Results 1 to 15 of 27
-
13-04-2018, 10:26 #1
Η μαχη εναντια στις ιδεοληψιες και τις εμμονες..
Ως ατομο πασχω απο ocd.Παθαινω εμμονες με προσωπα πχ ατομα που ερωτευομαι και θεωρουνται απαγορευμενοι ερωτες(πχ με καθηγητη 40χρονο) .Εχω φοβους ασθενειων ειδικα ψυχιατρικης φυσεως , ειμαι τελειομανης σε κατασυροφικο βαθμο και δε μπορω να φερω εις περας εργασιες , κατα καιρους ειμαι μικροφοβικη και ολα αυτα μεγεθυνονται σε περιοδους αγχους.Αυτο που με ταλαιπρει περισσοτερο ειναι οι εμμονες με προσωπα.πχ επειδη δινω πανελληνιες και εχω πολλες ωρες με ενα φιλολογο και εχω αναπτυξει στενη σχεση οταν διαβαζω μαθηματα του τον σκεφτομαι συνεχεια νομιζοντας οτι τον εχω ερωτευτει αλλα ειναι μια εμμονη ουσιαστικα.πως τα αντιμετωπιζω ολα αυτα?Θεραπευονται ποτε εντελως οι ιδεοληψιες? Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου παλευω μεαυτες και εχω αυξησεις και υφεσεις κατα διαστηματα.αλλα ποτε δε φευγουν.κανουν κυκλο
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
- 13-04-2018, 10:47 #2
Θα σου πω τη δικη μου ιστορια ψυχωση σε δυο τρια χρονια ψυχοθεραπεια μου εφυγαν ολα δυο πραγματα κανετε λαθοσ ολοι νομιζετε οτι τα ξερετε ολα ενω στην ουσια δεν ξερετε τιποτα κ δευτερον δεν ειστε ανοιχτοι σε αλλαγεσ αυτα τα δυο θελει να εχεισ και σε ενα χρονο θα τα ξεχασεισ ολα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-04-2018, 20:33 #3
[QUOTE=iwannaaa]Να σας πω ρε σεις γιατι παθαινω κολλημα με ατομο που δε μπορω να εχω( απαγορευμενα) και κανω ενοχικες σκεψεις? Πχ νομιζω μερικες φορες οτι θελω τον καθηγητη και φοβαμαι οτι θα του "επιτεθω" ερωτικα , κατι σα ψυχαναγκασμος ? Μηπως εχει σχεση με το οτι νομιζω οτι θα χασω τον ελεγχο του εαυτου μ και θα ξεφτυλιστω πχ οπως οταν νομιζουν καποιοι με ιδεοληψιες οτι θελουν να βλαψουν καποιον?Παρακαλω απαντηστε στα σοβαρα αν γνωριζετε γτ παιδευομαι και δε ξεχωριζω την αληθεια απο την ιδεοληψια
22-04-2018, 21:36 #4
Το ιδιο παθαινω κι εγω με τισ φιλεσ τησ κορησ μου τισ λατρευω ολεσ ειναι κοριτσαρεσ αλλα τισ ειπα οτι εχω σχιζο κ στο αφεντικο τουσ γυναικα δεν εχω ισωσ γι αυτο τισ λατρευω
14-06-2018, 16:38 #5
καλη μου Ιωαννα σε βλεπω και υποφερεις ματαια.....διοτι ειναι απλα σκεψεις αυτο που εχεις και τιποτε αλλο.......ειναι μια ψευδαισθηση.......αν τις δεις ετσι θα αλλαξεις τροπο σκεψεις και δεν θα ερχονται τοσο συχνα.......
οσα φαρμακα και να παρεις τιποτε δεν θα κανεις αν δεν βιωσεις μεσα σου οτι ολες οι σκεψεις που κανεις ειναι μια ψευδαισθηση του νου.......οταν σου ερχονται εσυ προσπαθησε να καταλαβεις οτι ερχονται για να σε χαλασουν ομως εσυ δεν θα το επιστρεψεις να συμβει αυτο......
ολες μα ολες οι σκεψεις σου ειναι ιδεοληψιες.......τι ειναι οι ιδεοληψιες??? ενα ψεμα........απο που προηλθαν? προφανως απο καποιο τραυματικο γεγονος στη ζωη σου που μπορει και να μην το θυμασαι αλλα το υποσυνειδητο το θυμαται πολυ καλα........
για την αυτοθεραπεια μου αν θελεις να ακολουθησεις το ιδιο εκανα τα εξης
- κατανοησα οτι αυτες οι σκεψεις ειναι ενα παραλογο ψεμα.......ακομη και η συγχρονη κβαντικη φυσικη εχει αποδειξει οτι ολες οι σκεψεις ειναι αυθαιρετες και οχι πραγματικες.........διοτι για το ιδιο γεγονος μπορει να υπαρξουν χιλιαδες διαφορετικες ερμηνειες......αλλος να αγχωθει, αλλος να στεναχωρηθει, φοβηθει και αλλος να το προσπερασει αγνοωντας το.........η σκεψεις λοιπον αυτες ειναι απλα μια απατηηηηη
- φροντιζω να εστιαζομαι στο κεντρο μου στην εσωτερικη μου ηρεμια, αυτος ειναι ο αληθινος μου εαυτος και οχι ο κατωτερος εαυτος μου που επειδη μεγαλωσε με τραυματικες εμπειριες προσπαθει να με βγαλει απο το σωστο δρομο και το νοημα της ζωης......ο αληθινος εαυτος σου ειναι ο Εαυτος σου χωρις αυτες τις σκεψης αγχους , ενοχης, φοβου..........ολαυτα ειναι πλανη.......ειναι του κατωτερου εαυτου......
- εχω παρει αποφαση με απολυτη σιγουρια οτι θα πετυχω αγνοωντας τις σκεψεις αποτυχιας και επαναλαμβανω καθημερινα οτι ακομη και να πεσω εγω θα θεραπευτω........
- προσευχομαι συνεχως για το προβλημα μου οποτε αυτο ξαναρχεται......εγω πιστευω πολυ στον Ιησου Χριστο για σωτηρα μου και τους αγιους προστατες μου οι οποιοι εχουν κανει αμετρητα θαυματα αν πιστευεις.......σου στελνω και καποια αρθρα για να βρεις και εσυ τον αληθινο σου εαυτο
14-06-2018, 16:45 #6
μάχεσαι με εναν αορατο εχθρο Ιωαννα μου, με ενα φαντασμα......μολις το κατανοησα αυτο πληρως αυτοματως θεραπευτηκα......αλλα αυτο δεν ηρθε απο τη μια μερα στην αλλη......αλλα σιγα σιγα πέφτοντας και ξανασηκώνοντας και υπενθυμιζοντας συνεχως στον εαυτο μου οτι δεν ειμαι εγω αυτες οι σκεψεις αλλα του νου μου......ο νους μου δεν ειναι ο αληθινος μου εαυτος......διαβασε για αρχη τα παρακατω αρθρα
http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
http://www.osho.com/el/read/osho/osh...opics/thoughts
http://www.osho.com/el/read/osho/osh...pping-thoughts
http://www.osho.com/el/read/osho/osh...cs/no-thinking
14-06-2018, 18:38 #7
Πεσ ιωαννα την αποψαρα σου γτ ο παππουσ που εχει περασει δυσκολιεσ εκτιμαει το καλημερα που του λενε τα κοριτσια και θελει να ειναι καλα
15-06-2018, 00:04 #8
απο τη μια ο καθηγητης και απο την αλλη ο καθηγητης μυστηριο δυο οι καθηγητες αλλα ενας ο στοχος
15-06-2018, 06:23 #9
Πανεμορφα αρθρα με μεγαλες δοσεις αληθειας.αλλα αυτο που λενε πολυ δυσκολο να το πετυχεις.μας τρωει η καθημερινοτητα.σευχαριστω
15-06-2018, 06:24 #10
Καλημερα elis
15-06-2018, 09:32 #11
Ιωαννα μου ειμαι στρατιωτησ δεν μπορει να με καταλαβει κανεισ οσα χρονια κ να μιλαμε
15-06-2018, 10:13 #12
Επισησ αγαπη μου ο μπαμπασ ηθελε να ειναι με τουσ δυνατουσ οχι με τουσ κακουσ γι αυτο εγινε στρατιωτησ πιστευαμε αλλα πραγματα με τα παιδια απο την αλανα γι αυτο μου κανανε πολεμο
15-06-2018, 10:18 #13
Εσυ θα μασ πεισ ποιοσ ειχε δικιο η κακια η η δυναμη
15-06-2018, 10:19 #14
Και τα δυο χρειαζονται εγω λεω το καταλαβανε μαλλον
15-06-2018, 10:23 #15
Σκεψου το πολυ καλα κ βρεσ τι σου χρειαζεται εγω εζησα με τη δυναμη αυτοι με την κακια ποιοσ εζησε καλυτερα εσυ θα μασ πεισ θα περιμενω