Ποσοι ψυχαναγκασμοι??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Ποσοι ψυχαναγκασμοι??

Ηξερα οτι ειχα κοινωνικη φοβια και ειχα παει γιαυτο σε ψυχολογο...μια μερα εκατσα να μετρησω τους ψυχαναγκασμους μου επαθε σοκ...κοινωνικη φοβια ειχα απο τα 14 αλλα ψυχαναγκασμους απο ποτε που ειχε πεθανει η μητερα μου (στα 8 μου)...η αληθεια ειναι πτι και με την κοινωνικη φοβια ειχα παθει εμμονη και θεωρουσα μονο αυτη σοβαρη ψυχολογικη διαταραχη αλλα τελικα η ιψδ νομιζω ηταν αυτη που με εχει κουρασει περισσοτερο..γραφω μερικους απο τους ψυχαναγκασμους μου..

-την τελευταια ημερα που ειδα την μητερα μου αυτο που ειχε μεινει χαραγμενο στο μυαλο ηταν πως ηθελε στη κουζινα να πατα μονο στο ασπρο σημειο του μαρμαρου...αυτο το σημειο του μαρμαρου μου ειχε μεινει τοσο χαραγμενο και δεν καταλαβαινα και τι ητανε

στο δημοτικο

- διαφορες εικονες με μελη του ανθρωπινου σωματος να κοβονται κλπ

-επαιρνα τηλεφωνο το 131 (για πληροφοριες) αλλα και το 141 (για την ωρα) χωρις λογο..τωρα εμαθα απο την ψυχολογο οτι ηταν ψυχαναγκασμος

-επλενα συνεχεια τα δοντια μου και ενας φιλος της γιαγιας μου με ειχε ρωτησει αν εκανα λευκανση

-θυμαμαι να πηγαινω μπροστα απο το ψυγειο με καρεκλα και να αλλαζω θεση στα τροφιμα για αρκετη ωρα...μαλιστα το ψυγειο εβγαζε κατι ηχους και μου εξηγουσε ο μπαμπας μου οτι επρεπε καποια στιγμη να το κλεισω

-στα τετραδια και στα βιβλια εκανα συνεχεια κατι περιεργα σχεδια χωρις νοημα

-στο δρομο ηθελα να μην παταω στις γραμμες

-ειχα τρομερη εμμονη αλλοτε με το χαρι ποττερ και αλλοτε με τη γιουροβιζιον...η αδερφη μου με εβλεπε να ασχολουμε με αυτα τοση ωρα και τρομαζε

-καθομουν και μαθαινα απεξω τα πραγραμματα της τβ

-επλενε τα πιατα πολλες φορες ..και τα ρουχα μου σε λεκανες..επσιης μου αρεσει να διπλωνω συνεχεια τα ρουχα μου

-μια φορα που ο μπαμπας μου πηγε να αλλαξει πορτοφολι αρχισα να κλαιω και να φωναζω

μετα το δημοτικο

-επαθα εμμονη με το να βλεπω αγωνες
    -δεν μπορουσα να πεταω τις αθλητικες εφημεριδες
    -δεν μπορουσα να σημειωνω σε βιβλια
    -ηθελα να βαζω τα ρουχα με συγκεκριμενη σειρα
    -ηθελα συγκεκριμενα κουταλια και πιρουνια σε καθε φαγητο
    -ηθελα να βαζω αντικειμενα πχ καπακια μεσα στο στομα μου
    -επαιρνα μαχαιρια και τα ακουμπουσα απαλα στο δερμα μου..μια φορα το εκανα με νυχοκοπτη και κοπηκα
    -εβαζα το χερι στο πλαστικο της πριζας
    -ηθελα η τηλεοραση να ειναι σε συγκεκριμενη ενταση
    -δεν ηθελα να μπαινω στο ασανσερ και απεφευγα συγκεκριμενα μεσα μεταφορας αναλογα με τα κεφια
    -το βραδυ εκλεινα τη τηλεοραση, τη πορτα κλπ με συγκεκριμενη σειρα
    -ετριβα τη γλωσσα στα δοντια και δαγκωνα τα χειλη με συγκεκριμενο ρυθμο
    -επαναλαμβανα ολη την ωρα πολλες φρασεις κλπ απο μεσα μου
    -δεν μπορουσα να πεταω τα εισητηρια απο τα μεσα
    -ηθελα να σημειωνω στο κινητο καθε ποτε βγαινει ο μπαμπας απο το σπιτι και καθε ατακα που ακουω
    -δεν ηθελα να καθομαι μπροστα στα αμαξι
    -δεν ηθελα να πινω νερο μοροστα στη γιαγια μου
    -ηθελα να ακουμπω αντικειμενα χωρις λογο
    -ενιωθα ασχημα οταν αλλαζαν τη θεση στα επιπλα στο σπιτι
    -ηθελα το βραδυ ο μπαμπας μου να λεει καληνυχτα και οχι καληνυχτα σου ή κατι αλλο
    -οταν ανακαλυψα οτι ειμαι γκει ηθελα να λεω συβεχεια στον μπαμπα για τους γκει ενω του εκρυβα οτι ειμαι γκει του μιλουσα συνεχεια για αυτο..οπως και με την γιαγια μου
    -δεν μπορουσα να πεταω κουτια
    -πιστευα οτι αν ελεγα σε καποιον οτι ειμαι γκει ή οτι εχω κοινωνικη φοβια θα εβρισκα τον ελεγχο
    -ηθελα παντα την μπαλκονοπορτα κλειστη και την πορτα του δωματιου μου μισοκλειστη
    -ηθελα να πηγαινω συγκεκριμενες ωρες στη σχολη
    -ελεγχα το ματι της κουζινας, το ξυπνητηρι αμετρητες φορες
    -ενιωθα χαλια οταν εβλεπα μαυρη γατα
    -εγραφα αναλυτικα ολες τις θερμιδες που καταναλωνα
    -εμμονες με διαφορα ατομα, μαθηματα
    -εμμονη με αρρωστιες, με το να γλυστρισω στο μπανιο ,με το να μην με πατησουν αυτοκινητα,να μην αυτοκτονησω -αυτες ειναι πιο προσφατες

Εχω και πολλα ακομα...η αληθεια ειναι οτι πηγαινω απο το ενα στο αλλο...η ψυχολογος το μονο που μου ειπε ειναι οτι ειναι στοχοι χωρις επαθλο οι εμμονες αλλα σχετικα με την ιψδ μου ειπε γιατι να βαζουμε ταμπελες και μου ειπε οτι αλλοι δυσκολευονται πολλοι απο τους ψυχαναγκασμους..τωρα εφυγα απο τη ψυχολογο και σε λιγο καιρο ισως βρω νεο ψυχολογο

Κάπως έτσι είμαστε όλοι οι συμπασχοντες... Με ψυχαναγκασμους βλακώδεις που δεν έχουν κανένα νόημα αλλά τους έχουμε δώσει υπόσταση. Εγώ το χειμώνα ήμουν κάπως σε ύφεση και δεν υπέφερα πολύ αλλά τον τελευταίο καιρό είναι σε έξαρση και δεν νιώθω καλά. Συν κάποια προβλήματα υγείας που έχω πλέον, η κατάσταση είναι δύσκολη για μένα. Εγώ δεν είχα ποτέ τόσους διαφορετικούς ψυχαναγκασμους όπως εσύ αλλά λίγους και βαρβατους

Και μένα με δέρνουν οι ψυχαναγκασμοί!
    Ελέγχω ξυπνητήρια και εξώπορτες αμέτρητες φορές!
    Σιχαίνομαι τα πάντα!
    Έχω τικ στο σώμα!
    Φοβάμαι ότι θα κάνω κακό σε κάποιον!
    Φοβάμαι όλες τις αρρώστιες σε υπερθετικό βαθμό!
    και πολλά άλλα...