Διπολική Διαταραχή, φοβίες και άλλα..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Διπολική Διαταραχή, φοβίες και άλλα..

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά απο μια υπομανία που πέρασε τον χειμώνα, είμαι και καλά σε νορμοθυμία..
    Παρολαυτά, οι φοβίες για τα πάντα (από την οδήγηση μέχρι το να πάω σούπερ μάρκετ), η αβουλία και η κλινοφιλία με επηρεάζουν πάρα πολύ στην καθημερινότητα μου.
    Έχει κανείς άλλος τέτοια συμπτώματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Senior Member
    και εγω φοβαμαι την οδηγηση και οδηγαω 8 χρονια περιπου

Senior Member
    Έχεις διαγνωστεί με διπολική διαταραχή?
    Ο γιατρός σου τι λέει για αυτό το σύμπτωμα? Ο δικός μου λέει ότι είναι θέμα χρόνου να φύγουν τελείως.
    Έχεις κάποιο από τα υπόλοιπα συμπτώματα?
    Τι αγωγή παίρνεις?

xaka10
    Guest
    πονεμενοι ανθρωποι ειμαστε με αυτα που περναμε ολοι μας.ο ψυχικος αγωνας ειναι σκληρος και πολυ πιο επιπονος και απο σωματικο πονο.με το καιρο και τη ληψη της αγωγης θα καταπραυνθουν τα συμπτωματα δυστυχως χωρις τα φαρμακα πολλοι απο εμας δεν μπορουν να κανουν τιποτα και η ψυχικη παθηση γινεται ολο και χειροτερη.αυτος ειναι ο σταυρος που πρεπει να κουβαλουμε για το υπολοιπο της ζωης μας αλλα μην απελπιζεσαι με τον καιρο γινεσαι καλυτερα αν τηρεις τη αγωγη πιστα αλλα δεν παυει να ειναι αγωνας διχως τελος..

Junior Member
    τι φαρμακα περνεται για την διπολικη ρε παιδια...την εχω 8 μηνες...μεχρι ποτε θα τα περνω ...ξερεται?

Senior Member
    Ίσως και για πάντα.. Από τον γιατρό εξαρτάται αυτό και από εσένα βέβαια αν την παλέψεις χωρίς υποτροπές αν κόψεις τα φάρμακα.
    Εγώ παίρνω Abilify (Zykalor για την ακρίβεια) των 15mg και Lamictal 200mg.

Senior Member
    Πάλι τα ίδια... Μετά από μια μικρή υπομανία που οι φοβίες παρέμεναν απλά ίσως όχι τόσο έντονες, λόγω υπομανιακής ευφορίας, 4 μήνες μετά επιστροφή στα παλιά.
    Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος με διπολική φοβίες τέτοιου είδους?
    Αφορούν το παραμικρό (οδήγηση, έξοδοι, υγεία κτλ).. αν μπορούσα δεν θα έβγαινα από το σπίτι, που ακόμα κι εκεί φοβάμαι μη γίνει κάποιος σεισμός.

Μήπως είναι έντονο άγχος και εμφανίζεται έτσι? Παίρνω Tranxene..
    Μήπως έχω και κάποια άλλη διαταραχή πέρα από την διπολική?
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Member
    πολλες φοβιες μας βγαινουν εξαιτιας της απροβλεπτης εξελιξης της διπολικης....εμενα τουλαχιστον .....

Junior Member
    Η φοβια ειναι τα περιφερειακα της ψυχικης ασθενειας. Ειναι θεμα οπτικης, δηλαδη πως βλεπεις την φοβια, και ποιος εισαι εσυ που φοβασαι αυτο το πραγμα για το ποσο θα σε αφησει να σε καθοριζει. Αν αλλαξεις οπτικη, θα φυγει και η φοβια. Κανενα φαρμακο δεν προκειται να στην απαλυνει

Senior Member
    Quote Originally Posted by imadreamer View Post
    πολλες φοβιες μας βγαινουν εξαιτιας της απροβλεπτης εξελιξης της διπολικης....εμενα τουλαχιστον .....
    Τι εννοείς απρόβλεπτης εξέλιξης?
    Εγώ περίμενα σκαμπανεβάσματα, αλλά όχι κάτι τέτοιο..
    Έχω ακούσει (και διαβάσει εδώ μέσα) ότι μπορείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή, με σπάνια και ελάχιστα ups and downs. Αυτό δεν είναι φυσιολογική ζωή, αλλά βασανιστήριο!
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Senior Member
    Quote Originally Posted by MechanismOfMadness View Post
    Η φοβια ειναι τα περιφερειακα της ψυχικης ασθενειας. Ειναι θεμα οπτικης, δηλαδη πως βλεπεις την φοβια, και ποιος εισαι εσυ που φοβασαι αυτο το πραγμα για το ποσο θα σε αφησει να σε καθοριζει. Αν αλλαξεις οπτικη, θα φυγει και η φοβια. Κανενα φαρμακο δεν προκειται να στην απαλυνει
    Πώς να αλλάξεις οπτική όταν σε έχει κυριέψει ο φόβος για όλα?? Απλά το μόνο που κάνω είναι να πηγαίνω κόντρα σε όλα και να προσπαθώ.. Αλλά ο φόβος παραμένει και μου γ**αει την καθημερινότητα.. Δεν σταματώ να το σκέφτομαι από την ώρα που ξυπνάω, μόνο το βράδυ στο σπίτι με την κοπέλα μου που βλέπουμε Netflix λίγο χαλαρώνω..

Member
    Quote Originally Posted by Jaded Future View Post
    Πώς να αλλάξεις οπτική όταν σε έχει κυριέψει ο φόβος για όλα?? Απλά το μόνο που κάνω είναι να πηγαίνω κόντρα σε όλα και να προσπαθώ.. Αλλά ο φόβος παραμένει και μου γ**αει την καθημερινότητα.. Δεν σταματώ να το σκέφτομαι από την ώρα που ξυπνάω, μόνο το βράδυ στο σπίτι με την κοπέλα μου που βλέπουμε Netflix λίγο χαλαρώνω..
    εγω θα σου πω μπραβο που εχεις σχεση και επικοινωνια....τις φοβιες τις εχω κ εγω γτ νομιζω οτι δεν θα ξεφυγω ποτε απ ολο αυτο..αυτο εννοω απροβλεπτης εξελιξης......εκει π εισαι καλα κατι γινεται και πεφτεις..πως να μην εχεις φοβιες αφου δεν ελεγχεις τα συναισθηματα σου?

Senior Member
    Ακόμα και κάτι μικρό και ανούσιο μου προκαλεί φόβο και άγχος..
    Έπαθα λάστιχο τις προάλλες και παραλίγο να πάθω κρίση πανικού.
    Το πάλεψα βέβαια και τα κατάφερα, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή.
    Δεν ήξερα ότι η διπολική βγάζει και φοβίες.. Ακόμα και στην υπομανία τις είχα, απλά όχι τόσο έντονα.
    Ο γιατρός λέει ότι τώρα είμαι σε νορμοθυμία και ότι θέλει απλά προσπάθεια από εμένα, αλλά εγώ δεν την παλεύω κάστανο!