Ψυχολογια και Ομοιοπαθητικη...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Ψυχολογια και Ομοιοπαθητικη...

Καλησπερα...
    Τελευταια σκεφτομαι πολυ λογω διαφορων καταστασεων και της διαταραξης της ψυχικης μου ισορροπιας, το ενδεχομενο να ξεκινησω ψυχαναλυση...μια πολυ καλη μου φιλη που εμπιστευομαι παρα πολυ μου προτεινε αντι για αυτο να δοκιμασω την ομοιοπαθητικη ιατρικη που εχει πολυ θετικες επιδρασεις πανω στην ψυχικη υγεια του ατομου καθως αντιλαμβανεται το ατομο σαν μια ενιαια ψυχοσωματικη οντοτητα και κατ'επεκταση τη θεραπεια του με ενιαιο τροπο...Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε απο προσωπικης σας εμπειρια ειτε απο γνωστους κατι πανω στο θεμα και αν πιστευετε πως οντως η ομοιοπαθητικη μπορει να βοηθησει στην αποκατασταση της ψυχικης ισορροπιας...και τελος το ερωτημα: Ψυχολογος ή Ομοιοπαθητικός Ιατρος;
    Ευχαριστω...

Senior Member
    Ομολογώ οτι δεν ήξερα τί ακριβώς είναι η ομοιπαθητική και βρήκα αυτό το site http://www.homeopathy.gr όπου και πάλι δεν κατάλαβα την ουσία αυτού του κλάδου. Αναφέρει για χορήγηση \"φυσικών\" φαρμάκων και χρήση βελονισμού αλλά προσωπικά δεν με πείθει αυτή η μέθοδος και μου φαίνεται κάπως γενική και μη τεκμηριωμένη επαρκώς.
    Αφού σε απασχολούν ψυχικά θέματα γιατί δεν απευθύνεσαι κατ\' ευθείαν σε κάποιον ψυχολόγο και σκέφτεσαι μία τέτοια εναλλακτική λύση? αυτή είναι η άποψή μου...

Senior Member
    igloo,

δεν γνωριζω οτι η ομοιοπαθητικη ερχεται να αντικαταστησει οποιουδηποτε ειδους ψυχοθεραπεια, αλλα να συμπληρώσει, να βοηθησει...Καταλαβαινω την ολιστικη προσεγγιση, αλλα οταν μιλαμε για ολιστικη προσεγγιση φροντιζουμε ψυχη κ σωμα, αν καταλαβαινω καλα.

Ομοιοπαθητική.Κοινός πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες....
    Το όνομά μου είναι στράτος.Ένας άνθρωπος γεννημένος σε λάθος εποχή.........

Junior Member
    Γιατι το λες αυτο ico;;
    Εχεις καποια προσωπικη εμπειρια η απο γενικης αποψης;;

Καλημερα,

Προσωπικα επισκεφτηκα ομοιοπαθητικο για να απαλλαγω απο χρονιες ημικρανιες. Τα καταφερα.
    Η ιατρικη ειδικοτητα του ηταν Ψυχιατρος. Οποτε εκανα και κοντα 4 χρονια ψυχοθεραπειας για να αντιμετωπισω την καταθλιψη και τις φοβιες μου και να γνωρισω τον εαυτο μου.
    Ποτε δεν μου εδωσε χημικο φαρμακο. Παντοτε ομοιπαθητικο. Το οποιο βοηθουσε οσο και να αμφεβαλα στην αρχη.
    Στην περιπτωση μου οταν περασα μια περιεργη πνευμονια ( 10 μερες στο νοσοκομειο )που συναντατε μονο σε τριτες χωρες και οι γιατροι οι κλασικοι με φλωμοσαν στην κυριλεξια στην κορτιζονη. Με την βοηθεια του ομοιπαθητικου καταφερα να κοψω πολυ πιο γρηγορα την κορτιζονη η οποια αρχισε να εχει καταστρεπτικα αποτελεσματα στον οργανισμο μου. Πονους στα κοκκαλα, ακμη υποχωρηση στα ουλα κλπ κλπ. Με λιγα λογια ειμαι υπερ.

Γνωμη μου ειναι ο ομοιπαθητικος να ειναι ψυχιατρος.

Φιλικα
    Μαργαριτα