Γονείς και πίεση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Γονείς και πίεση

Είμαι 23 χρονών τελειώνω τις σπουδές μου και μένω με τους γονείς μου. Οι άνθρωποι γενικά είναι καλά δε με ενοχλούν σε κάτι ίσα ίσα που με τις σπουδές και ότι σχετικό βοηθάω ήταν εκεί να στηρίξουν χωρίς να ξέρουν και πολλά . Αυτό που με απασχολεί όμως και με κάνει να στεναχωριεμαι είναι οι παραξενιές τους με τα αγόρια . Εννοείται πως δε θα έφερνα κάθε αγόρι στο σπίτι ούτε ότι τους μιλάω για κάθε αγόρι που γνωρίζω . Από την άλλη όμως ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η κάθε σχέση και σαν άνθρωπος και εγώ έχω ανάγκες και μια σχέση για να προχωρήσει θέλει χώρο . Δε δέχονται ούτε καν για παρέα να φέρω κάποιον στο σπίτι δηλαδή για καφέ ή για ταινία χωρίς να γίνει κάτι παραπέρα και αυτό είναι σπαστικό γιατί και ο άλλος αν επίσης μένει με τους γονείς του που είναι το πλέον σύνηθες όλο αυτό φθείρει τη σχέση

Senior Member
    Quote Originally Posted by angeleo View Post
    Είμαι 23 χρονών τελειώνω τις σπουδές μου και μένω με τους γονείς μου. Οι άνθρωποι γενικά είναι καλά δε με ενοχλούν σε κάτι ίσα ίσα που με τις σπουδές και ότι σχετικό βοηθάω ήταν εκεί να στηρίξουν χωρίς να ξέρουν και πολλά . Αυτό που με απασχολεί όμως και με κάνει να στεναχωριεμαι είναι οι παραξενιές τους με τα αγόρια . Εννοείται πως δε θα έφερνα κάθε αγόρι στο σπίτι ούτε ότι τους μιλάω για κάθε αγόρι που γνωρίζω . Από την άλλη όμως ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η κάθε σχέση και σαν άνθρωπος και εγώ έχω ανάγκες και μια σχέση για να προχωρήσει θέλει χώρο . Δε δέχονται ούτε καν για παρέα να φέρω κάποιον στο σπίτι δηλαδή για καφέ ή για ταινία χωρίς να γίνει κάτι παραπέρα και αυτό είναι σπαστικό γιατί και ο άλλος αν επίσης μένει με τους γονείς του που είναι το πλέον σύνηθες όλο αυτό φθείρει τη σχέση
    Να υποθέσω είσαι κοπέλα... κοίτα.. και εγώ έχω το ίδιο θέμα Γιατί ο πατέρας μου είναι πολύ αυστηρός με αυτά.. θεωρεί πως οι κοπέλες πρέπει να πηγαίνουν μόνο με αυτόν που θα παντρευτούν.. Όπως καταλαβαίνουμε το 2018 αυτό είναι αδύνατον..
    Βέβαια για να ειμαι ειλικρινής Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να βάζεις αγόρια μέσα στο σπίτι σου.. για λόγους ηθικής.. είναι η εικόνα... μια κοπέλα.. να φέρνει σπίτι της αγόρια και να κάνει σεξ.. Όχι ότι δεν επιτρέπεται Αλλά ας πούμε εμένα με χαλάει.. και δεν έχω βάλει ποτέ κανέναν σπίτι μου.. Επίσης δεν έχω συζητήσει ποτέ τα ερωτικά μου με τους γονείς μου.. Ο πατέρας μου έχει άγνοια σε σημείο που νομίζει ότι δεν είχα σχέση ποτέ..
    Νομίζω ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τους γονείς σου.. απλώς έχουν βάλει ένα όριο στο οποίο μπορείς να κάνεις ότι θες αρκεί να έχεις σεβασμό για το σπίτι σου.. δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας.. δεν μπορείς να κάνεις όπου θες.. σπίτι του αγοριού.. αμάξι.. ξενοδοχείο.. κάπου έξω.. επιλογές υπάρχουν πολλές και έχουν και πολύ ενδιαφέρον για όσες μας αρέσουν τα παιχνίδια..
    Πάντως δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις σπίτι σου εφόσον δεν αρέσει στους δικους σου και τους φέρνει σε άβολη θέση..

Senior Member
    Ναι αλλά δεν λέει αυτό η κοπέλα. Λέει πως δεν της επιτρέπουν να φέρει ούτε καν έναν απλό φίλο στο σπίτι για να δουν μια ταινία!
    Προφανώς μιλάει για το ξεκίνημα μιας γνωριμίας που θέλουν να κάνουν πράγματα μαζί, να γνωριστούν και να δουν αν θα εξελιχθεί σε σχέση τελικά ή όχι. ΚΙ εκεί της βάζουν εμπόδια γιατί δεν της αφήνουν χώρο.

Όπως θα ξέρεις ήδη θεματοθετρια, οι γονείς σου είναι αυτοί που είναι και δεν θα αλλάξουν. Επίσης εφόσον τυπικά είσαι φιλοξενούμενη στο σπίτι τους έχουν δικαίωμα να βάζουν τους δικούς τους κανόνες όσο παράξενοι, αναχρονιστικοί κι αν σου φαίνονται. Η μόνη λύση είναι να πας σε δικό σου χώρο. Τι σου λέω τώρα θα μου πεις, λες και περίμενες εμένα για να τοκάνεις....αλλά όσο είσαι μαζί τους θα έχεις αυτά τα προβλήματα οπότε ή βρίσκεις μια οποιαδήποτε δουλειά ώστε να μπορείς να έχεις έναν δικό σου χώρο (δεν χρειάζεται να είναι κάτι σπουδαίο, τα ενοίκια πια είναι πολύ φτηνά, μπορείς να βρεις ένα πολύ μικρό και να το έχεις μόνο για να πηγαίνεις όποτε θες με παρέα ή μόνη σου) ή θα συμβιβαστείς με τις παραξενιές τους και θα προσπαθήσεις να βρεις άλλες λύσεις όπως ξενοδοχεία κτλ όταν έχεις κάποιον σύντροφο.

Senior Member
    συμφωνω με ελισαβετ.
    επιπλεον, εφοσον δεν θελεις και τπτ προσωπικες στιγμες μαζι του στο σπιτι, απλα δραστηριοτητες κοινες, ολα αυτα που ζητας, γινονται σε καταλληλους χωρους.
    πατε για ταινια σε ενα σινεμα. πατε για καφε, σε ενα καφε και για ποτο σε ενα μπαρ.
    αν θελετε αλλα πραγματα, η νοικιαστε μαζι μια φθηνη γκαρσονιερα, η δανιστειτε το σπιτι καποιου φιλου σας, η πληρωστε ξενοδοχειο.
    αν εχει αυτοκινητο η οδηγει το αυτοκινητο του μπαμπα, πατε βολτες με το αυτοκινητο.