Results 46 to 58 of 58
-
27-12-2018, 16:39 #46
μετα απο 8 χρονια χρησης μαζι με διακοπες αναμεσα, δεν μπορω χωρις αυτα... νομιζω οτι θα τα παιρνω για ολη την ζωη... δεν με νοιαζει.
- 27-12-2018, 17:46 #47
Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η τροπη της ζωής σου σιγουρα.φτιάξε τη ζωή σου όσο πιο όμορφα μπορείς βρες ανθρώπους να σε υποστηριζουν και όλα καλά θα πανε
27-12-2018, 18:13 #48
27-12-2018, 18:25 #49
Φιλε μου, δεν μπορει τοσα χρονια! τοσες επιστημοικες μελετες! τοσες ερευνες! να τις ακυρωνουμε! Δεν μπορω να μην παραδεχτω οτι υπαρχουν δυστυχως καποιοι γιατροι οπου υπερβαλουν στις συνταγογραφησεις με σκοπο το κερδος τους! αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν θεραπευουν τα φαρμακα!
Αυτο το λιγο που γνωριζω ,κι οχι απο δικη μου γνωμη αλλα απο 2 ψυχιατρων μου ειναι οτι η φαρμακολογεια σημερα μπορει με συγουρια να πει οτι με τα φαρμακα φευγει η καταθλιψη και η δυπολικοτητα, για τις αλλες ψυχικες ασθενεις μου εχουν πει οτι θελουν πολλα βηματα ακομα!.
Αρατο οτι υπαρχουν ανθρωποι που ειδαν φως! που ενιωσαν ξανα ανθρωποι περνωντας καποια αντικαταθληπτικα δεν ειναι ψεμα! ειναι γεγωνος κι αφου γινετε γιατι να σταματησουν??
27-12-2018, 18:38 #50
Μα δεν κατάλαβες, δεν καταλεβα καμία προσπάθεια να ακυρώσω τις έρευνες και τις όλες μελέτες που έγιναν πάνω στην αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικων.. Αυτό έγινε από μόνο του, αβίαστα και αυτόματα.. Με που τα πήρα όλα και δεν βοηθηθηκα τότε συνειδητοποίησα ότι όλα γύρω από την ψυχιατρική είναι ψέμα... Εξάλλου, οι αποδείξεις πάντα είναι χειριοπαστες... Πλήθος κόσμου εκεί έξω παίρνει αντικαταθλιπτικα και δεν βλέπει αλλαγή... Γνώρισα πολλούς από αυτούς που με είπαν τα παίρνω αλλά δεν βλέπω και καμιά αλλαγή
27-12-2018, 18:49 #51
Ειναι οντως κριμας που δεν υπηρξε θετικη αλλαγη πανω σου αλλα κι σε οσους αλλους τα πειραν. Προσωπικα γνωριζω ομως αρκετους που εχουν βοηθηθει παρα πολυ, οπως κι εδω μεσα, στο φορουμ, αν κοιταξεις θα διαβασεις πολλα παιδια που ειναι καλητερα χαρις τα φαρμακα.
Θελω ομως να τονισω οτι ειναι πολυ στεναχορο κι ειναι λογικη η οργη σου να σου δινουν καποια ελπηδα στα φαρμακα , να τα ξεκινας ,να περιμενεις,,να περιμενεις κι να μην βλεπεις τυποτα! ειναι πολυ ασχημο αυτο το πραμα κι καταλαβαινω την οποια οργη σου.
06-06-2019, 02:10 #52blackcrowGuestΕπαναφέρω το θέμα μετά από αναζήτηση σχετική με τη διακοπή των αντικαταθλιπτικών. Κατ' αρχήν να αναφέρω ότι συμφωνώ με τον menis_64 σχετικά με τα "συμπτώματα απόσυρσης" ή withdrawal symptoms και τη σοβαρότητα αυτών. Οι περισσότεροι ψυχίατροι δεν δέχονται ότι υπάρχουν μιας και ούτε οι ίδιες οι φαρμακευτικές δε το δέχονται. Προσωπικά έπαιρνα το cymbalta για δέκα μήνες. Το διέκοψα μαχαίρι μετά από παρότρυνση του ψυχιάτρου (μεγάλο λάθος) και μέσα σε τρεις μήνες εμφάνισα και πάλι κατάθλιψη (ή σύμπτωμα στέρησης). Τα ξεκίνησα και πάλι για δύο χρόνια περίπου. Ξεκίνησα μια σταδιακή μείωση της δόσης (άνοιγα την κάψουλα και μέτραγα μπίλιες
) με οδηγίες που βρήκα σε ιστοσελίδες που προσπαθούσαν να βοηθήσουν χρήστες του εν λόγω φαρμάκου, να βγουν με ασφάλεια από αυτό. Τώρα έχω περίπου ένα μήνα που πήρα την τελευταία δόση. Δυστυχώς κουράστηκα και δεν τήρησα το χρονοδιάγραμμα (περίπου 10% μείωση ανά εβδομάδα) μιας και θα έπρεπε να το σταματήσω περί τα μέσα Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή έχω και πάλι καταθλιπτικά συμπτώματα, αυτοκτονικές εικόνες (όχι σκέψεις) και μεγάλο άγχος. Δεν ξέρω αν είναι υποτροπίαση ή συμπτώματα απόσυρσης. Δε θέλω να μπω ξανά γιατί ποτέ δε θα μάθω. Προσπαθώ να το παλέψω. Καλό είναι όποιος ενδιαφέρεται να ψάξει στο google με keywords το όνομα του φαρμάκου και δίπλα withdrawal symptoms. Θα εκπλαγείται από το τι υπάρχει σε σχέση με καταθέσεις ασθενών αλλά και ψυχιάτρων που έχουν αποδεχθεί την περίοδο απόσυρσης και όσα προκαλούνται κατά τη διάρκεια της στον χρήστη. Ελπίζω να αντέξω.
06-06-2019, 06:27 #53
Καλησπέρα! Είμαι μέλος εδώ, δεν παρακολουθώ ολα τα ποστ αλλά επειδή με κάποια παιδιά που παίρνουν αντικαταθλιπτικα έχω μιλήσει και με προσωπικά μηνύματα θέλω να εκφράσω την άποψη ότι μου έχουν επικοινωνήσει οτι όντως είναι δύσκολη η διακοπή τους. Επίσης το μέλος που άνοιξε αυτό το ποστ έχει μπαναριστει και απορώ πραγματικά για ποιο λόγο. Θα παρακαλούσα την διαχείριση να επαναφέρει το λογαριασμό του . Το γεγονός ότι επικοινωνεί το προσωπικό του βίωμα και τις απόψεις του σχετικά με μια κατηγορία φαρμάκων δεν σημαίνει ότι επηρεάζει και τα άλλα μέλη. Εδώ είναι ένα φόρουμ , ταπεινή μου άποψη παντα, ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων . Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη αν πήρα θέση ,απλά κι εγώ την άποψη μου εξεφρασα. Προσωπικά δεν είμαι κατά των φαρμάκων και σε πολλες περιπτώσεις είναι απαραίτητα για τη λειτουργικότητα των νοσουντων. Ευχαριστώ θερμά
Last edited by Demi71; 06-06-2019 at 10:17.
06-06-2019, 08:31 #54
Τα αισθήματα κατάθλιψης φεύγουν - νοείται όση ώρα διαρκεί η επήρεια των φαρμάκων - όχι όμως οι σκέψεις που προκαλούν αυτα τα αισθήματα, τα φάρμακα δεν διώχνουν τις σκέψεις αλλά λόγω της επήρειας τους και της νηφαλιότητας που προκαλούν το άτομο μπορεί να σκεφτεί πιο καθαρά, πιο ήρεμα.
Θετικη αλλαγη στη ζωή, η τροπή της ζωής σου, το να φτιάξει η ζωή σου, όλα αυτα που γράψατε κάποιοι από σας βελτιώνουν τη σκέψη κι άρα τα αισθήματα. Για το λόγο αυτό, χωρίς βέβαια να μαι ειδικός, δεν πιστεύω σε "συμπτώματα απόσυρσης".γιάννης
06-06-2019, 09:29 #55
Καλημερα! Δυστυχως το συγκεκριμενο μελος παριστανε τον γκουρου της αντι-φαρμακολογιας σε ολο το μηκος και πλατος του φορουμ... Εκανε προτροπες για διακοπη και αλλαγη αγωγης σε μελη, διατυπωνε αντιεπιστημονικες η συνομωσιολογικες θεωριες για τη δραση φαρμακων κλπ. Μεχρι και μελη με success story προσπαθουσε να τα πεισει να κοψουν τα φαρμακα. Ολα αυτα απαγορευονται απο τους ορους χρησης του φορουμ γιατι οπως καταλαβαινεις ειναι επικινδυνα. Οποτε και να μην εκανε χυδαια ομοφοβικα και μισογυνικα σχολια και να μην επαιρνε στο κηνυγι κοπελες που μετα αναγκαζονταν να τον καταγγειλουν για παρενοχληση, παλι λογικα θα αποκλειοταν και δευτερη φορα!
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
06-06-2019, 10:16 #56
Καλημέρα oboro! Δεν έχω να σχολιάσω κάτι σε αυτά που έγραψες γιατί δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να κρίνω ανθρωπους. Είμαι 47 χρόνων και προσπαθώ κι εγώ να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της ζωής όπως όλοι μας. Κρίνω μόνο ανθρώπους πολύ δικούς μου. Εκεί ναι έχω κάθε δικαίωμα και σαφώς και πάνω απο όλα κάνω την δική μου αυτοκριτική. Φιλικά πάντα όλα αυτά και με κάθε σεβασμό
Last edited by Demi71; 06-06-2019 at 13:39.
06-06-2019, 10:22 #57
Κανενα προβλημα, εκανες μια ερωτηση για το τι συνεβη αναφορικα με τον αποκλεισμο και σου απαντησα. Απλα επειδη εδω μεσα ειναι φορουμ ψυχολογιας που μπαινει κανεις για υποστηριξη και οχι για να τον παρενοχλησουν η να τον στειλουν στο νοσοκομειο για πλυση στομαχου, ενας μικρος αποχωρισμος απο το φωτοστεφανο που και που δε βλαφτει, αντιθετα μπορει να προστατευσει και να κανει καλο σε συνανθρωπους μας.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
06-06-2019, 12:15 #58blackcrowGuestΕπισης να αναφερω οτι εναντια της εταιρειας που βγαζει το cymbalta υπαρχουν δικαστικες προσφυγες. Προσεξτε δε λεμε μην παιρvετε αντικαταθλιπτικα αυτο που ζητανε οι χρηστες ειναι οδηγιες σχετικα με την ομαλη αποσυρση. Ενα παραδειγμα ειναι τα brain zaps. Οταν τα ενιωσα την πρωτη φορα δεν ηξερα καν για withdrawal symptoms Το ανεφερα στο γιατρο μου κ ειπε οτι πρωτη φορα το ακουει. Οταν εμαθα μετα απο πολλους μηνες πως λεγεται το εψαξα ως cymbalta brain zaps κ υπηρχαν παρα πολλα ως κ επiστημονικα αρθρα που αναφερονταν στο παραπανω συμπτωμα.
Να αυμπληρώσω οτι λογω του οτι το cymbalta συνταγογραφειται κ απο ορθοπαιδικους για χρονιο πονο ειναι αρκετα διαδεδομένο και υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να τα φαντάστηκαν.
Προσωπικα επελεξα αυτο κ τη δευτερη φορα γιατι είχα χρόνιους πόνους στον αυχένα και αυτό ειναι το μονο μαζι με το lyrica που ανακουφιζουν απο μυοσκελετκους πονους διαφορετικα θα επελεγα καποιο αλλο.Last edited by blackcrow; 06-06-2019 at 12:50.