καταθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

καταθλιψη

Καλησπερα νεο μελος εδω
    Τα τελευταια χρονια αισθανομαι χαλια και τιποτα δεν με γεμιζει. Νιωθω οτι η καθε κατηγορια της ζωης μου παει λαθος και εγω απ το κακο στο χειροτερο. Εχω μιλησει στους φιλους μου για τις σκεψεις μου και αυτα που νιωθω αλλα το διακωμωδουν και δεν βοηθανε. Σαν να ειχα μιλησει στον τοιχο και χειροτερα. Νιωθω αχρηστος και οτι δεν θα τελειωσω την σχολη στην οποια ειμαι, πλεον στους φιλους μου δεν ανοιγομαι γιατι δεν βλεπω να υπαρχει καποιο νοημα, η ερωτικη μου ζωη ενα μαυρο χαλι, οι γονεις μου ειναι αρκετα πιεσμενοι και δεν θελω να τους προκαλω αλλο στρες.Γενικοτερα νιωθω σαν ενα μεγαλο τιποτα και οτι δεν αξιζω βοηθεια απο κανεναν και πως μαλλον μου αξιζει να ειμαι ετσι. Το ειχα ριξει στο ποτο αλλα πλεον ουτε αυτο μου κανει αισθηση. Δε μπορω να νιωθω αλλο ετσι

Banned
    Τα ίδια φίλε και εγώ. Με μικρές διαφοροποιησεις. Εγώ βέβαια είμαι και με τη βούλα άχρηστος. Να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να αντιμετωπισω όλα αυτά που περιγράφεις και συ, αλλά ως τώρα δεν τα κατάφερα. Αν βρεις καμία φόρμουλα πως τα καταφέρουμε ξανά στη ζωή, πες το μήπως δεν είναι αργά και για μένα.

Senior Member
    Μιχάλη γνώμη μου είναι για αρχή να βρεις έναν ψυχολόγο να του μιλήσεις. Εκεί δεν θα πέσεις σε τοίχο, ούτε θα σε διακωμωδήσει κανείς. ΘΑ μπορείς να μιλάς για πράγματα της καθημερινότητας και για ότι σε απασχολεί καθώς σταδιακά και για άλλα πράγματα γενικότερης φύσεως ή του δικού σου παρελθόντος και ο ειδικός θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς σιγά-σιγά. Αν τυχόν σε παραπέμψει σε ψυχίατρο ή σου συστήσει αγωγή, μην διστάσεις να πάρεις αν είναι απαραίτητο για κάποιο καιρό, θα σε βοηθήσει. Μην περιμένεις αποτελέσματα μέσα σε μία μέρα, αλλά νομίζω ότι η επίσκεψη σε έναν ειδικό θα σε βοηθήσει πολύ. Σαφέστατα εδώ μέσα στο φόρουμ, μπορείς να συζητήσεις οτιδήποτε, ωστόσο καθώς δεν σε γνωρίζουμε από κοντά, οι συμβουλές μας μπορεί να είναι αποσπασματικές, άκυρες ή γενικόλογες.

Παρόλα αυτά,
    Για αρχή θα σου κάνω μία ερώτηση που μπορεί να σου φανεί αστεία. Περπατάς καθόλου; Μπορεί να σου φανεί γελοίο αυτό που σου λέω κι αν όντως έχεις κατάθλιψη, δεν θεραπεύεται απλά με μία βόλτα, ωστόσο προσπάθησε να περπατάς τουλάχιστον 45 λεπτά μέσα στην μέρα. Κατά προτίμηση κάπου που σε ευχαριστεί και είναι πιο ήρεμα, όχι στην μέση καμιας λεωφόρου. Το περπάτημα ανεβάζει τις ορμόνες τις διάθεσης κι επίσης έχεις χρόνο να σκεφτείς ή να μην σκεφτείς, να σου τραβήξουν άλλα πράγματα την προσοχή ενώ περπατάς ή απλά να είσαι στην κοσμάρα σου, να αλλάξεις παραστάσεις και διάθεση. Βοηθάει πολύ, πίστεψέ με!

Το ποτό καλά έκανες και το έκοψες και προσπάθησε να μην κάνεις υπερβολές. Ακόμα κι αν πρόσκαιρα αισθανθείς καλύτερα, σε λίγο θα αισθάνεσαι πολύ χειρότερα.

Banned
    Quote Originally Posted by mixalis97 View Post
    Καλησπερα νεο μελος εδω
    Τα τελευταια χρονια αισθανομαι χαλια και τιποτα δεν με γεμιζει. Νιωθω οτι η καθε κατηγορια της ζωης μου παει λαθος και εγω απ το κακο στο χειροτερο. Εχω μιλησει στους φιλους μου για τις σκεψεις μου και αυτα που νιωθω αλλα το διακωμωδουν και δεν βοηθανε. Σαν να ειχα μιλησει στον τοιχο και χειροτερα. Νιωθω αχρηστος και οτι δεν θα τελειωσω την σχολη στην οποια ειμαι, πλεον στους φιλους μου δεν ανοιγομαι γιατι δεν βλεπω να υπαρχει καποιο νοημα, η ερωτικη μου ζωη ενα μαυρο χαλι, οι γονεις μου ειναι αρκετα πιεσμενοι και δεν θελω να τους προκαλω αλλο στρες.Γενικοτερα νιωθω σαν ενα μεγαλο τιποτα και οτι δεν αξιζω βοηθεια απο κανεναν και πως μαλλον μου αξιζει να ειμαι ετσι. Το ειχα ριξει στο ποτο αλλα πλεον ουτε αυτο μου κανει αισθηση. Δε μπορω να νιωθω αλλο ετσι
    Aγαπητε φίλε συμφωνώ σε αυτά που γράφεις στην αρχή δυστυχώς ετσι γίνεται στις παρέες, οποίος δεν ταιριάζει εχει προβλημα. Αν έχεις απότομη πτώση της διάθεσης, πρέπει να βοηθήθεις απο επαγγελματία. Μπορεί να έχεις κληρονομική προδιάθεση για κατάθλιψη οπότε πιθανόν να χρειαστείς φαρμακευτική αγωγή. Ίσως συνέβη κάτι που σε έριξε, οπότε πρέπει να συζητήσεις με ένα ψυχαναλυτή, να σε βοηθήσει να δεις πιο αισιόδοξα τα πράγματα
    Νομίζω πρέπει να εστιάσετε στις αιτες που προκάλεσαν την αλλαγή στην διάθεση που αναφέρεις. Ήταν κάποια γεγονότα, κάποιοι συνειρμοί δικοί σου, κάποιες ασυνείδητες λανθασμένες σκέψεις? Αυτά τα πράγματα συζητιούνται μόνο σε υπεύθυνο επίπεδο, όχι εδώ που θα ακούσεις πενήντα διαφορετικές απόψεις και θα μπερδευτείς. Βρες έναν καλό επαγγελματία, όπως αν θα είχες ένα σοβαρό πρόβλημα πχ που να ήθελε χειρουργο.
    Last edited by jim7; 01-05-2018 at 13:19.