Πρόβλημα με δυνατούς ήχους και θορύβους γειτόνων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Εγω πιστευω γτ το παθαινω κι εγω σε στιγμες που εχω ενταση να με ενοχλουν οι ηχοι οτι δε φταιει ο ηχος αυτος καθαυτος αλλα η ενταση που εχεις εσυ μεσα σου.δεν μπορεις να ηρεμησεις το εσωτερικο σου περιβαλλον και τα βαζεις με το εξωτερικο ενω το πραγματικα προβλημα προερχεται απο μεσα σου.σε απασχολει κατι αυτη την περιοδο? Επισης ενα πραγμα που εμενα βοηθαει ειναι οι βολτες στη φυση και να εναρμονιζομαι με τους φυσικους ηχους, να ακουμπαω ( καθομαι) στο χωμα , να βλεπω πρασσινο , θαλασσα , δεντρα και εκεινη τη στιγμη το μυαλο μ να ειναι κενο.Η μετακομιση δεν ειναι λυση γτ παντου θα υπαρχει ενας ηχος ακομα και σε απομερο βουνο που λεει μπορει να σε εβοχλει κατι.Αλλη λυση ειναι να καλυπτεις εναν ηχο που σε ενοχλει με ενα αλλο που σαρεσει πχ εγω βαζω κλασσικη μουσικη η τζαζ κτλ η ανοιγω τα παραθυρα για να υπαρχουν φυσικοι θορυβοι κι οχι η κλεισουρα του σπιτιου.Επισης μπορει να εχεις τσακωθει με καποιον η τον εαυτο σου και να σου βγαινει σε εχθρικοτητα προς τους γειτονες και τη λειτουργικη ζωη τους .Αυτη κυλαει κι εσυ γινεσαι παρατηρητης γτ μπορει εκεινη τη στιγμη να εισαι παγιδευμενη σε μια δραστηριοτητα η καθημερινοτητα που δε σαρεσει και σε εξουθενωνει ψυχικα κι ετσι εξασθενουν οι αμυνες σου γτ ο οργανισμος εχει ξοδεψει την ενεργεια του για αλλου.Ειναι θεμα ισσοροπιας οπως το οτι οταν εισαι αφοσιωμενη σε ενα δυσκολο εργο δεν προσεχεις τοσο τη συμπεριφορα σου προς τους ανθρωπους και τσακωνεσαι κτλ .Απο ενα ατομο που οταν εχει εξαντληθει το ενοχλει και το τικ τακ του ρολογιου

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Εγω πιστευω γτ το παθαινω κι εγω σε στιγμες που εχω ενταση να με ενοχλουν οι ηχοι οτι δε φταιει ο ηχος αυτος καθαυτος αλλα η ενταση που εχεις εσυ μεσα σου.δεν μπορεις να ηρεμησεις το εσωτερικο σου περιβαλλον και τα βαζεις με το εξωτερικο ενω το πραγματικα προβλημα προερχεται απο μεσα σου.σε απασχολει κατι αυτη την περιοδο? Επισης ενα πραγμα που εμενα βοηθαει ειναι οι βολτες στη φυση και να εναρμονιζομαι με τους φυσικους ηχους, να ακουμπαω ( καθομαι) στο χωμα , να βλεπω πρασσινο , θαλασσα , δεντρα και εκεινη τη στιγμη το μυαλο μ να ειναι κενο.Η μετακομιση δεν ειναι λυση γτ παντου θα υπαρχει ενας ηχος ακομα και σε απομερο βουνο που λεει μπορει να σε εβοχλει κατι.Αλλη λυση ειναι να καλυπτεις εναν ηχο που σε ενοχλει με ενα αλλο που σαρεσει πχ εγω βαζω κλασσικη μουσικη η τζαζ κτλ η ανοιγω τα παραθυρα για να υπαρχουν φυσικοι θορυβοι κι οχι η κλεισουρα του σπιτιου.Επισης μπορει να εχεις τσακωθει με καποιον η τον εαυτο σου και να σου βγαινει σε εχθρικοτητα προς τους γειτονες και τη λειτουργικη ζωη τους .Αυτη κυλαει κι εσυ γινεσαι παρατηρητης γτ μπορει εκεινη τη στιγμη να εισαι παγιδευμενη σε μια δραστηριοτητα η καθημερινοτητα που δε σαρεσει και σε εξουθενωνει ψυχικα κι ετσι εξασθενουν οι αμυνες σου γτ ο οργανισμος εχει ξοδεψει την ενεργεια του για αλλου.Ειναι θεμα ισσοροπιας οπως το οτι οταν εισαι αφοσιωμενη σε ενα δυσκολο εργο δεν προσεχεις τοσο τη συμπεριφορα σου προς τους ανθρωπους και τσακωνεσαι κτλ .Απο ενα ατομο που οταν εχει εξαντληθει το ενοχλει και το τικ τακ του ρολογιου

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
    Σε ευχαριστώ Ιωάννα, προσπαθώ και εγώ να καλύπτω τους θορύβους όσο γίνεται βάζοντας μουσική και απασχολώντας τον εαυτό μου. Δυστυχώς το διαμέρισμα είναι ισόγειο και υπάρχει (λίγος αντικειμενικά) θόρυβος και από το δρόμο. Αλλά δεν είναι κάτι υπερβολικό...είναι οι ζωές των άλλων. Ιδανικά, θα ήθελα το σπίτι να ήταν ο χώρος που θα είχα εγώ τον έλεγχο των πάντων αλλά δε νομίζω αυτό να γίνεται πάντα...
    Νιώθω ότι δε μπορώ να κρυφτώ από πουθενά, ότι δεν υπάρχει η ηρεμία που θα ήθελα και όταν ειδικά ακούω τους γείτονες να φέρνουν κόσμο νιώθω περίεργα, σα να μοιραζόμαστε το χώρο..τα μεγενθύνω στο μυαλό μου σίγουρα και η προσοχή μου στρέφεται εκεί. Πέρα απο ωτοασπιδες, μουσική κλπ κλπ σε ψυχολογικό επιπεδο τι θα βοηθούσε ίσως;
    Last edited by Electrical; 16-05-2018 at 21:45.

Senior Member
    γεια σου..... ακριβως το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τους ηχους ομως δεν ειναι οι ηχοι το θεμα σου αλλα το οτι δινεις σημασια εσυ.......αν δεν ηταν οι ηχοι κατι αλλο θα ειχες βρει να ασχολεισαι πιστεψε με........εμενα δεν ηταν το θεμα οι γειτονες αλλα σχεδον ολοι οι δυνατοι ηχοι, το ειχα σαν ιδεοληψια(οπως και το δικο σου ιδεοληψια ειναι) και το βουητο στα αυτια το βραδυ που ακομη το εχω με ειχε τρελανει........εκανα και εξετασεις για υπερακουσια εχω στο ενα αυτι αλλα ποτε δεν με ειχε ενοχλησει γιατι τωρα ξαφνικα.......ηταν απλα μια εμμονη του μυαλου μου και το σιχαθηκα ολο αυτο (μαζι με αλλες ιδεοληψιες)
    ετσι οπλιστηκα με μεγαλη αποφασιστικοτητα να το αντιμετωπισω ολο αυτο........αποφασισα να μην επιτρεπω στο νου να με κουμανταρει αλλα εγω να γινω αφεντης του.....
    οπως πολυ σωστα ολοι γνωριζουμε και με βαση τις αποδεδειγμενες ερευνες της συγχρονης κβαντικης φυσικης δεν ολα τα εξωτερικα ερεθισματα που λαμβανουμε και τα μεταφραζουμε μεσω των αισθησεων ειναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ......αυτο το δικαιολογει πρακτικα αν σκεφτεις το γεγονος οτι ενας ανθρωπος μπορει με το ιδιο γεγονος να στεναχωρηθει, αλλος να αγχωθει και αλλος νατο αγνοησει τελειως........αρα αυτο ειναι μια απολυτα τρανταχτη αποδειξη οτι τα γεγονοτα ειναι ψευτικα.......η σημασια που τους δινουμε τα κανει αληθινα....αυτα ειναι αμορφα και εμεις τους δινουμε αξια και μορφη.........εκει βασιστηκε η θεραπεια μου............δλδ το να αποδεχτω οτι ο αληθινος μου εαυτος δεν ειναι αυτα τα ερεθισματα ή γεγονοτα, δεν ειμαι εγω αυτα.......αυτα απλα συμβαινουν.......εγω ομως μενω σταθερη και απλα τα παρατηρω χωρις να τα αφηνω να με επηρεαζουν.....απλα τα αφηνω να συμβαινουν χωρις να τα κρινω.......ειναι κατι σαν διαλογισμος..με την βοηθεια βιβλιων και αρθρων απο πνευματικους δασκαλους που ακριβως αυτο λενε, κατανοησα οτι ο εχρος αυτος ηταν απλα ενα φαντασμα
    αρχισα λοιπον να μου γινεται βιωμα το να στρεφομαι μεσα μου πολυ συχνα, οποτε νομιζα οτι με ενοχλουσε κατι...σκεπτομενη συνεχως οτι ειναι μια φαντασια του νου μου, που εχει στρεσαριστει (φυσικα αν ημουν ηρεμη δεν θα με ενοχλουσαν καθολου)
    αυτο εγινε σιγα σιγα βιωμα μου, διοτι δεν το καταφερνει κανεις απο τη μια μερα στην αλλη αλλα με εξασκηση........κατανοησα οτι ο αληθινος μου εαυτος δεν ειναι αυτα, ειναι η εσωτερικη μου ηρεμια μεσα μου, στρεφομαι μεσα μου και βρησκω την ησυχια......
    ετσι σιγα σιγα κατερρευσε μεσα μου η ψευδαισθηση των ηχων (αλλα και οτιδηποτε αλλου μπορει να σε ενοχλει)
    θα σου στειλω καποια αρθρα να σε βοηθησουν να καταλαβεις οτι ειναι ψευδαισθηση........κανε το πειραμα και μονος σου......
    ετσι ουτε τα βουητα με ξαναενοχλησαν ουτε κανενας αλλος ηχος.........γιατι στραφηκα μεσα μου..........
    οτι απορια εχεις μου λες

Senior Member
    http://www.osho.com/el/meditate/more...enter-of-sound
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.awakengr.com/techni-tis-e...eckhart-tolle/

αυτα για αρχη ειναι οτι πρεπει.......μπορεις και εσυ να βρεις αντιστοιχα αρθρα σχετικα με την ψευδαισθηση του νου αλλα και ειδικα του οσσο αρθρα και βιβλια για να βρεις την εσωτερικη σου γαληνη χωρις να σε ενοχλει τιποτα.....ουτε σκεψη ουτε ηχος......γιατι δεν ειναι ο ηχος που σε ενοχλει......αλλα η σκεψη σου για αυτο τον ηχο
    οτιδηποτε αλλο χρειαστεις ειμαι εδω

Senior Member
    Η υπερακουσια ειναι κατι διαφορετικο. Νιωθεις ενοχληση ή πονο στο τυμπανο.

Junior Member
    Καλησπέρα, έχω ακριβώς το ίδιο προβλήμα. Αλήθεια, πως το διαχειρίστηκες τελικά? Εγώ παλεύω ακόμη και με νικάει

Junior Member
    Καλησπέρα...πως μπορείς να βρεις το κέντρο σου και να σταματήσεις να ακούς κάτι που σε ενοχλεί τόσο? Τι σημαίνει κέντρο, αυτό δεν έχω καταλάβει από το άρθρο του osho. Θα βγει κάτι να αποτρεπω την σκέψη μου από τον ήχο ή απλώς το κουκουλωνω και ξαναέρχεται ο φόβος?

Junior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    http://www.osho.com/el/meditate/more...enter-of-sound
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.awakengr.com/techni-tis-e...eckhart-tolle/

αυτα για αρχη ειναι οτι πρεπει.......μπορεις και εσυ να βρεις αντιστοιχα αρθρα σχετικα με την ψευδαισθηση του νου αλλα και ειδικα του οσσο αρθρα και βιβλια για να βρεις την εσωτερικη σου γαληνη χωρις να σε ενοχλει τιποτα.....ουτε σκεψη ουτε ηχος......γιατι δεν ειναι ο ηχος που σε ενοχλει......αλλα η σκεψη σου για αυτο τον ηχο
    οτιδηποτε αλλο χρειαστεις ειμαι εδω
    Ποια βιβλία σας βοήθησαν?

Junior Member

Καλησπερα

Το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπίζω και εγω !! Εσεις τι κανατε τελικα ;;

Junior Member
    Και εγώ το ίδιο. Βρήκατε κάποια λύση;

Senior Member
    Το να σε ενοχλούν οι γείτονες είναι κάτι πολύ φυσιολογικό.
    Δεν ήμασταν φτιαγμένοι για να ζούμε πίτα ο ένας πάνω στον άλλο
    συν ο συνωστισμός μέσα στις αηδιαστικές πόλεις φέρνει επιθετικότητα
    και πολύ φυσιολογικά. Μην κοιτάς που μιλάνε για ειρηνική συνύπαρξη
    σε συνθήκες που δεν είναι ειρηνικές.

Junior Member
    Ίδιο πρόβλημα και εγώ παιδιά με φασαρία από εξωγενής παράγοντες ενώ η φασαρία που κάνω εγώ μέσα στο σπίτι δεν με ενοχλεί.

Αναγκάζομαι και κάνω μάσκινγκ δηλαδή βάζω λευκό θόρυβο για να μην ακούω τους άλλους ή ότοασπίδες αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Εσείς καμία ιδέα πρακτική έχετε να με συμβουλεύσετε;

Page 2 of 2 FirstFirst 12