Ερωτική απόρριψη από σύζυγό - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 97
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Δεν θέλω να σου θίξω τον γκουρού της ψυχολογίας,αλλά λέει ένα μάτσο ανυπόστατες αμπελοφιλοσοφίες...
    Αυτή η σταδιοποίηση της σεξουαλικής ανάπτυξης του νηπίου δεν έχει καμμία επιστημονική βαση και είναι ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες..
    Απόδειξη είναι ότι σε πολύτεκνες οικογένειες όπου τα παιδιά γαλουχούνται με τον ίδιο τρόπο από τους γονείς,με τις ίδιες παραστάσεις και προσλαμβάνουσες, αναπτύσσουν τελείως διαφορετικό σεξουαλικό προφίλ και χαρακτήρα.

Ποιός ξέρει...Κάποια σπίθα προυπάρχει η έχει εντυπωθεί μέσα στον καθέναν μας...κάποιο internal drive που μας καθορίζει ως μοναδικές προσωπικότητες....
    Πολλές φορές δεν έχουμε επίγνωση της ύπαρξής του, και άλλες ψυχανεμιζόμαστε την παρουσία του.
    Κάποιες φορές το απωθούμε ή το κρύβουμε, και άλλες φοβόμαστε μην το προδώσουμε.
    Αυτό που λες δεν ισχύει. Μπορεί να μεγαλώνουμε από τους ίδιους γονείς αλλά οι συνθήκες, οι συμπεριφορές τους, η ψυχολογία τους κτλ δεν είναι ποτέ ίδια σε όλα τα παιδιά. Δεν λέω πως δεν υπάρχει ίσως και μια προδιάθεση σε κάθε παιδί, αλλά η συμπεριφορά των γονιών δεν είναι ποτέ ίδια όσο κι αν πιστεύουν μερικοί οτι είναι. Άλλη συμπεριφορά και άλλη αντιμετώπιση έχουν οι γονείς στο πρώτο παιδί πχ κι άλλη στο τέταρτο. Η ισορροπίες μέσα σε μια οικογένεια δεν είναι ποτέ σταθερές, αλλάζουν ανά πάσα στιγμή κι έτσι η χρονική στιγμή κατά την οποία έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια, η ψυχολογική κατάσταση των γονιών εκείνη την περίοδο, η μεταξύ τους σχέση, οι προσδοκίες που έχουν για το νέο μέλος, τα "λάθη" που κάνανε με το προηγούμενο κτλ....όλα αυτά κι άλλα τόσα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά που θα αναπτύξει τελικά το κάθε παιδί.
    Ακόμα και σε δίδυμα μπορεί να είναι διαφορετική η συμπεριφορά των γονιών. Πχ. το ένα αρρωσταίνει, κερδίζει περισσότερο χρόνο με την μαμά, περισσότερη φροντίδα, περισσότερη τρυφερότητα, το άλλο αναγκαστικά μένει κάπως στην άκρη. Μάντεψε ποιο θα γίνει πιο ανεξάρτητο. Είχε καμιά προδιάθεση ώστε να γίνει ανεξάρτητο; Ίσως , αλλά το ότι είχε τους ίδιους γονείς με το άλλο που δεν έγινε ανεξάρτητο δεν αποτελεί απόδειξη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Αν θες σου προτεινω τριβολι. Σε μια φαση απογοητευσης που η λιμπιντο πηγε στα ταρταρα, το δοκιμασα αφου το διαβασα καπου εδω, και κανει καλη δουλεια δεν το περιμενα. Δεν υπαρχει περιπτωση να σε δει με τα εσωρουχα και να μην ορμησει.
    Αν και θα σου προτεινω μην προκαλεις με τα εσωρουχα κτλ συνεχως. Αν δεν εχει ορεξη σε βλεπει που προσπαθεις και αν σε αγαπαει θα νοιωσει ασχημα θα στενοχωρηθει και αυτο θα επιδρασει ακομη πιο αρνητικα.

Αν και επιμενω για παντρεμενοι αν το κανετε 2-3 φορες τη βδομαδα εισαι σουπερ, μη μιλας καθολου.
    που τις ειδες τις 2-3 φορες, μονο εσυ το ξερεις..
    μια φορα με τα χιλια ζορια, ειπε η γυναικα κι αυτη, δεν την ικανοποιει.
    η ειναι ξενερωτος ο ανθρωπος, η δεν τον εξιταρει η συγκεκριμενη κοπελα, και ηρθε κοντα της για να κανει οικογενεια και οχι για σεξ.
    και το "παντρεμενοι' το λες σαν να ειναι 20 χρονια παντρεμενοι.
    ενα χρονο ειναι παντρεμενοι. επιτρεπεται τετοια κατασταση?

βεβαια εγω επαναλαμβανω, οτι ετσι τον γνωρισε, δεν αλλαξε δραματικα εκεινος.
    οποτε ολα αυτα επρεπε να τα σκεφτει πριν κανει παιδι.

Senior Member
    Έχω παρόμοιο παράδειγμα από την ανάποδη. Ο άντρας να θέλει συνεχώς και η γυναίκα να τον αποφεύγει και να μην θέλει. Η κοπέλα δεν ήταν καθόλου έτσι γενικά (σε προηγούμενες σχέσεις της πχ) και επίσης τον αγαπούσε κι ένιωθε πως τον ήθελε αλλά για κάποιο λόγο δεν της έβγαινε να κάνει σεξ μαζί του γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της δεν το ευχαριστιόταν, δεν της άρεσε ο τρόπος που γινόταν. Παρόλα αυτά κι εκείνοι παντρεύτηκαν.
    Δοκίμασαν σεξολόγο, σύμβουλο σχέσεων, ψυχολόγους... τίποτα δεν δούλεψε.

Προσωπικά δεν πιστεύω οτι διορθώνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί να είναι γενικά ξενέρωτος ο άλλος, μπορεί να φταίει κάτι στην μεταξύ τους χημεία.... αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Δεν έχω ακούσει ούτε μια περίπτωση να χει καταφέρει να αλλάξει το συγκεκριμένο θέμα. Ίσα ίσα νομίζω οτι όσο συζητιέται μεταξύ του ζευγαριού, τόσο θα χειροτερεύει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Έχω παρόμοιο παράδειγμα από την ανάποδη. Ο άντρας να θέλει συνεχώς και η γυναίκα να τον αποφεύγει και να μην θέλει. Η κοπέλα δεν ήταν καθόλου έτσι γενικά (σε προηγούμενες σχέσεις της πχ) και επίσης τον αγαπούσε κι ένιωθε πως τον ήθελε αλλά για κάποιο λόγο δεν της έβγαινε να κάνει σεξ μαζί του γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της δεν το ευχαριστιόταν, δεν της άρεσε ο τρόπος που γινόταν. Παρόλα αυτά κι εκείνοι παντρεύτηκαν.

Προσωπικά δεν πιστεύω οτι διορθώνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί να είναι γενικά ξενέρωτος ο άλλος, μπορεί να φταίει κάτι στην μεταξύ τους χημεία.... αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Δεν έχω ακούσει ούτε μια περίπτωση να χει καταφέρει να αλλάξει το συγκεκριμένο θέμα. Ίσα ίσα νομίζω οτι όσο συζητιέται μεταξύ του ζευγαριού, τόσο θα χειροτερεύει.
    συμφωνω απολυτα.

Banned

Στην εποχή μας, υποτίθεται πως επιλέγουμε και με βάση τη "χημεία στο κρεβάτι". Απ' ότι φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν σύζυγο με ποιο παραδοσιακό τρόπο. Λογικό επακόλουθο να κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του το "πρόβλημα".

Είναι σαν να θέλει κάποιος να κάνει "extreme sports" με το σύντροφό του, ενώ ξέρει ότι ο σύντροφος δε γουστάρει τέτοια παιχνίδια. Λογικό είναι μετά, όταν θα πάνε μαζί να το κάνουν, να μην υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός. Δε γίνεται να μπορέσεις να μάθεις τον εαυτό σου να γουστάρει "extreme sports" για χάρη του συντρόφου. Από 'κει και πέρα υπάρχει και το άσμα "και λίγο λίγο θα με συνηθίσεις".

Senior Member
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Στην εποχή μας, υποτίθεται πως επιλέγουμε και με βάση τη "χημεία στο κρεβάτι". Απ' ότι φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν σύζυγο με ποιο παραδοσιακό τρόπο. Λογικό επακόλουθο να κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του το "πρόβλημα".

Είναι σαν να θέλει κάποιος να κάνει "extreme sports" με το σύντροφό του, ενώ ξέρει ότι ο σύντροφος δε γουστάρει τέτοια παιχνίδια. Λογικό είναι μετά, όταν θα πάνε μαζί να το κάνουν, να μην υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός. Δε γίνεται να μπορέσεις να μάθεις τον εαυτό σου να γουστάρει "extreme sports" για χάρη του συντρόφου. Από 'κει και πέρα υπάρχει και το άσμα "και λίγο λίγο θα με συνηθίσεις".
    μπα, μη νομιζεις.
    λιγοι ειναι αυτοι που δεν γουσταρουν το σεξ.
    οι περισσοτροι απο αυτους, ειτε ανδρες, ειτε γυναικες, απλα δεν γουσταρονται μεταξυ τους και παντρευονται για να κανουν οικογενεια η για οικονομικη εξασφαλιση.
    με αλλους, μια χαρα το γουσταρουν το σεξ...

Senior Member

Τι να σου πω....φαίνεται πως μερικοί επιλέγουν έτσι. Η συγκεκριμένη υποστήριζε πως είχε βρει το άλλο της μισό, σαν ζευγάρι ταίριαζαν απόλυτα σε όλα εκτός από το...σεξ! Η ίδια θεώρησε πως ήταν τόσο ισχυρά τα υπόλοιπα για εκείνη που θα μπορούσε να το παραβλέψει αυτό. Σα να λέμε, έχει κι ένα ελάττωμα, κανείς δεν είναι τέλειος, θα το δεχτώ.
    Κατά την γνώμη μου βέβαια το θέμα σεξ δεν είναι απλά ένα "ελάττωμα" που μπορεί να παραβλέψει κάποιος. Είναι το ήμισυ σε μια σχέση και δεν μπορεί να ισχύουν εκπτώσεις σε αυτό. Διαφορετικά δεν μιλάμε για ερωτική σχέση, μιλάμε για συνεργάτες, φίλους ή οτι άλλο.

Senior Member
    Τι να σου πω....φαίνεται πως μερικοί επιλέγουν έτσι. Η συγκεκριμένη υποστήριζε πως είχε βρει το άλλο της μισό, σαν ζευγάρι ταίριαζαν απόλυτα σε όλα εκτός από το...σεξ! Η ίδια θεώρησε πως ήταν τόσο ισχυρά τα υπόλοιπα για εκείνη που θα μπορούσε να το παραβλέψει αυτό. Σα να λέμε, έχει κι ένα ελάττωμα, κανείς δεν είναι τέλειος, θα το δεχτώ.
    Κατά την γνώμη μου βέβαια το θέμα σεξ δεν είναι απλά ένα "ελάττωμα" που μπορεί να παραβλέψει κάποιος. Είναι το ήμισυ σε μια σχέση και δεν μπορεί να ισχύουν εκπτώσεις σε αυτό. Διαφορετικά δεν μιλάμε για ερωτική σχέση, μιλάμε για συνεργάτες, φίλους ή οτι άλλο.
    ειναι απλο ελισσαβετ μου.
    μερικοι βλεπουν τον γαμο σαν συνεταιρισμο, οχι σαν ερωτικη σχεση, με επακολουθο, αυτο που λεει και το μελος, εδω...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ειναι απλο ελισσαβετ μου.
    μερικοι βλεπουν τον γαμο σαν συνεταιρισμο, οχι σαν ερωτικη σχεση, με επακολουθο, αυτο που λεει και το μελος, εδω...
    Θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου.
    Η συγκεκριμένη κοπέλα για την οποία μιλώ, δεν ήταν καμιά κοπελίτσα διψασμένη για σχέσεις, ή άπειρη, ή συντηρητική που πίστευε πως το σεξ δεν είχε και τόση σημασία και είχε όνειρο ζωής να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Μια χαρά κοπέλα ήταν και αρκετές εμπειρίες είχε και ευχαριστιόταν το σεξ και το θεωρούσε πολύ σημαντικό κομμάτι σε μια σχέση. Αυτό που περιέγραφε πολύ έντονα όταν το συζητούσαμε πριν παντρευτεί ακόμα ήταν ότι " βρήκα ο, τι ήθελα σε όλα τα υπόλοιπα, πώς να τον αφήσω μόνο για ένα που δεν μου αρέσει; πάντα δεν θα υπάρχει κάτι που δεν μας αρέσει;" Δεν είναι οτι έβλεπε τον γάμο σαν συνεταιρισμό λοιπόν, είναι ότι ένιωθε πως αυτός ήταν ο άνθρωπος της και δεν μπορούσε να πάρει την απόφαση να τον χάσει εξαιτίας του σεξ. Στην αρχή πίστευε λοιπόν πως με δουλειά από πλευράς τους κι εφόσον κι οι δυο είχαν την θέληση θα το διόρθωναν. Και όντως έκαναν πολλές προσπάθειες και απευθύνθηκαν κατά καιρούς σε διάφορους ειδικούς. Με τον καιρό κι αφού δεν έβλεπε αποτέλεσμα προσπάθησε να συμβιβαστεί με την ιδέα πως μπορεί να ζήσει έτσι.

Αν και δεν συμφωνώ καθόλου με το σκεπτικό, την καταλαβαίνω. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδρούσα εγώ αν έβρισκα κάποιον που θεωρούσα πως με κάλυπτε απόλυτα σε όλα τα υπόλοιπα και το μόνο πρόβλημα ήταν το σεξ. Πιστεύω πως θα έφευγα αλλά και πάλι δεν μου έχει τύχει για να ξέρω με σιγουριά.

Banned
    Κακά τα ψέματα. Δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Επίσης, πολλές φορές ο άνθρωπος για οικογένεια δεν καλύπτει το σεξουαλικό. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση της συνήθειας, που οδηγεί σε σταδιακή απομάκρυνση των δύο συντρόφων.

Ακόμη έχουμε και την αδιαφορία της γυναίκας προς τον άνδρα, όταν έρχεται στον κόσμο το παιδί.

Τα παραπάνω έχουν ως επακόλουθο το να ψάχνονται αρκετοί έξω από το γάμο.

Στο δια ταύτα, η θεματοθέτρια δεν είναι η μόνη που περιμένει ν' αλλάξει ο χαρακτήρας του συντρόφου. Μόνο οι συμπεριφορές αλλάζουν, δε μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    που τις ειδες τις 2-3 φορες, μονο εσυ το ξερεις..
    μια φορα με τα χιλια ζορια, ειπε η γυναικα κι αυτη, δεν την ικανοποιει.
    η ειναι ξενερωτος ο ανθρωπος, η δεν τον εξιταρει η συγκεκριμενη κοπελα, και ηρθε κοντα της για να κανει οικογενεια και οχι για σεξ.
    και το "παντρεμενοι' το λες σαν να ειναι 20 χρονια παντρεμενοι.
    ενα χρονο ειναι παντρεμενοι. επιτρεπεται τετοια κατασταση?

βεβαια εγω επαναλαμβανω, οτι ετσι τον γνωρισε, δεν αλλαξε δραματικα εκεινος.
    οποτε ολα αυτα επρεπε να τα σκεφτει πριν κανει παιδι.
    Εχεις δικιο νομισα οτι ειπε 2 φορες, οποτε με λιγη προσπαθεια μπορει να γινει 3, το οποιο το θεωρω μια χαρα, εκτος αν ειναι 17 χρονων που τον παιζαμε ακουμπωντας ενα μπαλονι :)
    Καταρχας υπαρχει ασυμβατοτητα στην ηλικια, 28 με 40. Επειδη ειμαι 40 σου λεω οτι το σεξ δεν καθοριζει την καθημερινοτητα μου πλεον οπως ημουν 28 που εβλεπα παντου τρυπες. Δε θα μπω ευκολα στη διαδικασια να ερεθιστω εξαναγκαστικα, δεν υπαρχει επαφη στον τροπο σκεψης ενος 28ρη με ενος 40αρη. Δεν θα αναφερθω στην ορμη που ετσι κι αλλιως πεφτει σταδιακα.
    Και επιμενω εφοσον ειναι ξενερωτος, υπηρχαν αλλοι διαθεσιμοι να την πηδανε 2 φορες τη μερα, γιατι δεν παντρευτηκαν; Γιατι ερωτευτηκαν μεταξυ τους; Μα ερωτευεσαι χωρις να ικανοποιεισαι σεξουαλικα; Πως γινεται αυτο;;

Senior Member

Σάσα σωστό..!!!

Εστάλη από TA-1020 στο E-Psychology.gr Mobile App
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Junior Member
    Πάντα ήταν της αγκαλιας και της τρυφερότητας ο καλός μου,δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αυτό που άλλαξε τις τελευταίες μέρες είναι άλλο. Να σας πω,έκανα ότι δεν υπάρχει στο σπίτι. Έκανα τις δουλειές μου και δεν του " όρμηξα" καθόλου. Όλο αυτό με το γραμματόσημο και το φτύσιμο ποτέ δεν πίστευα ότι πιάνει άλλα παιδιά άλλαξα γνώμη. Τον είχα συνηθίσει αλλιώς και τώρα μάλλον τον ξάφνιασαν,δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Θα του αφήσω την πρωτοβουλία. Το ψάχνω,το συζητάω,με απασχολεί γιατί πιστεύω ότι οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια. Προσπαθώ για το τέλειο και το μόνο που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ ήταν το καλό και συχνό σεξ. Πήρα την επιβεβαιωση μου αλλά δεν παρατάω τα όπλα..χαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ανθια View Post
    Πάντα ήταν της αγκαλιας και της τρυφερότητας ο καλός μου,δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αυτό που άλλαξε τις τελευταίες μέρες είναι άλλο. Να σας πω,έκανα ότι δεν υπάρχει στο σπίτι. Έκανα τις δουλειές μου και δεν του " όρμηξα" καθόλου. Όλο αυτό με το γραμματόσημο και το φτύσιμο ποτέ δεν πίστευα ότι πιάνει άλλα παιδιά άλλαξα γνώμη. Τον είχα συνηθίσει αλλιώς και τώρα μάλλον τον ξάφνιασαν,δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Θα του αφήσω την πρωτοβουλία. Το ψάχνω,το συζητάω,με απασχολεί γιατί πιστεύω ότι οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια. Προσπαθώ για το τέλειο και το μόνο που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ ήταν το καλό και συχνό σεξ. Πήρα την επιβεβαιωση μου αλλά δεν παρατάω τα όπλα..χαχαχα
    με μπερδεψες τωρα...δηλαδη ολα ενταξει??τα βρηκατε και στο κρεβατι???

Senior Member
    :)

Εστάλη από TA-1020 στο E-Psychology.gr Mobile App
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast