Results 1 to 15 of 30
Thread: Κοινωνικο πειραμα
-
29-04-2018, 02:18 #1
Κοινωνικο πειραμα
Λοιπον διαβαζοντας καποιες αποριες ατομων απο εδω μεσα αλλα και απο δικο μ ενδιαφερον θα ηθελα να μου πειτε ποιοι απο εσας εδω ειστε ικανοποιημενοι απο τη ζωη σας ( χωρις να ειναι τελεια) αναφεροντας το οικογενειακο σας υποβαθρο( συναισθηματικη υποστηριξη απο γονεις σε υγιες η μη περιβαλλον μεχρι την ενηλικιωση σας ) και την οικονομικη σας κατασταση κατατασσομενη σε αθλια,βιωσιμη ικανοποιητικη , ευπορη και πλουσια.Σκοπος ειναι να δουμε αν πραγματι υπαρχουν ευκαιριες για ολους αρκει να τις κυνηγησουν ή ανισοτητα .Προσοχη! Δε βγαζουμε συμπερασματα ουτε σχολιαζουμε την ερευνα Προκειται για απλη καταγραφη οσων θελουν να συμμετασχουν.
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
- 29-04-2018, 04:19 #2
Σαν οικονομική κατάσταση οριακά είμαι στο βιώσιμη. Δεν έχω τίποτα στην κυριότητα μου πέραν των ρούχων μου, κάποιων προσωπικών ειδών και ενός ποδηλάτου και μένω με γονείς στα 28, μην έχοντας τη δυνατότητα να μείνω κάπου μόνος ή να πάρω αυτοκίνητο καθότι οι προσωπικές καταθέσεις μου είναι μικρές. Μάλιστα δεν βλέπω σύντομα να καταφέρνω να ανέβω κάποιο σκαλοπάτι ακόμη για πιο πάνω επίπεδο.
Στο θέμα οικογένεια ναι Οκ είχα στήριξη και έχω, αλλά ποτέ δεν είχα τα ελάχιστα από αυτά που πραγματικά ήθελα και ζητούσα από αυτούς. Τίποτα όμως. Ούτε σε υλικά αγαθά, ούτε σε συναισθηματικο κομμάτι, ούτε στο κομμάτι προσωπικές επιλογές. Σε πάρα πολλά θα παρεβαιναν να κάνω ότι αυτοί ήθελαν. Από όταν άρχισα να το αλλάζω μην ακούγοντας τους, έχουμε χάσει κάθε επαφή, μένοντας στο ίδιο σπίτι και συζητώντας ελάχιστα. Παρόλα αυτά ούτε με έδιωξαν από το σπίτι πάρα την ηλικία μου, ούτε μου αρνήθηκαν να μου πληρώσουν φροντιστήρια πχ πριν σπουδασω και καμιά στιγμή δεν με ανάγκασαν στις σπουδές πχ να πληρώσω τα έξοδα μου. Οπως και τώρα όπου με δικιά μου πρωτοβουλία ότι έξοδα αφορούν εμένα τα αναλαμβάνω και προσπαθώ στα πλαίσια που μπορώ να τσονταρω και στο σπίτι. Αν και ξέρω ότι δεν θα μου το ζητούσαν ποτέ.
29-04-2018, 04:39 #3
Δηλωνω ευχαριστημενος ........ δεν εχω ουτε τους καλυτετρους γονεις , ουτε καιτους χειροτερους ομως .......απο ζωη , προ κτθλψεως , ολα καλα .....
29-04-2018, 10:24 #4
Πολυ απλοικο αναλογα εμφανιση πτυχια ικανοτητεσ μπορεισ να κανεισ τα παντα τα εκανα εγω αλλα ειναι μεχρι τα τριαντα πεντε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-04-2018, 13:12 #5
To ότι υπάρχει ανισότητα είναι δεδομένο.
Δεν ζούμε σε έναν κόσμο ίσων ευκαιριών.
Κάποιοι έχουν λύσει το θέμα της επιβίωσης και της ασφάλειας κάποιοι άλλοι προσπαθούν απλά να επιβιώσουν κ να βγάλουν την επόμενη μέρα.
Ο καθένας έχει διαφορετική πορεία να διανύσει ανάλογα με τις ευκαιρίες και τα εμπόδια που του παρουσιάζονται.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε την ιστορία μας αρκεί μια ματιά εκεί έξω.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
29-04-2018, 14:38 #6
29-04-2018, 17:05 #7
Νταξι μη το λες..πολλοι προσποιουνταο οτι ειναι ευτυχισμενοι και μετα πεφτουν στα ναρκωτικα.δεν φαινεται πως ειναι καποιος αν δεν τον ξερεις καλα.η μπορει να εχει χρηματα και να κανει τον ωραιο να πηγαινει στα μπαρακια , να κανει φιγουρα και πριν κοιμηθει να σκεφτεται να αυτοκτονησει.αλλη περιπτωση καποιος να κλαιει ολη μερα τη μοιρα του ενω να τα εχει ολα...δεν μιλαμε πλεον για κοινωνια με προσωπα αλλα προσωπεια .
29-04-2018, 18:33 #8
Οπως είπες προσποιούνται. Δεν σημαίνει ότι έχουν λυμένα τα προβλήματα τους.
Τώρα αν το πας ταξικά και θεωρείς ότι όποιος έχει λεφτά έχει λυμένα κ τα προβλήματα της ζωής αυταπατάσαι. Η οτι αν κάποιος είναι εμφανίσιμος. Αυτά είναι επιφανειακά και φθαρτά. Την μια τα έχεις κ την άλλη τα χάνεις.
Εγώ δεν καταλαβαίνω σε τι έχει να κάνει με τις ίσες ευκαιρίες. Το πως χειρίζεται ο καθένας την ζωή του είναι άλλη υπόθεση. Υπάρχουν άτομα που από τον πάτο ανέβηκαν ψηλά και άλλοι από τα ύψη έπεσαν.
Η επιτυχία πάντως δεν έχει να κάνει με την ευτυχία. Αυτό είναι που μπερδεύουμε συνήθως.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
29-04-2018, 19:03 #9
Ιωαννα ασε τα φορουμ κοριτσι και πανε να στρωθεις στο διαβασμα να πουμε!!!!!!!!!!!!!!!! Ξερω για αυτο λεω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29-04-2018, 19:43 #10
Δε δεχομαι κηρυγματα .ο, τι ειναι να κανω το κανω .χρειαζομαι και λιγο συζητηση .ασε μας.και μην το ξαναναφερεις γτ αγχωνομαι.understood?
29-04-2018, 20:37 #11
ειχες εμενα και συζητουσες πολυ καλα για οτι σε ενδιαφερε!!!!
εμενα γιατι με πεταξες σαν σκουπιδι αφου χρειαζεσαι κουβεντα μας λες?
τι παραπανω ηθελες απο μια κουβεντα για να ξεχνιεσαι απο το διαβασμα ε?
Δεν ειναι κυρηγμα, ειναι κουβεντες εμπαθειας!!!
Αν αγχωνεσαι, σου συστησα τοσους τροπους για να χαλαρωνεις αλλα δεν με ακους!!
29-04-2018, 21:27 #12
Ετσι μασ εκμεταλευεστε κ μετα μασ πετατε σαν στημενεσ λεμονοκουπεσ καρχιεσ
29-04-2018, 21:30 #13
πες τα Χρυσοστομε, γιατι τα λεω μονος και δεν ακουγομαι!! Σαν σκουπιδι μου φερθηκε........
29-04-2018, 21:34 #14
Δεν ειναι ετσι και το ξερεις.δεν μπορουσες να με βοηθησες.οτι ηταν το εκανες.οταν κατι δεν τραβαει αλλο το καταλαβαινουμε.αλλωστε για την καταθλιψη μιλουσαμε.κι εδω ετσι συζηταμε.κανουμε ντιμπειτ να ακουγονται διαφορες φωνες.τελως παντων .ας μην τσακωθουμε.ειχα ξεκαθαρισει απο την αρχη τη θεση μ
29-04-2018, 21:47 #15
Συμφωνα με τη γυναικεια ψυχολογια δεν μπορει ενα ατομο να σε βγαλει απο αδιεξοδο θελει δυο τρεισ καλουσ να μαθει απο αυτουσ εκμεταλευση κ παρε δωσε δηλαδη ετσι ειναι ολεσ οι σχεσεισ