Κρίσεις πανικού... The come back
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Κρίσεις πανικού... The come back

Καλησπέρα στην παρέα καλες γιορτές με υγεια (και ψυχική γιατι την χρειαζόμαστε)

Πριν 5 χρονια πάνω οου μετακόμισα στο εξωτερικό ειχα κρίσεις πανικού πολυ πολυ εντονες και με κατάλοιπο μια συνεχής ζάλη... Αρχικά πήγα να το οαλεψω μονος μου αλλα δυστυχώς χωρις μεγαλη επιτυχια και επισκέφτηκα εναν γιατρο, ο οποιος μου χορηγσε εσιταλοπραμη. Μετα απο αγωγή 1.5-2 χρονων ο τα σταμάτησα εικουν παρα πολυ καλα για δυο χρονια μέχρι πριν δυο μήνες πιτ ξανάρχισε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες σχεδον καθημερινά Μίλησα μ τ γιατρο μ ειπε να παρω χαναξ για δυο εβδομάδες και μετα αν δεν περασει να ξαναρχίσουμε αγωγή λε εσιταλοπραμη.

Εχω τις εξης ερωτήσεις π θα ηθελα να συζητήσω κ μαζι σας.
    1. Οι κρίσεις πανικού κ οι αγχωδες διαταραχές δε θεραπεύονται ποτε οριστικά? Σε τακτά χρονικά διαστήματα θ πρέπει να λαμβάνω φάρμακα?
    2. Θα έπρεπε να δοκιμάσω αλλο φάρμακο η επειδή πέτυχε (έστω κ για δυο χρονια να μεινω στο ιδιο)
    3. Αλκοολ. Ειμαι σοσιαλ ντρινκερ. Ξερω οτι αν ειναι να πιω δε παίρνω χανσξ εκεινη τη μερα. Ο γιατρός μ ειπε οτι με εσιταλοπραμη δεν υπάρχει προβλημα κ μοιρω να πιω ισχύει? Αν εχω πιει ποσες ωρες μετα ειναι ασφαλές να παρω χαναξ για να μ βοηθήσεις κε το χανγκόβερ?
    Ευχαριστώ

Junior Member
    Απο τη προσωπικη μου εμπειρια , τα φαρμακα απλα καταπολεμουν το συμπτωμα. Κατα τη γνωμη μου πηγαινε σε καλο ψυχοθεραπευτη και θα λυθει το θεμα. Φυσικα και θεραπευονται απλα θελει χρονο και θεληση. Αν θες γρηγορες λυσεις τοτε παρε φαρμακα αλλα δε νομιζω να σου λυσουν το προβλημα. Χρειαζεται ειδικος να ψαξετε να βρειτε απο που προερχεται το αγχος σου και να το λυσεται μια κ καλη

Junior Member
    Εμένα ο ψυχίατρος που μου χορήγησε την φαρμακευτική αγωγή μου είπε ότι πιθανόν να χρειάζεται κατά καιρούς να παίρνω τη φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν υποκαθιστούν θεραπεία. Η θεραπεία πρέπει να γίνει με συνεδρίες σε ψυχολόγο (τις οποίες και πρόκειται να ξεκινήσω). Αντιλήφθηκα ότι "Πάσχω" από αγχώδη διαταραχή τα τελευταία 11 χρόνια και αυτά τα "on"-"off" τα έχω κάνει επανειλημμένα. Η μόνη λύση λοιπόν που κατέληξα είναι η ψυχοθεραπεία....έστω για να διευρυνθούν τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των αγωγών.
    Μη σε αγχώνει όμως ακόμα και λήψη αντικαταθλίπτικών φαρμάκων.....φαντάσου τη διαδικασία σαν να κάνεις ανά διαστήματα αγωγή για ίωση ή θηροειδή

xaka10
    Guest
    Quote Originally Posted by Chrcihat View Post
    Καλησπέρα στην παρέα καλες γιορτές με υγεια (και ψυχική γιατι την χρειαζόμαστε)

Πριν 5 χρονια πάνω οου μετακόμισα στο εξωτερικό ειχα κρίσεις πανικού πολυ πολυ εντονες και με κατάλοιπο μια συνεχής ζάλη... Αρχικά πήγα να το οαλεψω μονος μου αλλα δυστυχώς χωρις μεγαλη επιτυχια και επισκέφτηκα εναν γιατρο, ο οποιος μου χορηγσε εσιταλοπραμη. Μετα απο αγωγή 1.5-2 χρονων ο τα σταμάτησα εικουν παρα πολυ καλα για δυο χρονια μέχρι πριν δυο μήνες πιτ ξανάρχισε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες σχεδον καθημερινά Μίλησα μ τ γιατρο μ ειπε να παρω χαναξ για δυο εβδομάδες και μετα αν δεν περασει να ξαναρχίσουμε αγωγή λε εσιταλοπραμη.

Εχω τις εξης ερωτήσεις π θα ηθελα να συζητήσω κ μαζι σας.
    1. Οι κρίσεις πανικού κ οι αγχωδες διαταραχές δε θεραπεύονται ποτε οριστικά? Σε τακτά χρονικά διαστήματα θ πρέπει να λαμβάνω φάρμακα?
    2. Θα έπρεπε να δοκιμάσω αλλο φάρμακο η επειδή πέτυχε (έστω κ για δυο χρονια να μεινω στο ιδιο)
    3. Αλκοολ. Ειμαι σοσιαλ ντρινκερ. Ξερω οτι αν ειναι να πιω δε παίρνω χανσξ εκεινη τη μερα. Ο γιατρός μ ειπε οτι με εσιταλοπραμη δεν υπάρχει προβλημα κ μοιρω να πιω ισχύει? Αν εχω πιει ποσες ωρες μετα ειναι ασφαλές να παρω χαναξ για να μ βοηθήσεις κε το χανγκόβερ?
    Ευχαριστώ
    ενα τριτο των κρισεων πανικου θεραπευται οριστικα και μερικοι εχουν μονο μια κριση πανικου στη ζωη τους.για να καταπολεμησεις την κριση πανικου οριστικα πρεπει να ανακαλυψεις την αιτια που την πυροδοτει και να μαθεις τροπους να το ελεγχεις σε περιπτωση που ειναι ετοιμη να ξαναρθει αν και μεταξυ μας εγω που επαθα μια φορα κριση πανικου στο παρελθον κρατησε αρκετη ωρα και για 2 μηνες ειχα πολυ ανησυχια και αυξησα τη δοση φαρμακων για να το αντιμετωπισω δηλαδη ευκολο να το λες στη πραξη δυσκολο να γινει αλλα οχι ακατορθωτο.
    2,αμα δεις οτι με το φαρμακο που ησουν καλα εξακολουθει να καλυπτει τα συμπτωματα αντιμετωπιζοντας τα στη ριζα τοτε μεινε στο ιδιο φαρμακο ενω αν δεν βλεπεις διαοφορα αλλαξε το μην πιστευεις οτι καποια αντικαταθλιπτικα γιατρευουν οριστικα και καποια αλλα οχι ολα περιπου την ιδια δραση εχουν αλλα το θεμα ειναι τι τροπους μαθαινουμε για να αντιμετωπισουμε την επικειμενη κριση.ισως μια καλη ψυχοθεραπεια σε εναν ενδεδειγμενο και οχι ακριβο στη ν τιμη και τσαρλατανο που μπορει να σε κανει χειροτερα απο πριν ισως σε βοηθησει να μαθεις τροπους αντιμετωπισης.εχω να σου προτεινω ενα δωρεαν ψυχοθεραπευτικο προγραμμα για αντιμετωπιση προβληματων αλλα δεν ξερω αν εξειδικευονται σε παθησεις οπως οι κρισεις πανικου εγω στο λεω και βλεπεις μονος σου ειναι δημητρεσας 10 κοντα στη σταση μεγαρο μουσικης αν δεν κανω λαθος και ειναι παραρτημα του αιγινιτειου θα χρειαστειες εναν παραπεμπτικο απο το γιατρο σου και πηγαινε εκει να το καταθεσεις η παρε τηλεφωνο να δεις αν εχουν αναλογη ψυχοθεραπευτικη θεραπεια

xaka10
    Guest
    βενζοδιαζεπινες και αλκοολ δεν πανε μαζι ειναι και τα δυο κατασταλτικα.αλλα γενικα λενε οτι οταν παιρνεις ψυχιατρικα φαρμακα δεν πρεπει να πινεις αλκοολ σε μεγαλες ποσοτητες γιατι μπορεις να πεσεις πιο ευκολα σε κωμα δεν θελω να σε τρομαξω αλλα γινεται αλληλεπιδραση ασε που αλλοι λενε οτι το αλκοολ ακυρωνει τη δραστικοτητα και την ισχυ των φαρμακων

Banned
    Εμένα όταν μου ερχεται πανικός τον διώχνω φεύγει τρέχοντας πίνω 2φρεντο, βγαίνω για τρέξιμο και όλα καλά.