Κινητοποίηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    45

    Κινητοποίηση

    Μπορείτε να μου δώσετε συμβουλές πώς να κινητοποίησω τον καλό μου;Δε λέει να πάρει μπρος να ενεργοποιηθεί...όσον αφορά τη δουλειά δεν πιέζω αλλά έχει πέσει πολύ, δε βοηθάει πουθενά, δε θέλει να κάνει δραστηριότητες, με τα χίλια ζόρια ο,τι κάνει... Σχεδόν δε μιλάμε πια. Λίγα πράγματα κάνει αλλά σποραδικά. Δεν έχει οργάνωση,συχνά τα ακυρώνει και γενικώς βαριέται.
    Τι σας βοήθησε στις δικές σας περιπτώσεις;

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,545
    και εγω τα πρωτα τρια χρονια δεν ειχα ορεξη καμια, τη να σου πω, πως περναει της μερες του τη κανει απλα καθεται σπιτι?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    3,621
    καλησπερα

    θελει χρονο πολυ χρονο.. ειναι και τα φαρμακα που ειναι βαρια και σε κανουν υποτονικο και χωρις ορεξη για τιποτα. για ερωτικη διαθεση δεν το συζηταω καν.. τα επεισοδια σε κανουν να κλεινεσαι στον εαυτο σου, να απομονωνεσαι απο ολους ακομα και απο τα πιο κοντινα σου ατομα.

    μηηηπως θα μπορουσες να τον πεισεις να ξεκινησει γυμναστηριο? η γυμναστικη θα του εκανε πολυ καλο.. αν και φοβαμαι πως δε θα το θελει..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    In the middle of nowhere
    Posts
    229
    Φαντάσου τι μπορεί να τον βασανίζει τον κακομοιρη. Τι θα περνάει και δεν λέει τίποτα. Δύσκολοι καιροί προσπάθησε να σου αποκαλύψει γιατί έτσι..

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Sin City
    Posts
    2,415
    Τι ενδιαφεροντα ειχε πριν την παθηση;;
    Σε μας χανεται το κινητρο κ οι γυρω μας το ερμηνευουν ως τεμπελια.
    Η ελλειψη κινητρου ομως ειναι συμπτωμα που μπορει να επιβαρυνουν κ τα φαρμακα.

    Πρωτα χρειαζεται να βρει ενδιαφεροντα κ θεληση να κανει πραγματα. Αυτο μας το κλεβει η παθηση.

    Δουλεια μπορει να αργησει να κανει κατι αλλα αν ειχε ξαναδουλεψει κ ηταν λειτουργικος πριν το επεισοδιο ειναι καλος παραγοντας.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

  6. #6
    Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    45
    Πριν το επεισόδιο ήταν αθλητικός τύπος, οπότε κυρίως σπορ έκανε.Δουλειά είχε περιστασιακά, αλλά την έβγαζε εις περας. Τώρα με το ζόρι να περπατήσουμε ή να βγει με το ποδήλατο.Καλα δουλειά δε το συζητώ,ούτε στο σπίτι κάνει το παραμικρό. Σεξουαλικά το χάος αλλά το είχα αποδεχτεί αυτό,λόγω φαρμάκων.
    Δε μπορώ να αποδεχτώ ότι του λέω ας πούμε να πληρώσει κάτι και μου λέει που να τρέχω.Μου έρχεται τρέλα κ εμένα.
    Μόνο τιβι, υπολογιστής κ ύπνος. Όταν βγαίνουμε με το που θα πιει τον καφέ του βαριεται κ θέλει να φύγει. Όταν κάνουμε κάτι μαζί τοτε μπορεί να ακολουθήσει..

    Προσπαθώ να του λέω ότι αν έχει δραστηριότητες θα μειωθούν τα φάρμακα, ως κίνητρο δλδ γιατι παραπονιέται. Βάζω ταινίες με αισιόδοξα μηνύματα. Προσπαθώ να κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Στην κουβέντα όλα οκ.. στην πράξη δεν περνάμε.

    Εσείς όταν αρχίσατε να κάνετε πράγματα, έτσι απλά τ πήρατε απόφαση;; Ή κάτι σας προκάλεσε;

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    Συμβουλη εγγυημενη το μονο που χρειαζεται ειναι να ξαναπαει γυμναστηριο μπορει να παρει κ συμπληρωματα μαγνησιο βιταμινη ντε κ ψευδαργυρο για ομορφια ετσι δουλεψα εγω σαν αγροτησ δεκα χρονια κανονικα κ τωρα πινω ολη μερα καφεδεσ σε καφετερια δηλαδη η δουλεια αν την κανει καλα ειναι μονιμη εγω βαρη εκανα κ τωρα περπαταω πινω καφεδεσ κ καπνιζω ολη μερα no pain no gain
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Sin City
    Posts
    2,415
    Kαλό είναι να τον ακούς γενικά χωρίς να προσπαθείς να τον κρίνεις ή να του αλλάξεις τις λαθεμένες αντιλήψεις με λογικά επιχειρήματα. Απλά άκου τι έχει να σου πει κ δείξε όσο μπορείς κατανόηση για ένα μυαλό που πάσχει όσο δύσκολο και αν είναι.

    Εκτός του κινήτρου δημιουργείται άγχος σε μεγάλο βαθμό και συνεχής φόβος. Μπορεί να αισθάνεται ευάλωτος και ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
    Να θυμάσαι ότι σ'άυτή την πάθηση αυτά που θεωρούν δεδομένα οι φυσιολογικοί εμείς τα χάνουμε. Το πιο απλό γίνεται τρομερά δύσκολο.
    Οπτ ίσως φοβάται ότι δν μπορεί να ανταποκριθεί. Πχ μπορεί να δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάει να πληρώσει λογαριασμούς ή να είναι πιο σιωπηλός και να φοβάται την επικοινωνία με τους γύρω του και απλά να το αποφεύγει.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω το επίπεδο λειτουργικότητας του.
    Θεωρώ βασικό στην ανάρρωση να ξεκινήσει να αποκτά τα ενδιαφέροντα του σιγά σιγά και να χτίζει την κοινωνικοποίηση του. Τα άλλα ακολουθούν.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    Αυτο που λεει ο νεαροσ ακριβωσ το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξανακανει αυτα που εκανε αυτο πιστευω γτ τωρα ειναι ενασ διαφορετικοσ ανθρωποσ απο οτι ηταν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •