είχα διαλέξει πολύ δύσκολο θέμα.Last edited by alk; 10-04-2018 at 12:52.
- 07-04-2018, 16:43 #2
Να μην είσαι φοβητσιαρης... Κάνε το γάμο σου.. εφόσον με τους δικούς της τα πάτε καλά.. Και πίστεψε με θα κάνουν φασαρία Αλλά στο τέλος θα έρθουν.. Και αν δεν έρθουν θα το μετανιώσουν αργότερα.. Μην χαλάσεις το γάμο σου για τα καπριτσια τους..
07-04-2018, 17:07 #3
Βασικα να κανεις αυτο που θες εσυ. Ουτε αυτο για το οποιο σε πρηζει η κοπελα σου ουτε αυτο για το οποιο σε πρηζουν οι δικοι σου...τωρα νταξει αμα η κοπελα θελει σωνει και καλα νυφικο και τα συναφη τζερτζελα τωρα μπορει και να θελεις να λαβεις υποψη την επιθυμια της.
Αλλα οι γονεις σου πολυ περιεργοι μου ακουγονται, γαμος ξεγαμος ξεκοψε τα πολλα και θεσε ορια...μην αφηνεις να σε εκβιαζουν. Ολοκληρος αντρας εισαι. Αρρωστη φαση μου ακουγεται.
Τι θα πει σε κατηγορουν που εφυγες απο το σπιτι και οτι αδιαφορεις; Το πιο σωστο και υγιες πραγμα εκανες, και εισαι και απο τους λιγους ελληνες που το κανουν, στην ηλικια σου κι ολας, αστα να πανε. Δλδ πως την ειδαν, τι θα πει αδιαφορεις; Γκομενα σου ειναι οι γονεις σου; "Δεν νοιαζεσαι για μεναααα, δε μου δινεις σημασιαααα"; Τι ακριβως θα επρεπε να σε απασχολει οσον τους αφορα; Να τους κανεις ολοκληρος αντρας τη νταντα; Αντι να χαιρονται που πας να ζησεις τη ζωη σου, να κανεις την οικογενεια σου, να φτιαξεις κατι δικο σου, σου κοβουν τα φτερα. Με απειλες για αυτοκτονιες και αποκληρωσεις. Γαμος ξεγαμος μου φαινεται αρρωστη η σταση τους, και παω στοιχημα οτι θες εξαιτιας τους αντιμετωπισες και οσα ψυχολογικα θεματα η θεματα αγχους αντιμετωπισες...τρεξε μακρια, σε πνιγουν.
07-04-2018, 20:53 #4
Δυστηχως καπιοι γονείς είναι έτσι δεν αφήνουν τα παιδιά τους σε χλωρό κλαρί..
Συμφωνώ απόλυτα με τη Νάταλι...κάνε αυτό που σου λέει η καρδούλα σου και μην ακούς τους γονείς σου εάν δεν θέλεις..
Εάν τους ακούσεις τώρα...μια ζωή έτσι θα σε έχουν..θα είσαι το ρομποτακι τους και όχι το παιδί τους...
08-04-2018, 00:38 #5
Δεν θα σου πω τι να κάνεις, αλλά τι θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση. Όσο σκληρό, άσχημο ή δεν ξέρω τι και να ακούγεται εγώ θα έφευγα από το σπίτι και δεν θα τους ξαναμιλουσα κιόλας. Η ζωή σου είναι και εσύ θα επιλέξεις τι στο διάολο θα κάνεις με αυτή. Κανένας γονιος και γενικότερα κανένας άλλος δεν έχει λόγο να επηρεάσει ή καθορίσει την ευτυχία σου. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί και γραψτους όλους, οποίοι και αν είναι.
08-04-2018, 01:15 #6
Προφανως τους γονεις σου τους πνιγουν τα χρεη και σε βλεπουν σαν κεφαλαιο..Να δουλευεις να τους δινεις τα λεφτα να ξεχρεωσουν....
Κι εγω φυσικα συμφωνω να φυγεις και να προχωρησεις στη ζωη σου αλλα πες τους οτι θα τους βοηθας οικονομικα οσο μπορεις στο μελλον(αν και δε το αξιζουν κατα τη γνωμη μου ετσι πουστικα που το πανε)
10-04-2018, 00:24 #7
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πιστεύω πως είμαι σε κατάσταση πανικού αλλά δε το καταλαβαίνω. Απλώς δε μπορώ να συγκεντρωθώ και δε ξέρω πόσο καθαρά μπορώ να σκεφτώ. Δε ξέρω πια είναι η σωστή λύση. Δε πιστεύω σε λύσεις ακραίες εκτός αν φτάσει σε απροχώρητο. Παρόλα αυτά καταλαβαίνω πως μερικές φορές αυτή είναι η λύση.
Γενικά είμαι χαμηλών τόνων, σπάνια έχω εκρήξεις ίσως 3-4 φορές σε όλη μου τη ζωή αλλά πλέον πιστεύω δεν έχουν νόημα τα ξεσπάσματα/ σπασίματα / καταστροφές. Σήμερα ο πατέρας μου έπινε ουίσκια και η μάνα μου είπε ότι αν πεθάνει να μην έρθω στη κηδεία της καθώς και ο πατέρας μου ότι α φέρει δικαστικό επιμελητή στο γάμο να με αποκληρώσει.
Προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός θα προσπαθήσω να παραθέσω τα γεγονότα. Πιστεύω όπως πάντα σε διαφωνίες όλοι έχουν κάποια points. Τo πρόβλημα θεωρώ είναι πως για λόγους κόμπλεξ ή για δικές τους αρχές και εμμονές, στερεότυπα χάνουν την ουσία - ισως για αυτο πάντα είχαν φασαρίες/τσακωμούς παρεξηγούνταν με όλους
Το λάθος μου θεωρώ είναι πως δε το είπα στο πατέρα μου αμέσως, αλλά άκουσα τη μάνα μου. Θα είχαμε κάτι μήνες ακόμα παραπάνω περιθώριο και θα βλέπαμε τι θα γινόταν. Απλα είχε κώλυμα για λόγους αξιοπρέπειας, τιμής και παράδοσης οτι έπρεπε να εχω πάρει πτυχιο το οποιο απλα εχω μονο πτυχιακή που έχω τελειώσει σχεδον. Οικονομικά όμως είμαι ανεξάρτητος και λίγους ξέρω να εχουν εισόδημα σαν το δικό μου, τουλάχιστον από το κύκλο μου. Μου είπε ομως οτι καλά έκανα και δε του το ειπα νωρίτερα γιατι ήξερα πως θα αντιδράσει.
Δε ξέρω πως το κατάλαβες αλλά μάλλον ισχύει. Δε μου το ζήτησαν άμεσα. Από τη μια μου λέει ο πατέρας μου ότι έχει λεφτά κτλ και από την άλλη μου λέγαν σήμερα ότι δεν έδωσα λεφτά στη μάνα μου για θεραπεία (που δε μου ζήτησε)κτλ. Εγώ τους είπα οτι αν θελαν οτιδήποτε μπορούσαν να μου το ζητήσουν και ότι δε μπορώ να μαντεύω τι θέλουν ούτε έχω αρνηθεί. Και δεν μπορώ αλήθεια να μαντεύω γιατί έχω πολλά προσωπικά προβλήματα πέρα απο κατάθλιψη/αγχος που αντιμετωπίζω καθως και λογω αγχους δυσκολεύομαι πολύ στην επικοινωνία. Παλαιότερα είχα τόσο άγχος που μου κοβόταν η ανάσα αν μίλαγα σε κάποιον και τον κοίταγα στα μάτια. Οπότε όταν δουλεύω όλη μέρα και έχω και δουλειές σπίτι μου/επισκευές/καθάρισμα και άλλα προβλήματα δε μπορώ να κάθομαι να μαντεύω ούτε να με κατηγορούν.
Το πρόβλημα που έχουν είναι οτι θελαν από τα πεθερικά να τους έπαιρναν τηλέφωνο γενικά και να μιλάγανε για να κανόνιζαν για το γάμο από πολύ καιρό πριν ώστε να είχαν γνωριστεί καλύτερα. Πιστεύουν ότι δε καταλαβαίνω πως δουλεύει η κοινωνία. Πιστευουν πως πρεπει να κανουν κινηση οι γονεις της νυφης πρωτα.Το θεωρούν προσβολή και γυφτιά το να μην εμπλακούν δηλαδή οι γονείς και να συζητάνε για εμάς. Και γενικά μου λέει ότι αν θέλω βοήθεια για να ξεκόψω θα μου δώσει. Και μου λέει να μη θυσιάσω τη ζωή μου για "γύφτους".
Γενικά έβρισε πολύ όλους και θεωρούν ότι με ανάγκασαν να κάνω γάμο. Μου λένε να μη θυσιάσω τα πάντα για μια μαλάκια ημερομηνία. Δε ξέρω τα έθιμα αλλά γενικά είναι πολύ χαλαρά τα πεθερικά μου σε τέτοια θέματα και γενικά δεν έχω θέμα κανένα. Απλά εμένα οι γονείς είναι των τύπων. Δηλαδή και όταν τους είχαμε κάνει τραπέζι κατέκριναν οτι δε τους σερβιρανε σωστά, οτι δεν είχαμε σωστά τα πιάτα και σπάτουλες κτλ και το λεει συνεχεία μετά από μήνες! Απλα πιστεύουν οτι δε τους υπολογισαμε και οτι το καναν υπογεια οι γονεις της. Γενικά είχε φωνές και βρισιές και γράφω μόνο τα πιο σημαντικά. Γενικά θελαν προσοχή δηλαδή να την επερνε τηλεφωνο η κοπελα μου γενικα κτλ.
Τωρα εγω δε ξερω τι να κάνω. Σκεφτομαι να συναντηθούν γιατι καταλαβα πως ισως κατι τετοιο επιδιώκουν οι γονεις μου να νιώσουν πως εχουν αξια εστω. Πιστευω πως ισως ετσι βρεθεί μια λύση / καποια υποχωρηση.
Αλλιως δε ξερω δε μου αρέσει να κανω γαμο μονος μου και να ξερω τι θα συμβαίνει και οτι μπορει να γινει και φασαρία, απο την άλλη αν δε γινει πιθανότατα θα πρεπει να ξεκινησω απο το 0 και να αφήσω 8 χρονια σχεση μιας και θα την εκθεσω και δε νομιζω να το δεχεται. Δηλαδη γενικα ειναι χαλια ολα.
10-04-2018, 00:31 #8
Φίλε μου με δύο λόγια θα σου πω. Φύγε μακριά από αυτήν την αρρωστημενη κατάσταση προτού σε τρελανουν και σένα.. Φύγε να σωθείς.
10-04-2018, 00:37 #9
10-04-2018, 01:57 #10
Γειά σου alk! Η γνώμη μου είναι να προχωρήσεις σύμφωνα με αυτό που έχετε κανονίσει με την κοπέλα σου. Αυτά που κάνουν οι γονείς σου είναι απαράδεκτα πράγματα και μην τους αφήνεις να σε ισοπεδώνουν γιατί θα σου δημιουργούν προβλήματα και μετά το γάμο, στη σχέση σου με την γυναίκα σου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Τί θα πει: δεν τους σερβίρανε σωστά, με τα σωστά πιάτα και τις σωστές σπάτουλες;;;
Ποιοί νομίζουν οτι είναι και πού νομίζουν οτι βρίσκονται; Στο Μπάκιγχαμ με βασιλικά πρωτόκολα για το σερβίρισμα; Θα πρέπει να ντρέπονται για τα καψώνια που κάνουν σ εσένα, το παιδί τους. Συγνώμη που είναι και γονείς σου, αλλά είναι πολύ ανώριμα άτομα. Νάζια και πείσματα και καπρίτσια και καμώματα, λες κι είναι πεντάχρονα...
Αντί να χαρούν που το παιδί τους θα κάνει οικογένεια κάθονται και μιζεριάζουν με τις λεπτομέρειες, σε εκβιάζουν συναισθηματικά και πρακτικά, σε φορτώνουν τύψεις και ενοχές, σε κάνουν να αισθάνεσαι χάλια τις πιο όμορφες στιγμές σου.
Κοίταξε να τους μαζέψεις και να τους κόψεις τον αέρα τώρα αμέσως! Απλά ανακοίνωσέ τους: "Θα κάνουμε αυτό κι αυτό..." και τέλος! Μην κάθεσαι να τους ακούς. Πες τους " ο γάμος θα γίνει τότε...άμα θέλετε ελάτε, αν δεν θέλετε μην έρθετε". Θα δεις οτι θα έρθουν και δεν θα ανοίξει ρουθούνι...Μην φοβάσαι καθόλου και μην δίνεις σημασία στους εκβιασμούς τύπου:"θα σε αποκληρώσω, θα αυτοκτονήσω.." Αυτά είναι μπούρδες, τίποτα δεν θα κάνουν, στο εγγυώμαι! Βάλτους τις φωνές εν ανάγκη, βάλτους στη θέση τους, πες τους πως θα ρίξεις μαύρη πέτρα κσι δεν θα σε ξαναδούν.
Έτσι μιζέριαζε και η μάνα μου όταν ήταν να παντρευτώ. Όλο παράπονα για τους συμπέθερους, το φέρσιμό τους (επειδή ήταν λίγο χωριάτες), το σαβουάρ βιβρ... κλπ, κλπ, κλπ...Κατάφερε να με αγχώσει στο έπακρο και να μου μαυρίσει την προετοιμασία και την ημέρα του γάμου.
Μετά, κάθε φορά που πήγαινα στο πατρικό μου να την δω, όλο μου έκανε παράπονα για τον άντρα μου, κάτι βλακείες χωρίς νόημα, όπως αυτά που σου λένε οι γονείς σου. Ώσπου μια μέρα της λέω: "άκου μαμά, αν είναι κάθε φορά που έρχομαι εδώ να μου λες για τον άντρα μου και τα πεθερικά μου εγώ δεν θα ξανάρθω." Σε πληροφορώ αγαπητέ μου alk, από τότε δεν μου ξανάπε τίποτα, μα τίποτα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τον άντρα μου με τον καιρό τον συμπάθησε τόσο πολύ που έφτασε να λέει: "μόνο ο γαμπρός μου με καταλαβαίνει!". Κι όταν έφυγε η μητέρα μου από τη ζωή ο άντρας μου την έκλαψε περισσότερο από μένα.
Θέλω να πω οτι στο χέρι σου είναι να τους βάλεις όρια και πρέπει οπωσδήποτε να τους βάλεις όρια! Και μάλιστα με σκληρό τρόπο και αμετάκλητο. Και να δεις μετά πώς θα στρώσουν τα πράγματα και θα σε σέβονται, γιατί βασικά δεν σε σέβονται, σου ποδοπατούν τη ζωή και δεν το καταλαβαίνουν. Αυτή είναι η συμβουλή μου, μέσα από την δική μου εμπειρία.
10-04-2018, 02:08 #11
10-04-2018, 03:28 #12
Ειχες γραψει παραπανω οτι κυνηγανε τον πατερα σου οι εισπακτικες.
Ακου επειδη απο συγγενεις και γνωστους εχω δει πολλα προβληματα προ γαμου...σχεδον παντα το προβλημα ειναι τα λεφτα.Α ειναι φτωχη αφου σου ειχα πλουσια με προξενια γιατι δε την παιρνεις...α γιατι εμεις να πληρωσουμε τα εξοδα γαμου...κα ιχιλια δυο...
Εχει να κανει καθαρα με το οτι οι γονεις σου σκεφτονται ''σε παιρνουν απο κοντα μας,δε θα εχουμε ανθρωπο να μας βοηθαει οικονομικα θα μας παρουν το σπιτι απο τα χρεη,βρηκε αλλη οικογενεια,θα τον εκμεταλλευονται οι αλλοι'' κτλ Γι αυτο εχει αγχωθει τοσο ο πατερας σου να μη γινει ο γαμος.Ειναι αλλο να πεις στον γιος σου ''γιε μου δε συμφωνω,πας να κανεις μαλακια'' κα ιαλλο να λες βαριες κουβεμντες θα σε αποκληρωσω,δε θα ρθω στο γαμο κτλ.Οσο ξεροκεφαλος και να ειναι ο πατερα σου εχει λογο που αντιδραει τοσο εντονα οποτε υποθετω ειναι τα λεφτα.''Εδω καταστρεφομαστε'' θα λεει στη μανα σου ''κι αυτος παει για γαμο,χεστηκε για μας.''.Γι αυτο σου ειπα να κανεις μια τελευταια συζητηση,να τους πεις ''εγω θα προχωρησω στη ζωη μου αλλα να ξερετε ειμαι εδω για σας,θα σας βοηθαω,δε θ αλλαξει τιποτα''....και αστους μετα.
10-04-2018, 12:46 #13
------------------
Last edited by alk; 12-04-2018 at 23:58.
10-04-2018, 12:50 #14
10-04-2018, 12:55 #15
Στα τρωνε μεγαλε ο πατερασ σου δεν κανει ετσι χωρισ λογο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))