Φόβος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: Φόβος

Senior Member

Φόβος

Βρε παιδιά, όταν ήμουν μικρή πάθαινα ρινορραγιες, όπως πολλά παιδάκια. Αλλά εμένα έτρεχε ποτάμι. Σε κατάσταση που γέμιζα πετσέτα μεγάλη. Και κάποια φορά είχα ξυπνήσει το πρωί και όλα ήταν κόκκινα στο κρεβάτι μου. Από τότε είχα φόβο κάθε καλοκαίρι, όσο μεγάλωμα το ξέχασα τελείως. Ώσπου τώρα στα γεράματα, στα 29 μου είχα μια ρινορραγια μεγαλη το 2016 και από τότε άρχισα να τρέμω όλο αυτό. Πέρασαν 2 χρόνια και είχα ξανά λίγο αίμα πριν 2 μέρες. Λίγο οκ.Αλλα δε μπορώ να το διαχειριστώ. Τρέμω ολόκληρη και δεν κοιμάμαι τα βράδια.

Banned
    μην ανησυχεις και εγω ακομα παθαινω ρινοραγιες... Καμια φορα υποσεινηδειτα ανησυχω γιατι οταν βλεπω τοσο αιμα να αναβλυζει απορω αν θα καταφερω να την κλεισω τετοια αιμοραγια.... Παντοτε καταφερνω και την κλεινω την αιμοραγια, το μυστικο ειναι να κλεισεις την μυτη, και να εμποδισεις να βγει νεο αιμα, αυτο που υπαρχει μεσα πηζει και σε συντομο χρονικο διαστημα η ολη αιμοραγια εχει σταματησει......... απεφυγε να γυρνας το κεφαλι προς τα πισω! Μην ανησυχεις, οταν κοιμασαι αν δεν πατας την μυτη σου υπερβολικα δεν θα ανοιξει, αλλα και παλι και να την πατας στο μαξιλαρι υπαρχουν απειροελαχιστες πιαθνοτητες να συμπιμψει και να κανεις ζημια.........

γενικα χαλαρωσε, αποβαλλε το αγχος, ετυχε μια φορα να κοιμασαι και να σου ανοιξει, δεν θα σου γινεται αυτο το πραγμα μια ζωη..!!

Senior Member
    και εγω ειχα ρινοραγιες.. και εκανα καυτηριασμο και μου σταματησαν..
    πρεπει να κανεις καυτηριασμο και δεν θα σ ξαναματωσει η μυτη.

Banned
    Καλά επειδή είχε συγγενής μου ο καυτηριασμος δεν είναι και ότι καλύτερο. Το καταπολεμά αλλά καλύτερα να ακούσεις έναν δύο ειδικούς πριν από κάθε απόφαση.

Banned
    μαλον οπως σου λεγα θα ειχες νυχια μανικιουρ και θα τη γρατζουνισες κατα λαθος και τωρα δε θα πρεπει να την αγγιζεις μεχρι να επιδιορθωθει αν θελεις να μη το κανεις

Senior Member
    Δεν κατάλαβα. Τρέμεις ολόκληρη από το 2016 ή εδώ και δυο μέρες που είχες την τελευταία ρινορραγία; Το έχεις ψάξει που οφείλεται; Φοβάσαι την θέα του αίματος γενικότερα, ή σου έχει μπει κάποια άλλη ιδέα στο μυαλό, ότι έχεις κάτι σοβαρό ή ότι θα στραγγίξεις από αίμα ας πούμε;

Banned
    σ αυτο το σημειο δε σταματα το αιμα ευκολα αν σου εχει συμβει απλα μπορει να μη ξερει πως να το διαχειριστει.

πρεπει να βαλεις κατι και να το πιεσεις πχ χαρτομαντηλο

Senior Member
    Παθολογικά μιλώντας, το θέμα δεν είναι πως θα το σταματήσει βρε Αλέξανδρε, αλλά γιατί έχει την ρινορραγία. Γνωστός μου ας πούμε είχε πολλές ρινορραγίες και του είπαν ότι έχει πολύ υψηλό αιματοκρίτη και είναι ο τρόπος του οργανισμού να αποσυμφορίζεται, Δεν ξέρω πόσο στέκει αυτό, πάντως από τότε που έγινε εθελοντής αιμοδότης και δίνει αίμα τακτικά, ρινορραγία δεν του ξαναέτυχε.

Banned
    το παθολογικο που βρισκω ειναι οτι μαλον δε μυριζω και πολυ καλα μετα απ αυτο μαλον επειδη στη προηγουμενη ζωη μου δεν ειμουν σκυλος.

Banned
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Παθολογικά μιλώντας, το θέμα δεν είναι πως θα το σταματήσει βρε Αλέξανδρε, αλλά γιατί έχει την ρινορραγία. Γνωστός μου ας πούμε είχε πολλές ρινορραγίες και του είπαν ότι έχει πολύ υψηλό αιματοκρίτη και είναι ο τρόπος του οργανισμού να αποσυμφορίζεται, Δεν ξέρω πόσο στέκει αυτό, πάντως από τότε που έγινε εθελοντής αιμοδότης και δίνει αίμα τακτικά, ρινορραγία δεν του ξαναέτυχε.
    Ισχύει αυτό. Ίσως να το δοκιμαζε. Θα πρόσφερε κιόλας σε συνανθρωπους

Banned
    κανω υποθεσεις οτι μπορει να επειρεαστει η οσφρηση της απο τον καυτηριασμο

Senior Member
    disillusioned, εγώ δεν έχω καταλάβει αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα γιατί δεν δίνει, προσωπικά δίνω 3-4 φορές τον χρόνο κι όλη η οικογένειά μου το ίδιο. Αλλά θα βγούμε εκτός θέματος τώρα...

Ας μας απαντήσει η its_me αν θέλει σε αυτά που ρώτησα πιο πάνω...

Banned
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    disillusioned, εγώ δεν έχω καταλάβει αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα γιατί δεν δίνει, προσωπικά δίνω 3-4 φορές τον χρόνο κι όλη η οικογένειά μου το ίδιο. Αλλά θα βγούμε εκτός θέματος τώρα....
    Μια παρένθεση μόνο από μένα. Είναι και η ενημέρωση ελλιπής ορισμένες φορές, ενώ επίσης κάποιες άλλες οι γιατροί αδιάφοροι. Εγώ σε πόλη που εμένα πριν έδινα. Έχοντας έλλειψη g6pd έδινα μόνο αιμοπεταλλια. Μου είχαν πει δεν υπάρχει θέμα, αλλά δεν μπορώ να δώσω αίμα. Εδώ που μένω τώρα αρνούνται να μου πάρουν αιμοπεταλλια λόγω αυτού. Ρώτησα σε κάτι σελίδες και μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει θέμα στο να δώσω αιμοπεταλλια. Ξαναπηγα στο τοπικό νοσοκομείο μου είπαν υπάρχει. Τρέχα γύρευε.

Senior Member
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για την καθυστέρηση. Δουλεύω σαν τρελή και δεν έχω χρόνο.Από εξετάσεις έχω κάνει τα πάντα έως αγγείο γραφεία μαγνητική αξονική αιματολογικες όλα. Δεν έχω κάτι σοβαρό και παθαι ω ρινοραγιες. Από εκεί και πέρα, δε φοβάμαι μη στραγγιξω από αίμα ή ότι έχω κάτι πιο σοβαρό. Δεν έχω υψηλό αιματοκρίτη. Υψηλές πιέσεις κάνω που και που λόγω αυτοανοσου νοσηματος υπερθυροειδισμου. Graves λέγεται.Απλα φοβάμαι πολύ το τόσο αίμα. Την κατάσταση ας πούμε. Παθαίνω σοκ.