Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Εμμυ26 View Post
    Καλώς σας βρήκα.. Ναι έχω έναν μπεμπη 6 μηνών. Σε ευχαριστώ πολύ [emoji4]
    Κοίτα εγώ τα αντιλαμβάνομαι κάπως διαφορετικα τα πράγματα. Τους ψυχολογικά ασθενείς δεν τους έχω συνδεδεμενους στο μυαλό μου σαν ψυχικά αρρωστους. Ψυχικά ασθενείς για μένα σημαίνει ένας οργανισμός ο οποίος είτε στρεσαριστηκε άσχημα είτε πέρασε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορούσε να ανταπεξελθει και ξέσπασε κάπως έτσι. Ο ψυχικά άρρωστος για μένα σημαίνει ένας τρελός, ένας ψυχασθενης)(μιλάω για καταστάσεις του ακρου) που εννοείται πως και για αυτόν από κάπου ξεκίνησε όλο αυτό όμως δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει.. Ένα ασθενείς πάσχει από κάτι το οποίο με την κατάλληλη θεραπεία θα του περάσει, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να βρει τι του ταιριάζει. Ενώ ένας ψυχικά άρρωστος σπάνια έχει επιστροφή. Άρα και η ψυχική ασθένεια είναι ένας προβληματισμος του εγκεφάλου όταν πια έχει φουλαρει από δεδομένα, δεν μπορεί να τα βάλει σε μία τάξη και προς το παρόν δε χωράει άλλα. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει, να σβήσει και μετά λειτουργεί κανονικά. Ο ψυχικά άρρωστος όμως σπάνια έχει τη δυνατότητα αυτή γιατί έχει περάσει σε ένα στάδιο στο οποίο πάρα πολύ δύσκολα επαναφέρετε.. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου όπως λες δοκίμασε άλλα πράγματα.. Δεν ξέρω το ιστορικό σου όμως αν θεωρείς τον εαυτό σου ψυχικά άρρωστη με συγχωρείς αλλά διαφωνώ. Απτη στιγμή που συζητάς, έχεις κύκλο γύρω σου και έχεις θέληση να ξεπεράσεις δυσκολίες όλα θα φτιάξουν. Και όσο για αυτό το άτομο να ξέρεις πως έχουν ακόμη να περάσουν πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι απτη ζωή σου..

Σήμερα νιώθω κάπως καλύτερα... Να δούμε πως θα πάει η μέρα...

Ναι, έτσι όπως το θέτεις το θέμα δεν είμαι ψυχικά άρρωστη αλλά με ψυχολογικά προβλήματα ναι... Απλά κατά διαστήματα χειροτερεύω και δύσκολα το αντέχω...
    Έχεις δίκιο σχετικά με το ότι πέρασα μια στρεσογόνα κατάσταση την οποία δεν ήμουν σε θέση ν' αντιμετωπίσω, ήταν κάτι πολύ τρομαχτικό...
    Τώρα για το ιστορικό μου αν θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις ότι θες... Δεν μου βγαίνει ν' αρχίσω να μιλάω έτσι γενικά από μόνη μου...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ γιατί δεν συνηθίζω να γίνομαι αδιακριτη.. Αν με τη δική σου συνεναιση μπορούσα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις ώστε να συζητήσουμε το ιστορικό σου να μπορώ να έχω μία αντίληψη της κατάστασης ευχαρίστως για να ξέρω κι εγώ πως θα μπορούσα να απαντήσω δε προβληματισμους σου.. [emoji4]

Senior Member
    Δεν θα ήθελα να επεκταθώ γιατί δεν συνηθίζω να γίνομαι αδιακριτη.. Αν με τη δική σου συνεναιση μπορούσα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις ώστε να συζητήσουμε το ιστορικό σου να μπορώ να έχω μία αντίληψη της κατάστασης ευχαρίστως για να ξέρω κι εγώ πως θα μπορούσα να απαντήσω δε προβληματισμους σου.. [emoji4]
    Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα...

Άλλωστε την έχω γράψει εδώ την ιστορία μου αλλά δεν θα σε βάλω να ψάχνεις θέματα του περασμένου αιώνα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Καλώς σας βρήκα.. Ναι έχω έναν μπεμπη 6 μηνών. Σε ευχαριστώ πολύ [emoji4]
    Κοίτα εγώ τα αντιλαμβάνομαι κάπως διαφορετικα τα πράγματα. Τους ψυχολογικά ασθενείς δεν τους έχω συνδεδεμενους στο μυαλό μου σαν ψυχικά αρρωστους. Ψυχικά ασθενείς για μένα σημαίνει ένας οργανισμός ο οποίος είτε στρεσαριστηκε άσχημα είτε πέρασε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορούσε να ανταπεξελθει και ξέσπασε κάπως έτσι. Ο ψυχικά άρρωστος για μένα σημαίνει ένας τρελός, ένας ψυχασθενης)(μιλάω για καταστάσεις του ακρου) που εννοείται πως και για αυτόν από κάπου ξεκίνησε όλο αυτό όμως δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει.. Ένα ασθενείς πάσχει από κάτι το οποίο με την κατάλληλη θεραπεία θα του περάσει, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να βρει τι του ταιριάζει. Ενώ ένας ψυχικά άρρωστος σπάνια έχει επιστροφή. Άρα και η ψυχική ασθένεια είναι ένας προβληματισμος του εγκεφάλου όταν πια έχει φουλαρει από δεδομένα, δεν μπορεί να τα βάλει σε μία τάξη και προς το παρόν δε χωράει άλλα. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει, να σβήσει και μετά λειτουργεί κανονικά. Ο ψυχικά άρρωστος όμως σπάνια έχει τη δυνατότητα αυτή γιατί έχει περάσει σε ένα στάδιο στο οποίο πάρα πολύ δύσκολα επαναφέρετε.. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου όπως λες δοκίμασε άλλα πράγματα.. Δεν ξέρω το ιστορικό σου όμως αν θεωρείς τον εαυτό σου ψυχικά άρρωστη με συγχωρείς αλλά διαφωνώ. Απτη στιγμή που συζητάς, έχεις κύκλο γύρω σου και έχεις θέληση να ξεπεράσεις δυσκολίες όλα θα φτιάξουν. Και όσο για αυτό το άτομο να ξέρεις πως έχουν ακόμη να περάσουν πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι απτη ζωή σου..

Ο διαχωρισμός που κάνεις, δηλαδή, στους ανθρώπους που εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές είναι "ψυχικά ασθενής" ή "ψυχικά άρρωστος"; .....
    ..... Το βασικό γύρω από την "ίαση" των ψυχικών διαταραχών είναι αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και αύξηση της λειτουργικότητας με σκοπό το άτομο να ζει ποιοτικά. Αυτό είναι δυνατό σε όλες τις διαταραχές.... όλοι οι δρόμοι έχουν γυρισμό.

Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Ο διαχωρισμός που κάνεις, δηλαδή, στους ανθρώπους που εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές είναι "ψυχικά ασθενής" ή "ψυχικά άρρωστος"; .....
    ..... Το βασικό γύρω από την "ίαση" των ψυχικών διαταραχών είναι αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και αύξηση της λειτουργικότητας με σκοπό το άτομο να ζει ποιοτικά. Αυτό είναι δυνατό σε όλες τις διαταραχές.... όλοι οι δρόμοι έχουν γυρισμό.
    Αυτό που λες το σέβομαι αλλά διαφωνώ. Ψυχικά ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ θεωρώ τους ανθρώπους που είναι κλεισμενοι στις Ψ και άλλα τόσα περιστατικά που παίρνουν αγωγές στο σπίτι τους. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν επιστροφή και ειδικά όταν οι γιατροί που είναι σε αυτόν τον κλάδο τους χαπακωνουν ανελεητα απλά και μόνο για να μένει στασιμη η κατάσταση ή τους κάνουν πειραματοζωα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Νιώθω πολύ αγχωμένη αυτή τη στιγμή γιατί η μέρα ξεκίνησε με προβλήματα, ακόμα δεν προλάβαμε να σηκωθούμε κι εννιά η ώρα τσουπ, τηλέφωνο και δεν ήταν για καλό (δεν πέθανε κανείς πάντως) κι αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα χειρότερα απ' ότι νιώθω τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω, η ένταση που δημιουργήθηκε μ' έκανε να κλαίω πριν... Τώρα σταμάτησα το κλάμα αλλά νιώθω πολύ αγχωμένη και ταραγμένη, θέλω να μιλήσω σε κάποιον...
    to provlima teliose? kai sou emine to anxos?

Senior Member
    Αυτό που λες το σέβομαι αλλά διαφωνώ. Ψυχικά ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ θεωρώ τους ανθρώπους που είναι κλεισμενοι στις Ψ και άλλα τόσα περιστατικά που παίρνουν αγωγές στο σπίτι τους. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν επιστροφή και ειδικά όταν οι γιατροί που είναι σε αυτόν τον κλάδο τους χαπακωνουν ανελεητα απλά και μόνο για να μένει στασιμη η κατάσταση ή τους κάνουν πειραματοζωα.
    Δεν τον κατάλαβα τον διαχωρισμό σου.
    Ένας ψυχικά άρρωστος συνεπάγεται ότι είναι και ασθενής ταυτόχρονα. Αυτά είναι αλληλένδετα σε οποιαδήποτε πάθηση διαφορετικά θα ήταν υγιής.
    Υπάρχουν παθήσεις με διαφορετική κλίμακα επιπτώσεων στην λειτουργικότητα και σοβαρότητας αλλά μπορεί να μιλάμε για μια κατάθλιψη και να είναι πιο σοβαρή από μια ψύχωση σε ορισμένες περιπτώσεις.
    Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που ορίζουν την σοβαρότητα και την πορεία ενός ασθενή.

Οι ψυχικές παθήσεις δεν είναι ιάσιμες αλλά υπάρχει η πιθανότητα της ανάρρωσης ακόμα κ για σοβαρές παθήσεις όπως η σχιζοφρένεια.
    Η ανάρρωση είναι κάτι προσωπικό αλλά γενικά θεωρούμε ένα άτομο ότι αναρρωσε όταν καταλαγιάζουν τα συμπτώματα ή και αν υπάρχουν δεν αποτελούν εμπόδιο στους στόχους και την πορεία του πάσχοντα.
    Ετσι ένα άτομο μπορεί να έχει κοινωνική ζωή, να σπουδάζει, να εργάζεται και να έχει μια καλή ποιότητα ζωής.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ασθενής και Άρρωστος είναι συνώνυμα στην Ελληνική γλώσσα απ΄όσο ξέρω.

Senior Member
    Aσθενής είναι το αποτέλεσμα μιας πάθησης-αρρώστιας.
    Υπάρχουν πολύ σοβαρές παθήσεις και μικρότερης σοβαρότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός που έχει αγχώδη διαταραχή δεν είναι ψυχικά ασθενής δηλαδή για να το ενώσω ψυχασθενής. Απλά όταν χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη λέξη στην καθημερινότητα της δίνουμε αρνητική χροιά κ το μυαλό μας πηγαίνει σε κάποιον εκτός ελέγχου. Ετυμολογικά όμως σημαίνει αυτός που πάσχει από κάποιο ψυχικο νόσημα είτε μικρής είτες μεγάλης βαρύτητας.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Συμφωνω Εμμυ , δεν φταινε ομως μονο οι γιατροι , υπαρχουν παθησεις που μπορει να σε ακολουθουν σε ολη σου την ζωη , διοτι τα ψυχοφαρμακα ( και οχι μονον ) ειναι σε εμβρυακο σταδιο ακομη .................... ακομη κι η απλη δυσθυμια μπορει να γινει μη θεραπευσιμη , και εξαρταται κατα πολυ απο τον ασθενη ( και οχι μονον ) αν θα εχει πληρη ιαση , η και καθολου .......
    πχ. αμα παθεις ψωριαση , μια μυστηριωδη ασθενεια , σε μενα που την επαθα , σε βαρια μορφη , την ειχα για ενα χρονο και μετα εξαφανιστηκε , πανε 14 χρονια , ξερω ομως δυο περιπτωσεις που εχουν μονιμη ψωριαση ......

Senior Member
    Είναι αλήθεια ότι οι δομές ψυχικές υγείας στην Ελλάδα προωθούν "κατασταλτικά μέσα" ως θεραπευτικά μέσα και ως επι το πλείστον οι έγκλειστοι ψυχασθενής νοσηλεύονται με ακούσιους εγκλεισμούς, οι οποίοι συνήθως (αν όχι πάντα) καταπατούν τα δικαιώματα των ασθενών, ασχέτως ψυχικής διαταραχής. Ωστόσο, θεωρώ ότι οι διαχωρισμοί ανάμεσα σε ψυχικές διαταραχές είναι κοινωνικά (και ρατσιστικά) κατασκευάσματα, που έχουν κι αυτά τη λειτουργία τους στην κοινωνία.

Κι επίσης, οφείλω να πω πως συμφωνώ με το serio, μια φαινομενικά "απλή" καταθλιψούλα, μπορεί αλλάζοντας ποιοτικά να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη. Η ουσία εν τέλει είναι πάντα η ίδια για την ανάρρωση (ή ίαση), η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η λειτουργικότητα του ατόμου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Κι επίσης, οφείλω να πω πως συμφωνώ με το serio, μια φαινομενικά "απλή" καταθλιψούλα, μπορεί αλλάζοντας ποιοτικά να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη. Η ουσία εν τέλει είναι πάντα η ίδια για την ανάρρωση (ή ίαση), η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η λειτουργικότητα του ατόμου.
    Πολύ σωστό!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Πολύ σωστό!
    Σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ... Και με την αγωγή είμαι ως ένα βαθμό λειτουργική...

Κατά τα άλλα, νομίζω πως (προς το παρόν τουλάχιστον) η μπόρα πέρασε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaper View Post
    to provlima teliose? kai sou emine to anxos?
    Δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα, είναι μπερδεμένο... Δεν αφορά άμεσα εμένα αλλά και μόνο που ακούω να μιλάν γι' αυτό επιβαρύνομαι ψυχολογικά...

Page 2 of 2 FirstFirst 12