Results 1 to 15 of 29
Thread: Εσωτερική τρέμουλα!
-
07-05-2018, 18:26 #1
Εσωτερική τρεμούλα!
Καλησπέρα παιδια, ειμαι καινουρια εδω και δεν ξερω πως λειτουργεί. Θα σας παραθέσω το πρόβλημα μου κ ελπίζω να με βοηθήσει λιγο, ακούγοντας και τις γνώμες/εμπειρίες σας. Το πρόβλημα μου ξεκίνησε πριν περίπου ενα μηνα με κατι μικρές ενοχλήσεις στο στομαχι μου που είχαν σαν αποτέλεσμα μια υπέρμετρη φοβία πως κατι εχω κάνοντας το ολο και χειρότερο αφού μου κόπηκε η όρεξη για ενα διάστημα 10ημερων. Εκανα το χειρότερο που μπορει να κανει κάποιος..να αναζητήσει συμπτώματα στο διαδίκτυο...καθε μερα! το αποτέλεσμα? να αγχώνομαι ολο και περισσότερο καθε μερα και να βιώνω μικρές κρίσεις πανικού. Μόλις τελείωσε ολο αυτο το πρόβλημα με το στομαχι (που στην ουσία εγω το εκανα πρόβλημα) και αφού μου είχαν ηδη δημιουργηθεί ιδεες πως κατι εχω..ξύπνησα ενα βράδυ με ταχυπαλμίες και απο τοτε ξεκίνησε το πρόβλημα μου...Μια εσωτερική τρέμουλα, σαν μυική υπερδιέγερση ? σαν δόνηση? Στην αρχη πολυ έντονη (σχεδον δεν μπορούσα να σταθώ,κοιμηθώ κτλ)..οταν ηρεμούσα μειώνονταν η ένταση και κάποιες στιγμές δεν το ένιωθα καθολου. Εκανα σκέψεις απο σκλήρυνση κατα πλάκας μεχρι ανευρισμα και πολλα αλλα. Τελικα μίλησα με τον παθολόγο μου ο οποίος με παρέπεμψε σε νευρολόγο..Πήγα σε νευρολόγο με εξέτασε και κατέληξε γελώντας οτι εχω πολλή ένταση και στρες και μου έγραψε εξετάσεις αιματολογικές για να ελέγξω Β12, θυρεοειδή, ακομα και ηλεκτρολύτες,μαγνήσιο κτλ...Οι εξετάσεις βγήκαν ευτυχώς καλες και πλεον ξεκίνησα και ραντεβού με ψυχολόγο.. Με εχει αγχώσει παρα πολυ ολο αυτο, μου περνάνε σκέψεις τυπου : κατι εχω και δεν το κατάλαβε η νευρολόγος κτλ κτλ.. Παντα ήμουν αγχώδης, και ανατρέχοντας στο παρελθον μου πολλες φορές σε κατάσταση στρες αντιδρούσα με εσωτερικό τρέμουλο που ομως έφευγε μετα απο λιγο! Υπαρχει και κάποιος αλλος εδω με αυτα τα συμπτώματα? Το ξεπέρασε κανεις? Τα χω παίξει...δεν περίμενα ποτε οτι το αγχος μπορει να σωματοποιηθει με τέτοιο τροπο...Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!
- 07-05-2018, 20:24 #2
Βασικά,μπορεί να απογοητευτείς από αυτό που θα σου πώ,(γιατί πολλοί από εμάς θα θέλαμε μια διαταραχή ολόδική μας ή να είμαστε τα απόλυτα θύματα),αλλά η περίπτωσή σου είναι πολύ τυπική...Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι ιν γιορ σουζ και παλεύουν καθημερινα...Συγκεκριμένα, έχουμε την ίδια σωματοποίηση...Με χτυπάει πάντα στο στομάχι...έχω ένα μόνιμο βάρος στο πάνω μέρος της κοιλιάς,στην ''υποχόνδρια περιοχή'', όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι γιατροί και δεν λέει να ξεκουμπιστεί το γ@μημένο...Συνοδεύεται πάντα από ζαλάδες και ενίοτε όποτε έιναι στα χάι του,από τρέμουλο(δεν μπορεί ασυνόδευτος ο κύριος)...
Το έχω ψάξει ιατρικά,με δύο γαστροσκοπήσεις, υπερηχογραφήματα, εξετάσεις αίματος κλπ. και ακόμα δεν έχω πειστεί απόλυτα ότι δεν υπάρχει βιολογικό αιτιοπαθολογικό υπόβαθρο...Αλλά και τί άλλο να κάνω?...σοου φακινγκ τάιερντ!
Και τώρα η ερώτηση κλειδί...
Αισθάνεσαι ικανοποιημένη συναισθηματικά με την ζωή σου?...ή υπάρχουν κενά?...τα οποία μεταφράζονται σε φόβο?(και τα απωθημένα κενά ή αυτά που δεν θες να αναγνωρίσεις μετράνε και αυτά).
Last edited by Yoco Choco; 07-05-2018 at 20:43.
''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
07-05-2018, 20:48 #3
Δεν απογοητεύτηκα γιατί ήμουν σχεδόν βέβαιη οτι υπαρχουν άνθρωποι όπως κι εγώ γιαυτό το λογο και μπήκα εδώ..ίσως για να βρω κουράγιο! Είναι κάτι πολύ καινούργιο για μένα! Και πολύ τρομακτικό! Οχι τόσο το στομάχι γιατί αυτό νομιζω το διαχειρίστηκα..όσο αυτό το τρέμουλο που δεν μπορω να διαχειριστω με τίποτα,και οτι δεν μπορω να διαχειριστώ με φρικαρει. Αφού με ρωτάς θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια.. Δεν ειμαι ουτε ικανοποιημένη συναισθηματικά σε πολλούς τομείς στη ζωή μου και τα κενά\απωθημενα είναι άπειρα επίσης..αλλά παντα απεφευγα να το ψαξω πιο βαθια..ισως και να φοβόμουν να τα αντιμετώπισω..κρατούσα παντα μια παθητική,εγωιστική στάση απέναντι σε κάθε πράγμα που με πονουσε και το απέφευγα...ήθελα να το παίζω δυνατή αλλά.. Το μονο που έκανα τελικά είναι απλα να συσωρευσω και να ξεχειλίσει όλο αυτό.. Με λιγα λογια μου λες join the club και άραξε θα περάσεις καλά! Ε?:ρ
07-05-2018, 21:12 #4
Ειμαι ασθενησ με εμπειρια αποψη μου παρε συμπληρωμα μαγνησιο ηλεκτρολυτεσ κ ψευδαργυρο να δυναμωσεισ λιγο σωματικα κι ο ψυχολογοσ για τα υπολοιπα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
07-05-2018, 21:18 #5
Κορίτσι μου.. Τα ίδια συνέβησαν και με εμενα πριν 2 χρόνια.. Υπήρξε φορά που είχα αυτό το εσωτερικό τρέμουλο επί 5 μέρες και νύχτες, σε κατάσταση να πονάνε οι μυς μου.. Το στομάχι μου κόμπος, φαγητό καθόλου για μέρες και με το ζόρι.. Ζαλάδα αφόρητη.. Πέρασα από όλους τους γιατρούς και έκανα όσες εξετάσεις υπάρχουν.. Παίζει ρόλο ο θυρεοειδής να ξέρεις. Εγώ έχω υπερθυροειδισμο και ήταν σε ύφεση και κατάφερα να τον υποτροπιασω και να καταλήξω στα επείγοντα,σε επικίνδυνη κατάσταση γιατί δεν είναι σαν τον υποθυροειδισμο που έχουν όλοι. Οπότε καλά θα κάνεις να το ελέγξεις. Από εκεί και πέρα,όπως σου λένε όλοι, δεν είσαι η μόνη. Θα το καταλάβεις και μόνη σου ότι χρειάζεσαι τη βοήθεια ψυχολόγου. Και συγκεκριμένα γνωσιακου. Να μάθεις σιγά σιγά τι φταίει, να μάθεις να το διαχειρίζεται όλο αυτό που σε πιάνει με τεχνικές και μετά να βγεις πιο δυνατή. Θα βγεις από αυτό. Ίσως μείνει και σε επισκέπτεται σε κάποιες φάσεις αλλά θα είσαι τελείως διαφορετική μέσα σε όλο αυτό. Θα το ξεπερνάς γρήγορα.
07-05-2018, 21:22 #6
Η νευρολόγος μου συστησε πιντολικο μαγνήσιο και έχω ξεκινήσει να παίρνω.. Οσο για ηλεκτρολύτες..στις εξετάσεις μου δεν είχα κάποια ελλειψη..οποτε μήπως δεν πρεπει? Για ψευδάργυρο δεν έχω ακούσει ξανά..βοηθά στην τρεμουλα?
07-05-2018, 21:27 #7
Εχω σχιζο το μαγνησιο κι ο ψευδαργυροσ μου τα δινει ο γιατροσ ειναι εγγυημενα οτι βοηθανε κ παιρνω κ ηλεκτρολυτεσ μονοσ μου πεντε ευρω απο φαρμακειο ασφαλεσ ειναι αμα θεσ ρωτα τον
07-05-2018, 21:27 #8
Σε ευχαριστώ πολύ...εκανα εξετάσεις θυροειδή tsh και. Ft4 οπως μου συνεστησε η νευρολογος και είμαι εντος φυσιολογικων τιμών..τι άλλο να ελεγξω? Υπάρχει κάτι άλλο?
07-05-2018, 21:31 #9
μου εχει συμβει και εμενα παλιοτερα καπιες φορες το κανω ακομα αυτο με τη δονηση τι ετρωγες οταν σου κοπηκε η ορεξη μηπως τιποτα σουβλακια πχ
07-05-2018, 21:32 #10
Κατσε εδω κι ασ μη γραφεισ μηπωσ καποιοσ πει κατι που σου ταιριαζει κ σε βοηθαει κ να ρωτασ τον γιατρο πριν παρεισ κατι εγω κατι αλλο δε ξερω οτι μαθαινω το γραφω
07-05-2018, 21:33 #11
Οχι δεν ετρωγα σουβλάκια..ετρωγα κανονικά σπιτικά φαγητά..γιατί? Παίζει κάποιο ρολο αυτό?
07-05-2018, 21:34 #12
Σε ευχαριστω πολύ που μπηκες στη διαδικασία να απαντήσεις..εννοείται πάντα με τη συμβουλή γιατρού οτι κι αν θέλουμε να πάρουμε!
07-05-2018, 21:44 #13
σαν τι δηλαδη μηπως καμια πιτα απο χορτα μαλον δε θα σου αρεσε και πολυ
07-05-2018, 22:19 #14
πειραματιζομαι με τα φαγητα
07-05-2018, 22:30 #15
δοκιμασε να φας κανενα αυγο στο τηγανι με μπαχαρικα